Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47.542
Cevap
291
Favori
3.193.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılım güncelleme frekansı 522mhz 256qam.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staluer -- 21 Kasım 2008; 9:35:56 >
  • wellwell Ankara'nın hangi semtinde oturuyorsun. ben dikmenden HD kutu ile 522 mhz den taratınca yeni yazılım yok falan dedi. 12 Eylül 2008 görünüyor cihaz yazılımı. sen hangi frekanstan tarattın?

Orjinalden alıntı: wellwell

2.yazılım yüklemesinden sonra tarih 19.Kasım.2008 oldu.
    ankarada ben hala NG HD göremedim. ilginçdir. LuxeHD kanalı 64. ve 65. kanallardan veriliyor. ama bazen birisi ile sanırım şifre çalışmaları yapıyorlar zira bazen kanallın yanında $ işareti gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pireee -- 21 Kasım 2008; 10:08:21 >
  • Bir kere su Turksat'in gerizekali isimlendirmelerini (uydunet, teledunya gibi) kullanmayalim kafa karistiriyor. Su hale bak birseyden bahsetmeye calisiyoruz ortada salata gibi kablonet, kablo internet, turksat kabo, uydunet, kablotv, teledunya, yeni dunya (boyle bir link de var sitesinde) gibi tonla pazarlama kelimesi uretilmis. Simdi konuya gecelim,

Analog yayin ve Dijital yayin olarak bahsediyorum. Ben Dijital yayin aboneligi aldim ve kullaniyorum su anda. Yukarida albatross ve sympathique'in bahsettigi konuyu cok kafaya taktim ve turksat'in temsilcisiyle telefonda cok konustum ancak birseyden haberleri yok, papagan gibi anlamsiz cumleler kuruyorlar. Bir belirsizlik var. Eldeki bilinenleri ve bilinmeyenleri soyle ozetliiim:

0. Dijital yayini su anda tv'sinde DVB-C destegi olanlar hicbir islem yapmadan dogrudan izleyebilir. Bu durum yayin sifreli hala gelene kadar surecektir. Sifreleme olunca abonelik yani kart almak sart olacaktir. Bu kartin Turksat'in verdigi STB disindaki kart modullerinde calisip calismayacagi belirsiz, yani tv'niz DVB-C oldugu halde STB almak zorunda da kalabilirsiniz.

1. Evinizdeki 1 tv'ye Dijital yayin verip, diger 1 tv'ye Analog yayin verebilirsiniz. Bunu da eve gelen kabloyu dagitarak yapmak en pratigi. Yani su an mevcut durumda 2 tvden Analog yayin izliyorsaniz, bir tanesinin altina STB'yi koydugunuzda (veya kendinden DVB-C destekliyse) o Dijital olacak, digeri Analog devam edicek (benim durum bu).

2. Evinizdeki 2 tv'ye Dijital yayin vermek istiyorsaniz 2'sinde de STB veya DVB-C cozucu lazim. Yayin sifreli hale geldiginde 2 karta sahip olmak icin 2 abonelik almak gerekecek. Bunun alternatifi birisi STB'den cikan sinyali dagitmanin yolunu bulursa olur ancak (kacak).

3. Dijital yayinin fiyatlandirmasinin gelecegi belirsiz. Web sitesinde 7+2.5 YTL 'nin Mayis 2009'a kadar oldugu ifade edilmis. Gelecekte daha yuksek olacagi izlenimi veriliyor. Telefonda ise defalarca web sitesini belirtmem ve siteyi actirmama ragmen temsilci Dijital yayin hicbir zaman 9.5 YTL'den fazla olmayacak dedi. Secin hangisine inanicaginiza.

4. Analog yayin aboneligini iptal edip sadece Dijital yayin alma secenegi olup olmayacagi belirsiz. Benim de tahminim bunun mumkun olmayacagi yonunde. Bu durumda Mayis 2009'dan sonra 7+9.5 YTL mi vermemiz gerekicek sorusu tekrar ortaya cikiyor.

5. Kanal paketleri uygulamasi yapilacak mi, ne zaman yapilacak ve en ucuz paket fiyati ne olacak belli degil, muhtemelen 9.5YTL taban paket olacaktir.

telebelirsizlikdunyasi abonelerine kolay gelsin. goruntuler hic bu kadar mulak, sesler hic bu kadar catlak olmamisti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 21 Kasım 2008; 10:42:53 >
  • LG Plazma'da dijital yayında ilginç bir problem
    Arkadaşlar,
    Plazma TV'ye dijital kablo yayın bağlattığımda, dijital yayında sürekli arıza ve kesilmeler yaşadım. Kablo TV servisi yayında herhangi bir problem olmadığınıi bir kez de TV servisinin bakmasını söylediler. TV servisi ile görüştüğümde, servis topraklamayı iptal ederek bu sorunun çözülebilceğini söyledi. Bir elektrikçi çağırarak prizin toprak hattını iptal etmesini istedim. Ancak Elektrikçi zaten prizde toprak hattın olmadığını söyledi. Ben de TV'yi toprak hattı olmayan bir üçlü fiş ile prize taktım ve gerçekten dijital yayın düzeldi. Ancak plazmanın kataloğunda "olası bir elektrik çarpmasını önlemek için mutlaka toprak telini bağlayın. Topraklama yöntemleri mümkün değilse, ayrı bir devre kesiciyi yetkili bir elektrikçiye kurdurun" deniliyor.
    Aklıma takılanlar:
    1) Devre kesici dediği, sanırım kaçak akım rölesi, ???
    2) Plazmayı ile priz arasına devre kesici takarsam mesele çözülür mü?
    3) Elektrikçi prizde topraklama yapılmamış dediği halde, toprağı olmayan fiş ile bağlantı yaptığımda sorun çözüldüğüne göre, prizde sıfırlama mı yapılmış?
    Dijital yayında benzer sorunla karşılaşan arkadaş oldu mu?
    Fikri olan arakadaşların yardımını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asteroid_2006 -- 21 Kasım 2008; 11:25:08 >
  • eryamanda oturuyorum.
    ben 13 Nov 08 tarihli yazılımı güncelledim.
    ancak daha öncede yazdığım gibi STB her actığımda ingilizce bir metin olarak yeni versiyon bulundu mesajı geliyor ok deyip güncellesemde 13 Nov olarak kalıyor ve her actığımda bu döngü devam ediyor. Ankarada oturan ve bu mesajla karşılaşan arkadaşlarında olduğunu başka bir forum sayfasında okudum sanırım güncelleme ile ilgili ankarada genel bir problem var.
    anladığım kadarı ile istanbulda 19 Nov tarihli bir yazılım verilmiş ancak ben bu yazılımı ankarada göremedim. Sanırım bende 522 mhz den tarattım zaten işin ilginci yeni kanal arama yaptığımda TV kanalları dışında upgrade ve upgrade2 isimli 2 adet radio kanalı da buluyor.

Orjinalden alıntı: pireee

wellwell Ankara'nın hangi semtinde oturuyorsun. ben dikmenden HD kutu ile 522 mhz den taratınca yeni yazılım yok falan dedi. 12 Eylül 2008 görünüyor cihaz yazılımı. sen hangi frekanstan tarattın?

2.yazılım yüklemesinden sonra tarih 19.Kasım.2008 oldu.
    ankarada ben hala NG HD göremedim. ilginçdir. LuxeHD kanalı 64. ve 65. kanallardan veriliyor. ama bazen birisi ile sanırım şifre çalışmaları yapıyorlar zira bazen kanallın yanında $ işareti gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwell -- 21 Kasım 2008; 11:38:50 >
  • valla bende ne ingilizce bir metin olarak yeni versiyon bulundu uyarısı var, ne de yazılım güncellemesi yapıyor. (12 Eylül yazılım tarihi) bu aksam bi kurcalayım bakayım. ancak Natgeo HD gelince luxe HD gidiyor galiba İstanbuldaki arkadasların yazdıklarına göre. Luxe Hd nin yayın kalitesi de üst düzeydi yani. İnşallah Natgeo HD de ona yakın bir performans verir.
  • Orjinalden alıntı: albatrosshigh

Orjinalden alıntı: 67Levent

Orjinalden alıntı: albatrosshigh

Daha önce kablolu tv'si olup, simdi birde teledünya almış olan arkadaşlar,
    size sorum şu, evde iki televizyonunuz oldugunu varsayalım, bir lcd, digeri
    tuplu crt.

Teledunya geldikten sonra kablolu analog'u iptal ettirip, teledunya alıcısına
    giden kabloyu cogaltarak iki farklı tv'ye yayın verebilir miyiz? Yani biri teledunya
    alıcısına giderel lcd tv'de yayın yapacak, digeri ise normal crt televizyone gidece
    analog yayın yapacak??? Boylece Mayıs'dan sonra olursa 7+9,5 odemeden, sadece
    9,5 odeyerek, iki televiyon kullanabilir miyiz?

Simdiden tesekkurler.

hocam makinadan aktarmalı olarak alsam evet oyle dedigin gibi olur.
    Ama ben dikkat edersen, makinaya, alıcıya giren kabloyu soruyorum,
    alıcıdan cıkan kabloyu sormuyorum. Alıcıya giren kabloyu cogaltırsam,
    ana kablolu tv kutusundan, diger odadaki crt tuplu tv'de analog kablolu
    yayın alabilir miyim diye soruyorum.

Evet arkadaslar yardımcı olabilecek birileri var mı lutfen???

dostum pardon ben analog olarak sorduğuna dikkat etmedim.
  • yaw alabilirsin tabi. ben öyle kullanıyorum. ana kablo 2'ye bölünmüş durumda. biri salona (tüplü tvye, biri teledünya receiver'a) sorunsuz izleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pireee -- 21 Kasım 2008; 12:17:00 >
  • ben biraz daha ötesine gideyim konunun... ana kabloyu 2 böldüm birisini digital receivera diğerini tüplü TV analog olarak bağladım. Hatta ikiye ayırdığım kablonun analoga giden kısmını uydu kablosu ile comiber ile birleştirdim tek bir kablodan duvardaki uydu/tv prizine gönderdim. prizdende uydu/tv fişindende uydu için uydu soketineden uydu receiverina analog kablo için TV soketinden tüplü tv görüntü aldım. Kablo TV için 5-800 kusur uydu freaknsı için 950 kusur - 2000 kusur frekans aralığında yayın yapılıyor. kablo tv ister digital ister analog olsun 5-800 kusur aralığından yayın yapıyor. . önemli olan kullandığınız bölücülerin bu frekansı destekleyen bölücüler olması .. zira 2 farklı bölücüler mevcut buna dikkat etmek gerek (birisi uydu için birisi ise kablo tv için) ayrıca bu iki farklı frekans setlerini tek bir kablo üzerine toplayan combinerlar var.Bo combinerlar vasıtası ile bu iki farklı frekans setlerini tek kablodan taşımak veya aynı kablodaki iki farklı frekans setini ayırmak mümkün.

yaw alabilirsin tabi. ben öyle kullanıyorum. ana kablo 2'ye bölünmüş durumda. biri salona (tüplü tvye, biri teeledünya receiver'a) sorunsuz izleniyor.

hocam makinadan aktarmalı olarak alsam evet oyle dedigin gibi olur.
    Ama ben dikkat edersen, makinaya, alıcıya giren kabloyu soruyorum,
    alıcıdan cıkan kabloyu sormuyorum. Alıcıya giren kabloyu cogaltırsam,
    ana kablolu tv kutusundan, diger odadaki crt tuplu tv'de analog kablolu
    yayın alabilir miyim diye soruyorum.

Evet arkadaslar yardımcı olabilecek birileri var mı lutfen???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwell -- 21 Kasım 2008; 12:20:10 >
  • quote:

quote:

@tadesyobatro

hocam teledunya izlemek icin olan alıcıya kablosu kablolu tv kutusundan geliyor.
    alıcıya giden kabloyu cogaltırak, bir kabloyu topsetbox'a baglayıp, lcd tv ile dijital
    yayın, diger kabloyuda direk tuplu tv'nin anten girisine takmaz mıyız? teoride boyle
    birseyin mumkun oldugunu dusunuyorum. ama pratik'de kendim denemedim,
    fakat onceki sayfada oyle kullanan bir arkadas var.
    yarın teledunya'yı arayıp sorucam direk olarak.

Birde benim anlamadıgım su, madem kablolutv aboneligimi iptal edersem,
    teledunya kullanamam deniliyor, ozaman teledunya'nın internet sitesinde,
    neden kablolu tv ve teledunya'dan iki paket olarak bahsediliyor???

Hd receiverların arkasında cable out diye bir çıkış var. o çıkıştan tüplü tv ye çıkış yapılıyor. o çıkışı kullanmak istemiyorsan. kablo tv şebekesinden gelen kabloyu da splitter ile 2 veya 3 e bölebilirsin. kablo tv ile teledünya aboneliği zaten mayısa kadar 9,5 ytl. 2 YTL nin mi muhabbetini yapıyorsunuz. Mayıs 2009 dan sonra zaten ikisi de ayrılacak (ayrı paket olacak) lcd kullanıcıları teledünyayı, tüplü tv kullanıcıları analog koblo tv yi tercih edecek. Tabi o zaman analog kablo tv de kanal falan kalırsa.

Sunu soylemek istiyorum ben 2YTL'nin muhabbetini yapmıyorum.

Ben Mayıs 2009'dan sonra boyle kullanabilimiyim diye arastırıyorum.
    Teledunya ile Kablolu tv'nin ayrı paketler oldugunu dusunuyorum ve bu yuzden
    forum uyelerine danısıyorum!!!

Yazdıklarımı dogru duzgun okumadan, nedemek istedigimi anlamadan
    yorum yapıyorsun!!!
  • quote:

quote:

quote:

@tadesyobatro

hocam teledunya izlemek icin olan alıcıya kablosu kablolu tv kutusundan geliyor.
    alıcıya giden kabloyu cogaltırak, bir kabloyu topsetbox'a baglayıp, lcd tv ile dijital
    yayın, diger kabloyuda direk tuplu tv'nin anten girisine takmaz mıyız? teoride boyle
    birseyin mumkun oldugunu dusunuyorum. ama pratik'de kendim denemedim,
    fakat onceki sayfada oyle kullanan bir arkadas var.
    yarın teledunya'yı arayıp sorucam direk olarak.

Birde benim anlamadıgım su, madem kablolutv aboneligimi iptal edersem,
    teledunya kullanamam deniliyor, ozaman teledunya'nın internet sitesinde,
    neden kablolu tv ve teledunya'dan iki paket olarak bahsediliyor???

Hd receiverların arkasında cable out diye bir çıkış var. o çıkıştan tüplü tv ye çıkış yapılıyor. o çıkışı kullanmak istemiyorsan. kablo tv şebekesinden gelen kabloyu da splitter ile 2 veya 3 e bölebilirsin. kablo tv ile teledünya aboneliği zaten mayısa kadar 9,5 ytl. 2 YTL nin mi muhabbetini yapıyorsunuz. Mayıs 2009 dan sonra zaten ikisi de ayrılacak (ayrı paket olacak) lcd kullanıcıları teledünyayı, tüplü tv kullanıcıları analog koblo tv yi tercih edecek. Tabi o zaman analog kablo tv de kanal falan kalırsa.

yorum yapıyorsun!!!

Niye böyle sert çıkıyorsunuz ? Size üşenmemiş mesaj yazmış, içeriği size yardımcı olmayabilir ama kötü niyetli veya alaycı bir mesaj da değil. Ayıp ediyorsunuz.
  • quote:

eryamanda oturuyorum.
    ben 13 Nov 08 tarihli yazılımı güncelledim.
    ancak daha öncede yazdığım gibi STB her actığımda ingilizce bir metin olarak yeni versiyon bulundu mesajı geliyor ok deyip güncellesemde 13 Nov olarak kalıyor ve her actığımda bu döngü devam ediyor. Ankarada oturan ve bu mesajla karşılaşan arkadaşlarında olduğunu başka bir forum sayfasında okudum sanırım güncelleme ile ilgili ankarada genel bir problem var.
    anladığım kadarı ile istanbulda 19 Nov tarihli bir yazılım verilmiş ancak ben bu yazılımı ankarada göremedim. Sanırım bende 522 mhz den tarattım zaten işin ilginci yeni kanal arama yaptığımda TV kanalları dışında upgrade ve upgrade2 isimli 2 adet radio kanalı da buluyor.

işte benim gibi bir güncelleme kurbanı daha

yer çankaya, aleti her açışımda OTA 1.01 güncelleme var diyip duruyor, buyur yap o zaman diyorum, güncelliyor reboot ediyor, yine aynı soru ekranda...

