Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47.542
Cevap
291
Favori
3.193.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılımı güncelleme menüsünde aşağıdaki gibi ayar yaptıktan sonra arama yaptırırsanız yeni yazılımı bulacaktır sanıyorum.

Frekans: 522mhz
    Sembol Oranı : 6900 Ks/s
    QAM : 256
  • fabrika ayarları, 482, 522 herşeyi denedim arkadaşlar. yazılım güncelleme yok. tahminim bölge bölge yapılıyor ve şu anda izmirde yazılım güncelleme yok. Yazılım güncelleme menüsünden 522 mhz 6900 256 ayarlarıyla da denedim olmadı.yine de teşekkürler yardımlarınız için.
    bornova/İZMİR
  • saat ve tarihi ayarlayıp dene güncellemeyi.

• Pozitek HD STB ı Uydu yayınına baglamayı deneyen oldumu?
    Olduysa sonuç nedir?
    Teledünya ekibindeki teknik elemana sordum.Giderayak "Mantıken olur"dedi
  • http://forum.donanimhaber.com/m_27121345/mpage_9//tm.htm#27914195

quote:

Orjinalden alıntı: thor1

uydu alıcıların giriş frekansı 950-2150 mhz kablo alıcı ise 5-862 mhz arası çalışıyor şimdi nasıl olurda teledünyacı arkadaş "mantıken olur" diyor bende yarın başvuracağım ama bende şans yok bana böyle mantıklı bir teledünyacı düşmez

quote:

Orjinalden alıntı: incele

Pozitek HD STB ı Uydu yayınına baglamayı deneyen oldumu?
    Olduysa sonuç nedir?

• quote:

Orjinalden alıntı: incele

Pozitek HD STB ı Uydu yayınına baglamayı deneyen oldumu?
    Olduysa sonuç nedir?

slm dostum yokmu bi haber daha ng hd den :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cityemo

[...]BİRDE ÖNEMLİ NOT eğer kanallarınız hala göstermiyorsa [...] yazılım güncelleyip yeniden kanal arama yapamamı söylediler [..]

quote:

Orjinalden alıntı: agrimo

Yazılımı güncelleme menüsünde aşağıdaki gibi ayar yaptıktan sonra arama yaptırırsanız yeni yazılımı bulacaktır sanıyorum.

Frekans: 522mhz
    Sembol Oranı : 6900 Ks/s
    QAM : 256

İkinci alıntıda tarif edildiği gibi yazılım güncellemesi yaptım. Otomatik olarak kurulum sayfası geldi. Burada 121mhz/6900 Ks/s/64 değerlerini girip kanal araması yaptım. National Geographic HD'yi de buldu. Bu sabah ses problemi vardı; ama görüntüde problem yok. İdealtepe/İstanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmancik83 -- 20 Kasım 2008; 10:52:00 >
  • Daha önce kablolu tv'si olup, simdi birde teledünya almış olan arkadaşlar,
    size sorum şu, evde iki televizyonunuz oldugunu varsayalım, bir lcd, digeri
    tuplu crt.

Teledunya geldikten sonra kablolu analog'u iptal ettirip, teledunya alıcısına
    giden kabloyu cogaltarak iki farklı tv'ye yayın verebilir miyiz? Yani biri teledunya
    alıcısına giderel lcd tv'de yayın yapacak, digeri ise normal crt televizyone gidece
    analog yayın yapacak??? Boylece Mayıs'dan sonra olursa 7+9,5 odemeden, sadece
    9,5 odeyerek, iki televiyon kullanabilir miyiz?

Simdiden tesekkurler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albatrosshigh

Daha önce kablolu tv'si olup, simdi birde teledünya almış olan arkadaşlar,
    tuplu crt.

giden kabloyu cogaltarak iki farklı tv'ye yayın verebilir miyiz? Yani biri teledunya
    alıcısına giderel lcd tv'de yayın yapacak, digeri ise normal crt televizyone gidece

Simdiden tesekkurler.

yapmak istediğinizin sonucunda bence sadece şu olur diğer odalarda da ana makinada ne seyrediliyorsa onu seyredersiniz.ayrı ayrı yayınları seyredemezsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 67Levent

yapmak istediğinizin sonucunda bence sadece şu olur diğer odalarda da ana makinada ne seyrediliyorsa onu seyredersiniz.ayrı ayrı yayınları seyredemezsiniz.

