Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47.536
Cevap
290
Favori
3.192.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: lenovo1

quote:

Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

bi ara kampanyalar kısmını açtığımızda, uydunet ile teledünya birlikte abone olduğunda; kurulum ücretlerinde indirimli tablo çıkıyordu şimdi ise bu tablodan eser kalmamış.acaba kampanya bittimi yoksa halen devam ediyorda site yapım aşamasında olduğu için mi göstermiyorlar..bilgisi olan varmı?

http://teledunya.blogcu.com/ sitesinden bahsettiğiniz fiyat listesine ulaşabilirsiniz.. geçerli olduğunu düşünüyorum fakat siz fiyatları gözden geçirip 444 0 126'yı ararsanız emin olursunuz..

evt gördüğümde bu liste idi..tşk ederim link için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teme

EEE bu hiç olmadı şimdi... Benim tv hdmi üzerinden zoom falan yaptırmıyor, ne geliyorsa o. Bu salak alet görüntüyü yayamıyorsa çok kötü. Benim receiverde çok beğendiğim bir özellik var, görüntüyü alttan ve üstten eşit şekilde yayıyor, zaten bazı kanallar bantlı yayın yaptıkları için siyah bantları görmüyorum ve görüntü basık olmuyor.

Bölgemde zaten digital yayın yok yılbaşına kadar gelecek diyorlar ama burada bahsedilen sorunları yılbaşına kadar çözebileceklerini hiç zannetmiyorum.

Benim TV anten sinyalinde alt üst bantlı yayınları otomatik olarak yayıyor ama nedense bu özelliği hdmi ve scart girişinde kullanmamışlar, herhalde teknik bir kısıtlaması olsa gerek. Bu STB leri doğru düzgün test etmeden kabulünü kim yapmış onu bulmak lazım :) Ben 1 saatte aletin altını üstüne getirip her özelliğini test edebiliyorsam bunu teledünyanın da yapması gerekirdi. Yaygınlaşıp şikayetler çoğaldıkça kutuları değiştirme yoluna bile gidebilirler
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, bugün ben de de sorun oldu ; "Hizmet Listesi Güncelleniyor.. Lütfen bekleyin" yazısı çıktı ve 5 dk falan gitmedi hiç ben de kutuyu kapatıp açtım kanal yok dedi.. Sonra kutuyu açtığımda kanal yok dedi.. Otomatik arama yaptırdım bulmadı.. Battı balık yan gider dedim fabrika ayarlarına geri döndüm.. sitede bir arkadaşın paylaştığı ;

frekans: 482
    s.rate: 6900
    qam : 256
    ayarlar geldi aklıma .. Bu parametrelerle arama yaptım kanalları kurdu sonrasında otomatik arama yaptırdım otomatik arama da bulmaya başladı.. Bugün bütün istanbulu mahvetti türksat çalışanları anlaşılan:D:D:D Şuan bi sorun yok ( Nat. Geo. HD'nin yayında olmaması haricinde) Görüşmek üzere...

sanırım benim sony televizyonumda da bu değerleri girebiliyorum, ne anlama geliyor bunlar? bazı HD yayınların çıkmaması bundan dolayı olabilir mi?
  • Arkadaşım Pozitek kutunun neresi uyduruk, su an piyasadaki en güzel görünüm, arayüz ve kullanım kolaylığına sahip bir kutu bence. ilk açılış süresine geldiğimizde ise turksattan edindiğim bilgilere göre yazılım güncellemesiyle birlikte cihazın hızının cok geliştiğiydi buna kanal geçiş hızı ve gezinti hızı dahil. kumandanın algılama olayı ise kutunun üstündeki naylonları cıkartırsanız kumandann algılamasının cok güzel olduğunu görürsünüz. şu anda bu bir geçiş süreci biraz beklersek tüm sorunların giderileceğini düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurum

Merhaba arkadaşlar,

Ankara Teledünyalı olarak aranıza katıldım. HD kutu aldım ve HDMI kablo ile bağladım. Gerek ulusal kanallar olsun gerekse HD yayınlarda görüntü tek kelimeyle mükemmel. NG HD dün gece itibariyle bende halen yoktu.

