arkadaşlar selamlar. teledünya kanallarını dvb-c özelliği ile set up box olmadan izleyebiliorum.ancak hızlı ve tam taratmada da çıkan kanal sayısı 53. atv, show, kanal d bulunmuyor. bu kanalları neden görüntülenemiyor? lux tv den de bahsediliyor hd kanal olarak. NG HD ve ES HD var sadece.
quote:
arkadaşlar selamlar. teledünya kanallarını dvb-c özelliği ile set up box olmadan izleyebiliorum.ancak hızlı ve tam taratmada da çıkan kanal sayısı 53. atv, show, kanal d bulunmuyor. bu kanalları neden görüntülenemiyor? lux tv den de bahsediliyor hd kanal olarak. NG HD ve ES HD var sadece.
bu problem bendede vardı nedenini tam bilemiyorum ama tv içerindeki dvb-c tuner bu kanalların yayın yaptığı frekansı desteklemiyor olabilir çünkü hd kutu aldıktan sonra izleyebildim ve şunu söyleyeyim 32v4000 kullanıyordum biraz daha sabredip şifreye girmelerini bekleyecektim fakat bahsedilen sorun yuzunden aboneliğimi başlattım iyiki de başlatmışım çünkü hd kutu ile görüntü daha güzel oldu ( böyle düşünenler varmı benden başka galiba upscale özeeliği var stb de tam bilemiyorum detaylı bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim)
arkadaşlar biraz fotograf koyamazmıyız...konu kuru kuru gitmiyor doğrusu...NG HD, ESP HD, kanal d, show tv, CNBC-E ve yeni eklenen diğer kanalların fotograflarını koyarsanız konu biraz daha renklenir..en azından olmayan diğer kablo tv abonleri için fikir sahibi olunur..tşkler.
Merhaba arkadaslar benim sorum su sekilde olucak kablonet abonesiyim zaten ama evimde crt televizyon var acaba kablonetin SD Decoderini almalımıyım yoksa hiç gerek yokmudur?
quote:
Orjinalden alıntı: muratbekar
Merhaba arkadaslar benim sorum su sekilde olucak kablonet abonesiyim zaten ama evimde crt televizyon var acaba kablonetin SD Decoderini almalımıyım yoksa hiç gerek yokmudur?
Mevcut görüntü kalitesinden memnunsanız bence gerek yok. Ama dijital kanallar anloglar göre çok daha kaliteli, o kesin... SD dekoderi almaya gerek var mı yok mu, tartışılır... Benim LCD TV'im var, HD kutu aldım, daha fazla kanal ekleneceği beklentisi ile şimdilik memnunum.
quote:
Orjinalden alıntı: intelicus
quote:
Mevcut görüntü kalitesinden memnunsanız bence gerek yok. Ama dijital kanallar anloglar göre çok daha kaliteli, o kesin... SD dekoderi almaya gerek var mı yok mu, tartışılır... Benim LCD TV'im var, HD kutu aldım, daha fazla kanal ekleneceği beklentisi ile şimdilik memnunum.
Ben de arkadaşa katılıyorum. Benim de crt televizyonum var. HD redy bir projeksiyonum olduğu için ve de ileride plazma almayı düşündüğüm için HD stb ile Teledünyaya abone oldum. Babamın bir günlük incelemeden sonra ilk tepkisi "Sen bunu niye aldın ki?" oldu.
Benim de kanal sayısının artacağı konusunda beklentim var ama bunu evdekilere izah etmek zor tabi.
Analog yayın kaliteniz yeterli ise, size beklemenizi tavsiye ederim. İlave yeni kanallar eklendikten sonra tekrar bir değerlendirme yaparsınız.
Saygılar...
quote:
eğer yayın kalitesi bakımından soruyorsanız hiç gerek yok..çok büyük farklar göremezsiniz..mayıs ayına kadar beklemenizi öneririm.mayıs ayından sonra kanal sayısında artışla birlikte paket seçenekleride sunacakmış teledünya.
merhab arkadaşlar. Ben de bugün itibariyle Teledünya HD'nin keyfini çıkarmaya başladım. Türksattan geldiler kurulumu yaptılar, kanalları kurdular ama ben nat geo hd kanalında ses problemi yaşıodum diğer arkdaşlar gibi. Versiyon güncellmesi ile bu sorunumu hallettim. Yalnız şimdi iki tane sorum olacak:
1) Türksatçılar geldiğinde sanki 90 küsür tane kanal vardı. Ben şimdi 482'li tarama yaptığımda 57 normal 2hd bir de info kanalını bulabildim. Acaba başka kanallarda mevcut yoksa ben mi bulamadım.(Bu arada İstanbul-Beşiktaş'ta oturuyorum.)
2) İkinci sorum kanal sırası ile ilgili. Bana kanalların sırası biraz düzensiz gibi geldi. Kendi çapımda kanlları sıralayacağım bir liste hazırladım. Örneğin Güncel kanallar, haber, belgesel vs. Bunu ayarlamamız mümkün mü. (Favorite menüsünü kullanmadan.)
Şimdiden teşekkür ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: acdemirkol
merhab arkadaşlar. Ben de bugün itibariyle Teledünya HD'nin keyfini çıkarmaya başladım. Türksattan geldiler kurulumu yaptılar, kanalları kurdular ama ben nat geo hd kanalında ses problemi yaşıodum diğer arkdaşlar gibi. Versiyon güncellmesi ile bu sorunumu hallettim. Yalnız şimdi iki tane sorum olacak:
1) Türksatçılar geldiğinde sanki 90 küsür tane kanal vardı. Ben şimdi 482'li tarama yaptığımda 57 normal 2hd bir de info kanalını bulabildim. Acaba başka kanallarda mevcut yoksa ben mi bulamadım.(Bu arada İstanbul-Beşiktaş'ta oturuyorum.)