Hayır seyredilebilir.

Pozitek cihazların arkasında "cable in" ve "cable out" var. Teledünya kablosu "cable in" girişine bağlanıyor. "Cable out" çıkışından normal anten kablosu ile istediğiniz televizyona analog yayın aktarabilirsiniz. Aktardığınız televizyonda istediğiniz kanalı da seçebilirsiniz, ana makineden bağımsız. Çünkü bu durumda ikinci televizyonun analog tunerini kullanmış oluyorsunuz.

Bende şu anda bağlantı bu şekilde.
  • Bir TV'de dijital, bir TV'de analog bu şekilde izlenebilir ama tek STB ile ikisinde birden dijital olmaz tabii.

Bu arada Teledünya'ya abone olup Kablo TV'yi iptal ettirmek mümkün değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teme

quote:

Orjinalden alıntı: ozgurum

Merhaba arkadaşlar,

Ankara Teledünyalı olarak aranıza katıldım. HD kutu aldım ve HDMI kablo ile bağladım. Gerek ulusal kanallar olsun gerekse HD yayınlarda görüntü tek kelimeyle mükemmel. NG HD dün gece itibariyle bende halen yoktu.

Tek sorun, Pozitek kutunun cidden uyduruk olması. İlk açılış çok uzun sürüyor, Panasonic PV60 plazmamın kumandasından sesi açarsam yada herhangi bir tuşa bile basarsam STB bundan etkileniyor ve kendi kumandasında ancak defalarca tuşlara bastığımda kendine gelip komut alıyor. Bir diğer acayiplik ise, eğer hd bir kanalda aleti kapatırsam tekrar açtığımda görüntü geliyor ama ses olmuyor. Ancak kanal değiştirip geri geldiğimde düzeliyor. İlk açılışta HDMI üzerinden TV ye video kanalına geçmesini söylemiyor, manuel geçmek gerekiyor. SD kanallardaki 16:9 görüntülerde görüntüyü ekrana otomatik yaymak için bir seçenek mevcut değil, tv den zoom yaparak ayarlanabiliyor (belki benim tvden kaynaklanıyordur bilemiyorum).

İlk izlenimlerim bunlar.

Tv'nizin ayarlarına bakın derim ben, çünkü 4/3 sd yayınları 16/9 izliyorum ben de ama hd kutudan bir ayar yapmadım.. tv'den ayarlamıştım, hatta analog yayında da aynı şekildeydi..

EEE bu hiç olmadı şimdi... Benim tv hdmi üzerinden zoom falan yaptırmıyor, ne geliyorsa o. Bu salak alet görüntüyü yayamıyorsa çok kötü. Benim receiverde çok beğendiğim bir özellik var, görüntüyü alttan ve üstten eşit şekilde yayıyor, zaten bazı kanallar bantlı yayın yaptıkları için siyah bantları görmüyorum ve görüntü basık olmuyor.

Bölgemde zaten digital yayın yok yılbaşına kadar gelecek diyorlar ama burada bahsedilen sorunları yılbaşına kadar çözebileceklerini hiç zannetmiyorum.

