Şimdi Ara

Kablonet baglaticam yardim. Ping degeri hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
6.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Kablonete baglatmayi dusunuyorum 1hafta icinde. Suanda ttnet ADSL 16mbps ye kadar olan paketi kullaniyorum. Ben sadece online oyun oynuyorum ve oynadigim serverlar almanya-hollanda vs. Suanki ttnet ile 70-100ping arasi aliyorum pek memnun degilim.

Uydunet yuzgulduren 100mpbs akilli sinirsiz dusunuyorum. Baglatirsam ping degerlerimde dusme olurmu? Ayrica ttnete sordugumda en fazla 60mpbs destekliyor altyapiniz dedi. Binada fiber baglantimda yok. Ancak kablonet gorevlileri 100e kadar alabilirsiniz sıkıntı çıkmaz dedi.

Not: kablonet docsis den dolayi diger saglayicalara gore otomatikmen 9-10ms(ping) daha gecikmesi oluyormus dogrumu bu

Edit : Netspeed 35yada75'e kadar hız. / Kablonet akıllı sınırsız 100mpbs / yada ttnet Hiper internet 35mpbs'ye kadar arasında kaldım

sizce hangisini bağlatmalıyım csgo yurtdışı serverları düşük ping/stabil internet için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gustawa -- 5 Nisan 2019; 11:56:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En kötü ping'ler genelde kablonet'te olur. 20 yıldır kablonet kullanan ve hizmetlerinden memnun olan birisi olarak söylüyorum bunu.
  • cevaps C kullanıcısına yanıt
    Suan hangi paket kullaniyorsunuz speedtestte turkiye ve almanyada kac ping cikiyor soyleyebilirmisiniz. Ve hangi konuda kotu acaba

• Ben de 100 mbps akilli sinirsiz kullaniyorum pubg de pingim 50-65 arasi oluyor ets2 de 50-55 ms. Ama pingler superonline gibi daha stabil degil bazen 70-80 lere hatta 120-130lara anlik cikip inmeler olabiliyor Hizida net alabiliyorum ama 19-24 saatleri arasi 25 mbps hiz twitchte canli yayina yetmiyor valla nasil oluyor bilmiyorum ama 900p60fps de canli yayin izlerken arkadan facebook acsam kalitesi 480-720p lere dusuyor. Fiyatina gore turksat tercih edilebilir yani

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    csgo oynuyormusunuz hocam ? kaç ping alıyorsunuz acaba ? akşamları 720p de twitchi donmadan izleyebiliyormusunuz
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    Bayadir oynamiyodum simdi girdim silah yarisina pingim 66-68 falandi ama wifiyla bagliyim ethernet biraz daha dusurebilir emin degilim. Ya senden baska kimse girmezse internete aksam 1080p60 bile izleyebilirsin dedigim gibi evde 2-3 kisi internette takilip sende canli yayin izlersen ara ara donuyor 60fps li canli yayinlar

• eneskaanb E kullanıcısına yanıt
    66-68 wifi ile süper değer benim için. 85aşağısına inmiyor silah yarışında ttnet ile.
  • Bendede kablonet var

Faceit Almanya 60-70

Valve sunucuları 70-80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot06 -- 4 Nisan 2019; 22:53:41 >
  • PUBG PC'de 90ms altını göremiyorum, Mobile'da da 70ms altını göremiyorum. CS genelde 80-90ms arası oluyor. Çok nadiren 75ms'lere düşebiliyor. Yeni gelenlere TTnet omurgası üzerinden hizmet veriyor. Eğer evinizde VDSL varsa Kablonet'e geçtiğinizde pingleriniz ortalama +5ms artar. ADSL kullanıyorsanız aynı kalır. Fiber varsa da +10ms artar. Ancak hız konusunda iyidir, 100 alıyorsanız en az 95 verir. Yukarıdaki arkadaş CGN'de olmayıp da Superonline omurgasından hizmet alan nadir insanlardan. 7-8 ay öncesine kadar ben de o şekilde hizmet alıyordum. Avrupa'ya pinglerim ortalama 50ms civarı idi. TT omurgasına geçince tüm pingler +30ms yükseldi. Ve artık Superonline omurgasından yeni hizmet vermiyorlar, olanları da TT'ye geçiriyorlar. Yakın zamanda tamamen TT'ye dönecekler.

www.milleni.com.tr
    Fiber İnternet Altyapı Nerede ve Sorgulama | Millenicom
    https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede

Adresinden hızınızı kontrol ederseniz daha iyi yardımcı olabiliriz sağlayıcı önerisi konusunda.

