Şimdi Ara

KABLO TV+İNTERNET EV İÇİ DAĞITIM PROJESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar ev içinde gelen kablo net ve kablo tv hattının dağıtımını yapıcam bu konuda sizlerin ve tecrübeli arkadaşların değerli fikirlerinide almak istedim.Normalde gelen ekip sadece bir tv ye bağlantı yaptılar.Bende diğer odalardaki TV lere de kablo TV hattını ulaştırmak istiyorum.Normalde hattı bağlayan kişi bunun olmayacağını internette problem olacağını söyledi ben ise bu şekilde düşünmüyorum.Kablodaki gelen frekans ve sinyal değerleri korunduktan ve kayıp oranı az splitter ve doğru yapılan bağlantılar ile bunun mümkün olabileceğini düşünüyorum zira elektronikte ve pek çok işlerde olmaz diye bir şey yoktur sadece maliyet artar.

Öncelikle Hat eve girdikten sonra KOMSİS HİGH PASS SPLİTTER ile 2 ye ayrılıyor.

Spilitter in bir çıkışında DC - 862 MHz ( İnternet Hattı ), diğer çıkışında ise 85 - 862 MHz ( kablo TV Hattı ) yazıyor.Yani Kablo hattı için kullanılan ve kullanabileceğimiz 5 - 900 MHz arasında bir cihaz.

Splitter dan çıkan İnternet hattı yaklaşık 10 metre uzanarak bilgisayarın olduğu odadaki modeme bağlanıyor.

Splitterdan çıkan Kablo TV hattı yaklaşık 7 metre uzanarak TV ye bağlanıyor.

7 metre uzanan Kablo TV hattının ucuna, 3 adet F konnektör çıkışlı bir Splitter takarak 75 OHm RG 6/U

kablo ile yaklaşık 11 metre daha uzatarak 2.ci TV ye bağlamayı ve daha sonra gene splitterdan yaklaşık 20 metre uzatarak 3.cü TV ye bağlamayı düşünüyorum.

Eğer 3.cü TV ye bağlamak sorun olursa onu bağlamam 2.ci TV ye bağlansada yeterli olur.

Kablo İnternet Modem den alınan frekans değerleri :

KABLO TV+İNTERNET EV İÇİ DAĞITIM PROJESİ

Uygulamadaki gidiş yönü, bağlantılar konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Bu aşamalarda kullanmam gereken aparat , cihaz ve splitter in kalırsa boş çıkışlarını sonlandırılması konuları, kabloların özellik, frekans ve kalitesini belirtirseniz çok memnun olurum.Karaköy tarafına gittiğimde hepsini toptan eksiksiz olarak almayı düşünüyorum ayrıca bir odayada ethernet hattı çekicem.

Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Klasör -- 6 Mayıs 2009; 18:02:15 >

• öncelikle downstream power yüksek 15 dB altında olması gerekli 20 fazla 444 0 126 ara düşürsünler

Yapılacak işlem. İnternet hattını direk modeme verin. Diğer çıkışıda evdeki tv sayısı kadar splitter ile bölün.

Kablo ise RG6 U6 iç dış bakır kablo döşe yaklaşık mt si 1.5 TL falan

Kolay gelisin.
  • bir wireless router ile modemden çıkan kabloyu routera takarak wireles dağıtım yapabilirsiniz.
    ben öyle kullanıyordum taşındık diye satıyorum elimdekileri.
    (kablolu kablonet modemi + wireless router)
  • Teşekkürler krm-iks dediğiniz gibi aradım değerleri düzelttiler.

Upstream RF Signal Level : 45.0 dBmV

Downstream RF Signal Level : 5.9 dBmV oldu.

İnterneti dağıtmakta çok problem yok bir tane daha ethernet hattı çekicem zaten; TV dağıtımında problem yaşarmıyım diye tereddüt ettim ama dediğiniz gibi o kablodan alıcam.Biraz F konnektör, kaliteli splitter ile sanırım hallederim.
  • Rica ederim

uydunet tum sorun ve sorularınız için >http://forum.donanimhaber.com/m_6788284/mpage_1/key_/tm.htm
  • Arkadaşlar banada yardımcı olabilirseniz çok sevinicem.Bu ay sonuna kadar uydu netin şu dört dörtlük kampanyasından yararlanmak istiyorum.

Yanlız evde 3 tv + internet olacak. Forumdaki değerli arkadaşların bilgilerinden yaralanıp sinyal gücünün 70 olması gibi bilgiler öğrendim.Bendeki bağlantı

karmaşası için yeterlimi değilmi bilemiyorum ve şu anki ölçüm evdeki kötü işçilik yüzünde 47 lerde.Birde her türlü splitter yada bağlantı şemasına

açığım. :) Anladığım kadarı ile daire içine giren hat ucuna 1 giriş , 3 çıkışı olan bir splitter bağlayıp her tv için bu splitter üzerinden

dağıtım yapmak gerektiği.Anlatmaya çalıştığım ise 1 çıkışı 1 tv için bağladık 2. çıkışı 2. tv ye kadar götürsek ve bunun ucunada 1 giriş , 2 çıkış olan

başka splitter taksak bu çıkışlardan biri 2. tv ye diğeri 3.tv ye götürsek 3.tv ye giden ucada bir internet ve tv için splitter koysak kaybım çok olurmu ?

Yapılabilcek başka bir yol ise ilk splitter (1*3) dan her hattı ayrı ayrı çekeriz.Yanlız mecburen son çıkışa internet + tv için başka bir splitter takmak gerekicek.

(Bunun nedeni TV Box var bilgisayarın monitörünü TV amaçlı kullanıyorum )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.