< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algenthor -- 18 Mayıs 2024; 19:2:6 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algenthor -- 18 Mayıs 2024; 19:2:6 > |
Benzer bir sorunu Battlefield 1 ile yaşıyorum 20 gündür. Oyun çıktığından beri 50-60 seviyelerinde olan ping'ler gündüz/akşam saatlerinde 120'lere hatta 150'lere çıkıyor. Paket kaybı da cabası. İşin garibi iki mahalle aşağıda oturan Türksat abonesi arkadaşımda ya da çevremdeki diğer Türksat abonelerinde benzer bir problem yok. Bu arada bağlantım 50 mbit ve Ankara'dayım.
Battlefield 1 Avrupa (Hollanda) sunucularını barındıran i3d.net isimli firmayla görüştüm. Datacenter'larından iki farklı server IP numarası alarak traceroute attım ve kendilerine gönderdim. Sağolsunlar çok hızlı destek verdiler ve bana problemin bağlantının dönüş yolunda Seabone/Telecom Italia üzerinde olduğunu söylediler. Ancak işin kötüsü adamlar benim IP'mi sadece bu yol üzerinden görebiliyorlar ve bu yüzden bu bağlantı sorununu aşamıyorum. Bana Türksat'la görüşüp IP prefix kapsamını genişletmelerini istememi, böylece Seabone'dan geçmeyen daha iyi bağlantı kurulabilecek alternatif yollar açılabileceğini belirttiler. Elbette Türksat'a derdimi anlatamadım. Defalarca mail göndermeme rağmen okumadılar bile. Çok alakasız cevaplar verdiler. Hiçbir alakası olmamasına rağmen eve ekip falan yolladılar. Konuyla bu kadar alakasızlar yani. İnanılır gibi değil. Birkaç kez IP'mi değiştirdiler, ama bir değişiklik olmadı, hala aynı yoldan bağlanıyorum. IP bloğumu/havuzumu değiştirmelerini mi talep etmem gerekiyor bilmiyorum. IP bloğum 94 ile başlıyor bu arada ve öğrenebildiğim kadarıyla benim bölgede başka bir IP bloğu yok. Nasıl çözülür, ne yapmam lazım en ufak bir fikrim yok şu an. Gittikçe can sıkıcı bir hal almaya başladı durum. Benden beş kuruş almayan i3d'nin verdiği desteğin yüzde birini alamadım açıkçası. Adamlar 20 gündür her soruma bıkmadan usanmadan cevap veriyorlar. Ellerinden geldiği kadar yardımcı oluyorlar. Türksat ise gönderdiğim mail'leri okumuyor. İşin garibi, i3d'deki mühendis eleman da inanmıyor. Adamlar üçüncü dünya ülkesinde yaşamak nasıl bir şey tahayyül dahi edemiyorlar kısacası. |
Hızın yüksek olması sorunun olmadığı anlamına gelmiyor.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 7 Şubat 2017; 23:40:1 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyagı -- 8 Şubat 2017; 15:26:21 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sniper23 -- 8 Şubat 2017; 18:58:19 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algenthor -- 12 Şubat 2017; 17:28:4 > |
|
|
|