Şimdi Ara

Kablonet baglaticam yardim. Ping degeri hakkinda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
6.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok hocam dediğim arkadaş faceitte oynuyordu orda -5 ms gözüküyor skor tablosunda...

Net Graphda 39-42 ms gözüküyordu.

Skor tablosunda da 5 aşağısı mesela ;

40 sa 35
    39 sa 34 gibi...
  • Lancelot06 kullanıcısına yanıt
    Net graph'ta 39ms alan birinin 34 Ping'inin görünmesi ilginç. Benim bir maçta 27 görünüyordu. Belki Faceit'in sistemi farklı çalışıyordur. Ama Valve'ın sunucularının daha kasıntı olduğu kesin.
  • Veriler daha hızlı işliyor faceitte valveye göre o yüzden bence...Sizin valvede böyleyse faceit almanyada 30-40 ms almanız lazım bence ama belli de olmaz tabi.Ben valvede 70-80 arası alırken faceitte 58-70 arası alıyorum.10 ms düşüş oluyor gibi...

Şu ana kadar net graphda 40 altını gören görmedim türkiyeden...Benim dediğim kişide 39 a düşüp geri 40 oluyordu 39 la 3 snye falan oynuyordu yani
    Ben o kadar rekabetçi attım. Türkiye'den 50'nin altında değer alana denk gelmedim. Üstelik skor tablosunda görünen Ping'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 8 Nisan 2019; 2:26:25 >
  • Hocam sizin değerler zaten Türkiyedeki en iyilerden biri tartışmasız...Benim dediğim pro oyuncular için prof oynamayanlar napsın 30-40 pingi ...Kendim için konuşmam gerekirse 50 altını alırsam olurda bir gün Ankaradan o ip ye yapışacam daha da bırakmam tam 50 ms olsa bile yeter
    Haklısınız, meslek haline getirmiş olanlar için çok kötü bir durum. Pro oyuncunun yapması gereken ilk iş İstanbul'a yerleşmek olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 18 Kasım 2020; 19:51:26 >
    Merakımdan sizlerin tracert attığı ip'lere bende tracert çektim. (Merak nedeni ise 1 ay sonra SOL taahhütüm bitiyor. Muhtemelen Kablonet'e geçeceğim.)

Hattım: Superonline 100Mbit CGN havuzunda değilim. Yer: Antalya/Muratpaşa

Kablonet baglaticam yardim. Ping degeri hakkinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 8 Nisan 2019; 2:40:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Silinebilir.
    Su sizin aldiginiz pingi ben istanbuldayken alsaydim ( 8 geliyordu ) 25 ms de almanyaya 30 msde hollandaya gecerdim hocam. fiber kutusunun kiymetini bilin bence :D Hat o kadar kaliteli ki.. berbat telia sunucularinda bile maksimum 50 ile 43 e düsüyor. Telia sunucusu kullanmayan bir ISP"ye gecis yaparsaniz. 17-18 ile valveye ulasirsiniz.

Yinede bayildim.. zamaninda bu pingleri ( 2011-2013 ) araliginda sadece süperonline ftth kablo ile sagliyordu.. ttnete geldigini görmek güzel.

Bide hocam sol ile 30 pingleri görmek mümkün. ve eger 2 ms gibi bi hizla cikabilirsek hattan 17 18 ping ile avusturya sunucularinda oynayabiliriz. ( bkz netix , bix )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 8 Nisan 2019; 2:59:5 >
  • Evet hocam bireysel üzerinden sunmuyorum. 2 sağlayıcıda da en öncelikli sunuculardan alınan değerlerden veri sunuyorum. Looking glass sunucularda https olmaz zaten, ping değerlerinde farklılık oluşturur, ve güncellenmez de hocam. Veri güncelleme olayı yok burada. Anlık olarak sunucudan traceroute yaparak size değer sunar. Eski değerleri sunmaz. Looking Glass'ın amacı anlık değer sunmaktır. Sizin değerlerinizi de bireysel abone değeri olarak kabul etmem asla hocam. Sizin dışınızda böyle ping alan bir allahın kulu yok. SOL değer kıyaslaması için ise bir sürü görsel paylaştım. Hala TT daha iyi diye inat ediyorsanız sizin görüşünüzdür. Tartışmaya gerek duymuyorum daha fazla

Ulus gecikmesi olan 16ms'i çıkar, İstanbul-Ankara arası olan 7ms'lik farkı da çıkar, 53ms alabiliyorum. Standart bir TT kullanıcısı gibi.

• @Lancelot06, Hocam Faceit'e girdim. D2 haritasında oynadık. Oyun rekabetçinin aksine, burada yağ gibi akıyordu. Bir daha ki girişimde farklı haritalardan da SS'ler ekleyeceğim.

