Şimdi Ara

K555UB-XO093T Asus (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 30.12.2015 de indirimli olarak 2118 tl aldım. Tasarımı falan çok hoşuma gitti metal kasa ve ısınma sorunu asus marka laptoplarda görülmeyen bir durum. Uzun süre araştırmadan sonra f/p olarak en iyi makine bu denk geldi indirimle beraber dolar kuru malumunuz. Bilgisayarı hiç %100 şarjda görmedim hatta bazı yerlerde sorular sordum fakat model vatan harici hiçbir yerde yoktu haliyle cevap alamadım. Belki batarya ömrünün korunması için bir önlemdir dedim ve çok takılmadım. 5. günü bilgisayar elime aldığımda içinden bir ses geldiğini farkettim bildiğin sağa sola oynuyor ya parça ya civata olabileceğini düşündüm şimdi birde kısa devre yaptırmayalım dedim ve aldığım yere götürdüm 2. gün değişim onayı çıktı ve yenisini aldım. Açıkcası ben para iadesi istemezdim çünkü bu özellikteki makineyi bu fiyata zor bulurdum.

Yenisinde bir problem yok gibi şarj %100 görünüyor. Geçen iki kere mavi ekran verdi ve bir gün sonra bir güncelleme yaptı uzun sürdü güncelleme şimdilik bir sorun yok. Ayrıca tasarım-yazılımcıyım Illustrator CS6 ve Photoshop CS6 kurulu ve daha en ufak bir kasma yaşamadım. AutoCAD de deneme imkanım olmadı daha ama orada da bir sorun olacağını sanmıyorum.

• Merhaba arkadaşlar,

Ben de Vatan'dan aldım bu ürünü ve dediğiniz sorunu yaşamadım. Büyük ihtimal sıkıntılı cihazlar denk gelmiştir size. Umarım sıkıntı yaşamadan sorununuz hallolur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By Fixed B kullanıcısına yanıt
    Bende akşam üzeri para iade talebinde bulundum asusa göndereceklermiş bakalım sonuç ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SMHmedya -- 19 Ocak 2016; 21:56:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhantufekci

Ben 30.12.2015 de indirimli olarak 2118 tl aldım. Tasarımı falan çok hoşuma gitti metal kasa ve ısınma sorunu asus marka laptoplarda görülmeyen bir durum. Uzun süre araştırmadan sonra f/p olarak en iyi makine bu denk geldi indirimle beraber dolar kuru malumunuz. Bilgisayarı hiç %100 şarjda görmedim hatta bazı yerlerde sorular sordum fakat model vatan harici hiçbir yerde yoktu haliyle cevap alamadım. Belki batarya ömrünün korunması için bir önlemdir dedim ve çok takılmadım. 5. günü bilgisayar elime aldığımda içinden bir ses geldiğini farkettim bildiğin sağa sola oynuyor ya parça ya civata olabileceğini düşündüm şimdi birde kısa devre yaptırmayalım dedim ve aldığım yere götürdüm 2. gün değişim onayı çıktı ve yenisini aldım. Açıkcası ben para iadesi istemezdim çünkü bu özellikteki makineyi bu fiyata zor bulurdum.

Yenisinde bir problem yok gibi şarj %100 görünüyor. Geçen iki kere mavi ekran verdi ve bir gün sonra bir güncelleme yaptı uzun sürdü güncelleme şimdilik bir sorun yok. Ayrıca tasarım-yazılımcıyım Illustrator CS6 ve Photoshop CS6 kurulu ve daha en ufak bir kasma yaşamadım. AutoCAD de deneme imkanım olmadı daha ama orada da bir sorun olacağını sanmıyorum.

sizde vatandan mı aldınız hocam? oradan aldıysanız nasıl 2. günde onay çıktı. bana sadece asusa göndericem onlar karar verecek dedi oradaki arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedatalbayrak54

Aynı gün değişim yaptım da 10 dakika 30 dakika diye diye bayağı bir beklettiler.

Benim cihazımdaki hata çok barizdi. Çok sık mavi ekran veriyordu. Bir eleman gelip kontrol etti, cihaz henüz 10 saatlik olduğu ve hata belli olduğu için tamam bunu değişelim dedi. Ardından değişim talebini sisteme girdiklerini, merkezden onay gelince değişim yapabileceğimi söylediler. Onay için yarım saat dediler fakat 2 saat falan bekledim ve elemanlar çözüm odaklı değil de sorun çıkartma odaklı davrandığı için biraz da sinirlendim.

Son olarak öyle bir düşüncem olmadığı için iade alıp alamadığımı sormadım.

hocam bendekini asusa göndericez onlar karar verecek diye aldılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDefiler

Hocam alacağınız makina tam olarak " ASUS X550JX-XX171D " budur.

U serişi işlemcilerden uzak durun ve ekran kartı minimum GTX850M olan cihazlardan bakmaya başlayın.
    bu cihaz tam bir fiyat performans cihazı.
    Sorun yaşamış olmana üzüldüm fakat asus müşteri hizmetleri son derece ilgilidir bu konuda mağdur olacağını düşünmüyorum hocam.

hocam bugun para iadesi talebinde bulundum cihazı aldılar asusa göndereceklermiş ayrıca cihaz için yazılımsal hataların oldugunu söyledi çalışan. sizce iade mi yaparlar yoksa cihazı onarıp gönderirler mi?
  • Sıfır ürünlerde genelde para iadesi yaparlar ya da birebir değişim. Servis önerilirse sakın kabul etmeyin yeni cihazı tamirli şekilde istemem deyin

• quote:

Orijinalden alıntı: SMHmedya

sizde vatandan mı aldınız hocam? oradan aldıysanız nasıl 2. günde onay çıktı. bana sadece asusa göndericem onlar karar verecek dedi oradaki arkadaş.

Evet hocam belirttiğim gibi Vatan dan aldım. 3 güne haber veririz demişlerdi zaten 2.gün haber geldi. Bu arada ben bu modelin satışını başka bir yerde görmedim, gören arkadaş varsa bilmiyorum ama bu durum beni biraz da rahatsız ediyor aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhantufekci

quote:

Evet hocam belirttiğim gibi Vatan dan aldım. 3 güne haber veririz demişlerdi zaten 2.gün haber geldi. Bu arada ben bu modelin satışını başka bir yerde görmedim, gören arkadaş varsa bilmiyorum ama bu durum beni biraz da rahatsız ediyor aslında.

aynen hocam haklısınız bende bu modeli başka yerde görmedim. ben cuma 2.299da aldım bu sabah 3.055yi akşama doğru yine baktım 2.500 küsür. bence bir iş var bu işte. umarım para iademi yaparlar.

son olarak sizde cihazı vatana bırakmışmıydınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDefiler

Sıfır ürünlerde genelde para iadesi yaparlar ya da birebir değişim. Servis önerilirse sakın kabul etmeyin yeni cihazı tamirli şekilde istemem deyin

hocam şuan benden aldılar servise göndereceklerini söylediler ayrıca yazılımsal hatası olduğunu söyledi çalışan. bende servise göndermek istemedim ancak başka alternatif sunmadılar. servisin bana onarıp geri göndereceklerini tahmin ediyorum. o zaman sizin dediğiniz gibi tamirli şekilde istemem deyip ürün değişiminde bulunayım.
  • Kesinlikle. Bana yeni aldığım xperia z2 de yaptılar onu. Kutuyu açtım sesi denemek istedim kurulumu yaptıktan sonra bi baktım ses çıkışı sorunlu aradım dediler kvk gelecek.. Gönderdik tabi anakart arızalı imiş. Ee? Tamir edeceğiz vereceğiz. Dedim ben ürününü tamir istemiyorum kutulu 0 değişim yapacaksınız. İstediğim renk yoktu ona rağmen aldım kurtarayım diye. Tamir almayın hocam. Gerekirse iade etsinler.

• SMHmedya S kullanıcısına yanıt
    Asus'a göndermeleri doğal eğer inceleyecek birisi yoksa şubede. Ben Topkapı şubesinden işlem yaptım, direk Asus elemanı vardı zaten şubede inceleyip karar verdi.

