Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47.547
Cevap
291
Favori
3.193.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #39
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kurtlarsofrası

Bugün itibariyle tüm yayınlar Ankara İstanbul ve İzmirde verildi...
    Şu an itibariyle hiçbir problem gözükmüyor.
    İsteyen arkadaşa teknik bilgi verebilirim.

Abone arkadaşlardan da bu yönde teyitler alabilirsek sevineceğiz.

Forumdaki ilk mesajınız olduğunu görüyorum. Aramıza hoşgeldiniz.

Teledünya bünyesinden teknik bir eleman ağzıyla cevap yazmışsınız.
    Eğer gerçekten öyle ise bunu teyit eder misiniz?
  • BAŞVURU FORMUndaki sayısal paketler (1, 2, 3, 4, 5) nedemek oliy??
  • HD paketi ile ilgili bitrate bilgilerini ektki resimde görebilirsiniz.
    Selamlar...

quote:

Orjinalden alıntı: pireee

quote:

Orjinalden alıntı: kurtlarsofrası

Bugün itibariyle tüm yayınlar Ankara İstanbul ve İzmirde verildi...
    Şu an itibariyle hiçbir problem gözükmüyor.
    İsteyen arkadaşa teknik bilgi verebilirim.

işte bu güzel haber. peki teknik bilgi derken HD kanalların saniyede aktarılan veri boyutları ile ilgili bilgi istesek? mümkün mü acaba. teşekkür ederim.

[simage][/simage]

KABLO TV   [ANA KONU]
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

BAŞVURU FORMUndaki sayısal paketler (1, 2, 3, 4, 5) nedemek oliy??

muhtemelen 2009 yılında standart paket, sinema paketi, spor paketi vs. gibi paketler olacak. yeni abonelere paket 1 verildiğine göre ve kanal sayısı 50 civarı olduğuna göre: 2009 da bayagı bir kanal ile anlaşacaklar ve ona göre paketler belli olacak.

böyle olması sevindirici çünkü sinema paketi diye bir paket gelecek olsa, diger platformlarda olduğu gibi sağlam filmler izleyebileceğiz reklamsız falan. mesela "sky HD" paketindeki veya "Canal+" paketindeki kanallar ile anlaşılabilinirse güzel olur. Düşünsenize Premier liginin HD kalitesini evlerde izlesek fena olmaz mı?

Kablo Tv'nin diğer platformları alt etmesinin olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum. 2009'da sağlam bir rekabet yaşanacak. digiturk'te bakalım artık HD kanallardaki saniyede 3-4 mb gibi komik bitrate değerleriyle yayın verebilecek mi?

bu arada kurtlar sofrası, gönderdiğin grafigi yeni gördüm. tesekkür ederim. (tam da bitrate ile ilgili yorum yazıyordum) e ne diyelim? digi ile d-zmart a kapak olsun bu değerler. bakalım daha fazla sağabilecekler mi milleti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pireee -- 25 Kasım 2008; 17:36:57 >
  • HDMİ ile bağladım TW ye bu sefer HD kanalarrda ses gitti istanbul b.düzü sizde böyle bi sorun varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reanimate

HDMİ ile bağladım TW ye bu sefer HD kanalarrda ses gitti istanbul b.düzü sizde böyle bi sorun varmı ?

Selamlar,

B.düzü'ndeyim, benim de bağlantım HDMI kablo üzerinden. Sadece eurosport HD kanalında bazen ses kesik kesik oluyor, NG HD kanalında ses sorunu yok.
  • arkadaşlar anladığım kadarıyla HD yayınlarda sadece kanalın hd olması yeterli olmuyor bir de bahsedilen bitrate değerlerinin yüksek olması gerekiyor bu durumu biraz daha açıp beni ve benim gibi pek bilgisi olmayan arkadaşları aydınlatabilecek biri varmıdır acaba, mesela ben HD kutu kullanmaktayım bu bitrate degerlerini nereden görebilirim kutuda ve ne gibi avantajları vardır yüksek olmasının ayrıca son bir soru bu değerler her abonenin bağlantı performansına göre değişiklik gösterebilirmi yada yayıncı için sabitmidir..teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: intelicus

quote:

HDMİ ile bağladım TW ye bu sefer HD kanalarrda ses gitti istanbul b.düzü sizde böyle bi sorun varmı ?

