Şimdi Ara

Kablolu modemi kablosuz modeme çevirmek ile ilgili 1-2 soru çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kafam allak bullak oldu.forumları dolaştım biraz wireless router almak lazım.şimdi bunun çalışma sistemi nedir.bende 1 çıkışlı yani sadece 1 bilgisayara bağlanabilen kablolu bir modemim var uydunet.Şimdi bunun çalışma sistemi nasıl arkadaşlar.Nasıl bağlıyoruz bunun bilgisayara onu kısaca bi anlatır mısınız ne yapıyoruz çalışma sistemi nedir kısacası.Bir de söylediğim gibi benim kablolu modedimim 1 port sadece 1 çıkışı var 1 bilgisayara kablolu şekilde bağlanabiliyor.şimdi ben bunu kablosuza çevirdikten sonra hem pc ile odamda bağlı olup hemde laptoptan bağlanabilirmiyim salonda.yani 1 port modemimi wireless router ile 2 portada çıkarabilirmiyim.lütfen yardım kafam baya karıştı :( :)

• Bir tane kablosuz router alıyorsunuz. Modeminizden çıkan ethernet kablosunu router'ın arkasında "WAN" yazan porta takıyorsunuz. Genelde routerların 1 adet WAN, 4 adet LAN çıkışı oluyor. LAN çıkışlarından birini PC'nizin ethernet çıkışına takıyorsunuz. Kablosuz router ise Kablosuz ayarlarını da yapıp kullanmaya başlıyorsunuz.
  • teşekkürler.bide şu soruya cevap verirsen :D
    Bir de söylediğim gibi benim kablolu modedimim 1 port sadece 1 çıkışı var 1 bilgisayara kablolu şekilde bağlanabiliyor.şimdi ben bunu kablosuza çevirdikten sonra hem pc ile odamda bağlı olup hemde laptoptan bağlanabilirmiyim salonda.yani 1 port modemimi wireless router ile 2 portada çıkarabilirmiyim.lütfen yardım kafam baya karıştı :( :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wezraphell

teşekkürler.bide şu soruya cevap verirsen :D
    Bir de söylediğim gibi benim kablolu modedimim 1 port sadece 1 çıkışı var 1 bilgisayara kablolu şekilde bağlanabiliyor.şimdi ben bunu kablosuza çevirdikten sonra hem pc ile odamda bağlı olup hemde laptoptan bağlanabilirmiyim salonda.yani 1 port modemimi wireless router ile 2 portada çıkarabilirmiyim.lütfen yardım kafam baya karıştı :( :)

Router ın 4 portundan da nete çıkabilirsiniz, wireless olarak da routerden nete çıkabilirsiniz.
  • yani kablolu internetim 1 port olsa bile o portu 4 portlu routere bağlarsam 4port kullanabileceğim wifi li bir şekilde.
  • quote:

yani kablolu internetim 1 port olsa bile o portu 4 portlu routere bağlarsam 4port kullanabileceğim wifi li bir şekilde.

4 portlu routerin WAN kısmına bağlarsanız evet: neden bu kadar şaşırdınız?
  • :D şaşırmadım soru sordum.
  • quote:

Arkadaşlar kafam allak bullak oldu.forumları dolaştım biraz wireless router almak lazım.şimdi bunun çalışma sistemi nedir.bende 1 çıkışlı yani sadece 1 bilgisayara bağlanabilen kablolu bir modemim var uydunet.Şimdi bunun çalışma sistemi nasıl arkadaşlar.Nasıl bağlıyoruz bunun bilgisayara onu kısaca bi anlatır mısınız ne yapıyoruz çalışma sistemi nedir kısacası.Bir de söylediğim gibi benim kablolu modedimim 1 port sadece 1 çıkışı var 1 bilgisayara kablolu şekilde bağlanabiliyor.şimdi ben bunu kablosuza çevirdikten sonra hem pc ile odamda bağlı olup hemde laptoptan bağlanabilirmiyim salonda.yani 1 port modemimi wireless router ile 2 portada çıkarabilirmiyim.lütfen yardım kafam baya karıştı :( :)

slm. sakın o 1 çıkış sadece usb olmasın buna dikkat et.

malum bazı modemlerde sadece 1 usb çıkışı var ethernet yok.

eğer çıkışın ethernetse sorun yok. routere bağlıycaksın iş biticek.

kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

kolay gelsin.

Türkiye'ye gelmiş olan uydunet modemlerinde sadece USB portlu olan yok diye biliyorum. Yanlışım olabilir. Düzeltirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

kolay gelsin.

Türkiye'ye gelmiş olan uydunet modemlerinde sadece USB portlu olan yok diye biliyorum. Yanlışım olabilir. Düzeltirseniz sevinirim.

slm.
    benimde hiçbir fikrim yok o yüzden uyarayım dedim arkadaşı. bi bakmasında fayda var diye düşündüm :)
    lakin mantıken ethernet vardır bencede ama yinede önlem önlemdir. :)
    kolay gelsin.

• Arkadaşlar sağolun net master aldım kurulumu çok kolay gerçekten sizinde bilgileriniz çok yardımcı oldu sağolun :)...netmaster routeri herkese tavsiye ederim.tamamen kendim kurdum şifre falanda koydum yardım edebilirim ihtiyacı olan olursa :D
  • quote:

Arkadaşlar sağolun net master aldım kurulumu çok kolay gerçekten sizinde bilgileriniz çok yardımcı oldu sağolun :)...netmaster routeri herkese tavsiye ederim.tamamen kendim kurdum şifre falanda koydum yardım edebilirim ihtiyacı olan olursa :D

güle güle kullan.
    aslında netmasterında ürünleri çok hesaplı ve kaliteliye benziyor.
    biraz araştırmak lazım bu markayı.
  • Bende aynı şekil kablolu modem kullanıyordum bir arkadaşmdan kablosuz modem aldım 'netmaster'fakat kuramıyorum modemi sıfırladım şifreyi giriyorum bi türlü olmuyor.Acaba uydunet'e bildirmem mi gerekli. yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.