Arkadaşımın telefonu (Blackberry 9000) ile çektiğim resimleri hafıza kartıma atmıştım. Resimler telefonda sorunsuz bir şekilde görünüyordu fakat hafıza kartını bilgisayarıma taktığımda resimleri açamadığımı farkettim. Normalde .jpeg olması gereken resim dosyası uzantısı .jpeg.rem olarak görünüyor. Arkadaşımın telefonuna ulaşmam çok zor acaba bu resimleri bilgisayarımda açmak için ne yapmam gerekiyor??
ismini değiştirerer .jpeg yapmayı denedin mi.. ".rem" kısmını silerek deneyebilirsin..
internette resimlerin uzantılarını çeviren programlar var aratırsanız bulabilirsiniz. "jpg.rem to jpg" şeklinde de aratabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: linkorn
ismini değiştirerer .jpeg yapmayı denedin mi.. ".rem" kısmını silerek deneyebilirsin..
bence de .rem kısmını silip dene bazen .jpg leri .gif yapınca yine de açıldığı oluyor. programla uğraşmadan önce dene derim.
Hem uzantı değiştirmeyi hem de program aramayı denedim hem Türk forumlarında hem de yabancı forumlarda ama bir sonuca ulaşamadım maalesef son çare olarak resimleri arkadaşıma gönderdim o bir çözüm bulacak artık bulamazsa da bu tecrübe bana ders olacak
Anladığım kadarıyla çektiği foto ve videoları şifreliyor. Bunu telefondan ayarlıyorsunuz. İlk başta seçeneklerden şifreleme seçeneğini deaktif yapıp çekmeniz gerekliymiş.
Şu durumda fotoları aynı telefona yükleyip şifre korumasını kaldırmaktan başka çare yok gibi.