Şimdi Ara

Kablonet baglaticam yardim. Ping degeri hakkinda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
0
Favori
6.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam kusura bakmayın ancak bilgilerinizde çok fazla yanlışlık var.

Türksat'ın kendi altyapısı sadece lokaldir. Şehirler arası altyapısı yoktur. Sadece şehir içi altyapıyı kurar, şehir içi altyapı ise Türk Telekom'un santrallerinde sonlandırılır. O santralde de internet değişimi gerçekleşir. TT üzerinden hizmet alanlar TT'ye geçer, SOL üzerinden hizmet alanlar SOL'e geçer. Kablonet'in fiberi sadece şehir içini dolanır yani anlayacağınız. Ve kimseye kullandırtmaz. Ne TT, ne SOL. Sadece kendisi kullanır. Son zamanlarda artık Vodafone ve SOL de Türksat üzerinden hizmet vermeye başladı. VAE tarzı hizmet veriyor sadece.

SOL şehirler arası ve şehir içi tamamen kendi fiber bağlantılarına sahip. Fiber götürmediği şehirlerde de TT santrallerine çekilmiş, YAPA için kullanılan fiberleri mevcut. Tata, Türkiye'de hizmet verebilmek için SOL fiberlerini kiralıyor. Edirne'den İstanbul'a hem TT hem de SOL'den kiralık fiberleri mevcut, İstanbul-Ankara arası ise tamamen SOL fiberlerini kiralık olarak kullanıyorlar. TATA'nın yurt içinde bildiğim kadarı ile kendine ait fiber yok.

Superonline, ülkemizde en iyi ping değerlerini sunan sağlayıcı konumundadır. Buyurun bunlar da kanıtları:

Kablonet baglaticam yardim. Ping degeri hakkinda

Buradan tüm testlere bakabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137161173

İyi forumlar.

• BasbugAtaturk kullanıcısına yanıt
    Superonline kullandım 6 yıl kadar Avrupa Ping’leri kötü en iyisi kablo pingde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gunhan G kullanıcısına yanıt
    hocam yanlis anlamayin ama kablonet ile frankfurta 40 ping alabiliyorsaniz tracert atabilirmisiniz bende gormek isterim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kablonet yurtdışı için süperonline veya TTnet çıkışlarını kullanıyor...

Kablonetin iyi olmasına imkan yok 2sinden biri iyidir :)

• Lancelot kusura bakma sana ayrıca yazamadım ama bu üstteki mesaj sana da

• Lancelot06 kullanıcısına yanıt
    Ekran görsellerini paylastim

Fiziki olarak en iyi koşullarda Frankfurt ornegi icin Türkiye içi dolaşım hariç kus uçuşu mesafede 2350 km ilk kablo uzunluğunda hiçbir Router a ugramadan alacağın Ping 15,64 Ms.ama tabi ki bu kablo uzunluğu daha uzun ayrıca Türkiye içi transferler switchler ev Router içi dahil kayıpla en iyi şartlarda hersey en süper durumdayken min 45-50 olur.cunku İşik hızı ile iletildiği icin km nin İşik hızına oranı ve cevap süresi ile fiziksel olarak 40 MS ya da altını Almanya mesafesi icin alamazsın.en az 45-50 bandından başlar.

bursada superonline kullanan arkadasim pubgde 38-42 arasi ping aliyor frankfurt serverina denk geldiğinde.Ben turknet kullaniyorum benimki 40-45 arasinda frankfurt için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    O zaman Samsun için söyleyeyim bunu.bizim il çıkışında İstanbul’a varana kadar çok hop var.burada superonline çok kötü.kablo çok iyi.her ilde farklı durum.
  • Avrupa sunucularındaki ping durumunu bu konu'da konuşuyoruz. Çeşitli sonuçlar paylaştım. O iyi şu iyi gibi söylemler yerine sizlerde sonuçlarınızı paylaşabilirsiniz. Kendinize göre değerlendirmeler yapabilirsiniz.

Konudaki mesajlarım:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137712225

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137816410

• Hocam hala kaynak vermediniz ki? Bu bilgiler nereden?

Turksat genel merkez çalışanı iseniz anlarım değilseniz bu oranlar bu bilgilerin sizde olması nasıl onu merak ettim.

Kablonet her zaman en kötü pinglere sahip olan firmadır. Sağlayıcı fark etmez, fiber kullanıyorsanız şehir içi erişim süreniz 1ms'in altındadır. VDSL kullanıyorsanız minimum 3ms, ortalama 5ms civarıdır şehir içi erişim. ADSL kullanıyorsanız 7ms'dir. Kablonet kullanıyorsanız ortalama 10ms'dir. Bu gecikmeler sağlayıcılardan, markalardan vs. kaynaklanmaz. Bu gecikmeler teknolojilerden kaynaklanır. Denemesi bedava. Kablonet kullanıyorsanız binanızda kurulu olan cihazın IP adresi 10.57.0.1'dir. Ping atıp test edebilirsiniz. Benim altyapım 2018 Ekim ayında kuruldu, her şeyiyle daha yeni. Bende bile sonuçlar bu şekilde:

ping 10.57.0.1 -t

Pinging 10.57.0.1 with 32 bytes of data:
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=9ms TTL=251
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=16ms TTL=251
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=11ms TTL=251
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=10ms TTL=251
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=12ms TTL=251
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=19ms TTL=251
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=15ms TTL=251
    Reply from 10.57.0.1: bytes=32 time=11ms TTL=251

