Şimdi Ara

Kablosuz Modem önerisi, Kaliteli-teknik detaylar konuda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir kablosuz modem almak niyetindeyim.
    Ancak modemde aradığım bazı teknik özellikler mevcut.

Modemden beklediğim teknik özellikler;

**Bilgisayarlara dağıttığım hızı kontrol edebileceğim bir özelliği olması
    **Erişim kontrolunde giriş yapilabilecek veya girişi engellenecek siteler
    **Belirlediğim grubun veya bilgisayarın internet tüketim raporu(download/upload veya toplam farketmez)
    **Uzaktan erişim ve kontrol(olmasa da olabilir)

Ayrıca modemin kablosuz performansı ne kadar iyi olursa o kadar iyi .
    LINKSYS WAG320N modeli istediğim çoğu özelliği karşılıyor gibi. Ancak 1 ay vaktim var ve gözümden kaçan veya daha iyi bir model olabilir.

Önerilerinizi paylaşırmısınız arkadaşlar?

Ürün fiyatı için üst limit düşünmüyorum. İyi bir modem için iyi bir para vermek gerektiğini biliyorum.
    Ancak 400-500 tl üstündeki modeller daha profesyonel ortamlar için çözüm ürettiğinden, gerek olmadığı kanaatindeyim.

Teşekkürler

• wag320n nin yerine geçen x3000 modelini kullanıyorum ama dediğin özellikler yok.

Erişim kontrolünde aradığın özelllikler var mesela istediğin mac adresine sahip cihazları belli saatler arasında ya da tamamen engelleme ve istediğin adreslere erişimi engelleme vs.

Ama hız dağıtımı ve tüketim raporu falan yok. Onu modemlerin yapabileceğini sanmam. Benim eski çalıştığım yerde benzer birşey yapılıyordu ama bunun için server çalışıyordu.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    bu 2 model birbirinden farklı hocam.
    İşin bazı detaylarını ve daha kolay filtreleme seçeneklerini bir etki alanı denetleyicisi üstünden yapmak, daha kolay fakat "server" başlı başına masraf. Bu yüzden modemde yapabileceğim bazı ayarlar ile idare edeceğim :)

Sizdeki modem de ne gibi özellikler mevcut tam anlamıyla bilmiyorum. wag320'de farklı ağlar oluşturup, her bir ağın kullanabileceği kapasiteyi kontrol edebiliyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.