Selamlar,

B.düzü'ndeyim, benim de bağlantım HDMI kablo üzerinden. Sadece eurosport HD kanalında bazen ses kesik kesik oluyor, NG HD kanalında ses sorunu yok.

Bugun teknik servisi arıyıcam sanırım sinyal değerleri düşük bende.Kanalı ilk açtığımda ses geliyo görüntü gelince ses gidiyo. Sizde sinyal seviyelieri nasil ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reanimate -- 26 Kasım 2008; 8:22:20 >
  • Aynı problemi bende yaşamıştım...
    HD Kutudan;
    Menü-Ayarlar-Yazılım güncellemeden yeni yazılımı yüklediğimde problem giderildi...

Yazılım güncellemeye gelip aşağıdaki verileri girmeniz gerekiyor. Kolay gelsin...
    Şifre: 0000
    Frekans 522 Mhz
    Sembol oranı:6900
    QAM:256
    Aramayı başlat

quote:

• HD kanallarda bitrate çok önemli tabiki...
    Uydu platformunda, yayınlar; uydu kiralarından dolayı çok yüksek bitratelerle çıkılamıyor malesef.
    Teledünyanın avantajı da bu...
    Girişteki bitrate ne ise çıkıştada o verilebiliyor. Bu değerler aboneye göre değişiklik göstermiyor. Şebeke problemi olmayan her yerde aynı değerler alınabiliyor...

quote:

Orjinalden alıntı: tetouan

arkadaşlar anladığım kadarıyla HD yayınlarda sadece kanalın hd olması yeterli olmuyor bir de bahsedilen bitrate değerlerinin yüksek olması gerekiyor bu durumu biraz daha açıp beni ve benim gibi pek bilgisi olmayan arkadaşları aydınlatabilecek biri varmıdır acaba, mesela ben HD kutu kullanmaktayım bu bitrate degerlerini nereden görebilirim kutuda ve ne gibi avantajları vardır yüksek olmasının ayrıca son bir soru bu değerler her abonenin bağlantı performansına göre değişiklik gösterebilirmi yada yayıncı için sabitmidir..teşekkürler
  • Dün akşam vaadedilen 59 tv + trt fm radyosu tıkır tıkır çalışıyordu. Tek eksik olarak guide kaldı. O da devreye alındı mı tadından yenmez. Ah birde şu Natgeo HD de bir doğa belgeseline denk gelsem harika olacak, ne zaman açsam hapishanede ağlaşan tipsiz kadınlarla ilgili programa rastlıyorum, ses dolby digital olsa ne yazar olmasa ne yazar

BU arada box sabah yine ota menüsünde bekliyordu, bu gece şifresini değiştirecem bakalım ne yapacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: intelicus

quote:

Selamlar,

İstanbul Göztepe'de de aynı problem var. HDMI kablo üzerinden NG HD'de bir problem yok. Eurosport HD'de bazen ses kesik kesik oluyor.
  • valla Nat geo HD gerçekten de olması gereken kadar kaliteliydi. ben de dün akşam izledim. özellikle (programın ismini bilmiyorum) film sahnelerindeki araba patlama sahnesi aldatmacaları ile ilgili bir belgesel vardı. Resmen 10 blu-ray film izlemiş gibi oldum. ses (dolby d.) ve görüntü çok etkileyiciydi.
  • Arkadaşlar,

Bir konuyu merak ediyorum. Set top box ile yayın izleyen arkadaşlar ile LCD içinde bulunan tuner ile yayını izleyen arkadaşlar kendi kullanım tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Set top box kullanan arkadaşlarda bağlantı en iyi ihtimalle box'a kablo tv şebekesinden geliyor ve scard veya hdmi kablo ile LCD'ye bağlanıyor. W4000 olan bir kişi ise kablo tv şebekesinden gelen yayını direk LCD'ye bağlıyor. Bu bir fark yaratır mı?

Örneğin LCD içinde tuner'ı olan bir kişi sadece bir uzaktan kumanda kullanıyor. Oysa Set top box kullanan abone hem tv hem de set top box kumandası ile uğraşıyor.

Bu konuda başka ne gibi avantaj ve dezavantajlardan bahsedebiliriz?