şu anki durum:
    Yazılım versiyonu 0.66
    Yükleyici versiyonu 1.00
    Micom versiyonu 0.3
    Son güncelleme Nov 13 2008

upgrade2 den denedim birşey bulamadı
  • Saol .Taner.

YARIM YIL gibi kısacık bir sürede her şey olabilir. Turksat firması da verdikleri receiverın arkasında cable out diye bir çıkış olduğunu biliyordur. Birazcık mantığımı kullanıyorum ve şu sonuca varıyorum. Kablo Tv tek fiyat 15-20 YTL. olacak gibi.
  • quote:

yorum yapıyorsun!!!

Evet Teledünya ve Kablo TV ayrı paketler bu doğru ancak Kablo TV'ye abone olmadan Teledünya hizmetinden yararlanamıyorsunuz anlatmak istediğimiz şey bu işte. Benim evimde Kablo TV değil sadece Teledünya olsun diyemiyorsunuz çünkü Teledünya yayını Kablo TV altyapısını kullanarak evinize geliyor ve Kablo TV'yi iptal ettiğinizde aslında Teledünya'yı da iptal etmiş oluyorsunuz.
  • quote:

ben biraz daha ötesine gideyim konunun... ana kabloyu 2 böldüm birisini digital receivera diğerini tüplü TV analog olarak bağladım. Hatta ikiye ayırdığım kablonun analoga giden kısmını uydu kablosu ile comiber ile birleştirdim tek bir kablodan duvardaki uydu/tv prizine gönderdim. prizdende uydu/tv fişindende uydu için uydu soketineden uydu receiverina analog kablo için TV soketinden tüplü tv görüntü aldım. Kablo TV için 5-800 kusur uydu freaknsı için 950 kusur - 2000 kusur frekans aralığında yayın yapılıyor. kablo tv ister digital ister analog olsun 5-800 kusur aralığından yayın yapıyor. . önemli olan kullandığınız bölücülerin bu frekansı destekleyen bölücüler olması .. zira 2 farklı bölücüler mevcut buna dikkat etmek gerek (birisi uydu için birisi ise kablo tv için) ayrıca bu iki farklı frekans setlerini tek bir kablo üzerine toplayan combinerlar var.Bo combinerlar vasıtası ile bu iki farklı frekans setlerini tek kablodan taşımak veya aynı kablodaki iki farklı frekans setini ayırmak mümkün.

Benim evimde tek kablo üzerinden uydu , kablo tv , kablo internet ve apartman kapısındaki güvenlik kamerasının görüntüsünü alıyorum

Nasıl karışık biraz di mi .. Tek kablo 4 hizmet
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

ben biraz daha ötesine gideyim konunun... ana kabloyu 2 böldüm birisini digital receivera diğerini tüplü TV analog olarak bağladım. Hatta ikiye ayırdığım kablonun analoga giden kısmını uydu kablosu ile comiber ile birleştirdim tek bir kablodan duvardaki uydu/tv prizine gönderdim. prizdende uydu/tv fişindende uydu için uydu soketineden uydu receiverina analog kablo için TV soketinden tüplü tv görüntü aldım. Kablo TV için 5-800 kusur uydu freaknsı için 950 kusur - 2000 kusur frekans aralığında yayın yapılıyor. kablo tv ister digital ister analog olsun 5-800 kusur aralığından yayın yapıyor. . önemli olan kullandığınız bölücülerin bu frekansı destekleyen bölücüler olması .. zira 2 farklı bölücüler mevcut buna dikkat etmek gerek (birisi uydu için birisi ise kablo tv için) ayrıca bu iki farklı frekans setlerini tek bir kablo üzerine toplayan combinerlar var.Bo combinerlar vasıtası ile bu iki farklı frekans setlerini tek kablodan taşımak veya aynı kablodaki iki farklı frekans setini ayırmak mümkün.

