Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
47.536
Cevap
290
Favori
3.192.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten mesaj kirliliğene dönmesin burası bazı şeyleri de okuyun hep sormayın?Teledünya Sık Sorulan Sorulara bakınız oraya yazmışlar burada yazılan bir çok soruyu operatörler fazla bir şey bilmiyor zaten.
  • Arkadaşlar, (İstanbul / üsküdar) HD kutu yazılım güncellemesi yaptıktan sonra ne Component, ne de HDMI den görüntü alamaz oldum. Benzeri problem yaşayan var mı? Servise başvurdum, yarın geleceklermiş, bakalım ne diyecekler?
  • Merhablar,

Ben Ankara'da bulunmaktayım teledünyayı şu anda şifresiz olması sebebiyle televizyonuma sadece (sony bravia s4000) kablo tv bağlayarak seyredebiliyorum. Ben de teledünya kutusu olmadığı için HD kanalları göremiyorum. Ama mevcut kanallar çok güzel. Benim yaşadığım problem TRT1, TRT2,ATV, KANAL D, SHOW TV nin kaybolması. Bu problemi yaşayan başkaları var mı ? bana mı özel ?
  • Merhaba,
    İstanbul Göztepe'de oturuyorum. HD SetTopBox sahibiyim.

Listemde şu anda 57 SD, 2 HD (NG ve EuroSport) ve 1 de Turksat Info kanalı mevcut.

Son güncelleme tarihi 12 Sep 2008 ve yazılım versiyonu 1.00 ile HD kanallarda görüntü ve ses problemi yaşıyordum. Görüntü bazen gelmiyordu. Ses yanlızca sarı tuşa basarak dil değişimi yaptığımda geliyordu ve senkron problemi vardı.

Bu sabah forumdaki bilgileri okuyarak yazılım güncellemesi yaptım. (522-6900-256 ayarları ile)

Güncelleme sorusuna Tamam dedikten sonra cihazda görüntü aynen kaldı. Cihazın önündeki yeşil renkli LCD display 1'den 100'e kadar saydı. Ardından başka bilgiler de gösterdikten sonra cihaz kanallar sıfırlanmış olarak tekrar açıldı.

Kanal ayarına girip 121-6900-64 ayarlarını kullanarak tekrar kanal araması yaptırdım.

Şu anda HD kanallar da dahil tüm kanallar sorunsuz çalışıyor.

Yazılım versiyonu 1.01 - Yükleyici versiyonu 1.00 - Micom versiyonu 0.3 - Son Güncelleme Nov 19 2008

Tüm bunları yazdıktan sonra daha testleri bitmeden aboneliğe başlayan ve bizi beta tester gibi kullanan kablo tv firmasını kınıyorum.

Ve inanın şu forumdan elde ettiğiniz bilgiyi firmadan elde etmek imkansız gibi birşey. En son arayıp HD kanal problemini söylediğimde yazılım güncellemesinde hangi ayarları kullanmam gerektiğini bile söyleyemediler. Ben de dün akşam defalarca uğraşmama rağmen güncelleme yapamadım. Bu sabah forumdaki bilgileri okuduktan sonra becerebildim.

Fakat bir şey daha eklemek istiyorum. Dijital yayından sonra LCD televizyonun gerçek kalitesini görebildik. Analog yayın gerçekten berbattı. Ayrıca HD kanallar da gerçekten mükemmel.

Umarım faydalı olabilmişimdir.
  • Ankarada oturan arkadaşlar için ; Bu sabah itibari ile 514 mhz 6900 den yazılım güncellemesi yaptım. 19 Nov oldu. açılıştaki tekrar yükleme ile ilgili sorunlar duzeldi şuan sorunsuz...
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgurum

quote:

Orjinalden alıntı: wellwell

eryamanda oturuyorum.
    ben 13 Nov 08 tarihli yazılımı güncelledim.
    ancak daha öncede yazdığım gibi STB her actığımda ingilizce bir metin olarak yeni versiyon bulundu mesajı geliyor ok deyip güncellesemde 13 Nov olarak kalıyor ve her actığımda bu döngü devam ediyor. Ankarada oturan ve bu mesajla karşılaşan arkadaşlarında olduğunu başka bir forum sayfasında okudum sanırım güncelleme ile ilgili ankarada genel bir problem var.
    anladığım kadarı ile istanbulda 19 Nov tarihli bir yazılım verilmiş ancak ben bu yazılımı ankarada göremedim. Sanırım bende 522 mhz den tarattım zaten işin ilginci yeni kanal arama yaptığımda TV kanalları dışında upgrade ve upgrade2 isimli 2 adet radio kanalı da buluyor.

işte benim gibi bir güncelleme kurbanı daha

yer çankaya, aleti her açışımda OTA 1.01 güncelleme var diyip duruyor, buyur yap o zaman diyorum, güncelliyor reboot ediyor, yine aynı soru ekranda...