• 58mpbs'ye kadar gözüküyor. alacagım hız burada

altyapılarını sordugumda kendi altyapımızı kullanıyoruz ttnet yada superonline' ın değil demişlerdi. Ben ttnet adsl abonesiydim şimdi VDSL'e geçicem sanırım. yinede ttnetin altyapısındanmı bağlıyacaklar ?

yurtdışı düşük ping ve stabil internet için hangisi uygun acaba ? netspeed / ttnet hiperinternet 35mpbs / uydunet 100mpbs ?
    Yok hocam uydunet kendi altyapısından bağlıyor interneti. Yurt dışı bağlantıları olarak Türk Telekom veya Superonline kullanıyorlar. 58Mbps'e kadar görünüyor ise boşverin Uydunet 100Mbps satın alın derim ben. Çünkü altyapınız sorun çıkartabilir belirli bir yerden sonra. Uydunet'in altyapısı ise sorunsuz çalışacaktır. 2 katı kadar hız farkı olmasa ping önemsenir ancak bu kadar hız farkı var iken +20ms pingin pek bir önemi kalmıyor.
  • açıkcası benim için hız fark etmiyor hocam. Online oyun harici pek bi işim yok internette. %80 uydunet bağlatcam gibi gözüküyor şuan modem parası 180tl nakit istiyorlar direk aylık faturaya bölmüyorlarmış oda saçmalık geldi bana
    Hocam o zaman Millenicom'a başvuru yapın. 50Mbps VDSL bağlarlar. Pingler de uydunet'e göre ortalama 15ms civarı aşağıda olur.
  • Kablonet ile lol de tr serverde 29-31 ms.
    Pubg mobile 80 civari avrupa server

• quote:

Orijinalden alıntı: k8s

PUBG PC'de 90ms altını göremiyorum, Mobile'da da 70ms altını göremiyorum. CS genelde 80-90ms arası oluyor. Çok nadiren 75ms'lere düşebiliyor. Yeni gelenlere TTnet omurgası üzerinden hizmet veriyor. Eğer evinizde VDSL varsa Kablonet'e geçtiğinizde pingleriniz ortalama +5ms artar. ADSL kullanıyorsanız aynı kalır. Fiber varsa da +10ms artar. Ancak hız konusunda iyidir, 100 alıyorsanız en az 95 verir. Yukarıdaki arkadaş CGN'de olmayıp da Superonline omurgasından hizmet alan nadir insanlardan. 7-8 ay öncesine kadar ben de o şekilde hizmet alıyordum. Avrupa'ya pinglerim ortalama 50ms civarı idi. TT omurgasına geçince tüm pingler +30ms yükseldi. Ve artık Superonline omurgasından yeni hizmet vermiyorlar, olanları da TT'ye geçiriyorlar. Yakın zamanda tamamen TT'ye dönecekler.

https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede

Adresinden hızınızı kontrol ederseniz daha iyi yardımcı olabiliriz sağlayıcı önerisi konusunda.
    Tamamen TT'ye döneceklerin haber kaynağı nedir?

• HeroTech kullanıcısına yanıt
    Bundan 1 yıl öncesine kadar %90 oranında SOL omurgasını kullanıyorlardı. Ancak SOL fiyatlarında artışa gitti, TT'ye göre daha maliyetli hale geldi. Türksat şu an CGN dışında sadece belirli bölgelerde SOL omurgasını kullanıyor. Ve şu an CGN'leri de yavaş yavaş TT'ye aktarmaya başladılar. Neden daha ucuz sağlayıcıyı kullanıp daha çok kar etmek varken pahalı olandan devam etsinler?
  • Superonline da kablo net de ttnet de kullandım.Ping i en kötü olan Superonline dir.Ttnet daha iyidir.Kablo net te Ping sabit 19 ms dir.Superonline yurtdışı çıkışları çok kötü.cok fazla switch den geçiyor.kablo net daha sade ve stabil.daha az switch ve Router kullanıyor.

• Tam tersi kablo sol omurgasını kullanmiyor.bazi yerler kendi yapısı bazı yerler ttnet.tam aksine çoğu zaman sol kablo net fiberlerini kullanıyor.

• Ayrıca solun kendi alt yapısı diye birsey yok.yurtici dahil çoğu yer tata dan kiralık.

• en iyi avrupa pinglerini veren 3 firma= turknet-superonline-vodafonet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.