Bildirim
kaç db?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
20 db alti huzur olr senin icin:)
hatta yanilmiyorsam 18db alti duyulmuyordu(algi acisindan)
ama emin degilim -
800 devir 8 db fani duydum ben ama kulagimi dibine dayamistim.
26 db kasa durumuna gore degisir psu seslidir 26 db yi bastirir ama kasada ses yapan bisi yoktur o zaman 20 alti bile zor keser.kasa sesine gore karar verin ayrica kasa fani degil bu islemci fani 20 uzeri olmasi normal hatta 30 uzeri olmasi genel. -
kasa içerisinde 2 hdd nin çıkarttığı ses ortalama olarak 28 db dir
işlemci ve kasa fanları içinse fiyatına da bakılmak üzere 21-22 dblik fanlardan yukarısı tercih edilmemeli, mümkünse 18 db civarı seçilmeli
tt fanlarda dikkatimi çeken şey ise 16 db reklam ile satılan ürünün tamamen kapalı çelik kasa dışından bile rahatlıkla duyuluyor olması, sanki tt fanlar için bir 5 db daha eklemek lazım reklam özelliklerine -
ben genelde fan in kalitesine bakiyorum yani kaç db olursa olsn
çünkü genelde kulaklik oluyor müzik çaliyor
-
1 metreden 20db veren bir fan hiç rahatsız etmez nerdeyse duyulmaz.
26-27db ye kadar da fazla rahatsız olmazsın, 33db ve üzeri benim gibi gürültüden nefret edenler için için dayanılmaz oluyor.
Unutmayın db üssel şekilde artıyor, mesela 37db 33 db ye göre çok daha gürültülü. Aynı şeklide iki tane 45db toplanınca 47db ediyor vb..
8db lik bir fan almak çok saçma çünkü bilgisayarda mutlaka daha çok ses yapan bişey vardır.
hdd mesela, yakında üstüne metal bişeyler kaplayıp sesini azaltmayı denicem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıfır desibel -- 28 Kasım 2007; 5:41:45 > -
Ayrıca iş sadece db meselesi değil sesi çok az duyulan bir fan garip bir uğultu sebebiyle ses yapan bir fandan daha fazla rahatsız edebilir.
örn: hdd okuma sesi (samsung alın nisbeten daha iyi)
son bir nokta: fanların bildirelien özellikleri çok yanıltıcı olabilir; mesela 20db der ama maksimumda çalışınca 37db dir. Zalman 9700cu örneğin normalde çok sessiz çalışır max.'a ayarlarsan kafayı yedirtir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıfır desibel -- 28 Kasım 2007; 5:47:29 > -
26db iyi bir değer,rahatsız etmez bence.
Benim sistem tüm fanlar açıkken ve tam performansta 40db verir herhalde uyutmaz adamı -
bence birisi stok fanların kaç db ile çalıştığını söylese karşılaştırma açısından daha yararlı olur.. böyle bir bilgi bulamadım nette.. amd x2 5600ün stok fanı kaç dbde çalışır mesela? -
Burda intel stok sogutucuya 30 dba demiş.. -
Aslında Db filan çok önemli değil bir arkadaşın dediği gibi.
Bir fanın sesini en iyi fanın dönme hızı ve boyutu ile anlarsınız.
Bence 80 mm bir fan için 1500 rpm ve altı sessiz
92 mm fan için 1200 rpm ve altı sessiz
120 mm fan için 1000 rpm ve altı sessizdir
işte fan teknolojileri ile filan bu biraz değişir ama genelde aynıdır. Birde sleeve bearing fanlar daha sessizdir yani sıvı yataklı fanları tercih etmek gerekir ball bearing olanlar daha uzun süreli gider ama seslidir bunuda hiç birimiz istemeyiz. Yukarda verdiğim değerler sleeve içindir. Ball'ların sesleri hiç kesilmez. -
12mm lik fanda gece 18db gündüz 20 ideal -
18 25 db arası makuldür. 12cmlik fanda .İşlemciyi oc yapıyorsan 30 db ye katlanacaksın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 7 Şubat 2008; 17:55:46 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X