şu anki durum:
    Yazılım versiyonu 0.66
    Yükleyici versiyonu 1.00
    Micom versiyonu 0.3
    Son güncelleme Nov 13 2008

upgrade2 den denedim birşey bulamadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: wellwell

Ankarada oturan arkadaşlar için ; Bu sabah itibari ile 514 mhz 6900 den yazılım güncellemesi yaptım. 19 Nov oldu. açılıştaki tekrar yükleme ile ilgili sorunlar duzeldi şuan sorunsuz...

aynen, ben de dün gece güncelledim ve artık o mesaj çıkmıyor. bu sefer de eurosport hd ye geçince ilk 20 saniye ses kesik kesik gelir oldu. kanal geçişleri sanki biraz daha hızlanmış gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurum -- 22 Kasım 2008; 10:34:56 >
  • arkadaşlar, diğer odalardaki tv lere görüntü göndermekle ilgili baya bi karışmış ortalık. herkez kendince yorumlarını yapmış. ben kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. katılıp katılmamak sizin kararınız tabiki;)

öncelikle kablo tv ile teledünya nın ayrı kavramlar olduğunu düşünüyorm.(bazı arkadaşlar aynı demişler) şöyle ki; iki hizmeti aynı firma aynı altyapıyla veriyor ancak biri analog ve fiyatı 7 ytl diğeri dijital 9,5 ytl.
    (mayısa kadar ikisi toplam 9,5 ytl kampanya) buraya kadar zaten hemen herkes aynı görüşte.

benim ayrı düştüğüm noktaysa şu. bazı arkadaşlar kablo tv yi(analog yayını) iptal edemeyeceğimizi, edersek dijital yayında alamayacağımızı söylemişler. ki teledünyanın sitesinde bile ayrı hizmetler olarak tanımlanmış. ben ikisinden birinin tercih edilebileceğini daha doğrusu tercih edilebilmesi gerektiğini düşünüyorum. örneğin ben analog yayın düşünmüyorum. fiyatı arttığı zaman(mayıs'ta) sadece dijital istemeyi düşünüyorum. yok bana iptal edemzsiniz derlerse ozaman ücretini talep edemezler. yani istemediğim bi hizmeti sırf kesemedikleri için fiyatını isterlerse bence bu biraz abes kaçar. dijital yayınımız 16,5 oldu analoglar yanında hediye derlerse kusura bakmayın gider hd-smart alırım. yani bence kesinlikle iki hizmet ayrı ayrı seçilebilmeli yada fiyat farkı alınmamalı.

bunun dışında kendi sorunuma geleyim
    arkadaşlar izmirde oturupta NG HD yi izleyebilen varmı? istanbul ve ankaradakiler 2 adet güncellemeden bahsediyorlar ben bir adet yapabildim. euros hd de ses sorunu düzeldi gibi ancak NG HD de ne görüntü var ne de ses. nerdeyse bir ay oldu ama hala bir kere bile izleyemedim. (ki benim için NG HD ,euros hd den daha önemli) sanırım istanbul ve ankaradaki arkadaşlar iki hd kanalı da sorunsuz izleyebiliyorlar.

not: bu arada bir şey eklemek istiyorum; keşke teledünya çalışanları bu forumdaki siz değerli arkadaşların yarı bilgisine sahip olsalardı. hizmet kesinlikle daha profesyonel olurdu.
  • Mayıs 2009'dan sonra 7+9.5 YTL olacaksa bu kabul edilebilir bir rakam mı sizce?

Başvuru formunda 3 farklı paket seçeneği var.Bana kalırsa 9.5 YTL en düşük paket sadece
    şu anki kanallar (digiturk giriş paketine rakip) olabilir.

İleride ne kadar kanal eklenir bilinmez ama 16.5 YTL fazla gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -gtr- -- 22 Kasım 2008; 12:15:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fusiontechus

Mayıs 2009'dan sonra 7+9.5 YTL olacaksa bu kabul edilebilir bir rakam mı sizce?

