Eve kablosuz ağ bağlantısı için uğraşıyorum ama beceremedim. Amacım ev içerisinde ps3, laptop ve cep telefonlarından internete bağlanmaktı. Elimde TP-link WR842ND wireless router var. Bu router işimi görürmü? Yanlış bi şeymi aldım onuda bilmiyorum. Satılan sitede tek tuşla kurulum ps3 dosya internet paylaşımı falan diyordu. Kurulumunu yaptım kablosuz bir ağ oluşturdum. PS3 de ağ bağlantılarına baktım kurduğum ağ bağlantısını buldum ancak bağlantı seviyesi %60 civarında vede sürekli kesilip duruyor. Komşuların kablosuz ağ bağlantıların %80 ler civarında. PS3 le router arasında 1 duvar ve en fazla 15 metre var. Telefonla deniyorum routerın bulunduğu odanın içine girinceye kadar telefonun wirelessı net çekmiyor. Ancak odanın içinden internete bağlanıyor. Neyse tencere falan koydom PS3 de bağlantı kalitesini %90 lara ulaştırdım bu seferde bağlantı sürekli kopup geliyor. Çift antenli olan bu routerın 15m den çekmemesi garip değilmi? Router bu istediklerim için uygunmu? Arkadaşlar bu sorunumu çözmemde yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla, Aydın
Valla sorun modemdeki bir üretim arızası da olabilir tabi ama ondan önce deniyebileceğin bir kaç şey var. ilk olarak sana tavsiyem modem ayarlarından kablosuz bağlantı ayarlarına gir, orda wireless için kanal seçimi görüceksin 6 ve 11 kanallarını dene. Komşuların wifi side aynı kanalda ise onlarla karışıyor olabilir. PS3 içinde Modem de uPnP diye bir özellik vardır onu aktif hale getir.
cihazın arayüz ayarlarından qss fonksiyonunu kapat. cihazı b/g/n mixed yerine b/g mix çalıştır. farklı kanalları dene.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme