Şimdi Ara

JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.135
Cevap
141
Favori
922.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MoneyTalks

istanbuldayım

2 doktora gittim. İlki açık ameliyat yapıcam (lipo+cilt fazlalıgın var) dedi 3500 lira fiyat verdi. (herhangi bir sağlık güvencem yok. özel hastahane)+korseyi ben alıcam.

Bugun gittiğim ise 4000 lira en son olur dedi. açık ameliyat yapmıyacagını goğusumde 3 delik açıcagını bir şeyle yağları alıcagını sonra genc oldugum için cildin kendini toplayacagını ve herhangi bir iz kalmayacagını açık ameliyatlarda iz kaldıgını ve kendisinin 10 yıldır jinekomastide açık ameliyat yapmadıgını söyledi.(buda özel hastanede korseyi ben alıcam)

Pazartesiye 2. bahsettiğimden ameliyat için gün aldık...

Ya bu fiyatlar nedir. Benimi kazıklıyorlar. Ve bu ikinci doktorun bahsettiği Liposuction mı oluyor. Bana ilk doktor Liposuction yetmez cilt fazlalığı var düzeltmem lazım gelir meme ucunu yukarı almalıyım sağdaki memen 1cm daha asagıda filan demişti. İkinci sadece baktı elledi filan goğuslerini kas filan dedi okadar. Kağıda meme resmi çizdi burdan burda delik acıcaz bir cubuguumuz var giricek soyle bole olcak diye anlattı. ve %75 80 i gider vucudunla orantılı (aşırı olmasada kilo fazlam var) hale gelir dedi eğer hala rahatsızlık verirse tekrar olman gerekir dedi.

İkinciyi tercih etti ailem.(iz kalmama şeysi yüzünden ve hastahane 15 yıldır gittiğimiz hastahane)

ama ilki tamamıyle gider demişti ne yapsam ne etsem

Bence tercih etmen gereken 1. doktor. Çünkü plastik cerrahların bazıları tecrübesizlikleri yüzünden cerrahi müdahaleden kaçınıyor. Herşeyi liposuction ile halletmeye çalışıyor. Benim anladığım kadarı ile senin göğsünün %20 si meme dokusu %80 yağ. 2. doktor liposuction yapıp geçiştirme derdinde. 1. si ise tamamen alırım diyor işte. Ayrıca 2. doktor nasıl 10 senedir liposuction yapıp alıyormuş çok merak ettim açıkcası. Mesela bazılarının tamamen meme dokusu oluyor. Meme dokusunu nasıl liposuction ile alabilir ki? İz kalma meselesine gelince açılan yer göğüs halkasıyla derinin birleşme yeri olduğu için farkedilmiyor bile. Daha önce olanlarla görüşmüştüm iz kalmadığını söylüyorlar. Ama 1-2 ay zamanın varsa bekle ben sana iz kalıp kalmadığını kendime bakarak söylerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 8 Temmuz 2011; 6:01:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

quote:

istanbuldayım

2 doktora gittim. İlki açık ameliyat yapıcam (lipo+cilt fazlalıgın var) dedi 3500 lira fiyat verdi. (herhangi bir sağlık güvencem yok. özel hastahane)+korseyi ben alıcam.

Bugun gittiğim ise 4000 lira en son olur dedi. açık ameliyat yapmıyacagını goğusumde 3 delik açıcagını bir şeyle yağları alıcagını sonra genc oldugum için cildin kendini toplayacagını ve herhangi bir iz kalmayacagını açık ameliyatlarda iz kaldıgını ve kendisinin 10 yıldır jinekomastide açık ameliyat yapmadıgını söyledi.(buda özel hastanede korseyi ben alıcam)

Ya bu fiyatlar nedir. Benimi kazıklıyorlar. Ve bu ikinci doktorun bahsettiği Liposuction mı oluyor. Bana ilk doktor Liposuction yetmez cilt fazlalığı var düzeltmem lazım gelir meme ucunu yukarı almalıyım sağdaki memen 1cm daha asagıda filan demişti. İkinci sadece baktı elledi filan goğuslerini kas filan dedi okadar. Kağıda meme resmi çizdi burdan burda delik acıcaz bir cubuguumuz var giricek soyle bole olcak diye anlattı. ve %75 80 i gider vucudunla orantılı (aşırı olmasada kilo fazlam var) hale gelir dedi eğer hala rahatsızlık verirse tekrar olman gerekir dedi.