Örneğin kanal geçiş hızları hangisinde daha iyi?
    Kanal sıralaması yapılabiliyor mu?
    Uzaktan kumanda kullanımı hangisinde daha rahat.
    Analog kanallar ile dijital kanallar arasındaki geçişler nasıl?
    PAP ve PIP özelliği hangisinde kullanılabiliyor? PAP ve PIP farklı kaynaklar olması durumunda kullanılabiliyormuş bu durumda W4000'de kablo yayınını direk bağladığımız için bu özelliği kullanamıyor muyuz?

Bütün bu soruları sormamın sebebi W4000 ile V4000 arasında kalmam. V4000 bana yetecek fakat HD-Tuner olmadığı için her durumda Set top box almak durumunda kalacağım. Öte yandan W4000 ise V4000'e göre oldukça pahalı, acaba değer mi?

Dolayısıyla kullanıcıların tecrübelerine ihtiyacım var.

Saygılar
  • lütfen birisi yardımcı olsun. sony x3000/3500 kullanıcıları!! teledünya scart kartını nereye takacağız.. kart giriş yerine takılması gereken codex modül nedir??? w4000 kullanıcıları nasıl izliyorsunuz yayınları?
  • Merhaba arkadaslar benim sorum şöyle her odada kablotv var anahattan alıp dagıtım yani..
    Simdi teledunya boxa gecince diger odalardaki televizyonlar göstercekmi? yoksa ana televizyon ne seyrediyorsa bizde onumu seyredicez?
    ve 2.soruma gelince skystar dijital uydu alıcısı teledunya gelince bilgisayarımda bulunan skystara direk olarak odama gelen tv kablosunun ucuna uydu kablosu takarak skystarı kullanabilirmiyim?
  • Arkadaşım,

2.sayfada istediğin bilgiler var.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: mldy

lütfen birisi yardımcı olsun. sony x3000/3500 kullanıcıları!! teledünya scart kartını nereye takacağız.. kart giriş yerine takılması gereken codex modül nedir??? w4000 kullanıcıları nasıl izliyorsunuz yayınları?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pireee

valla Nat geo HD gerçekten de olması gereken kadar kaliteliydi. ben de dün akşam izledim. özellikle (programın ismini bilmiyorum) film sahnelerindeki araba patlama sahnesi aldatmacaları ile ilgili bir belgesel vardı. Resmen 10 blu-ray film izlemiş gibi oldum. ses (dolby d.) ve görüntü çok etkileyiciydi.

pireee'ye katılıyorum. Dün akşamki Hollywood filmlerindeki araba sürme, atlama, patlama sahnelerinin fiziksel dünya gerçekleriyle aykırılıklarını anlatan o belgesel gerçekten süperdi. HD destekli yayın ve televizyonun farkını hissettiren güzel bir belgeseldi.

Ayrıca analog'tan dijitale geçince ses kalitesinde de hissedilir bir düzelme oldu. Özellikle NG HD'yi izlerken 10 Watt'lık LCD hoparlörleri bile mükemmel ses veriyor.
  • Merhaba Sony 52X3500 ile Ataköy'de digital yayınları alabiliyorum. TV'nin cam slotu var ama şu an şifresiz olduğu için bir sorun yok. Hızlı arama ile tarattığımda 60 , tam tarama ile tarattığımda TV 53 kanal buluyor (bence tam tersi olmalıydı). 2 adet HD kanal var, NG ve ESP. Ayrıca Digiturk Plus cihazım da olduğundan her iki HD yayını ve diğer yayınları birebir kıyaslama şansım var. HD yayınlarda hızlı aksiyon sahneleri hariç her iki yayın da aynı netlikte. Fakat hızlı sahnelerde DVB-C yayınların bitrate'i DVB-S 'ye göre yüksek olduğundan daha net. Normal SD yayınlarda ise DVB-C (Teledünya digital) Digiturk'e göre netlik de çok üstün. Özellikle 4/3 yayınları 16-9 formatında izlerken bu fark çok daha net ortaya çıkıyor.
    Bunun yanında 1 numaralı kanalda ses ve görüntü yok. Bir iki kanal da izlerken arada karelenme ve ses de digital bozulmalar oluyor. Bu bile başlangıç için süper bence.