• @lenovo abone merkezinden arayan senmiydin yoksa

Biraz önce aradılar, abone olmak istermisiniz diye hani bölgemizde yoktu dedim ? Çalışmaları bitirmişler, bir dolu ahret sorusu sorduktan sonra 2-3 içinde gelir bağlarlar dedi. Yalnızz,küççük bir ayrıntı var, sinyal varsa bağlantı yapacaklarmış. Nasıl bitirilmiş çalışmaysa bu. İçimden bir ses üstüne para verip beta testerlik yapacağız diyor bakalım hayırlısı... Bari yarın akşama kadar gelseler...
  • hayırlı olsun teme , arkadaşlar bu arada istanbul için bir yazılım daha çıkılmış .. bugün kutu kendisi teklif etti yüklemeyi ekranda bi mesaj çıktı.. Bakalım tester'lığımız ne zaman bitecek.. ama en azından çabalıyolar.. Teledünya call center'ına işimiz hiç düşmesin diye dua edelim :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: lenovo1

hayırlı olsun teme , arkadaşlar bu arada istanbul için bir yazılım daha çıkılmış .. bugün kutu kendisi teklif etti yüklemeyi ekranda bi mesaj çıktı.. Bakalım tester'lığımız ne zaman bitecek.. ama en azından çabalıyolar.. Teledünya call center'ına işimiz hiç düşmesin diye dua edelim :D

güncellediniz mi acaba?. güncellediyseniz güncelleme tarihi ne oldu.
    daha önce de yazmış idim ben güncelleme yapmış idim ama alet açıldığında yeni güncelleme var yapmak istiyormusunuz diye soruyordum.
    belki benim alete önceden malum oluyordur ..:)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: albatrosshigh

Daha önce kablolu tv'si olup, simdi birde teledünya almış olan arkadaşlar,
    tuplu crt.

Simdiden tesekkurler.

hocam makinadan aktarmalı olarak alsam evet oyle dedigin gibi olur.
    Ama ben dikkat edersen, makinaya, alıcıya giren kabloyu soruyorum,
    alıcıdan cıkan kabloyu sormuyorum. Alıcıya giren kabloyu cogaltırsam,
    ana kablolu tv kutusundan, diger odadaki crt tuplu tv'de analog kablolu
    yayın alabilir miyim diye soruyorum.

Evet arkadaslar yardımcı olabilecek birileri var mı lutfen???
  • quote:

Orjinalden alıntı: lazzaro

quote:

Hayır seyredilebilir.

Pozitek cihazların arkasında "cable in" ve "cable out" var. Teledünya kablosu "cable in" girişine bağlanıyor. "Cable out" çıkışından normal anten kablosu ile istediğiniz televizyona analog yayın aktarabilirsiniz. Aktardığınız televizyonda istediğiniz kanalı da seçebilirsiniz, ana makineden bağımsız. Çünkü bu durumda ikinci televizyonun analog tunerini kullanmış oluyorsunuz.

Bende şu anda bağlantı bu şekilde.

Evet aradıgım yanıt buydu. Tesekkurler hocam.
    Hazır seni bulmusken bir soru daha sormak istiyorum.
    O zaman Mayıs 2009'dan sonra Kablolu Tv Analog yayını iptal edip (7ytl olan)
    sadece teledünya abonesi olarak kalırsam, 9.5ytl odeyerek aynı uygulamadan
    yararlanabiliyorum dimi? Tesekkurler.
  • Siz şu anda ayrı ayrı Kablo TV ve Teledünya abonesi değilsiniz. Kablo TV aboneliğiniz Teledünya aboneliği olmuş oldu. Bir nevi upgrade yani.
  • Hayır su anda ben Teledünya abonesi degilim. Sadece Kablolu tv abonesiyim.
    ikisi farklı seyler.
  • albatrosshigh

kablo tv yi , yani anolog yayını iptal ederseniz diğer tv nize dijital yayını gönderemezsiniz. diğer tv nize de kutu almanız gerekir. yada benzeri bir çoğaltıcı.
    onun dışında diyelim görüntyü bi şekilde diğer tv nize aktardınız ozamanda içerden kanal değiştirdiğinizde diğer tv ninde kanalı değişir.(diğer tv=crt tv)

en ekonomik ve kullanışlı çözüm lcd ye dijital, crt ye analog yayın almak 7+9,5 ytl ödemek olacak gibi. yada ikinci crt tv için sd box almak. görecez bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.