Benim evimde tek kablo üzerinden uydu , kablo tv , kablo internet ve apartman kapısındaki güvenlik kamerasının görüntüsünü alıyorum

Nasıl karışık biraz di mi .. Tek kablo 4 hizmet

Teknolojide sınır yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: incele

LUXE TV rahmetlimi oldu?
    Seyredebilen varmı bugünlerde?

Aradabir gidip geliyor.Bizde simdi kanal sayisi 99 oldu sanirim subata kadar 100 farkli kanal yapacaklar malum digital reklami icinde 3 basamakli reklamlar sanirim daha etkili olur diye dusunuyorlar.Simdilik ama hep ayni kanallar var yeni bir kanal eklenmedi.Son durum bu.
  • benim bir sorum olucaktı
    ben stbox kullanıcısıyım ve türksat info kanalı listede yok
    ama teledünyanın kanal listesinde var
    call centera sordum çıkmalıdır diyor fakat her türlü aramama rağmen ulaşamadım
    nasıl çözümleyebilirim bu problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computer.eng. -- 21 Kasım 2008; 19:51:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

quote:

quote:

yorum yapıyorsun!!!

Niye böyle sert çıkıyorsunuz ? Size üşenmemiş mesaj yazmış, içeriği size yardımcı olmayabilir ama kötü niyetli veya alaycı bir mesaj da değil. Ayıp ediyorsunuz.

@.TaneR.

Neden mi sert cıkıstım? Acıklayayım.

Dünden beri tadesyobatro ve Sympatique nickli arkadaslar ile fikir alısverisinde
    bulunuyoruz. Kendileri sagolsunlar benim sorularıma cevap verip, bana olayı
    acıklamaya calısıyorlar. Ve ben, malesef sabitlendigim noktada, devamlı aynı
    soruları soruyorum, ama yine de onlar bana acıklamaya anlatmaya devam ediyorlar.

Fakat, sonradan biri cıkıp, belli ki yazdıklarımı dogru durust bile okumadan, bana
    "2 ytl 'nin muhabbetini yapıyorsun" diyorsa, tabii ki de sinirlenirim.
    İnsaf yani. İste bu yuzden cıkısıyorum.

Cunku buradaki olay "2ytl muhabbeti" degildir. Mayıs 2009'dan sonra durumun nasıl
    olacagıdır. Ve bu konuylada sanırım tum aboneler ilgilidir. Merak ediyorlardır. Bundan
    dolayı da, burası bir forum olduguna göre, bu tip konuların tartısılabilecegi bir yerdir,
    "2ytl'nin muhabbetini yapıyorsunuz" demesi kanımca dogru degildir. Kimse kimseyi
    yaptıgı muhabbetten, tartısmadan, fikir alısverisinden dolayı yargılayamaz, yargılamamalıdır.

Diger yandan bugun DHArcadia arkadasın dedigi gibi Turksat ve Teledunya
    yetkililerinin herseyden bir haber olduklarını gordum. Kablolu tv abonesi olarak,
    Teledünya'ya geçis yapabilecegimi soylediler. Kablolu tv uzerinden Teledunya abonesi
    oalrak dijital yayın izleyebilecegim soylediler. Fakat Mayıs 2009'dan sonra ne olacak
    diye hicbir bilgileri yok. Kısacası Mayıs 2009'dan sonra sorular cevaplanacak gibi duruyor.

@tadesyobatro ve @Sympatique,
    Sorularımı cevapladıgınız, zaman ayırdıgınız icin tesekkur ederim arkadaslar!
  • ben yine müracaat edemedim iş güç arasında kaynadı, acaba yetkili satıcılarından birine gidip hd cihazı alabilir miyim yoksa illa kendileri mi getiriyorlar eğer ben alabilirsem yarın bu işi kısmetse bitirmek niyetindeyim
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.