Tek sorun, Pozitek kutunun cidden uyduruk olması. İlk açılış çok uzun sürüyor, Panasonic PV60 plazmamın kumandasından sesi açarsam yada herhangi bir tuşa bile basarsam STB bundan etkileniyor ve kendi kumandasında ancak defalarca tuşlara bastığımda kendine gelip komut alıyor. Bir diğer acayiplik ise, eğer hd bir kanalda aleti kapatırsam tekrar açtığımda görüntü geliyor ama ses olmuyor. Ancak kanal değiştirip geri geldiğimde düzeliyor. İlk açılışta HDMI üzerinden TV ye video kanalına geçmesini söylemiyor, manuel geçmek gerekiyor. SD kanallardaki 16:9 görüntülerde görüntüyü ekrana otomatik yaymak için bir seçenek mevcut değil, tv den zoom yaparak ayarlanabiliyor (belki benim tvden kaynaklanıyordur bilemiyorum).

İlk izlenimlerim bunlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: challanger262

Arkadaşım Pozitek kutunun neresi uyduruk, su an piyasadaki en güzel görünüm, arayüz ve kullanım kolaylığına sahip bir kutu bence. ilk açılış süresine geldiğimizde ise turksattan edindiğim bilgilere göre yazılım güncellemesiyle birlikte cihazın hızının cok geliştiğiydi buna kanal geçiş hızı ve gezinti hızı dahil. kumandanın algılama olayı ise kutunun üstündeki naylonları cıkartırsanız kumandann algılamasının cok güzel olduğunu görürsünüz. şu anda bu bir geçiş süreci biraz beklersek tüm sorunların giderileceğini düşünüyorum.

Yazdıklarımı tekrar okursanız dış görünüm, kanal geçiş hızı yada menü görünümü, arayüz vs. gibi şeylerden bahsetmediğimi, sadece belirlediğim problemleri dile getirdiğimi göreceksiniz. Yazımda da belirttiğim gibi kumanda işini dün yine test ettim, panasonic kumandasından sinyal aldığında cihaz bloke oluyor ve 6 defa herhangi bir tuşa basınca kendine geliyor, bu sırada hdmi bağlantı anlık olarak kesilip geri geliyor. Sizce hala naylon işi mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: oray

quote:

Merhaba arkadaşlar, bugün ben de de sorun oldu ; "Hizmet Listesi Güncelleniyor.. Lütfen bekleyin" yazısı çıktı ve 5 dk falan gitmedi hiç ben de kutuyu kapatıp açtım kanal yok dedi.. Sonra kutuyu açtığımda kanal yok dedi.. Otomatik arama yaptırdım bulmadı.. Battı balık yan gider dedim fabrika ayarlarına geri döndüm.. sitede bir arkadaşın paylaştığı ;

ayarlar geldi aklıma .. Bu parametrelerle arama yaptım kanalları kurdu sonrasında otomatik arama yaptırdım otomatik arama da bulmaya başladı.. Bugün bütün istanbulu mahvetti türksat çalışanları anlaşılan:D:D:D Şuan bi sorun yok ( Nat. Geo. HD'nin yayında olmaması haricinde) Görüşmek üzere...

sanırım benim sony televizyonumda da bu değerleri girebiliyorum, ne anlama geliyor bunlar? bazı HD yayınların çıkmaması bundan dolayı olabilir mi?

