Şimdi Ara

Kaç tane kitabınız var? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
0
Favori
4.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece roman mı evdeki tüm ders kitabı hariç kitaplar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .mRcan.

Sadece roman mı evdeki tüm ders kitabı hariç kitaplar mı?

Test kitapları hariç
    Öss silsilesinden geçmiş her gencin 1 cuvaldan assağı kitabı olmaz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet Çelik
    Kaç tane olması önemli değil, kaç tanesini okuduğunuzdur. En önemlisi o kitapları kütüphanenizde tutunca ne oluyor. Okullara bağış yapsanız daha iyi değil mi?

Şu anda yaklaşık 700 civarında, bunun en az 2 -3 katıda çeşitli zamanlarda arkadaş kurbanı oldular veya yersizlikten zaman içinde bir yerlere verildiler.
    Yukardaki 2000 civarı kitabı okumuşluğum vardır sanıyorum. Okullara bağış için yukarda arkadaşlar birşeyler demişler. Tabii ki çok iyi bir davranış okullara bağış. Bende henüz yukardakilerin söyleyemiyecekleri birşeyi hatırlatayım!
    Çok yakın bir arkadaşım bu yakınlarda emekli oldu, ve evindeki eski kitapları tekrar okumaya başladı! Ben Sefiller'i çok küçükken okumuştum, birisi anlat dese yalnızca kahramanın adı ve birde Waterloo savaşının uzun uzun anlatılmış olmasından dolayı o kalmış aklımda! Neyse, arkadaşım taa ilkokul-ortaokulda okuduğum Abdullah Ziya Kozanoğlu-Nihal Atsız kitaplarından başladı! Bir Bozkurtların Ölümü'nden ne kadar ayrıntı çıkarttığını bir kendisinden dinleseniz şaşarsınız. Diyeceğim o ki birde yaşlanınca okunacaklar listeniz olsun kitapları bir okula verme kararından önce.
    Yukardakiler birsürü kitap bağışlamama nedeni saymışlar, sanıyorum çokta geçerli nedenler! okumayı sevene kitaptan ayrılmak zor gelir!

• Sanırım 120 civarinda.Genel olarak tarih ve klasik ağırlıklı.Hatırımda kalanları yazayım.

Tozkoparan-Selahattin Eyyubi
    Attila,Tanrının Kırbacı-2 cilt
    Tapınak Şövalyeleri
    Gılgameş Destanı
    İlyada-Odesya
    Fedailerin Kalesi Alamut
    Semerkand
    Alamut'a Dömüş
    Moğol Kurdu
    Türklerin Tarihi
    Monte Cristo Kontu
    Üç Silahşörler
    Diriliş-Tolstoy
    Suç ve Ceza
    Kumarbaz-Dostoyevski
    Beyaz Geceler-Dostoyevski
    Ölüler Evinden Anılar-Dostoyevski-Yakın zamanda okunacak
    Babalar ve Oğullar-Yakın zamanda okunacak
    Sefiller
    İki Şehrin Hikayesi
    Yüzüklerin Efendisi-3 bölümü
    Silmarillion
    Hurinin Çocukları
    Sokak Kızı-Panait Istrati(Sağlam kitaptır)
    Otranto Şatosu
    Bir Ada Hikayesi-Yaşar Kemal(3 cilt)
    Pandora-Anne Rice(Attila ile birlikte Latin Dili ve Edebiyati seçmemi istememde büyük etkileri oldu)
    Ömer Hayyamın Rubaileri(Orjinal,Vasfi Mahir Kocatürk)
    Doğunun Limanları-Amin Maalouf
    Binbir Gece Masalları
    Simyacı

daha onlarca var.Genel olarak böyle, bundan sonra daha çok tarih ve dinler tarihi okumaya başlıyacağım.Özellikle Eski Ahit ve Yeni Ahit'le işe başlamayı düşünüyorum.

• Tam sayısını bilmiyorum ama binden fazladır.Bunun yanında bir sürü süreli yayında var.

Kitap biriktirmek bana da saçma gelen birşey.Sonuçta kitaplar okumak ve içindeki bilgiyi almak içindir ama için içinde başka şeyler var.İlk olarak şunu söyliyim;bu kitapları biriktirmemin en önemli sebebi çoçuklarım için bir kitaplık bırakabilmek.Hani derler ya çoçuklar eğitimine ailede başlarlar diye.Düzgün,bilgi dolu,insana artılar katan kitapların olduğu bir aile kitaplığı,bir çoçuk için belki de en iyi hazinedir.

İşin diğer boyutu da kitaplarla yaşamak.Onları okuduktan sonra bir de insanın onlarla yaşayası geliyor.Kitapların olduğu odanın çok farklı bir havası var.Oyun konsolu ile video oyun oynarken de,sadece otururken de kendi odamda farklı bir şeyler,bir zevk hissediyorum.

Bir de işin bağımlılık boyutu var.İnsan bağımlı oluyor kitaplara.Kitap aldıkça rahatlıyor sanki.Sonra da odanız kitaplarla dolup taşıyor.İnsan tatmin mi oluyor yoksa?biliyemiyorum ama diyeceğim tek şey;en güzel bağımlılıklardan birinin de bu olduğu.

Sevgi ve saygılarımla.

• 50-60 tane var ama aralardan falanda çıkar genelde kitapları birilerine veriyorum sonra gelmiyo
  • 250 ü aşkın kitap vardır artık yer bulamıyorum benimde anneannemden falan kalma kitaplar genelde ..
  • 50'den az değil 100'den fazla değil.
    Okumadıklarımı saymıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: woop

kitap biriktirince ne oluyor. size ne katıyor? ben okuduğum kitabı eskiden arkadaşlarıma verirdim. şimdi ise internetten takas yapıyorum. okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam. ikinci kez okunmaya değer hiç bir kitap çıkmadı karşıma.

katılmıyorum takas iyi fikirmiş ama kitaplar kuşaktan kuşağa aktarılınca daha keyifli oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatran

çok var

çokta kaç tane çok??
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodgé

quote:

çok var

çokta kaç tane çok??

200+
  • Çok fazla yok da 75-80 tane kitap almışım kendi cebimden sayınca farkettim. Bunları son 2 yılda edindiğimi düşünürsek gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 26 Mart 2010; 17:09:22 >
  • Tüm kitapalrımı kayıt numarasıyla numaralandırdım. Tam rakam soylüyorum bugün itibariyle 5223 tane. maşallah demeyi unutmayın ve okuyun sizlerinde olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smile3367 -- 27 Mart 2010; 18:36:31 >
  • Maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: smile3367

Tüm kitapalrımı kayıt numarasıyla numaralandırdım. Tam rakam soylüyorum bugün itibariyle 5223 tane. maşallah demeyi unutmayın ve okuyun sizlerinde olur

Yaklaşık ne kadarını okudunuz? Ne kadarını hazmettiniz?

Ben bunu anlayamıyorum.İnsan kütüphanesineki kitapları neden sayar? Cevabı gayet basit : ego tatmini.Gerçek okuyucu kütüphanesini bir dekor olarak kullanmaz, bunda hem fikiriz , peki içindeki kitap sayısını neden merak eder? "Benim şu kadar kitabım var" veya " 25 yaşındayım ve yaklaşık olarak 6000 kitap okudum " demek için mi? Kulağa gerçekten saçma geliyor!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dodgé

quote:

çok var

çokta kaç tane çok??

200+

hay maşallah

• 27 tane var.25 tanesini okudum
  • sayın;
    Sayeh-eh Khodah

hayır maksat hava atmak yada odum demek değildir.
    1: kitaplar konularına göre tasniflenir
    2 arandığı zaman kolaylıkla bulunur çunku hepsi pc de kayıt altına alınmıştır.
    3. araştırma içerisindeyken rahat ulaşım şağlanır.
    4. yazı ve makelelere okuyuca faydası olsun diye dip not olarak konulur..
    5. abi sunu okuyup getirlim turunden kitap kayıpları önlenir.

umarık kafidir bu kadarıı değilse 200 tane daha yazabilirzz..

iyi okumar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smile3367 -- 28 Mart 2010; 22:58:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smile3367

Tüm kitapalrımı kayıt numarasıyla numaralandırdım. Tam rakam soylüyorum bugün itibariyle 5223 tane. maşallah demeyi unutmayın ve okuyun sizlerinde olur

maşallah=) kayıt numarasını falan yapman güzel kütüphane gibidir artık ... tebrikler=)
  • 200'den fazladır. Okuduğum kitapların çoğu ya kütüphaneden alınma/iade edilme, ya da aynı şekilde kitapçılardan kiralama şeklinde. Beğenirsem alıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.