@KaanDE34, Türk Telekom.

@HHsungur, Pek mantıklı bulmadım. Örneğin bu cümleleri;

Sizin değerlerinizi de bireysel abone değeri olarak kabul etmem asla hocam. Sizin dışınızda böyle ping alan bir allahın kulu yok.

Altyapısı iyi olan alıyor.

SOL değer kıyaslaması için ise bir sürü görsel paylaştım. Hala TT daha iyi diye inat ediyorsanız sizin görüşünüzdür.

Benim paylaştığım gibi bir sonuç yok ki ortada. Madem diyorsunuz ki TT'da sizin dışınızda böyle ping alan yok. SOL Fiber ping konusunda bu kadar iyiyse neden bu konuda 1 tane bile sonuç göremiyoruz? Her neyse, sizin görüşünüz değiştiremeyeceğime göre saygı duyuyorum.

Düzenleme: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 18 Kasım 2020; 19:54:23 >

• Selam hocam;

Faceit serverları 128 tick olduğu için valveye göre 2 kat akıcıdır zaten..Pinginizin düşmemesi garibime gitti çünkü çevremdeki herkes valveden faceite geçince en az 10 ms düşüyordu...Belki de sizin ping alınabilcek en alt sınırdır

Onun dışında birşey sormak istiyorum:Net graphdaki pinginiz hep böyle sabit mi yoksa dalgalanma oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot06 -- 8 Nisan 2019; 21:10:36 >
    Valve sunucularinda oynarken D2 haritasinda diger haritalara gore 2-3 kez daha yuksek degerler aldigimi gozlemlemistim. Yani diger maplerde 39-43ms arasi aliyorsam, D2'de 42-44ms gibi oluyordu. Bundan dolayi diger maplerden de SS'ler alirim dedim. Lanet bebeler tuttular D2'yi sectiler. Belki D2 ile ilgili fark yoktur, bana oyle denk gelmistir ama bu durumu test edecegim. Dedigim gibiyse belki Faceit'te 38ms'i gorurum. Bu arada o altta ki degerler ustte dedigim gibi 39-43ms arasinda oynuyor. Valve sunucularinda 39ms'ye nadir dusuyordu. Tam SS tusuna basiyorum, birden yukseliyor 43ms olmus oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 10 Nisan 2019; 20:23:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yurtdışı çıkışlarından bahsetmiyorum.Dogrudur orasını bilemiyorum ama Kablonet TT’den çıkış alsa bile coğrafi konum olarak yapacak birsey yok.Rusya gibi ülkelerde oyun firmaları bulunduğu ülkeden sunucu kiralamaya gidiyor.dolayisiyla durum farklı oluyor.benim verdiğim sonuçlar statik ip aboneliği ile alınanlar.superonline de hiçbir zaman yurtiçi ya da dişi 33 MS nin altına inemedim.kabloda yurtiçi 19 alıyorum onda da arada router ımdan geçiş yaparak.double nat durumunda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 39ms düşüyor mu diye merak ediyordunuz. Evet, düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 18 Kasım 2020; 19:54:58 >
  • anladım hocam bu faceit almanya mı valve mi?
    vie.valve.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 18 Kasım 2020; 19:55:25 >
  • NET GRAPDA görürseniz ss yi kaçırmayın hocam...

iyi günler
  • Apartmanımdaki komşumdan teamviewer ile bağlanarak ve laptopunu modeme kablo ile bağlatarak test sağladım.
    Aldığım notlar şu şekilde.

speedtest (kablonet) - istanbul sol - 66ms - 8mbit
    - karaman kablonet - 20ms 9mbit

speedtest (SOL) - istanbul sol - 15ms 98mbit
    - karaman kablonet - 24ms 98mbit

cloudping (kablonet)
    Europe (Ireland) 109 ms
    Europe (London) 99 ms
    Europe (Frankfurt) 96 ms minimum 90ms alıyor
    Europe (Paris) 103 ms
    Europe (Stockholm) 129 ms

cloudping (sol)
    Europe (Ireland) 111 ms
    Europe (London) 99 ms
    Europe (Frankfurt) 56 ms
    Europe (Paris) 76 ms
    Europe (Stockholm) 88 ms

ping (kablonet)
    vie.valve.net SOL den 15ms yüksek
    lux.valve.net SOL den 20ms yüksek
    34'lü SOL den düşük 10ms
    52'li SOL den yüksek 35ms
    51'li SOL ile aynı sayılır

görünen o ki kablonete geçilmez. Sol'den şaşmayayım ben bölgemde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.