zyxelmarka modemimi yaklaşık 3, 4yıldır sorunsuz kullanıyordum. fakat geçen haftadan beri şöyle bir sorunum olmaya başladı.
kendi odamda kablosuz sinyal gücüne normal şartlarda orta (2-3 çizgi) diyordu. pcnin konumunu falan uygun yere alırsam iyiye (4 çizgiye) çıkıyordu.
modemin bulunduğu odada mükemmel(full çizgi) çekiyordu.
son bir haftadır benim odamda hiç çekmiyor. sinyal yok diyor paso. modemin bulunduğu odada iyi diyor. orda bile full değil.
bu neden kaynaklanır. nasıl çözebilirim.
tşk
Aynı sorun bende de oluyor çözmüş değilim daha.Oda da modemin yanında falan telsiz telefon falan kullanıyor musun ? Onlar sinyali düşürür.Bir de elinde farklı bir modem varsa onu da dene.
her zamanki gibi duruyor. ne telefon geldi nede başka bişey. elimde başka modem yok. almak zorunda kaldığım için soruyorum. modem almam için sinyal gücünü arttırmam lazım. frekans girişimi olabilecek ne olur anlamadım. mahalleye baz istasyonu kursalar bandlar tutmuyoki.
quote:
Orijinalden alıntı: pose3434
her zamanki gibi duruyor. ne telefon geldi nede başka bişey. elimde başka modem yok. almak zorunda kaldığım için soruyorum. modem almam için sinyal gücünü arttırmam lazım. frekans girişimi olabilecek ne olur anlamadım. mahalleye baz istasyonu kursalar bandlar tutmuyoki.
Hocam aynı sorun bende de var ama nasıl oluyorsa 3 diş sinyalle 940 kbps ile indiriyorum sinyal zayıf ama indirmede bir sorunum yok.Anlamış değilim.
Yakın çevrede Çok fazla sayıda kablosuz modem varsa ve aynı kanalı kullanıyorsanız bunlar sinyalin düşmesine neden oluyor diye okumustum. Bunun için wireless ayarlarında Channel değerini değiştirip deneyin. Çok düşük bi ihtimal olabilir ama aklıma geldi yazayım dedim. Belki başarılı olur :) İyi forumlar.
quote:
Orijinalden alıntı: SchutZ
Yakın çevrede Çok fazla sayıda kablosuz modem varsa ve aynı kanalı kullanıyorsanız bunlar sinyalin düşmesine neden oluyor diye okumustum. Bunun için wireless ayarlarında Channel değerini değiştirip deneyin. Çok düşük bi ihtimal olabilir ama aklıma geldi yazayım dedim. Belki başarılı olur :) İyi forumlar.
Bizim çevrede 1-2 tane modem gözüküyor hocam.Ama anlamadığım downloadda bir sorun yok ama sinyal zayıf :) Sinyal düşse hız da düşmez mi ?
sinyal çok fazla düşerse koplmalar yaşarsın sinyal kalitesi düşünce internet hızınız düşmez, sadece yerel ağdaki veri aktarım hızınız düşer. bir wiereless adaptör en güçsüzü diyelim 54 mbps hızında yerel ağa bağlanır sinyal kalitesinin ve ortam şartlarının iyi olmadığını varsayarsak 25 mbps ye düştüğünü varsayalım eğer kopma yaşamazsanız internet hızınız düşmez çünki ttnet 8 mbps'ye kadar hizmet veriyor çoğu yerde
DENERİM
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme