Şimdi Ara

KABLO TV [ANA KONU] (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47.558
Cevap
291
Favori
3.195.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teledünya taktığınız box'da sadece dijital yayınları izleyebileceksiniz. Diğer odalarda ise analag yayınları izlemeye devam edeceksiniz...
    İkinci bir stbox alırsanız diğer odada da izleyebilirsiniz....

quote:

Orjinalden alıntı: muratbekar

Merhaba arkadaslar benim sorum şöyle her odada kablotv var anahattan alıp dagıtım yani..
    Simdi teledunya boxa gecince diger odalardaki televizyonlar göstercekmi? yoksa ana televizyon ne seyrediyorsa bizde onumu seyredicez?
    ve 2.soruma gelince skystar dijital uydu alıcısı teledunya gelince bilgisayarımda bulunan skystara direk olarak odama gelen tv kablosunun ucuna uydu kablosu takarak skystarı kullanabilirmiyim?
  • kurtlarsofrası,
    Aşağıdaki sorularım ne kadar teknik tartışmaya açık ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Teledünya yayınları için OHC3700C HD alıcı kullanıyorum.

1. Analog kablolu yayında BBC Prime kanalında eğer BBC yayınlanan program için destekliyorsa teletekst sayfası açıkken 888 yazarsanız yayınlanan programın altyazıları ekrana geliyordu. Alıcı üzerinde herhangi bir kanal için bir teletekst ayarını varsayılan (default) olarak kaydederek alıcı üzerinde bu kanalı seçtiğimizde otomatikman altyazı seçilmiş (bu örnekte teletekst 888 seçilmiş) olarak izlemek mümkün mü?

2. Herhangi bir kanalda (örneğin BBC Prime) yayınlanan bir programı sabit diski olan bir DVD Recorder üzerinde kaydedebilmek için alıcıyı HDD & DVD kaydediciye AV2 (external link) olarak bağladım. HD alıcı üzerinden istediğim programı HD alıcı bu kanal üzerinde ise DVD Recorderi önceden programlayarak (timer recording) ekrana geldiği gibi yani altyazılı olarak kaydedebiliyorum. Eğer HD alıcı başka bir kanal üzerinde iken bırakılmışsa HD alıcısını kaydetmek istediğim programın olduğu kanala geçmesi için programlayabilir miyim? Yoksa EPG desteğini mi beklemeliyim?

Özet olarak HD alıcı üzerinden izlenebilen bir kanaldaki (BBC Prime) altyazılı programları altyazılı olarak önceden programlayarak sabit diskli DVD recorderime kaydetmek ve altyazılı olarak izlemek istiyorum.

Teşekkürler,
  • mkp,
    Bildiğim kadarıyla sorularınızı yanıtlayım;
    Biliyorsunuz bu teletex desteği hem analog hemde sayısalda devam etmektedir. Ayrıca, STB'da mavi tuşa basarak diğer altyazılarıda görebilirsiniz.
    1- Teletex'i default olarak analog yayında 888 seçmek mümkün değil, ancak; STB'da bu yazılımla yapılır diye düşünüyorum...
    2- Bu destek ancak EPG ile olabilir. Bildiğim kadarıyla EPG desteği çok yakında gelecek..
    Selamlar...
    quote:

Orjinalden alıntı: mkp

kurtlarsofrası,
    Aşağıdaki sorularım ne kadar teknik tartışmaya açık ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Teledünya yayınları için OHC3700C HD alıcı kullanıyorum.

1. Analog kablolu yayında BBC Prime kanalında eğer BBC yayınlanan program için destekliyorsa teletekst sayfası açıkken 888 yazarsanız yayınlanan programın altyazıları ekrana geliyordu. Alıcı üzerinde herhangi bir kanal için bir teletekst ayarını varsayılan (default) olarak kaydederek alıcı üzerinde bu kanalı seçtiğimizde otomatikman altyazı seçilmiş (bu örnekte teletekst 888 seçilmiş) olarak izlemek mümkün mü?

2. Herhangi bir kanalda (örneğin BBC Prime) yayınlanan bir programı sabit diski olan bir DVD Recorder üzerinde kaydedebilmek için alıcıyı HDD & DVD kaydediciye AV2 (external link) olarak bağladım. HD alıcı üzerinden istediğim programı HD alıcı bu kanal üzerinde ise DVD Recorderi önceden programlayarak (timer recording) ekrana geldiği gibi yani altyazılı olarak kaydedebiliyorum. Eğer HD alıcı başka bir kanal üzerinde iken bırakılmışsa HD alıcısını kaydetmek istediğim programın olduğu kanala geçmesi için programlayabilir miyim? Yoksa EPG desteğini mi beklemeliyim?

