Şimdi Ara

Kabloluyu kablosuza çevirmek_USR 5451

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Farklı sitelerden araştırmama rağmen çözüm bulamadım, kusura bakmayın eğer bir yerde yazıyor da, ben atlamışsam :)
    Sorum şu:
    Uydunet bağlandı evime. Netmaster CXC-150 kablo modem aldım, evimdeki USR Wireless MaxG Access Point (5451A)' yı da kullanabileyim, hesaplı yoldan kablosuz ağ kurabileyim diye. 5451' i önceden ADSL üzerinden kablosuz ağ için kullanıyordum ve U.S. Robotics Wireless MAXg Algılama Yardımcı Programı sayesinde MAC adresleri üzerinden şifreleme yapmıştım. Bağlanmasını istediğim cihazların MAC adreslerini program vasıtası ile açılan siteye girmiştim.
    Kablo modemin 1 ethernet portu var, bir de USB portu. USB' den bir türlü modem ile PC arasında bağlantı kuramadım. Modemi PC' ye bağlamam, yine aynı modeme routeri da bağlamam gerek sanırım roterin ayar sayfasına girebilmem için. Tek ethernet üzerinden hem PC hem de routeri bağlayamadığım için ayar da yapamıyorum. Kablosuz ağ için routeri direkt modeme bağlayayım dedim önceden MAC tanımlamasını yaptığım cihazlar ağı görüyor ama bağlanamıyorlar. Ne yapmalıyım acaba?

Saygılarımla

• router olarak kastettiginiz usb acces point mi?
  • Evet, konuya cok yabanciyim, yoksa 5451 kablosuz ag kuramaz mi? ADSL' de yapiyordu gerci?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAZIL -- 24 Nisan 2011; 11:17:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAZIL

Evet, konuya cok yabanciyim, yoksa 5451 kablosuz ag kuramaz mi? ADSL' de yapiyordu gerci?

Modemi Usb'den bağlamak için, önce modem ile gelen CD'deki sürücüsünü yüklemek gerekiyor.
    Belki Routeri fabrika ayarlarına sıfırlayıp yeniden kurmak gerekiyor! Kullanım kılavuzuna bakın.

edit; ilave

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 24 Nisan 2011; 12:50:04 >
  • Teşekkürler,
    Modem ile PC arasında USB ile iletişim kurduğumda ethernet yoluyla da access pointe bağladım, ama görmedi. Fabrika ayarlarına çevirdim USR 5451' i ama olmadı :(
  • Bende router kullanıyorum ama bağlanırken hiç sorun olmadı, aldım bağladım çalıştı, hiç bir ayar yapmadım. Uydunetten veya Routerin teknik servisinden destek almayı deneyin, belki yapılması gereken bir ayar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 25 Nisan 2011; 11:51:04 >
  • Teşekkürler,
    kablonet' ten modemde sıkıntı yoksa yardım edemeyiz, USR' i arayın cevabını aldım. Ordan bir destek almaya çalışacağım.

Saygılarımla.
  • Forumda adını hatırlayamadığım bir arkadaş bu çözümü önermiş ve verilen cevaptada sorunun çözüldüğü bildirilmişti işinize yararayacağını düşünerek copy7paste yapıyorum çözümü yazan arkadaşım kusura bakmasın nikini veremiyorum kendi işime yarayacağını düşündüğüm için kopyalayarak bir dosyada saklamıştım o nedenle ismi yok.

Çözüm ;ilk önce RT-205' in arkasındaki reset tuşuna 10 saniye basılı tut. Daha sonra modem ile bilgisayarının arasına ethernet kablosunu tak ve modeminin arayüzüne 192.168.2.1'e gir. Yapıcağın işlem ilk RT-205 i DHCP moduna almak olucak. Sol taraftan ADSL sonra ADSL AYARLARI daha sonra sağdaki VC1 e tıklıcaksın. Resimde gördüğün bölümü açıp ordan cihazı DHCP moduna alıp kaydete bas. Cihazının kablonet modemden değil kendi bünyesinde ip üretip sana atamasını sağlamış olucaksın. Sonra kablosuz ayarlarını isteğin gibi yap kaydet ve tekrar kablonet modeme baglan.
    Umarım yardımcı olmuşumdur...

• Çok teşekkürler sayın bilgecik,
    10 gün kadar evde olamayacağım, döner dönmez deneyeceğim.

Saygılarımla.
  • ROUTER alınca baglanıyı yapıyorsun 126 arıyorsun bır kez modemını resetlıyorlar sende arkasına routerı acıp kapatıyorsun butun pcler baglanıyor.30 kadar ıp alabılıorsn.ROuterde wıreless varsa + kablosuz ag ıle evde server bıle kurarsın(BEN su an 4 pc 1 laptop kullanıyorum)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.