Başvuru formunda 3 farklı paket seçeneği var.Bana kalırsa 9.5 YTL en düşük paket sadece
    şu anki kanallar (digiturk giriş paketine rakip) olabilir.

İleride ne kadar kanal eklenir bilinmez ama 16.5 YTL fazla gelir.

bence kanal sayısının artmasıyla mevcut kanallar + turksat uydusudaki diğer şifresiz kanallar 9,5 YTL olur. Diğer paketlerin fiyatları da 9,5 YTL'nin üstüne eklenir. Örneğin; sinema paketi 9,5 YTL + 10 YTL gibi.
  • merhaba,
    6. sayfada yanılmıyorsam; yer alan agrimo'nun
    quote:

agrimo Çavuş 19 Kasım 2008; 21:53:45
    Yazılımı güncelleme menüsünde aşağıdaki gibi ayar yaptıktan sonra arama yaptırırsanız yeni yazılımı bulacaktır sanıyorum.
    Frekans: 522mhz
    Sembol Oranı : 6900 Ks/s
    QAM : 256
    ve osmancık83'ün birkaç sonraki mesajları sayesinde; dün akşamdan beri oh beee!!! dedik evde... NATGEO HD ve EUSPo HD çıkıyor, natgeo ilk açtığımda ses problemi çekiyordu; bir kere sarı tuştan değişiklikle bir daha ihtiyaç kalmadı... ben böyle şey görmedim!

Türksat iyi iş çıkarmış! her ne kadar henüz tamamlanmasa da, ben bu sonucu şimdilikçok beğendim!
    haa; tabi eksiklikler olur ama; natgeo hd ve eusp hd izlemek bir yana bu paraya(210 YTL/9,5 YTL/35 YTL) bu eldeki yayın kalitesi harika! bu arada söylenene göre hava koşullarının alternatiflerine oranla hiçbir şekilde etkilenmemesini de unutmuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr_bourrbone -- 14 Mayıs 2009; 0:54:40 >
  • Bugün HD kutuyu getirip taktılar. Çok aşırı olmasa da ısınma oluyor, birde koku yaymakta. Bu koku herkesde varmıydı, nekadar sürede geçiyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tadesyobatro

arkadaşlar, diğer odalardaki tv lere görüntü göndermekle ilgili baya bi karışmış ortalık. herkez kendince yorumlarını yapmış. ben kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. katılıp katılmamak sizin kararınız tabiki;)

öncelikle kablo tv ile teledünya nın ayrı kavramlar olduğunu düşünüyorm.(bazı arkadaşlar aynı demişler) şöyle ki; iki hizmeti aynı firma aynı altyapıyla veriyor ancak biri analog ve fiyatı 7 ytl diğeri dijital 9,5 ytl.
    (mayısa kadar ikisi toplam 9,5 ytl kampanya) buraya kadar zaten hemen herkes aynı görüşte.

benim ayrı düştüğüm noktaysa şu. bazı arkadaşlar kablo tv yi(analog yayını) iptal edemeyeceğimizi, edersek dijital yayında alamayacağımızı söylemişler. ki teledünyanın sitesinde bile ayrı hizmetler olarak tanımlanmış. ben ikisinden birinin tercih edilebileceğini daha doğrusu tercih edilebilmesi gerektiğini düşünüyorum. örneğin ben analog yayın düşünmüyorum. fiyatı arttığı zaman(mayıs'ta) sadece dijital istemeyi düşünüyorum. yok bana iptal edemzsiniz derlerse ozaman ücretini talep edemezler. yani istemediğim bi hizmeti sırf kesemedikleri için fiyatını isterlerse bence bu biraz abes kaçar. dijital yayınımız 16,5 oldu analoglar yanında hediye derlerse kusura bakmayın gider hd-smart alırım. yani bence kesinlikle iki hizmet ayrı ayrı seçilebilmeli yada fiyat farkı alınmamalı.

bunun dışında kendi sorunuma geleyim
    arkadaşlar izmirde oturupta NG HD yi izleyebilen varmı? istanbul ve ankaradakiler 2 adet güncellemeden bahsediyorlar ben bir adet yapabildim. euros hd de ses sorunu düzeldi gibi ancak NG HD de ne görüntü var ne de ses. nerdeyse bir ay oldu ama hala bir kere bile izleyemedim. (ki benim için NG HD ,euros hd den daha önemli) sanırım istanbul ve ankaradaki arkadaşlar iki hd kanalı da sorunsuz izleyebiliyorlar.

not: bu arada bir şey eklemek istiyorum; keşke teledünya çalışanları bu forumdaki siz değerli arkadaşların yarı bilgisine sahip olsalardı. hizmet kesinlikle daha profesyonel olurdu.