2) İkinci sorum kanal sırası ile ilgili. Bana kanalların sırası biraz düzensiz gibi geldi. Kendi çapımda kanlları sıralayacağım bir liste hazırladım. Örneğin Güncel kanallar, haber, belgesel vs. Bunu ayarlamamız mümkün mü. (Favorite menüsünü kullanmadan.)
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Hayırlı olsun.
Şimdilik başka kanal mevcut değil. İleride inşallah, bekliyoruz
Kanal listesini de sıralamak şu an için mümkün değil. Favori listesi yapıp istediğin sıraya koyabilirsin ama yine kanal numaraları değişmiyor.
Arkadaşlar ben şu anda teledünyayı kutusuz olarak izlemekteyim. cnn türk, cnbce, ntv gibi bazı kanallar yok. bazı kanallarda ise zaman zaman görüntüde karelenmeler oluyor. Eğer ben abone olup kutuyu alırsam bu problemlrden kurtulurmuyum ? yoksa mevcut durum devam eder mi ? cevabınız çok önemli teşekkürler (Ankarada oturmaktayım)
quote:
Orjinalden alıntı: fenomen11
Arkadaşlar ben şu anda teledünyayı kutusuz olarak izlemekteyim. cnn türk, cnbce, ntv gibi bazı kanallar yok. bazı kanallarda ise zaman zaman görüntüde karelenmeler oluyor. Eğer ben abone olup kutuyu alırsam bu problemlrden kurtulurmuyum ? yoksa mevcut durum devam eder mi ? cevabınız çok önemli teşekkürler (Ankarada oturmaktayım)
Eğer kutu alırsanız en azından türksat teknisyenleri zaman zaman olan karelenmeleri gidermek için hattınızda gerekli sinyal iyileştirme çalışmalarını yaparlar. Bunun yanında saydığınız çıkmayan kanalları da izleme şansınız olur. Tv nizin tuneri hd yayını destekliyorsa ve conax kart girişi varsa kutu almadan sadece kart alarak da izleyebilirsiniz.
otomatik arama yaptıgımda turksat info kanalı bende cıkmıyor. bu kanalı nasıl bulabilirim?
kullanan arkadaşlar normal uydudan teledünyaya geçmeye değer mi sizce? belgesel kanalları ve ileriye dönük hd için beni cezbediyor. bir de şampiyonlar ligini izleyemiyorum bu şekilde star uyduya şife koyuyor.
şimdi geldiler kuruyolar kovuyum mu yol yakınken adamları
Yaklaşık 1 aydır Teledünya izleyen birisi olarak , TELEDÜNYA yı alın ve keyfini çıkarın diyorum.Tabi bu herkes için geçerli bir öneri değil.Bence fiyat/fayda etkenleri sırası ile 1) Zaten kablolu TV vi olanlar: 2.5 YTL fark (+ 80 veya 210 YTL ) vererek digital yayına geçmesi 2) HD yayın alabilen TV si olanlar: ki sadece NG için bile değer diyorum. Ayrıca ileri dönük olarak bence Teledünya rakipsiz bir platform olacak çünki kablolunu data taşıma kapasitesi çok yüksek ve çift yönlü.Bu arada LUXE TV yi alabilen arakadaş varmı?Bu kanalı kaybetmemiz gerçekten üzücü oldu
arkadaşlar bağlantıyı yaptılar sorun yok şuan için. ama HD kanalların sesi yok. güncelleme fln yapmaya çalıştılar da yeni güncelleme yok. ses yok yani şuan o kanallarda.
annem de kanald ye sarıldı küçük kadınları izliyo daha inceleyemedim ama luxe tv yoktu bnde de...
bu arada hangi kanalların analog hangilerinin dijital olduğunu nasıl anlıcam. çünkü bazı kanallarda analogdan farkı yokmuş gibi geliyor...
bu arada HD kanallar gayet güzelmiş NGH özellikle...
quote:
Orjinalden alıntı: incele
Yaklaşık 1 aydır Teledünya izleyen birisi olarak , TELEDÜNYA yı alın ve keyfini çıkarın diyorum.Tabi bu herkes için geçerli bir öneri değil.Bence fiyat/fayda etkenleri sırası ile 1) Zaten kablolu TV vi olanlar: 2.5 YTL fark (+ 80 veya 210 YTL ) vererek digital yayına geçmesi 2) HD yayın alabilen TV si olanlar: ki sadece NG için bile değer diyorum. Ayrıca ileri dönük olarak bence Teledünya rakipsiz bir platform olacak çünki kablolunu data taşıma kapasitesi çok yüksek ve çift yönlü.Bu arada LUXE TV yi alabilen arakadaş varmı?Bu kanalı kaybetmemiz gerçekten üzücü oldu
@incele teledünya yı az çok senin çektiğin fotolardan gördük..luxe olsun esp hd olsun...bari bol bol foto çekte konuya renk gelsin..özellikle senden ngc hd nin görüntülerini bekliyoruz.en kısa zamanda..
arkadaşlar NGC HD den ses alabiliyorum artık. nasıl mı
ngc hd yi açın. ilk başta ses olmayacak. sonra kumanda nın sol üst kısmında video formatı ayarlama tuşu var. kullanım kılavuzunda yazıyor. ona bastım. ses gelmeye başladı. neden nasıl olduğunu anlayamadım
ama aynısını eurosport hd de yaptım malesef olmadı
bilginize....
Ses problemi yoktu ama cihazın fişini çekip bırakmışlar ES HD ses sorunu gene başladı. Gerçi teknik servis bir süre ses sorunu olacak çalışma var demişti ama... (İstanbul Bağcılar)