Şimdi Ara

Jurassic World (2015) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
2
Favori
12.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: huseyin_mk35

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Yorumları okuyunca filmi indiresim bile gelmedi.Neden olmaz bilmiyorum.Biz mi değiştik filmler mi çok kötü eski tatları neden yok ?

Bizde degistik..buyuduk tabii ama..yok dostum filmde olmamış maalesef. .beklentisiz gittim ama hic keyif alamadim..ilk filmde elektrik tellerini koparip cikan trex vardi..o gercek bi maketti devasa boyutta..ama burda hersey cgi efekt..ve bundan sonrada her film öyle olacak !

Bahsettiğin maketi olayı animatronic olarak geçiyor ve Jurassic World'de dahil olmak üzere dört filmde de kullanıldı o sistem. Bu filmde velociraptor, apatosaurus ve dimorphodon maket mesela; ancak Indominus rex ve T-rex maket mi bilmiyorum.

Tabiki kullanildi fakat..artik okadar yogun degil..Örneğin ilk filmdeki mutfak sahnesindeki raptorlar maketti..ama bu filmdeki ilk raptor egitim sahnesindekiler cgi..jurassic worldde sadece bir yerde o his var ..öldurulen bi brotosaurus vardi , orda iste..ne demek istegimi belki biraz aciklamisimdir..

jurassic Park da o telleri koparıp cıkan ve araca saldıran TRX komple CGI (geniş açı sahneler kesitler hariç) ... Yine yanlışınız var mutfakdaki Raptor sahneleride CGİ burdan bakabilirsiniz

Sadece dinazor vucudunun gözüken belli kesim açılarda maket kullanılıyor.. Göz , tırnak , kafanın ucu veya sadece ayaklar vs gibi kısa gözüken kesit sahnelerde maket kullanıldı.O zaten jurrasic World dahil diğer filmlerde de böyle idi...

JP1
     Jurassic World (2015)

JP3
     Jurassic World (2015)

Bilgi icin teşekkür ederim. .ama hic biri j world un daha yapay göründüğü gercegini degistirmiyor maalesef. Tabi bu benim fikrim..

e çünkü CGİ daha fazlalaştı... JP 1 de 12 dakka mı ne toplamda gözüküyor dinazorlar.CGI zordu çünkü... E maketlerde hep yarım , geniş açıdan alamıyorsun ve sadece belli hareketleri yapıyor sadece o maket.. İzleyicinin gerçeklikten kopmaması için belirli ara sahneleri maketle biyonik yapıyorlardı... Mesela sadece kafa atma sahnesi için hazırlanan maket.. İşte bunlar filmi daha gerçekçi kılıyordu o konuda %100 katılıyorum

Jurassic World (2015)

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 26 Haziran 2015; 20:57:17 >

• Bu arada kelimenin doğrusu "dinozor" , "dinazor" değil.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

Yorumları okuyunca filmi indiresim bile gelmedi.Neden olmaz bilmiyorum.Biz mi değiştik filmler mi çok kötü eski tatları neden yok ?

Bizde degistik..buyuduk tabii ama..yok dostum filmde olmamış maalesef. .beklentisiz gittim ama hic keyif alamadim..ilk filmde elektrik tellerini koparip cikan trex vardi..o gercek bi maketti devasa boyutta..ama burda hersey cgi efekt..ve bundan sonrada her film öyle olacak !

Bahsettiğin maketi olayı animatronic olarak geçiyor ve Jurassic World'de dahil olmak üzere dört filmde de kullanıldı o sistem. Bu filmde velociraptor, apatosaurus ve dimorphodon maket mesela; ancak Indominus rex ve T-rex maket mi bilmiyorum.

Tabiki kullanildi fakat..artik okadar yogun degil..Örneğin ilk filmdeki mutfak sahnesindeki raptorlar maketti..ama bu filmdeki ilk raptor egitim sahnesindekiler cgi..jurassic worldde sadece bir yerde o his var ..öldurulen bi brotosaurus vardi , orda iste..ne demek istegimi belki biraz aciklamisimdir..

jurassic Park da o telleri koparıp cıkan ve araca saldıran TRX komple CGI (geniş açı sahneler kesitler hariç) ... Yine yanlışınız var mutfakdaki Raptor sahneleride CGİ burdan bakabilirsiniz

Sadece dinazor vucudunun gözüken belli kesim açılarda maket kullanılıyor.. Göz , tırnak , kafanın ucu veya sadece ayaklar vs gibi kısa gözüken kesit sahnelerde maket kullanıldı.O zaten jurrasic World dahil diğer filmlerde de böyle idi...

JP1
     Jurassic World (2015)

JP3
     Jurassic World (2015)

Bilgi icin teşekkür ederim. .ama hic biri j world un daha yapay göründüğü gercegini degistirmiyor maalesef. Tabi bu benim fikrim..

e çünkü CGİ daha fazlalaştı... JP 1 de 12 dakka mı ne toplamda gözüküyor dinazorlar.CGI zordu çünkü... E maketlerde hep yarım , geniş açıdan alamıyorsun ve sadece belli hareketleri yapıyor sadece o maket.. İzleyicinin gerçeklikten kopmaması için belirli ara sahneleri maketle biyonik yapıyorlardı... Mesela sadece kafa atma sahnesi için hazırlanan maket.. İşte bunlar filmi daha gerçekçi kılıyordu o konuda %100 katılıyorum

Jurassic World (2015)

/>

Bu ozeni göremiyorum artik filmlerde..son zamanlarda mad max baya sasirtti..cok iyi aksiyon sekanslari yakalanmis..fakat oda 13 yas sinirina takılmış. .cok daha gore bi film olmaliymis..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mad Max R-rated bir film 13 değil .Bu arada Mad Max az kalsın bir animasyon filmi olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metroid -- 27 Haziran 2015; 0:22:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metroid

Mad Max R-rated bir film 13 değil .Bu arada Mad Max az kalsın bir animasyon filmi olacaktı.