Ping statistics for 10.57.0.1:
    Packets: Sent = 17, Received = 17, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 9ms, Maximum = 19ms, Average = 11ms

Kendimizi veya insanları kandırmaya gerek yok. Günün sonunda hangi sağlayıcıdan hizmet alırsanız alın ya TT ya da SOL omurgası üzerinden bağlantı kurarsınız. Bu yüzden burada sonuçları değiştiren markalar veya ürünler değil, kullanılan teknolojilerdir.

• HeroTech kullanıcısına yanıt
    Çalışanı değilim hocam.
    bgp.he.net
    400 Bad Request
    https://bgp.he.net/AS47524#_asinfo

Bu ve bunun gibi bir çok kaynak mevcut. HE gibi büyük firmaların çıkardığı BGP tablolarından takip edebilirsiniz.
  • İstanbul Beşiktaş'ta önce adsl kullanıyordum, Almanya'ya sürekli oynadığım serverda ping'im 35-45 arası değişiyordu, kabloya geçince sanırım 55-65 gibi olmuştu. Bunda evinizin server'a yakınlığı ve bağlandığınız server'ın hat kalitesi gibi etkenler de önemli. Kabloda genel olarak biraz daha yüksek pingler fakat ekstra bir sorun yaratmıyor, zaten ping sadece fps oyunlarında önemli, o da 80ms'nin altındaysa sorun yok...
    Hocam anladım ama kablonetin kendi kablosuyla yurtdışı çıkışı yok onu diyorum.Ayrıyetten Frankfurta İstanbuldan 39-40 ms alan biri vardı ss li cs de..Bana görede 40 ms altı zor gibi türkiyeden ama biraz kendilerini geliştirseler 30-40 arası almak imkanlı olabilir bana göre...Sonuçta Rusyadan frankfurta 30 ms alan insanlar var Km olarak da Türkiyeden daha uzaklar Frankfurta...Dediğiniz gibi direk bir fiber bağlantı gerekli dolaşmadan...Ama bundan kazançları olmuyacağı için yapmazlar ne kadar dolaştırırlarsa o kadar para mantığı...
    The Hollow nickli arkadaş hocam o. Frankfurt değil de Viyana'ya 35-40ms civarı atıyor. TT'nin öncelikli ağ atadığı nadir insanlardan

SOL şu an Frankfurt'a ortalama 40ms ping atıyor. TT ise 45ms civarı atıyor. Arkadaşın paylaştığı speedtest görsellerinde kullandığı sunucu, A1 Telekom Austria sunucusu, TT'nin yönlendirmeyi en iyi yaptığı sunuculardan. Trafiğiniz hiç dolaşmıyor. Superonline ise Frankfurt üzerinden dolaşıyor. Sofya da aynı durumda. TT de SOL de Frankfurt veya Amsterdam üzerinden dolanarak Sofya'daki sunucular ile bağlantı kuruyorlar. Bu yüzden pingler yüksek çıkıyor. Speedtest yaparken de adil olmak gerek. A1 Telekom'dan sunucu kiralamış hiç bir oyun firması yok. Hiç bir servis yok. O zaman oraya olan pingimiz önemli mi? Bunu düşünmek gerek. Speedtest'te bana göre en önemli olan sunucular Interoute VDC'e ait olan sunucular. Çünkü TT de SOL de oyun sunucularına erişmekte kullandığı hatları kullanıyor bu sunuculara erişmek için.

Keza ping kıyaslaması yapmak için şu iki adresi kullanmak en doğru sonuçları verecektir:
    lg.turktelekom.com.tr
    TT LG
    http://lg.turktelekom.com.tr/lg/index.php

http://lg.superonline.net/lg/

• Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 18 Kasım 2020; 19:50:51 >
  • Yok hocam burdaki arkadaş değil cs den benim bildiğim birisi var bi ara 39-42 ms arası oynuyordu faceit almanya serverında..Ama şuan 45 ms altını göremiyor ....

Global Ping Statistic sitesinde İstanbul-Frankfurt Min:36 ms gösteriyor Ankara-Frankfurt Min:45 ms gösteriyor

Bu site güvenilir ama bu pingleri kim alıyor acaba onu merak ediyorum

Benim merak ettiğim gerçekten uzaklık mı tek sorun yoksa yapmayı istemek mi...Bizden uzak ülkeler Frankfurta nasıl bizden düşük alabiliyor onu anlayamıyorum.Umarım yakında bu ping bela sorununa çözüm bulurlar sonra neden türk başarılı espor takımı yok vb...
    Net_graph altında görünen değerlerden bahsediyorsunuz değil mi? Öyleyse Ping değerinin 28-29 görünmesi lazım. O şekilde görünüyor mu?

Örnek:

Net_graph: 42ms - Ping: 31.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.