Kablo modem kullanıyorum ethernet kartım arada bir sapıtıyor . Başka ethernet kartı takıyorum internete girmiyor makine Cnet ether kullanıyorum 4 ayrı ethernet kartı değiştirdim olmuyor olmuyor.Eski ethernet kartım ADM aynısından aldım saşma ama yine girmedi internete ille o ethernet kartı olacak ve aynı PCI slotunda olucak aksi taktirde internete giremiyorum sistemide baştan kurmuştum halbuki . Nedendir bilen varmı yada bu tarz bişeyle daha önce karşılaşan varmı .
modem farklı ethernet kartı filan istemez. ? yani olmaması lasım böyle bişi.. taktığın ethernetler yeni kartlarmı? büyük ihtimalle software tabanlı bir arıza olabilir...
arkadaş senin bahsettiğin sorunun aynısını bizim müşteride yaşadım ben ana makine internete giriyo ama ağdaki makineler ağı görüyo fakat internete giremiyorlar bu sorunu bilen arkadaştan bende burdan yardımını rica ediyorum tşk.
Kablo neti aradım utana sıkıla sordum ben yapamadım sanmıştım . Halbuki ne yapmak lazımmış ultra tv yi arayıp ben ethernet kartımı değiştirdim demek lazımmış onlar ip mi sıfırlayıp ethernet kendi ip alcakmış . İşe bak ya böyle saçma bir sistem olabilirmi .
Sitem böyle degil. Ben en az 10 ethernet degistim vede hicbirinde ip alamama gibi bir problem yasamadim.
ya şu olayı tam olarak bilen varsa anlatsın ya çok önemli
Selam,
İnternete Kablonet ile ethernet yardımı ile bağlanıyorduk. Bizim mail adresi kara listeye girmiş mail alıp gönderemiyorduk. Tek çare ana makinadaki ethernet kartını değiştirmek oldu. Ethernet değişince kabloneti arayıp IP yi sıfırlatıp yeni bir IP aldık. (Ethernet değişince IP de değişiyor). Ben sorunu bu şekilde çözdüm.
kablonette guvenlık amaclı olarak , dhcp server ip verırken mac adreısnı alıyor, eger degısırse de blok edıyor tek sorun bu, degısıklık yapıldıgında, kablonetı aramak yeterlı
evet bizde router aldigimizda benim ehternet kartinin fiziksel adresine bakip onu routera girmistik ancak öyle calismiti
Ben canım sıkıldıkca ip degismek icin ethernet karti degisiyorum vede hicbir problem yasamiyorum arkadaslar.
Kablonet'i filan aramak gerekmiyor. En az 5 defa ethernet kartı değiştirdim ve hiçbirisinde de aramadım kablo neti. Sadece kablomodem'in fişini çekip, tekrar takmak gerekiyor o kadar. Eğer bu şekilde de olmazsa başlat-çalıştır'a cmd yazıp dos'a düşersiniz. ipconfig /release yazarak ip numaranızı bırakırsınız. Daha sonra ipconfig /renew yazarak yeni bir ip numarası alırsınız ve net aleminin tozlu yollarında kanguru misali zıplamaya devam edersiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme