Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47.536
Cevap
290
Favori
3.192.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam teledunya izlemek icin olan alıcıya kablosu kablolu tv kutusundan geliyor.
    alıcıya giden kabloyu cogaltırak, bir kabloyu topsetbox'a baglayıp, lcd tv ile dijital
    yayın, diger kabloyuda direk tuplu tv'nin anten girisine takmaz mıyız? teoride boyle
    birseyin mumkun oldugunu dusunuyorum. ama pratik'de kendim denemedim,
    fakat onceki sayfada oyle kullanan bir arkadas var.
    yarın teledunya'yı arayıp sorucam direk olarak.

Birde benim anlamadıgım su, madem kablolutv aboneligimi iptal edersem,
    teledunya kullanamam deniliyor, ozaman teledunya'nın internet sitesinde,
    neden kablolu tv ve teledunya'dan iki paket olarak bahsediliyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al6atross -- 20 Kasım 2008; 20:23:50 >
  • Bir konuya netlik kazandırmak gerekli . Kablo TV ve Teledünya birbirinden bağımsız şeyler değil. Öncelikle Kablo TV hizmetinin adı Teledünya , Kablo Net hizmetinin adı da Uydunet olarak değişti. Teledünyadan herhangi bir STB almazsanız mevcut kablolu yayını izlemeye devam ediyorsunuz. SD STB alırsanız mevcut kablo yayınından daha kaliteli bir yayın alıyorsunuz. Uydu yayını gibi düşünün bunu. HD STB alırsanızda kablo tv hizmetini digital olarak almaya devam ediyorsunuz.

Teledünyaya geçip kablo tv aboneliğini iptal ettirmeyi düşünenler ; Kablo TV aboneliği dediğiniz şey yeni adı ile Teledünya olduğu için Teledünya'ya abone olayım diye bir şey yok. Mevcut hali ile zaten teledünya yı kullanıyor durumdasınız.

Kendimden örnek vereyim ; Teledünya ( Eski adı ile Kablo TV ) abonesiyim ve herhangi bir STB sahibi değilim. Evimde Kablo TV yayınlarını izleyebiliyorum ve aylık 7 YTL ödüyorum. Eğer SD veya HD yayın almak istersem ( Bu yayınlar mevcut Kablo TV yayınından daha kaliteli görüntü veriyor ) bir adet STB almam gerekiyor ve ayda 2.5 YTL daha fazla ödemem gerekiyor. Olayın özeti bu şekilde.
  • Ben de, çok daha kısa bir şekilde, bunu anlatmak istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancik83 -- 20 Kasım 2008; 20:51:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: albatrosshigh

Hayır su anda ben Teledünya abonesi degilim. Sadece Kablolu tv abonesiyim.
    ikisi farklı seyler.

İkisi aynı şey! Türksat digital kablo tv'ye geçince pazarlama stratejisi olarak farkı vurgulamak için isim değişikliği yaptı sadece.

Aşağıdaki linke bakacak olursanız aynı olduğunu anlarsınız:

Türksat Kablo
    Türksat Kablo Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz.
    http://www.kablotv.com.tr

veya

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.
    Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.
    http://www.turksat.com.tr
    'dan Türksatkablo linkine bakabilirsiniz.
  • @Sympatigue ve osmancik83

Yanlıs anlamayın polemik yaratmaya calısmıyorum sadece eksik kalan noktaları bulmaya calısıyorum.
    Benim anlamadıgım su, eger dediginiz gibi kablotv teledunya'ya upgrade olduysa, asagıdaki link'te
    neden iki ayrı paket olarak bahsediliyor ve Mayıs 2009'a kadar kampanyalı olarak ikisi beraber 9.5ytl
    deniliyor?

Türksat Kablo
    http://www.teledunya.net/icerik/tarifeler/index.php

Benim buradan anladıgım su oluyor:
    Kablotv ve teledunya, Turksat'ın sundugu iki farklı paket.
    Dileyen Kablolu tv aboneleri, aynı zamanda teledunya abonesi olarak 9.5ytl odeyerek
    Mayıs 2009'a kadar kampanya fiyatı ile sahip oluyorlar. Ama bu tarihten sonra ikisi
    beraber 7ytl+9.5ytl oluyor.

Bu yuzden, Mayıs 2009'dan sonra kablolu tv aboneligimi iptal ettirerek, sadece teledunya
    abonesi olarak kalırsam, evimdeki turksat kutusundan gelen kabloyu, ikiye cogaltarak,
    birini tuplu tv'min anten girisine takıp analog yayın, digerinide teledunya ile beraber aldıgım
    HD topsetbox'a takarak lcd tv'mden dijital yayın alabilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wellwell

quote:

Orjinalden alıntı: lenovo1

hayırlı olsun teme , arkadaşlar bu arada istanbul için bir yazılım daha çıkılmış .. bugün kutu kendisi teklif etti yüklemeyi ekranda bi mesaj çıktı.. Bakalım tester'lığımız ne zaman bitecek.. ama en azından çabalıyolar.. Teledünya call center'ına işimiz hiç düşmesin diye dua edelim :D

güncellediniz mi acaba?. güncellediyseniz güncelleme tarihi ne oldu.
    daha önce de yazmış idim ben güncelleme yapmış idim ama alet açıldığında yeni güncelleme var yapmak istiyormusunuz diye soruyordum.
    belki benim alete önceden malum oluyordur ..:)

2.yazılım yüklemesinden sonra tarih 19.Kasım.2008 oldu.
  • quote:

@Sympatigue ve osmancik83

Yanlıs anlamayın polemik yaratmaya calısmıyorum sadece eksik kalan noktaları bulmaya calısıyorum.
    Benim anlamadıgım su, eger dediginiz gibi kablotv teledunya'ya upgrade olduysa, asagıdaki link'te
    neden iki ayrı paket olarak bahsediliyor ve Mayıs 2009'a kadar kampanyalı olarak ikisi beraber 9.5ytl
    deniliyor?

Türksat Kablo

Dileyen Kablolu tv aboneleri, aynı zamanda teledunya abonesi olarak 9.5ytl odeyerek
    Mayıs 2009'a kadar kampanya fiyatı ile sahip oluyorlar. Ama bu tarihten sonra ikisi

Bu yuzden, Mayıs 2009'dan sonra kablolu tv aboneligimi iptal ettirerek, sadece teledunya
    abonesi olarak kalırsam, evimdeki turksat kutusundan gelen kabloyu, ikiye cogaltarak,
    birini tuplu tv'min anten girisine takıp analog yayın, digerinide teledunya ile beraber aldıgım

Kablo TV ve Teledünya ;

Kablo TV Hizmeti = 7 YTL
    Teledünya Hizmeti = 2.5 YTL ( Kablo TV yayınının digital hali )

Yani ikisi ayrı birer hizmet türü .

Kablo TV yayınını digital olarak almak isterseniz ödeyeceğiniz bedel 9.5 YTL ( 7 YTL + 2.5 YTL )

Kablo TV hizmeti olarak bahsedilen hizmet Teledünyanın analog yayınları için kullandığı terimin adı.
    Teledünya hizmeti olarak bahsedilen hizmet ise yeni nesil digital yayın hizmeti.

Mayıs ayına kadar Teledünya için alınacak bedel 2.5 YTL olarak belirlenmiş. Tanıtım fiyatı olsa gerek. Mayıs ayından sonra Teledünya abonelik bedeli diyelim ki 10 YTL oldu . O zaman siz Kablo TV hizmeti ile beraber 17 YTL ödeyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sympatique -- 20 Kasım 2008; 21:25:45 >
  • LUXE TV rahmetlimi oldu?
    Seyredebilen varmı bugünlerde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

deniliyor?

Türksat Kablo

Kablo TV ve Teledünya ;

Kablo TV Hizmeti = 7 YTL
    Teledünya Hizmeti = 2.5 YTL ( Kablo TV yayınının digital hali )

Yani ikisi ayrı birer hizmet türü .

Kablo TV yayınını digital olarak almak isterseniz ödeyeceğiniz bedel 9.5 YTL ( 7 YTL + 2.5 YTL )

Kablo TV hizmeti olarak bahsedilen hizmet Teledünyanın analog yayınları için kullandığı terimin adı.
    Teledünya hizmeti olarak bahsedilen hizmet ise yeni nesil digital yayın hizmeti.

Mayıs ayına kadar Teledünya için alınacak bedel 2.5 YTL olarak belirlenmiş. Tanıtım fiyatı olsa gerek. Mayıs ayından sonra Teledünya abonelik bedeli diyelim ki 10 YTL oldu . O zaman siz Kablo TV hizmeti ile beraber 17 YTL ödeyeceksiniz.

Tesekkur ederim.
    Yarın Turksat'ı arayacagım ve bir de onlara soracagım.
  • Tabi ki sorun. Ama sizi tatmin edecek bir cevap verebileceklerini sanmıyorum.

Bakın Teledünya sitesinde diyor ki ;

TELEDÜNYA’yı kablo TV şebekesine bağlayacağınız SET TOP BOX ile izleyebilirsiniz.

TELEDÜNYA’da bağlantınız, Kablo TV hattı üzerinden gerçekleştirilir. Ulusal ve uluslararası ünlü kanalların yayınları size, HD kalitesi ile ulaşır. HD teknolojisi canlı görüntü, net ses demektir.
    ( 2 ayrı paragraftan alıntıdır )

Buradan benim anladığım evinizde Kablo TV yok ise Teledünya da yok demekdir.
  • Aldığınız cevabı bizimle paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

deniliyor?

Türksat Kablo

KabloTV yani analog yayın, digital yayında olduğu (olacağı) gibi şifreli bir yayın olmadığı için şu aboneye yayın yapılsın bu aboneye yayın yapılmasın gibi bir seçenek olduğunu düşünmüyorum.

Yani ben analog yayın istemiyorum bana mevcut kablodan sadece digital yayın verin analogu kesin deseniz bile bu yapılamaz diye düşünüyorum.

Ancak tam tersi mümkün tabii. Şu kart no'lu aboneye digital yayın yollama veya sadece şu paketteki kanalları görebilsin diyebilirler.
  • İstanbul Beylikdüzü'ndeyim, Teledünya HD kutusu var bende, az önce yazılım güncellemesi yaptım ve eurosport HD ve NG HD ses sorunu kalmadı.

Bir de HDMI kablo aldım ki, aman aman, yok böyle bir görüntü. LCD ve Plazma TV sahiplerine şiddetle tavsiye olunur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Tabi ki sorun. Ama sizi tatmin edecek bir cevap verebileceklerini sanmıyorum.

Bakın Teledünya sitesinde diyor ki ;

TELEDÜNYA’yı kablo TV şebekesine bağlayacağınız SET TOP BOX ile izleyebilirsiniz.

TELEDÜNYA’da bağlantınız, Kablo TV hattı üzerinden gerçekleştirilir. Ulusal ve uluslararası ünlü kanalların yayınları size, HD kalitesi ile ulaşır. HD teknolojisi canlı görüntü, net ses demektir.
    ( 2 ayrı paragraftan alıntıdır )

Buradan benim anladığım evinizde Kablo TV yok ise Teledünya da yok demekdir.

Iste bende farklı sekilde anlıyorum yazılanları. Bu yuzden kafam karıstı.
    Yarın arayıp sorucam, umarım iyi bir cevap alabilirim.

@osmancik83

Tabiiki de aldıgım cevabı yarın paylasırım sizinle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: agrimo

KabloTV yani analog yayın, digital yayında olduğu (olacağı) gibi şifreli bir yayın olmadığı için şu aboneye yayın yapılsın bu aboneye yayın yapılmasın gibi bir seçenek olduğunu düşünmüyorum.

Yani ben analog yayın istemiyorum bana mevcut kablodan sadece digital yayın verin analogu kesin deseniz bile bu yapılamaz diye düşünüyorum.

Ancak tam tersi mümkün tabii. Şu kart no'lu aboneye digital yayın yollama veya sadece şu paketteki kanalları görebilsin diyebilirler.