O kadar sert bi atmosfere gise tasasi yuzunden hep sinirlar cekiyo firmalar maalesef..eski robocop filmini izliyorum olmasi gerektigi gibi..simdikine bak cocuk filmi..90 lar Hollywood filmleri bi baskaydi..

• quote:

quote:

Mad Max R-rated bir film 13 değil .Bu arada Mad Max az kalsın bir animasyon filmi olacaktı.

O kadar sert bi atmosfere gise tasasi yuzunden hep sinirlar cekiyo firmalar maalesef..eski robocop filmini izliyorum olmasi gerektigi gibi..simdikine bak cocuk filmi..90 lar Hollywood filmleri bi baskaydi..

Filmin R-rated olması zaten yeterince kısıtlıyor seyirci sayısını. Eğer gişe tasası olsa filmi PG-13 filan yaparlardı. Ayrıca günümüzde de hala birçok R-rated filmler yapılıyor ki bir filmin kalitesini yaş sınırı belirlemez zaten. Gişe filmlerini içoğunu nyaş sınırnın 13 olması mantıklı çünkü adı üstünde gişe filmi yani amaç mümkün olduğucna çok seyirciyi çekmek.

• quote:

quote:

quote:

Filmin R-rated olması zaten yeterince kısıtlıyor seyirci sayısını. Eğer gişe tasası olsa filmi PG-13 filan yaparlardı. Ayrıca günümüzde de hala birçok R-rated filmler yapılıyor ki bir filmin kalitesini yaş sınırı belirlemez zaten. Gişe filmlerini içoğunu nyaş sınırnın 13 olması mantıklı çünkü adı üstünde gişe filmi yani amaç mümkün olduğucna çok seyirciyi çekmek.

Bence ödün verilen hersey kalitesinden kaybeder..düşündüğün bir suru fikri uygulayamiyosun..bu saydigimiz filmler genel olarak gerilim aksiyon agirlikli yani siddet unsuru var icinde..ama o bolumu resmen kalkti filmlerden..filmler zaten törpülenmis ..bide j world gibi hikayede vasat olunca pek bisey kalmiyo elde..

• Jurassic World'ta gişede rekor kırmış Furious 7'nin 17 günde 1 Milyar Dolara ulaştığı rekoru geçmiş oldu vay be bu sene ki filmler hasılatta çoşuyor.
  • Film nasıl arkadaşlar sinemada izleyenler yorum yapabilirmi iyimidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Film nasıl arkadaşlar sinemada izleyenler yorum yapabilirmi iyimidir?

Leş

• quote:

quote:

Film nasıl arkadaşlar sinemada izleyenler yorum yapabilirmi iyimidir?

Leş

Devian duymasın.
  • huseyin_mk35 kullanıcısına yanıt
    1 milyar barajını aşmış bir sorayım dedim gitmeye değmez sanırım :)
  • Tabi birde orası var bunu bende yaşamıştım sorma amacım sadece görsel efekt'den ibaret olup olmadığı konunun işleyişi oyunculuklar filan güzelmi yani.
  • quote:

1 milyar barajını aşmış bir sorayım dedim gitmeye değmez sanırım :)

Film gayet iyiydi sinemada izlenir. Universal bu yıl Furious 7 ve bu filmle hasılatta zirveye oynadı..

Furious 7'nin 17 günde 1 Milyar Dolara ulaştığı hasılat rekorunu Jurassic World tekrar kırdı.
  • MARVEL M kullanıcısına yanıt
    Bu ara gitmet istiyorum bir filme fırsat bulabilirsem birde san andreas fayı var sanırım ikisinden birne gidebilirim.
  • Bu filme leş demek komik oluyor, "ben beğenmedim" deyin bari diğer türlü insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Önce ki filmlerden keyif almış herkesin bu filmden de keyif alacağına eminim, kesinlikle kötü bir film değil.
  • quote:

Bu filme leş demek komik oluyor, "ben beğenmedim" deyin bari diğer türlü insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Önce ki filmlerden keyif almış herkesin bu filmden de keyif alacağına eminim, kesinlikle kötü bir film değil.

Valla hocam bu film begenme isi cok goreceli ben jurassicin ilk filmlerini cok severdim ama bu film beni cok baydi. Sikildim izlerken o eski tadi alamadim, dinozorlari iyi kullanamamislar.

Onun disinda mesela terminatorun son filmi cok hosuma gitti ama onuda begenmeyenler var. Ya da mad max kurgusal, aksiyon ve atmosfer acisindan on numara film bana gore ama onuda begenmeyenler var.

• quote:

Bu filme leş demek komik oluyor, "ben beğenmedim" deyin bari diğer türlü insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Önce ki filmlerden keyif almış herkesin bu filmden de keyif alacağına eminim, kesinlikle kötü bir film değil.

Buna nasil eminsin ? Onceki her filmi izledim bunu hic beğenmedim. . !

• huseyin_mk35 kullanıcısına yanıt
    Çünkü leş denilebilecek bir şey yok filmde ve gayet keyifli bir film. Sen ya çok büyük bir beklenti ile gitmişsin ya da ön yargı ile... Ayrıca zevkleri tartışmıyorum burada, beğenip beğenmemen de umurumda değil. Söylediğim şey gayet basit, yaptığınız eleştiriye "bence" kelimesini ekleyin.
  • Film görsel olarak ne seviyede hani herkesi kalbinden vuran bi sahne yok sanırsam trailerda yem olarak verilen köpekbalığı sahnesi var onun dışında etkilenecek bir sahne yok sanırsam.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.