Fakat verilen kanal paketi çok zayıf çok hızlı aksiyon alarak en az 200-300 SD ve en az 10 kanal HD yayına geçmeleri gerekir ki abone toplasınlar. Özellikle yurtdışında HD futbol maçları hemen eklenebilir.

Ayrıca call-center da çalışan arkadaşların da ciddi eğitime ihtiyacı var. Ne sattıklarını bilmiyorlar. Dün call-center'i pas geçip teknik ekibe bir şekilde ulaştım. Söyledikleri kodlama konusunda henüz daha net karar verilmediği büyük ihitmalle conax (öyle dedi sanırım) olacakmış. Fakat kararın Ocakta netleşeceğini söyledi. O zaman da cam satın alıp Teledünya'dan da kart alarak interaktif olmayan tüm yayınları alınabileceğini söylediler. Yani aklın yolu bir. Bu kadar yeni çıkan TV de DVB-C varken kutu satmayı empoze edemezler. Bu arada teknik bir bilgi vereyim DVB-C olan her TV de DVB-T de vardır. Fakat tersi için aynı şey geçerli değildir. Bu arada evde ben kablo tv'yi 4'e bölüyorum, bir tanesi PC'me gidiyor oradan da orb üzerinden internet de iphone ile kablo tv seyrediyorum, sinyal seviyesi %65 (orta) mertebesinde). Yani bölsem de digital yayınlarin kalitesinde bir sorun olmuyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: OZCET

Merhaba Sony 52X3500 ile Ataköy'de digital yayınları alabiliyorum. TV'nin cam slotu var ama şu an şifresiz olduğu için bir sorun yok. Hızlı arama ile tarattığımda 60 , tam tarama ile tarattığımda TV 53 kanal buluyor (bence tam tersi olmalıydı). 2 adet HD kanal var, NG ve ESP. Ayrıca Digiturk Plus cihazım da olduğundan her iki HD yayını ve diğer yayınları birebir kıyaslama şansım var. HD yayınlarda hızlı aksiyon sahneleri hariç her iki yayın da aynı netlikte. Fakat hızlı sahnelerde DVB-C yayınların bitrate'i DVB-S 'ye göre yüksek olduğundan daha net. Normal SD yayınlarda ise DVB-C (Teledünya digital) Digiturk'e göre netlik de çok üstün. Özellikle 4/3 yayınları 16-9 formatında izlerken bu fark çok daha net ortaya çıkıyor.
    Bunun yanında 1 numaralı kanalda ses ve görüntü yok. Bir iki kanal da izlerken arada karelenme ve ses de digital bozulmalar oluyor. Bu bile başlangıç için süper bence.

Fakat verilen kanal paketi çok zayıf çok hızlı aksiyon alarak en az 200-300 SD ve en az 10 kanal HD yayına geçmeleri gerekir ki abone toplasınlar. Özellikle yurtdışında HD futbol maçları hemen eklenebilir.

Ayrıca call-center da çalışan arkadaşların da ciddi eğitime ihtiyacı var. Ne sattıklarını bilmiyorlar. Dün call-center'i pas geçip teknik ekibe bir şekilde ulaştım. Söyledikleri kodlama konusunda henüz daha net karar verilmediği büyük ihitmalle conax (öyle dedi sanırım) olacakmış. Fakat kararın Ocakta netleşeceğini söyledi. O zaman da cam satın alıp Teledünya'dan da kart alarak interaktif olmayan tüm yayınları alınabileceğini söylediler. Yani aklın yolu bir. Bu kadar yeni çıkan TV de DVB-C varken kutu satmayı empoze edemezler. Bu arada teknik bir bilgi vereyim DVB-C olan her TV de DVB-T de vardır. Fakat tersi için aynı şey geçerli değildir. Bu arada evde ben kablo tv'yi 4'e bölüyorum, bir tanesi PC'me gidiyor oradan da orb üzerinden internet de iphone ile kablo tv seyrediyorum, sinyal seviyesi %65 (orta) mertebesinde). Yani bölsem de digital yayınlarin kalitesinde bir sorun olmuyor..

Benim televizyonumda Sony 32D3000 hızlı tarama yaptırdığımda sadece 18 kanal tam taramada 11 kanal bulabiliyorum.Siz 60 kanal bulurken hangi değerleri girdiniz?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.