Özet olarak HD alıcı üzerinden izlenebilen bir kanaldaki (BBC Prime) altyazılı programları altyazılı olarak önceden programlayarak sabit diskli DVD recorderime kaydetmek ve altyazılı olarak izlemek istiyorum.

Teşekkürler,
  • arkadaşlar konuyla çok alakalı diil belki ama kesin bilen çıkar diye buraya sormak istiyorum.

şimdi bu set top box oldukça çirkin ve gri renkli olduğu için ben bunu bi yere saklamak istiyorum. dolayısıyla da bir IR sinyal uzatıcıya ihtiyacım var fakat satan biyer bulamadım. satan bir internet sitesi yada dükkan biliyomusunuz acaba?

aradığım şey aşağıdaki linkte mvcut. ne aradığımı anlatamadıysam resimden görebilirsiniz.
    www.elektrotekno.com
    Kumanda Uzatıcı
    http://www.elektrotekno.com/about33737.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: pireee

quote:

Orjinalden alıntı: Kızıl Baron

BAŞVURU FORMUndaki sayısal paketler (1, 2, 3, 4, 5) nedemek oliy??

muhtemelen 2009 yılında standart paket, sinema paketi, spor paketi vs. gibi paketler olacak. yeni abonelere paket 1 verildiğine göre ve kanal sayısı 50 civarı olduğuna göre: 2009 da bayagı bir kanal ile anlaşacaklar ve ona göre paketler belli olacak.

böyle olması sevindirici çünkü sinema paketi diye bir paket gelecek olsa, diger platformlarda olduğu gibi sağlam filmler izleyebileceğiz reklamsız falan. mesela "sky HD" paketindeki veya "Canal+" paketindeki kanallar ile anlaşılabilinirse güzel olur. Düşünsenize Premier liginin HD kalitesini evlerde izlesek fena olmaz mı?

Kablo Tv'nin diğer platformları alt etmesinin olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum. 2009'da sağlam bir rekabet yaşanacak. digiturk'te bakalım artık HD kanallardaki saniyede 3-4 mb gibi komik bitrate değerleriyle yayın verebilecek mi?

bu arada kurtlar sofrası, gönderdiğin grafigi yeni gördüm. tesekkür ederim. (tam da bitrate ile ilgili yorum yazıyordum) e ne diyelim? digi ile d-zmart a kapak olsun bu değerler. bakalım daha fazla sağabilecekler mi milleti.

teşekkürler...

peki başka bir soru sormak gerekirse, Teledünyayı kullanan arkadaşlar..

1. Analog yayın (kablolu TV) ile digital yayın (Teledünya) arasında bir fark varmı? Örneğin Show TV, ATV gibi kanallar Teledünya'da, kablolu Tv'ye oranla daha mı kaliteli? Gözle görülür bir fark varmı yoksa yokmu?

2. Kablolu TV'de çıkan kanalların aynısı Teledünyada da çıkıyormu? (HD kanallar hariç )
    Örneğin RTL çıkıyormu?

3. HD kanallarında sorun yaşayan arkadaşlar, diğer SD olan kanallardada sorun yaşıyormu?

4. Teledünyadan Dolby Digital yayın yakalayan arkadaşlar, 5.1 sistemini verimli bir şekilde kullanabiliyorlarmı? yani eviniz sinema salonuna döndümü?
  • quote:

quote:

quote:

muhtemelen 2009 yılında standart paket, sinema paketi, spor paketi vs. gibi paketler olacak. yeni abonelere paket 1 verildiğine göre ve kanal sayısı 50 civarı olduğuna göre: 2009 da bayagı bir kanal ile anlaşacaklar ve ona göre paketler belli olacak.

böyle olması sevindirici çünkü sinema paketi diye bir paket gelecek olsa, diger platformlarda olduğu gibi sağlam filmler izleyebileceğiz reklamsız falan. mesela "sky HD" paketindeki veya "Canal+" paketindeki kanallar ile anlaşılabilinirse güzel olur. Düşünsenize Premier liginin HD kalitesini evlerde izlesek fena olmaz mı?

Kablo Tv'nin diğer platformları alt etmesinin olasılığının yüksek olduğunu düşünüyorum. 2009'da sağlam bir rekabet yaşanacak. digiturk'te bakalım artık HD kanallardaki saniyede 3-4 mb gibi komik bitrate değerleriyle yayın verebilecek mi?

bu arada kurtlar sofrası, gönderdiğin grafigi yeni gördüm. tesekkür ederim. (tam da bitrate ile ilgili yorum yazıyordum) e ne diyelim? digi ile d-zmart a kapak olsun bu değerler. bakalım daha fazla sağabilecekler mi milleti.

teşekkürler...

1. Analog yayın (kablolu TV) ile digital yayın (Teledünya) arasında bir fark varmı? Örneğin Show TV, ATV gibi kanallar Teledünya'da, kablolu Tv'ye oranla daha mı kaliteli? Gözle görülür bir fark varmı yoksa yokmu?

2. Kablolu TV'de çıkan kanalların aynısı Teledünyada da çıkıyormu? (HD kanallar hariç )
    Örneğin RTL çıkıyormu?

3. HD kanallarında sorun yaşayan arkadaşlar, diğer SD olan kanallardada sorun yaşıyormu?

4. Teledünyadan Dolby Digital yayın yakalayan arkadaşlar, 5.1 sistemini verimli bir şekilde kullanabiliyorlarmı? yani eviniz sinema salonuna döndümü?

selamlar sorularına kısaca :)
    1.evet kanallar dvd gibi arada uçurumlar kadar fark var zaten çözünürlülük dvd ile aynı aşağı yukarı
    2.hayır teledünyada daha fazla kanal var
    3.sd kanallarda hiç bir sorun yok
    4. 5.1 olarak bağlamasamda hd setup boxın arkasındaki left right çıkışlarından sony anfi üzerinden ses çıkışı alıyorum yine çok kaliteli bir ses.

sanırım yılbaşından sonra daha düzenli bilgi verebilecekler müşterilere. daha iyi hizmet olmasını tabikide bekliyoruz teknik servis geldi bugün bir sorun için bilgisizler malesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zilgar

quote:

quote:

quote:

teşekkürler...

Örneğin RTL çıkıyormu?

selamlar sorularına kısaca :)
    1.evet kanallar dvd gibi arada uçurumlar kadar fark var zaten çözünürlülük dvd ile aynı aşağı yukarı
    2.hayır teledünyada daha fazla kanal var
    3.sd kanallarda hiç bir sorun yok
    4. 5.1 olarak bağlamasamda hd setup boxın arkasındaki left right çıkışlarından sony anfi üzerinden ses çıkışı alıyorum yine çok kaliteli bir ses.

sanırım yılbaşından sonra daha düzenli bilgi verebilecekler müşterilere. daha iyi hizmet olmasını tabikide bekliyoruz teknik servis geldi bugün bir sorun için bilgisizler malesef.

cevabın için sağol..
    2. soruya tekrar dönmek gerekirse, Kablo TV'deki kanalların aynısı ve daha fazlası Teledünya'da var. öyle mi?? RTL varmı???

ya bugün Kabloluyu yeni bağlattırdım. Adam sordu hatta teledünyayı hemen açayım istersen die. şimdilik gerek yok dedim. keşke açtır kardeşim deseydim yaa.. şimdi böyle deyince gerçekten pişman oldum yaa.. tühh..
  • en kötü hd yayın istemiyorsanız bile stb alıp 85 ytl mi ne taksitle ödeyebiliyorsunuz nerelere vermiyoruzki parayı :) rtl yok malesef ama ilerleyen zamanda 300 tane kanal kesin olacakmış bu yurt dışı standartlarıyla ilgili birşey çoğu avrupa ülkesinde 200 üzeri kanal oluyor dijital kanal platformlarında.ab uyum süreci ile ilgili birşey olabilir.kanal listesi için

Türksat Kablo
    Türksat Kablo Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz.
    http://www.teledunya.com/icerik/kanallar/index.php
  • Arkadaşlar merhaba benim de merak ettiğim birkaç şey var ve Teledünya'ya abone olmadan bu merakımı sizler aracılığıyla giderecem.

1- Bu set top box sd görüntüyü upscaling yapabiliyor mu?
    2- Set top boxta hangi dijital ses çıkışları vardır optic, coax?
    3- YPbPr görüntü çıkışı var mıdır?
    4- Benim Kablo TV aboneliğim 24 ay sınırsız internet aboneliği ile 1 YTL'dir. Bu durumda ben 9,5 YTL yerine 3,5 YTL'mi ödeyeceğim acaba.

Arkadaşlar lütfen yukarıdaki sorulardan bildiklerinize cevap vermemezlik etmeyin. Yanıtlarınızı bekliyorum. Hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glrahmet -- 27 Kasım 2008; 23:06:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: asteroid_2006

TELEDÜNYA'ya geçmek isteyen arkadaşlar,
    Analog yayında görüntü kalitesi düşük olduğundan (Televizyonum LG 42PC1R plazma), kablo TV dijital yayına geçtiğini duyunca hemen abone oldum.
    Geçen hafta gelip sistemi kurdular, HD Setpup Box kendileri getirdi. Kurulumu yaptılar (cihazda HDMI bağlantı olduğu halde kabloları olmadığından scarttan bağladılar. ) Kanallar ayarlandı. Ancak kanalların çoğunda görüntü yoktu. Bu sefer bağlantıları gözden geçirdiler. Analog yayını açtılar, "analog yayın görüntüsünde dalga var, bu yüzden olabilir, arıza servisi gelip bu akşam bir baksın, düzelir" dediler. Bu şekilde çekip gittiler. O akşam gelen olmadı. İlk yedi kanal normal (TRT1-2-3, ATV, Show, Kanal D), diğer kanallar bazıları hiç çıkmıyor. Bazılarında ise görüntüde donma ve kesintiler, seste gidip gelme var. Ertesi sabah tekrar arıza kaydı verdim. Bu arada bir HDMI kablo alıp cihazı HDMI dan bağladım, düzelmedi. Ancak yayını normal olan 6 kanalın görüntüsünde biraz iyileşme oldu. Akşam servis geldi. Benim SB ı söküp kendi SB ını taktı. (kendi SB ının HDMI çıkışı yok, scarttan bağladı) Düzelme olmadı. Diğer odadaki televizyona bağlantı konnektörünü söküp yayını direk plazmaya yolladı yine aynı. Telefonla merkezi aradı. "frekanslarda çalışma varmış, arıza yayından kaynaklanıyo, bir iki günde düzelir" dedi ve çekti gitti. aradan bir hafta geçti herhangi bir düzelme yok. (Yayın arada bir düzeliyo, hatta HD kanallar bile çıkıyo, özellikle Lxe TV, mükemmel görüntü, ancak en fazla 10 dk. sonra tekrar kesilmeler, takılmalar, sadece 6 kanal normal). Bugün tekrar arıza kaydı verdim. Bakalım ne olacak.
    Analog yayını arar duruma geldim. Sanırım türksat bu işi beceremeyecek, 1 hafta içinde yayın düzelmezse aboneliğimi iptal etmeyi düşünüyorum . Bu arada SB için verdiğimiz 210 YTL yi nasıl geri alabiliriz.
    TELEDÜNYA ya geçmek isteyenler, bir kez daha düşünsünler. Ben şimdiden pişmanım.

Arkadaşlar.
    Sorunun kaynağını buldum. LG plazma servisini aradım. Prizin toprak hattını iptal edip deneyin dediler.
    Plazmayı toprak hattı olmayan fiş ile prize bağlarsam yayın düzeliyor.
    Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş var mı?
    Toprak hattını iptal etmek güvenlik açısından sorun yaratır mı? (servis bir sorun olmaz dedi)
  • Upsaclling yok galiba
    optik ve coax çıkış var öbür dediğiniz çıkış yok HDMI ve scart var onun yerine

1YTL olayı nedir?Turksat sizin mi?Nasıl bir kampanya anlayışıdır bu yahu 1YTL ödüyorsun? TurkSAT takilerin TELEDÜNYA olayına kafayı bozmuşlar radyoaktiv ortamdan etkilenip böyle bir kampanya yapmışlar heralde????

Bizde de böyle kampanya olsun lütfen?Boşuna TürkTelekom a yabancılara parayı vermeyelim!
  • 512 KBPS ve üstü internete abone olup 24 ay taahhüt verenler içinb kablo tv 1 YTL ödeniyor. Böyle bir kampanya yapılmıştı 2 ay önce ama teledünya çıkınca gümledi galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmusluer

Uydu neti merak eden arkadaşlara da bir sözüm var. Geçen yıla kadar kablo net abonesi idim. 3 gün var 4 gün yok, Darüşşafakadaki aboneler bilir. ttnet adsl bağlattım da kurtuldum. Turksat kamu kuruluşu, hizmet kelimesinin anlamını bilmiyorlar, çok çekersiniz, benden uyarması.