İkinciyi tercih etti ailem.(iz kalmama şeysi yüzünden ve hastahane 15 yıldır gittiğimiz hastahane)

Bence tercih etmen gereken 1. doktor. Çünkü plastik cerrahların bazıları tecrübesizlikleri yüzünden cerrahi müdahaleden kaçınıyor. Herşeyi liposuction ile halletmeye çalışıyor. Benim anladığım kadarı ile senin göğsünün %20 si meme dokusu %80 yağ. 2. doktor liposuction yapıp geçiştirme derdinde. 1. si ise tamamen alırım diyor işte. Ayrıca 2. doktor nasıl 10 senedir liposuction yapıp alıyormuş çok merak ettim açıkcası. Mesela bazılarının tamamen meme dokusu oluyor. Meme dokusunu nasıl liposuction ile alabilir ki? İz kalma meselesine gelince açılan yer göğüs halkasıyla derinin birleşme yeri olduğu için farkedilmiyor bile. Daha önce olanlarla görüşmüştüm iz kalmadığını söylüyorlar. Ama 1-2 ay zamanın varsa bekle ben sana iz kalıp kalmadığını kendime bakarak söylerim

ne yazıkki o kadar vaktim yok

Doktorun tecrübesiz oldugunu sanmıyorum, o şekilde olsa o hastahaneye almazlardıki gazelere filan birkaç roportajda vermiş araştırdım biraz.

Basite kaçıyor olabilir, bana söylediği 10 yıldır açık ameliyat yapmadıgı jinekomastide. Bazı hastalarının ısrarla istediğini onun başka doktoralara yonlendirdigi, açıkda iz kaldığı kadın hastalarında bunun sorun olmadıgını sütyen kullandıklarını ama erkeklerde "estetiği" bozduğu için kullanmadığını söyledi.

Pazartesiye gün aldık bizde. Ailem hem iz kalmaması hemde hastahanenin bildiğimiz bir hastahane olması yüzünden burayı tercih etti.

Biraz kilo fazlam var, onunla orantılı hale gelecegini goğüsümün %75- 80 inin gidecegini (dahada fazla olabilir dedi) eğer tekrar rahatsız olma halimde tekrar operasyon gerekecegini söyledi.

Ben ikincide muayne olurken ilk doktorun söyledigi cilt fazlalığı, meme ucu durumunu sordum. Genç olduğumu ve göğüsün kendini toplayıp düzene girecegini söyledi.

• Doktorlarınla hemşirelerinle iyice konuş korkunu yendireceklerdir senin onlar tecrübelidir Anestezi fobisine.
  • Bugün direni çıkartmak için bandajı açtı doktor. Tahta gibi dümdüz olmuş bu kadarını beklemiyordum açıkçası. Gittim bir sürü tişört aldım. Tamamen iyileşeyim denize de gideceğim.
  • geçmiş olsun...gözün aydın
  • selam arkadaşlar,

bende de var sanırım bu şerefsiz olaydan..yıllar boyu kilodan olduunu düşünürdüm. 1.81 boyum 80 kiloyum şuan,

ama bi yaz tatilinde 68 kiloya kadar düşmüştüm o zaman bile az da olsa vardı.

üni.de hem futbol hem basket takımındaydım, spr yaparım yuzerm ama bu meret hep var. son zamanşarda tesadüfen böle bişiyin varlığından haberim oldu.

emin olun şu an bu konuyu okuyan ama bişi yazmaya çekinen çok arkadaş vardır. başına gelmeyen anlamaz,zor durum.

bazı başka konularda da yazmışlar yok sporla yok diyetle geçer diye de aakası yok, geçse bende geçerdi, yanlar,gobek fln hç bşe yok,ama tşört gyemion annesini satym :S

ben de ameliyat olmaya karar verdm ist.da ikamet ediorum,estetik cerrah iz kalmaması açısından önemli gibi sanki,

bir de kliniklerden ziyade hastanede olmak dha guvenli gibi sanki sonucta anestezi olunuo.

hastane öneriniz var mı dır? 2000-2500 neyse artık vericez..

selamlar...

• Sağolun arkadaşlar. Bu arada bazı yalanlara inanmayın arkadaşlar. Bu hastalık sporla body yapmayla, ilaçla, kremle falan geçecek birşey değil. Tek çözüm cerrahi müdahale. Bazı plastik cerrahlarda sırf kolaya kaçmak için hem meme dokusu hemde yağ dokusu olan hastaya bile sadece liposuction uygulayacağız diyor. Hepsini alırsak orası çukur kalır şekilsiz olur vb. o yüzden tamamını almayacağız diyorlar. Bunlara da inanmayın. Bende meme dokusunu ve yağ dokusunu tamamen aldılar. Hiç bir şekilsizlik yok. Normal bi erkek göğsü gibi görünüyor.
  • dren cıkarılırken inanılmaz ağrı veriyor diyorlar doğru mu
  • quote:

quote:

quote:

istanbuldayım

ne yazıkki o kadar vaktim yok

Doktorun tecrübesiz oldugunu sanmıyorum, o şekilde olsa o hastahaneye almazlardıki gazelere filan birkaç roportajda vermiş araştırdım biraz.

Basite kaçıyor olabilir, bana söylediği 10 yıldır açık ameliyat yapmadıgı jinekomastide. Bazı hastalarının ısrarla istediğini onun başka doktoralara yonlendirdigi, açıkda iz kaldığı kadın hastalarında bunun sorun olmadıgını sütyen kullandıklarını ama erkeklerde "estetiği" bozduğu için kullanmadığını söyledi.