Bu parametreleri kurabilmeniz sorun olmadığını gösterir.. HD stb'niz var ve hd yayınları göremiyorsanız Bulunduğuunuz yerle alakalı olabilir, tv'nin dvb-c 'si ile hd yayın almaya çalışıyorsanız ve hd yayınları izleyemiyorsanız settop box a ihtiyacınız var tv'niz hd codec tek başına çözemiyor demektir.. çok karmaşık anlattım kusura bakmayın
  • Merhaba arkadaşlar hd kutulara yeni yazılım çıkılmış ... Yazılım güncelle kısmından yeni yazılımı yükleyebilirsiniz .. Şuan için bir fark göremedim ama elbet bir faydası olacaktır.. Aynı şey sd kutular içinde geçerli olabilir inceleyemeden yazdım ama yazılım güncellendikten sonra bir sorun çıkmadı kutuda karşıma...
  • quote:

Merhaba arkadaşlar hd kutulara yeni yazılım çıkılmış ... Yazılım güncelle kısmından yeni yazılımı yükleyebilirsiniz .. Şuan için bir fark göremedim ama elbet bir faydası olacaktır.. Aynı şey sd kutular içinde geçerli olabilir inceleyemeden yazdım ama yazılım güncellendikten sonra bir sorun çıkmadı kutuda karşıma...

Guide'da olay bilgisi yok yazıyordu daha önceden şuan boş gözüküyo bütün kanallar .. i-line bilgisi ile alakalı bir yazılım olabilir belki. ...
  • Merhaba tekrardan bugün mesaj kirliliği yaptım baya kusura bakmayın :D ama bu yazılım guncelleme sonucunda eurosport hd kanalı açıldıgında ses normal bır sekılde gelıyor... yazılım guncellemeden once en son dun gece bakmıstım eurosport hd ye ses olmuyodu acıldıgında şimdi ise açınca sesler normal
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: oray

quote:

Bu parametreleri kurabilmeniz sorun olmadığını gösterir.. HD stb'niz var ve hd yayınları göremiyorsanız Bulunduğuunuz yerle alakalı olabilir, tv'nin dvb-c 'si ile hd yayın almaya çalışıyorsanız ve hd yayınları izleyemiyorsanız settop box a ihtiyacınız var tv'niz hd codec tek başına çözemiyor demektir.. çok karmaşık anlattım kusura bakmayın

ya Luxe.TV'yi çok süper şekilde izliyorum, hiç bir SD kanalda sorun yok, sadece Eurosport'ta ses var görüntü yok .( eve gidince bakıcam bu akşam...

260-270 YTL HD decoder'e şimdilik vermesem iyi olru en azından şu paket versiyonları çıkana kadar diyorum da ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oray -- 19 Kasım 2008; 16:39:54 >
  • Luxe TV'yi seyrettiğini söyleyen arkadaşlar nerede olduklarını yazabilirler mi acaba?

Zira ben Caddebostan/Istanbul'dan geçen haftasonu sadece 2 gün seyredebildim; sonra yok oldu.
  • ben istanbul kadıköy modadayım bütün kanallar gösteriyor nd hd dahil luxe tv 3 gün gösterimdeydi daha sonra kaldırdılar.Müşteri hizmetlerine sordum ng hd için çalışma yaptıklarını bu süre zarfında göstermiş olduğunu normalde eurosport hd ve ng hd kanallarını olacağını söylediler.BİRDE ÖNEMLİ NOT eğer kanallarınız hala göstermiyorsa teknik servis var modada teledünya oraya sordum yazılım güncelleyip yeniden kanal arama yapamamı söylediler aynen uyguladım hd sbx mükemmel çalışıyor yeni yazılımdan sonra decoder daha hızlı çalışıyor,kanal geçişleri daha hızlı oluyor hd kanallardaki ses sorunları düzeldi.
  • Luxe TV sanirim istanbul'da yok. Bende haftasonu izleyebildim ama su anda yok. Lokasyon : Levent/Istanbul

Digiturk Plus kullaniyorum ve Teledunya ile karsilastirdigimda farkettigim ilk sey tum kanallarin daha net ve renklerin daha canli oldugu. Orn. NTV, ATV, etc..

HD kanala gecince ses gelmiyordu ve audio'ya (sari buton) gidip, secilmemis olani secince ses geliyordu. Yazilim guncellemesiyle bu sorun giderilmis.

Anlamadigim birsey var. TP'ye ilk satirda :
    qam: 256

veya

frekans: 121 MHz
    qam: 64

yazmanin farki nedir ? Sanirim iki durumda da sonuc ayni oluyor ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikocan -- 19 Kasım 2008; 18:54:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: kikocan

Luxe TV sanirim istanbul'da yok. Bende haftasonu izleyebildim ama su anda yok. Lokasyon : Levent/Istanbul

Digiturk Plus kullaniyorum ve Teledunya ile karsilastirdigimda farkettigim ilk sey tum kanallarin daha net ve renklerin daha canli oldugu. Orn. NTV, ATV, etc..

HD kanala gecince ses gelmiyordu ve audio'ya (sari buton) gidip, secilmemis olani secince ses geliyordu. Yazilim guncellemesiyle bu sorun giderilmis.

Anlamadigim birsey var. TP'ye ilk satirda :
    qam: 256

veya

frekans: 121 MHz
    qam: 64

yazmanin farki nedir ? Sanirim iki durumda da sonuc ayni oluyor ??

Kutumu her fabrika ayarına geri döndürdüğümde ve bugün yazılım güncellediğimde ilk olarak ;
    qam: 256 bunlar ile arama yaptırdım otomatik aramayı ilk elle aramadan sonra yapıyor .. Teknik servis ilk geldiğinde de bu tarz bişey girip aratmıştı kanalları o zaman dikkat etmemiştim. Eurosport HD'nin düzelme sebebi yeni yazılım mı acaba ? Yeni yazılım yüklememiş bir arkadaş Eurosport HD'yi kontrol edip sonra yazılım güncellerse , yazılımdan mı yoksa başka birşey mi daha iyi anlayabiliriz
  • Yeni yazılımdan önce eurosport hd ses takılması oluyordu ama yeni yazılımdan sonra böyle bir sorun kalmadı.
  • Eurosport HD su anda Belcika - Ispanya macini veriyor. Digiturk Plus'taki Eurosport HD ile karsilastirdim; cok fark yok ama yayin kalitesi Teledunya'da daha iyi.
  • arkadaşlar yazılım güncelleme olayını yapamadım ben. yeni sürüm yoktur diye uyarı veriyor. önceden başka bir işlem mi yapmam gerekiyor?
    euro sport hd de hala ses sorunu var şu anda bende.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tadesyobatro

arkadaşlar yazılım güncelleme olayını yapamadım ben. yeni sürüm yoktur diye uyarı veriyor. önceden başka bir işlem mi yapmam gerekiyor?
    euro sport hd de hala ses sorunu var şu anda bende.

Gün içinde tekrar deneyin isterseniz boş kaldığınız zamanlarda mutlaka denk gelirsiniz..Aa birde belki oturduğunuz yer ile alakalı birşey olabilir .. Belki yazılım güncelleme denemesi yapıldı bugün biz de şans eseri gördük.. Digitürkte de bu şekilde işliyor önce kısıtlı sayıda abonenin kart numarasına yazılım çıkılıp deneniyor bu da öyle olabilir diye düşünüyorum.. Ses sorunu da çözüldü şimdi gelsin yeni kanallar ehehehehe
  • ŞU ANDA SADECE İSTANBULDA YENİ SÜRÜM VERİLMEYE BAŞLANMIŞ BİRDE FABRİKA AYARLARINA DÖNÜP GEREKLİ BAŞLANGIÇ AYARLARINI YAZIP KANALLARI ARAYIP BULDUKTAN SONRA TEKRAR YENİ YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPIN DERİM.
  • lenovo1, cityemo

sağolun arkadaşlar. bi denicem. fabrika ayarlarına hiç dönmemiştim ondan olabilir belki.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.