Teledunya digital yayını sifrelimi olacak? Anlamadım biraz acar mısınız? Tesekkurler.
  • sn albatrosshigh, yukarıda arkadaşın yazdığı gibi analog sistemin şu an ki yapısı adreslenebilir bir yapı olmadığından fişi takan izler bu yüzden "ben analog almayayım sadece digital lütfen" denemiyor, seçim tek yönlü yani digital var veya yok analog sabit, ama analogtaki kanalların sayısı azalacak(trtler ve ulusal üç beş kanal) ve ücretide belki aynı kalaraktan çok ucuzlayacaktır diye tahmin ediyorum, mayıs '09 a kadar digital şifresiz tanıtım modunda ama sonra dağıttıkları kartlar sistemin şifreli olacağının habercisi
  • quote:

quote:

hayırlı olsun teme , arkadaşlar bu arada istanbul için bir yazılım daha çıkılmış .. bugün kutu kendisi teklif etti yüklemeyi ekranda bi mesaj çıktı.. Bakalım tester'lığımız ne zaman bitecek.. ama en azından çabalıyolar.. Teledünya call center'ına işimiz hiç düşmesin diye dua edelim :D

daha önce de yazmış idim ben güncelleme yapmış idim ama alet açıldığında yeni güncelleme var yapmak istiyormusunuz diye soruyordum.

Güncelleme tarihini sorduğunuz iyi oldu , kasım 19 gözüküyo ya ee o zaman bu yüklenmedi ... Dün yaptığım işlemin aynısını yaptı ama bi daha ilginç ehehe
    Yazılım versiyonu 1.01
    Yükleyici versiyonu 1.00
    Micom versiyonu 0.3
    Son güncelleme Nov 19 2008
  • 2.yazılım yüklemesinden sonra tarih 19.Kasım.2008 oldu.
    ankarada ben hala NG HD göremedim. ilginçdir. LuxeHD kanalı 64. ve 65. kanallardan veriliyor. ama bazen birisi ile sanırım şifre çalışmaları yapıyorlar zira bazen kanallın yanında $ işareti gözüküyor.

quote:

Orjinalden alıntı: agrimo

quote:

quote:

şuan ankara için herhangi bir güncelleme bulamadım. sanırım daha ankaraya vermediler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwell -- 21 Kasım 2008; 8:51:46 >
  • quote:

@tadesyobatro

hocam teledunya izlemek icin olan alıcıya kablosu kablolu tv kutusundan geliyor.
    alıcıya giden kabloyu cogaltırak, bir kabloyu topsetbox'a baglayıp, lcd tv ile dijital
    yayın, diger kabloyuda direk tuplu tv'nin anten girisine takmaz mıyız? teoride boyle
    birseyin mumkun oldugunu dusunuyorum. ama pratik'de kendim denemedim,
    fakat onceki sayfada oyle kullanan bir arkadas var.
    yarın teledunya'yı arayıp sorucam direk olarak.

Birde benim anlamadıgım su, madem kablolutv aboneligimi iptal edersem,
    teledunya kullanamam deniliyor, ozaman teledunya'nın internet sitesinde,
    neden kablolu tv ve teledunya'dan iki paket olarak bahsediliyor???

Hd receiverların arkasında cable out diye bir çıkış var. o çıkıştan tüplü tv ye çıkış yapılıyor. o çıkışı kullanmak istemiyorsan. kablo tv şebekesinden gelen kabloyu da splitter ile 2 veya 3 e bölebilirsin. kablo tv ile teledünya aboneliği zaten mayısa kadar 9,5 ytl. 2 YTL nin mi muhabbetini yapıyorsunuz. Mayıs 2009 dan sonra zaten ikisi de ayrılacak (ayrı paket olacak) lcd kullanıcıları teledünyayı, tüplü tv kullanıcıları analog koblo tv yi tercih edecek. Tabi o zaman analog kablo tv de kanal falan kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pireee -- 21 Kasım 2008; 10:57:12 >
  • Kablo Tv aboneliğinizi iptal ettirdiğinizde , binanıza gelip kutudan kablonuzu sökerek iptal işlemini yaparlar.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.