Şimdi Ara

Kablosuz ağa bağlanıyorum ama internete giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sorun yaklaşık olarak 3 hafta önce başladı. Durum başlıktaki gibi. Sinyal gücü çok iyi olmasına rağmen genellikle kablosuz ağa bağlanıyorum yaklaşık olarak 15 sn sonra bağlantı kopmadığı halde internete giremiyorum. Cmd den baktığımda ağ bağdaştırıcısı IP adresi alıyor. Zaman zamansa bağlandıktan sonra sınırlı uyarısı alıyorum. Bazen de windows bu ağa bağlanamıyor hatası alıyorum.

Bendeki bilgisayar hariç diğer cihazlarda problem yok ve farklı bir ağa bağlandığımda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Milyonlarca yöntem denedim diyebilirim. Cmd'den regedig'e vs. , defalarca formatlama win7/win8/win10 gibi çeşitli sistemlerde denedim. Modeme firmware attım. Kanalını değiştirdim, İD şifre değiştirdim. DNS vs. vs. akla gelebilecek her şeyi denedim. Fakat işin içinden çıkarıyorum.

Modemle özellikle çok uğraşmamdan sanırım komşu modeme arayüzüne erişimi kapatmış ve şuan modem arayüzüne hiç bir cihazdan giremiyorum.( Mac filtreleme de yok ona da baktım.)

İşin kısacası deneyeceğim bir yol yordam kalmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrirector -- 3 Temmuz 2015; 5:25:29 >

• Yok mu arkadaşlar yardımcı olabilecek sorun halâ devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallahi ustam şimdi şöyle birşey var sen interneti izinli olarak kullanıyorsan adam kasten seni engellemiş olamaz diger cihazlarda sıkıntı yok diyorsan format attım olmadı diyorsan
    ozm masa üstü ise farklı bir harici ag kartı tak dene diz üstü ise bilgisayarın onlara uygun harici internet kartları var onlardan bir tak dene
    format atmana ragmen bazı kullanıcılar windows 7 driver ları yüklüyor diyerekten driver kurmuyor bu dogru degil sistem olarak kartı tanıyor ama tam olarak performanslı çalımaz
    + olarak son birşey demek istedigim donanım bozuktur usta başka açıklaması yok bunun yahutta bir çok kullanıcı internet agına wifi den baglanıyordur modem kaldıramadıgından atıyordur seni en azından buda sana ras geliyordur başıma gelmedi degil geldi
    ve ag boşken bir dene + olarak dedigim gibi harici donanım takıp denemelisin iyi geceler
  • Dostum donanımda bir sorun yok ayrıca hiç bir donanımı hiç bir zaman driverini güncellemeden kullanmıyorum. Farklı bir access point ile denemiştim sorunsuz bağlanıyor ve çalışıyor buraya yazmayı unutmuşum. İşin ilginç tarafı; diğer ağları sorunsuz kullanabiliyoruz ve böyle bir sorunla karşılaşana kadar bu bahsettiğim ağı yaklaşık 1 ay sorunsuz kullandım. Ve son olarak şöyle bir şeyle karşılaştım; herhangi bir cihazı bluetooth ile bağladığım zaman internete sorunsuz bir şekilde girebiliyorum.( Telefonun interneti ile değil. Sadece bluetooth bağlantısı yapıyorum kısacası.) Çok değişik bir sorun ve bir türlü anlam veremiyorum. Denemediğim şey kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrirector -- 6 Temmuz 2015; 3:23:23 >
  • Dostum bu donanim saglamligi konusunda cok emin olma. Usb wireless al bi tane tak laptopa kullan.

• Anlattığın durum tamamen veri aktarım hızı ile ilgili gibi geliyor bana. Kablosuz Ağ Bağlantısına gir veri aktarım hızın bak. Muhtemelen 1Mbps yazacaktır. Bunun yolları;
    1- Modemin bütün kablosun kanallarını dene (1 den 13'e kadar). Eğer kullandığın bölgede fazla wireless sinyali varsa frenkans basması olabilir.
    2- Modemin şirfeleme türlerini değiştir. (WPA, WPA2-PSK gibi)
    3- Eğer bunların hiçbiriyle olmuyorsa bilgisayarın wireless'ı gitmiş demektir. Kablosuz adaptör alman lazım kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberenerger

Anlattığın durum tamamen veri aktarım hızı ile ilgili gibi geliyor bana. Kablosuz Ağ Bağlantısına gir veri aktarım hızın bak. Muhtemelen 1Mbps yazacaktır. Bunun yolları;
    1- Modemin bütün kablosun kanallarını dene (1 den 13'e kadar). Eğer kullandığın bölgede fazla wireless sinyali varsa frenkans basması olabilir.
    2- Modemin şirfeleme türlerini değiştir. (WPA, WPA2-PSK gibi)
    3- Eğer bunların hiçbiriyle olmuyorsa bilgisayarın wireless'ı gitmiş demektir. Kablosuz adaptör alman lazım kardeşim.

Dostum bu dediklerini defalarca yaptım her kanalda denedim. Ağ bağdaştırıcısında 1 mbps de yazmıyor. İşin ilginç tarafı diğer ağlarda hiç böyle bir sorun yaşamıyorum.

Edit: bütün şifreleme türlerini de denedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wrirector -- 6 Temmuz 2015; 17:45:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.