Kesinlikle aynı fikirdeyim ve ayrı kavramlar oldugunu dusunuyorum ki kendi sitesinde
    bile aynı kavramlar olarak yer alıyor, acıklıyorlar. Su anki durum itibari ve kampanya
    nedeni ile ikiside sanki aynıymıs gibi gözküyor.
    Fakat, Mayıs 2009'dan sonra analog ve dijital yayın almak isteyen, yada her ikisinide
    almak isteyenler olarak ikiye ayrılacagını dusunuyorum. Bunlarda benim fikrim.
    Bunu da bize zaman gösterecek.
  • Analog yayinin kesilip Dijital yayinin baki kalmasi teknik olarak mumkun mu ondan suphe ediyorum. Dijital aboneligi kartli sifre sistemi ile kontrol edebilirler ama digerini kapatmak isteseler nasil kapaticaklar?
  • Teledünya beni mahcub etti ve bugün gelip cihazı bağladılar. Kurulum ilk gelen cihazın çalışmaması sebebiyle biraz uzadı, bir de mevcut kabloya bağlantı yaptıklarını kablo uzatamayacaklarını söyledikleri için bendeki kabloyla biraz cambazlık yapıp salona uzattık.

SD kanalların görüntüleri analoga göre olağanüstü, uydu ile ben gözle görünür bir fark göremedim, paketleme yüzünden platformlardan daha iyi olduğunu tahmin ediyorum. Şu anda karşılaştırma yapabileceğim bir hd kanal yok ama sanki eurosport hd uyduda biraz daha netti, ama şu an şifrelendiği için kesin bir şey söylemem imkansız. Kanal geçişleri çok hızlı, tarama da öyle. Yazılım güncellemesi de yaptım, ancak ya güncellemeden ya da başka bir şeyden HD kanallar ve daha başka bir kaç kanalda sinyal yok.

Harmony 880 ile sorunsuz kulanılabiliyor, listesinde olmamasına rağmen bir kaç tuş denettirdi ve bir uydu alıcı ile aynı komutlarla çalıştı. Sonrasında gerekli aktiviteleri programlamak mümkün.

Benim canımı sıkan daha önce de bahsettiğim en önemli konu stb üzerinden görüntü formatının ayarlanamaması. Bazı kanallar letterbox yayın yaptıkları için 16:9 ekranda görüntü iyice yayılıyor. Benim tv hdmi sinyalini zoom yapmadığı için bunu kaynaktan yapmak zorundayım, uydu da var ve çok kullanışlı oluyor. Umarım yeni yazılımla bu fonksiyon eklenir.

Son olarak çooook uzun süre beklediğimiz bu hizmet yapılan reklamlara bakılırsa dağ fare doğurdu denebilir. Umarım şu anda yaşadığımız sıkıntılar çabuk giderilir ve kanal seçenekleri artar, ucuza hd keyfini yaşarız.
  • Arkadaşlar Kablo Tv ve Teledünya farklı şeyler değil.Aynı kablodan gelen değişik mhz ler.ve her aboneye dağıtım kutusundan bir kablo geliyor.kablo tv yi iptal ettirdiğinizde şu an teknoloji itibariylr gelip binanızdaki kutudan kablonuzu söküyorlar.dolyısıyla teledünya hizmetinden de yararlanamazsınız.zaten sadece kablo tv nizi iptal etmezler.aynı şey uydunet için de geçerli.kablo tv abonesi olmadan bu hizmetler aktif edilmez.
    ayrıca st-tp-box ınıza gelen sinyal seviyesini algılayabildiği değerlerin altına düşürmeden istediğiniz gibi kablo tv dağıtımını yapabilirsiniz.her set-top-box bir tv içindir.
    AYRICA VE EN ÖNEMLİ OLARAK TÜM İLLERDE BİRER FREKANS DAHA TAHSİS EDİLDİ TELEDÜNYA İÇİN.SANIRIM BURADAN 3 YENİ HD KANALI VERİLECEK.
    HD CİHAZ SAHİPLERİ MUTLAKA YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPMAYI UNUTMAYIN.
  • Sevgili DH Forum Üyeleri,
    Kablolu Tv aboneleri, Teledünya Aboneleri, Kablolu TV Abonesi olup aynı zamanda da
    Teledünya abonesi olmak isteyenler, ve Kablolu TV'ye geçiş yapmayı düşünenler,