Pazartesiye gün aldık bizde. Ailem hem iz kalmaması hemde hastahanenin bildiğimiz bir hastahane olması yüzünden burayı tercih etti.

Biraz kilo fazlam var, onunla orantılı hale gelecegini goğüsümün %75- 80 inin gidecegini (dahada fazla olabilir dedi) eğer tekrar rahatsız olma halimde tekrar operasyon gerekecegini söyledi.

Ben ikincide muayne olurken ilk doktorun söyledigi cilt fazlalığı, meme ucu durumunu sordum. Genç olduğumu ve göğüsün kendini toplayıp düzene girecegini söyledi.

Pazartesi oldum, o gün-gece hastanede kaldım. Özel hastanede sağlık guvencesiz 4000 liraya oldum. korseyide ben aldım.

Hastane 15 yıldır ailecek gittiğimiz hastane, anestezi doktoru hemşireler herşey çok iyiydi. sessiz sakindi hiç bir sorun yaşamadık. doktor geldi göğüsleri kalemle çizdi foto çekti. sedyeye uzandım ameliyathanede soguktan titrerken son hatırladıgım anestezi doktorunun besmele cekmesiydi uyandıgımda odamdaydım

10 da girdim 12.10 da odama getirilmişim. lipo yapıldı. ertesi gün altta sargı bezleri varken korse takıldı (çengelli yada giyim değil. kuşak gibi sarmalı) ve taburcu oldum yarın tekrara gidicem korse acılıp bandaj değişicek. haftaya perşembede doktor kontrolüm var. ben göremedim ama korse takılırken annem-teyzem görmüş dümdüz dediler tabi yatarken ne kadar belli olu bilinmez umarım sonuç beni tatmin eder.

göğüslerimden çıkanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 13 Temmuz 2011; 22:00:01 >

• geçmiş olsun kardeşim, kurtuldun inşallah...
  • biraz acıyor oturup kalkarken
  • Direnle uğraşmadığın için şanslısın. 1 hafta boyunca kafayı yedim ben. Ayrıca seninkinden daha çok çıkmış ya. Bende bu kadar yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 14 Temmuz 2011; 0:50:56 >
  • quote:

Direnle uğraşmadığın için şanslısın. 1 hafta boyunca kafayı yedim ben. Ayrıca seninkinden daha çok çıkmış ya. Bende bu kadar yoktu.

bnmkiler baya buyuktu zaten. tek korkum sadece lipo yapıldı acaba güzel bir sonuc alabilirmiyim.

ve korseli oturmam zararlımı full yatmalımıyım
  • Geçmiş olsun dostum.
  • quote:

quote:

Direnle uğraşmadığın için şanslısın. 1 hafta boyunca kafayı yedim ben. Ayrıca seninkinden daha çok çıkmış ya. Bende bu kadar yoktu.

bnmkiler baya buyuktu zaten. tek korkum sadece lipo yapıldı acaba güzel bir sonuc alabilirmiyim.

ve korseli oturmam zararlımı full yatmalımıyım

Yoo zararlı değil. Doktor bana kendini çok kasma gez dolaş bişey olmaz dedi. Sadece spor yapma ve oraya su vurma dedi.

• sadece lipo ya da dokouyu da almaya doktor nasıl karar veriyo ki acaba?

ultrasondan sonra falan mı?
  • Hepinize gecmis olsun ayrıca buraya açık açık yazacak kadar cesaretli olmanızı da tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AydinLee

quote:

Orijinalden alıntı: balta22

sadece lipo ya da dokouyu da almaya doktor nasıl karar veriyo ki acaba?

ultrasondan sonra falan mı?

evet meme dokusuyla yağ dokusu hangisi fazla hangisi az ona göre karar veriyorlar

benden kan aldılar bide göğüslere küçük top gibi şeyler yapıştırıp el ve ayak bileklerime bişey taktılar alet kağıda bişeyler cıkarttı. bu ultrasonmu oluyor ?

bugun bandajları cıkarttılar aynadan bakamadım ama oturur halde bana hala varmış gibi geldi. zamanla toplaması dahada küçülmesi mümkünmü acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost

Hepinize gecmis olsun ayrıca buraya açık açık yazacak kadar cesaretli olmanızı da tebrik ederim.

Kardeş bunda çekinecek birşey yok. Hastalık bu. Türkiye deki erkeklerin %40 ında var. Bazıları bunu normal görüyor, bazılar önemsemiyor, bazıları farketmiyor bile. Öyle bir yazmışsın ki sanki cinsiyet değiştirmişizde foruma yazıyormuşuz gibi
  • Bende şişlik morluk falan yok. Dümdüz olmuş. Sizde şişlik olabilir. 1 aya kadar toparlar merak etmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.