Merhaba arkadaşlar.Kısaca anlatayım sorunumu.Evin içinde 10 metre var modemle aramda ve net çok yavaş. 3 blok ilerideki bir modemi bile görüyor ama bizim modemi çok az görüyor.Arada duvar filan da yok.Bir koridor var sadece. II çizgi filan çekiyor ancak.Eskiden böyle degildi ama sonradan böyle oldu.Acaba kardeşim modemin ayarlarını mı bozdu ! (kablolu baglanırsak bir sorun yok)
Aşağıdaki resimlere bakarmısınız rica etsem.Ayarlarda bir sorun varmı?
Birde az önce modemin yazılımını güncelledim resmi sitesinden.İngilizce oldu modem.Türkçeye nasıl çevirebilirim acaba.
Modem: TP-LINK 54M TD-W8901G
Access Point'in kanal numarasını 6 veya 11 yapmayı dene.Belki hızda küçük bir artış olacaktır.
modemi arkasındaki küçük deliğe iğne sokarak komple sıfırla. modemi kur kablosuzu ise kanalı 11 yaparak dene
Modemle aranda parazit yapacak herhangi bir dijital cihaz varmı kontrol et.
Ayrıca modemini resetlediğin halde olmuyorsa, modemin anteni ile yada alıcının anteni ile bir sorunun var demektir.
quote:
Orijinalden alıntı: introducial
Access Point'in kanal numarasını 6 veya 11 yapmayı dene.Belki hızda küçük bir artış olacaktır.
11 yaptım dediginiz gibi.bakalım düzelecekmi.
quote:
Orijinalden alıntı: mekremsenol
modemi arkasındaki küçük deliğe iğne sokarak komple sıfırla. modemi kur kablosuzu ise kanalı 11 yaparak dene
En son çare zaten modeme o dediginiz yerden reset atacam.
quote:
Orijinalden alıntı: mutluus
Modemle aranda parazit yapacak herhangi bir dijital cihaz varmı kontrol et.
Ayrıca modemini resetlediğin halde olmuyorsa, modemin anteni ile yada alıcının anteni ile bir sorunun var demektir. ene
Koridorda bir çamaşır makinası var sadece.Anten içinde birşey diyemeyegim.Bir sorun olsa da zaten anten de ben anlayamam sanırım.
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Birde dedigim gibi modemin yazılımını güncelledim resmi sitesinden.İngilizce oldu modem.Türkçeye nasıl çevirebilirim acaba.
Türkçe yazılımını indirip güncelleyeceksin.Ve reset işlemini biliyorsun değil mi?
O modem öyle bende o modemden alıp access point olarak kullanmıştım.Sinyalı az anteni değiştirebilirsin.
sana tavsiyem modemde arayüz türkçe olarak kullanabiliyorsun. ama kanal kısmını Turkey olarak ayarlarsan modemin çıkış gücü düşüyor onu United States ayarla ve kanal olarak 6 veya 9 kullan 11. kanalda aşırı noise var yani gürültü var. 11. kanalda 4 mbit hız olurken 6 ya çektiğimde 8 mbit görüyorum ben.
quote:
Orijinalden alıntı: néophron
sana tavsiyem modemde arayüz türkçe olarak kullanabiliyorsun. ama kanal kısmını Turkey olarak ayarlarsan modemin çıkış gücü düşüyor onu United States ayarla ve kanal olarak 6 veya 9 kullan 11. kanalda aşırı noise var yani gürültü var. 11. kanalda 4 mbit hız olurken 6 ya çektiğimde 8 mbit görüyorum ben.
Peki bu şekilde getnet ga-324wa modeme uygulasak olur mu ?
Kanal seçimi hepsinde uygulanabilir.Özel ayarları bilemem.
quote:
Orijinalden alıntı: introducial
Kanal seçimi hepsinde uygulanabilir.Özel ayarları bilemem.
Teşekkür ederim kardeş işe yaradı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme