Şimdi Ara

Kablolu Yazıcıyı Kablusuz Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, kablolu bir yazıcım var. Bu yazıcıyı kablosuz yapabilmek için düz mantık bazı şeyler düşündüm. Düşündüklerimin uygulanabilirliği var mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum.
    Yazıcıya giren kabloya usb’ye dönüştürücü bi aparat takıp, sonra hem o usb girişine hemde bilgisayar kasasına usb donglelerden (bluetooth özelliğiyle cihazları birbirine bağlayan aparat) taksak bu sistem kablo görevi görür mü?
    Aparatların resmini ekliyorum.

• Görmez.
    O cihazlar işletim sistemi üzerinde çalışır ancak. Driveri yüklemeden çalışmaz.
    Bunu bende düşündüm. Nasıl kablolu yazıcıyı kablosuz yaparız diye. Hazır kit var mı bilmiyorum ama uğraşsak yapamayacağımız iş değil. Bir tane arduino lazım. Bir tane de hc-06 Bluetooth modül. Geri kalanı bağlantıların yapılması ve kod yazılması. Laptopta zaten bluetooth adaptörü var. Masaüstü kullanılıyorsa da bir bluetooth adaptör takılır. Oldu bitti.
  • dediğiniz gibi birz üst sınıf bilgi gerekir ama kablosuz ve usb den yaıcı destekleyen bir modemle bu yapılabilir.
    gibi geliyor bana.

biraz kurcalayacağım bu işi.
  • print server ismini googleda aratın. gereken cihazı bulursunuz.
    hatta şöyle bir link koyayım. bunların ethernete dönüşenide var modeme takarsın.veya modemde usb port varsa oda aynı işi görebilir özelliği varsa.
    www.tp-link.com
    TL-WPS510U | 150Mbps Pocket-Sized Wireless Print Server | TP-Link
    https://www.tp-link.com/us/products/details/cat-5525_TL-WPS510U.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal___61 -- 17 Şubat 2019; 0:41:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.