Saygılar

bağlattığım günden beri 1 dk bile bağlantım kopmadı. 7/24 internet bağlantım var. ADSL den kurtulduğum için teşekkürler TURKSAT...
  • quote:

Orjinalden alıntı: glrahmet

512 KBPS ve üstü internete abone olup 24 ay taahhüt verenler içinb kablo tv 1 YTL ödeniyor. Böyle bir kampanya yapılmıştı 2 ay önce ama teledünya çıkınca gümledi galiba.

kampanya halen devam ediyor. bilginize...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wistonII

quote:

Uydu neti merak eden arkadaşlara da bir sözüm var. Geçen yıla kadar kablo net abonesi idim. 3 gün var 4 gün yok, Darüşşafakadaki aboneler bilir. ttnet adsl bağlattım da kurtuldum. Turksat kamu kuruluşu, hizmet kelimesinin anlamını bilmiyorlar, çok çekersiniz, benden uyarması.

Saygılar

bağlattığım günden beri 1 dk bile bağlantım kopmadı. 7/24 internet bağlantım var. ADSL den kurtulduğum için teşekkürler TURKSAT...

Aynen bende de öyle.
    Ama 24 ay taahhütlük ile kablolu tv hizmetinin 1 ytl olması kampanyası bitmiş.
  • quote:

quote:

512 KBPS ve üstü internete abone olup 24 ay taahhüt verenler içinb kablo tv 1 YTL ödeniyor. Böyle bir kampanya yapılmıştı 2 ay önce ama teledünya çıkınca gümledi galiba.

kampanya halen devam ediyor. bilginize...

http://forum.donanimhaber.com/m_6788284/mpage_186/tm.htm

veya imza
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

quote:

Orjinalden alıntı: albatrosshigh

Şimdi TURKSAT Kablolu TV abonelerinin, analog yayın dışında, dijital yayında alabilmeleri
    Teledünya adı altında SD ve HD olmak üzere iki çeşit dijital yayın seçenegi yaratmıştır.

1. Teledünya abonesi olabilmek için kesinlikle Kablolu TV abonesi olunması gerekiyor.
    Kablolu Tv abonesi olduktan sonra, evinizde bulunan kablolu tv kutusundan çekeceğiniz
    anten kablosu yada kabloları ile bir ve birden fazla tuplu tv uzerinden analog yayın alabilirsiniz.
    Fakat, bunun dışında lcd yada plazma tv'ler için dijital yayın isteniyorsa mutlaka Teledünya
    aboneside olunması lazım.

2. 7 ytl olan Kablolu TV aboneliği üzerinden, +2,5 ytl daha ödeyerek, 9,5ytl'ye, mevcut
    analog kablolu tv yayınımız üzerinden aynı zamanda dijital yayın alabilmeyede sahip oluyoruz.

Demek ki doğru söylüyormuşuz değil mi

Hiçbir zaman yanlış söylüyorsunuz dememiştim dimi zaten?
  • quote:

quote:

Saygılar

Bölgeden bölgeye değişebiliyor. Eğer oturduğunuz bölgede Uydunet veya TTNET'e abone olan tanıdık varsa bağlatmadan önce onlara danışmakta fayda var.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba benim de merak ettiğim birkaç şey var ve Teledünya'ya abone olmadan bu merakımı sizler aracılığıyla giderecem.

1- Bu set top box sd görüntüyü upscaling yapabiliyor mu?
    2- Set top boxta hangi dijital ses çıkışları vardır optic, coax?
    3- YPbPr görüntü çıkışı var mıdır?
    4- Benim Kablo TV aboneliğim 24 ay sınırsız internet aboneliği ile 1 YTL'dir. Bu durumda ben 9,5 YTL yerine 3,5 YTL'mi ödeyeceğim acaba.

Arkadaşlar lütfen yukarıdaki sorulardan bildiklerinize cevap vermemezlik etmeyin. Yanıtlarınızı bekliyorum. Hoşçakalın...

3. sorunuza cevap vereyim müşteri hizmetlerinin söylediğine göre +1YTL kampanyasına katılanlar teledünyaya abone olurlarsa 9,5 YTL ödeyeceklerini söylediler, 3,5 YTL diye birşey yok, yani verdiğimiz 24 aylık abonelik taahhüt boşa gitmiş olacak. 24 aylık taahhüdümüzü, geçmiş fatura farklarını ödemeden iptal edemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coral sea -- 29 Kasım 2008; 12:00:42 >
  • arkadaslar 3 haftadır falan sd kutuyla dijital yayına gectim. ama ugultu ses geliyor yayınlardan. bunu nasıl engelleyebilirim. kutu sd oldugundan hdmi kablosu falan kullanamam. bu problemi yasayan baska birileri var mı?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.