Bugün Compex Fuarı'na gittim ve Ümit ÖZBEY ile uzun uzun konuştum.
    Ümit ÖZBEY, aşağıdaki linkte Mesut ÇEVİK adlı Haber Editörü'nün Cebit'te röpörtaj
    yaptığı TURKSAT Teknik İşletme Müdürlüğü Uzman Yardımcısı'dır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_27121345/mpage_1/key_//tm.htm#27121345
    Video'da sanırım heyecan yaptığı için biraz duraksıyor ama benimle gayet güzel
    konuştu ve yardımcı oldu. Kendisine teşekkür ederim.

Birkaç gündür sorularımla okuyanları ve cevaplayanları baymış, sıkmış, hala anlamadı
    diye sövdürmüş olabilir. Bu yüzden kusura bakmayın...

Şimdi TURKSAT Kablolu TV abonelerinin, analog yayın dışında, dijital yayında alabilmeleri
    Teledünya adı altında SD ve HD olmak üzere iki çeşit dijital yayın seçenegi yaratmıştır.

1. Teledünya abonesi olabilmek için kesinlikle Kablolu TV abonesi olunması gerekiyor.
    Kablolu Tv abonesi olduktan sonra, evinizde bulunan kablolu tv kutusundan çekeceğiniz
    anten kablosu yada kabloları ile bir ve birden fazla tuplu tv uzerinden analog yayın alabilirsiniz.
    Fakat, bunun dışında lcd yada plazma tv'ler için dijital yayın isteniyorsa mutlaka Teledünya
    aboneside olunması lazım.

2. 7 ytl olan Kablolu TV aboneliği üzerinden, +2,5 ytl daha ödeyerek, 9,5ytl'ye, mevcut
    analog kablolu tv yayınımız üzerinden aynı zamanda dijital yayın alabilmeyede sahip oluyoruz.

3. Ocak ayından itibaren tüm Teledünya aboneleri, SD yada HD Set Top Box almak zorundalar.
    Aksi takdirde Teledünya abonesi oldukları halde dijital yayın izleyemeyecekler. Çünkü Teledünya
    kanalları şifreneleceği için yanlızca Teledünya'nın sattığı uydu alıcılar ile izlenebilecekler.

4. Benim ve birçok kişinin kafasını kurcalayan soru ise, 1.Mayıs.2009'dan sonra 7+9,5ytl=16,5ytl
    mi ödeyeceğiz? Hayır, bu şekilde olmayacakmış. Kesin bir fiyat söylemedi ama o şekilde
    hesaplanmayacak dedi.

Kendi sorularıma aldıgım cevaplar bunlar.
    Bana yardımcı olan ve sorularımı cevaplayan forum üyelerinede ayrıca teşşekür ederim.
  • albatrosshigh;
    gayet net ve açıklayıcı olmuş. tşk.ler
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

albatrosshigh;
    gayet net ve açıklayıcı olmuş. tşk.ler

ben tesekkur ederim.
  • Bu kadar mutluluk yeter, güncelleme ile alakalı bilmiyorum ama bazı transponderlerde sinyal yok, fabrika ayarları, elle arama fayda etmedi. Sanırım bizim dağıtım kutusunda bir sorun var ilk kurulum esnasında da sinyal yoktu biraz kurcalamaları gerekti. İşin kötüsü kurulum anında kanaları gördüm imzayı attım şimdi biraz uğraşmak gerekecek diye tahmin ediyorum...
  • Birkaç gündür HD kanallardan geriye sadece Eurosport kaldı. Alet kendi kendine açılıp son bıraktığım kanalda kalıyordu. Güncellemeden sonra yine açılıyor ama bu sefer TP güncelleme menüsünde buluyorum. Acaba yeni TP ler eklemeye mi çalışıyor anlamadım. Dün tv izlerken kanal değişimi esnasında 2 defa reboot etti. Formatlayıp Vista mı yüklesek acep
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.