Asus ne der bilmiyorum ama bence onarım kabul etmemeye çalışın, çünkü sonuçta cihaz direk ayıplı mal. Değişim istemeye hakkınız var.
  • Ben almadım ama düşünüyorum sizce ne yapmayalım

• quote:

Orijinalden alıntı: gsbs1995

Ben almadım ama düşünüyorum sizce ne yapmayalım

özellikler çok iyi ama işte hatalı seriye gelenleriz biz şans artık.
  • quote:

Yenisinden memnunum, herhangi bir problem yok, beklediğim kadar hızlı. Steam'den GTA V indiriyorum, yarın da ofiste Adobe Illustrator, Photoshop falan kurulacak. Performansı ile ilgili ancak o zaman net konuşabilirim. Ama çok açık şekilde bu cihaz SSD hakediyor, yaza doğru SSD alacağım büyük ihtimalle.

Size gelince, kesinlikle değişim dışında bir şey kabul etmeyin. Servise falan göndermelerine de bence razı olmayın. Yanı bana servis deselerdi kabul etmeyecektim.

Ayrıca sizde de büyük ihtimalle problemli bir ram var, eğer yapabilecekseniz emin olmak için memtest86'yla bir test yapın.

performans nasıl hocam gerek oyunlarda gerek grafik programlarında?

ayrıca yenisinde hiç bir sorunla karşılaştınız mı bu bir kaç içinde?

• bugun bakmaya gittimde ekranin altina tirnak giriyor adam gosterdi sastim bildigin ekranin alt tarafi. Aciliyor esniyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsbs1995 kullanıcısına yanıt
    Sizde alıp ekran önündeki plastiği sökmeye çalışmadan kullanabilirsiniz...
  • quote:

Sizde alıp ekran önündeki plastiği sökmeye çalışmadan kullanabilirsiniz...

Bi zaman sonra kendiliginden oluyo alanlar geri donduler dediler ben koparmam yani :-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Yenisinden memnunum, herhangi bir problem yok, beklediğim kadar hızlı. Steam'den GTA V indiriyorum, yarın da ofiste Adobe Illustrator, Photoshop falan kurulacak. Performansı ile ilgili ancak o zaman net konuşabilirim. Ama çok açık şekilde bu cihaz SSD hakediyor, yaza doğru SSD alacağım büyük ihtimalle.

Size gelince, kesinlikle değişim dışında bir şey kabul etmeyin. Servise falan göndermelerine de bence razı olmayın. Yanı bana servis deselerdi kabul etmeyecektim.

Ayrıca sizde de büyük ihtimalle problemli bir ram var, eğer yapabilecekseniz emin olmak için memtest86'yla bir test yapın.

performans nasıl hocam gerek oyunlarda gerek grafik programlarında?

ayrıca yenisinde hiç bir sorunla karşılaştınız mı bu bir kaç içinde?

Bugün cihazı biraz kullandım. Herhangi bir problemle karşılaşmadım.

GTA V indirmesi bitti, açıp biraz oynadım. Oyunun kendi yaptığı ayarları bozmadım. Çoğu ayar medium olarak ayarlı, bir iki high ve low da var. Hiçbir ayarı değiştirmeden oyunu yaklaşık 2 saat kadar oynadım. Kaç fps'de gezdi bilmiyorum ama hiç takılma olmadı, sanıyorum hep 25 üzerindeydi. Oyun oynarken fan sesi biraz duyuluyor ama 2 saat sonunda cihazın genel olarak sadece ılık hale geldiğini söyleyebilirim.

Cihazın fan çıkışı ekran menteşesi kısmında ve oldukça geniş olduğu için cihaz hava tahliyesini genel olarak çok rahat yapıyor. Ayrıca alüminyum parçalar da eklenince genel olarak soğuk kalan bir bilgisayar.

2500 TL civarı bir rakama alınabilecek iyi bir bilgisayar olduğunu düşünüyorum. Ama 3000 TL bu bilgisayar biraz için fazla. Bu rakam ancak SSD ile satılan bir versiyonuna verilebilir günümüz koşullarında...

• gsbs1995 kullanıcısına yanıt
    Notebook'ların çoğunda ekranın üstündeki çerçeve 5-6 tırnakla arka kapağı tuttuğu için tırnak aralıklarından çerçeveyi esnetebilirsiniz. Daha önce o çerçevenin kendi kendine kırıldığını ne duydum ne de gördüm. Tüm notebook'lar gibi bu notebook'u da biraz dikkatsiz kullanırsanız plastik kısımlarının dökülmesi / kırılması doğal. Bu sebeple söylediğinizin kronik bir problem olduğunu düşünmüyorum. :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.