Şimdi Ara

Kaç tane kitabınız var? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
4.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Her ay mutlaka 1 ya da 2 yeni kitap alıp okumaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Kütüphaneye kitaplar sığmıyor artık yeni raf yaptırıcam marangoz geziyorum Ayrıca şey olayına sinir oluyorum kitabı veriyorum, ben kitaplarımı temiz tutmaya özen gösteririm ,adam gitmiş kahve altlığı yapmış, kitabı vermeyince de kitabını mı esirgiyorsun oluyor Veripte geri alamadığım 2-3 kitabım var,verdiğim adam başkasına vermiş ona gidiyorum o da ben başkasına verdim diyor elden ele geziyor Neyse artık alfabetik sırayla listesini çıkarıcam, hazine oldu iyice.

• küçük odamızın bir duvarını komple kitaplık yaptırdım ve artık yer kalmadı. yarısını zaten babadan yadigar bir sürü ansiklopedi kaplıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

küçük odamızın bir duvarını komple kitaplık yaptırdım ve artık yer kalmadı. yarısını zaten babadan yadigar bir sürü ansiklopedi kaplıyor.

Bende de kendime göre o kadar çok gereksiz ansiklopedi var ki.
    Zamanında gazetelerden kuponla alınanlar ( Meydan Louresse, Gelişim Hachette.. ) bir çok yeri işgal ediyor kanepe altı, kitaplık vs..
    Bunları ne yapmak lazım ? Kütüphaneye bağışlasam bir faydası olur mu acaba ?
  • Ben pek kitap okumayı sevmem 17 kitabım var öyle rafta duruyorlar ama ,Kocaeli Universitesinde Doç.Dr bir akrabam var bir çocuk odası büyüklüğünde kütüphanesi vardı.4 Büyük Kitaplık 4 er raftan.ve poşetlere ve yerlere de bir ton koyulmuştu.Ne kadar olduğunu saymak istemezdim
  • 200'e yakın var. Sözlük ve başvuru kaynakları çoktur bende. Zaten onlarsız da olmaz.
  • 347 tane var-dı.Küçüklükten beri bir alışkanlığım vardır aldığım her kitabı listelerim.Ancak yer sıkıntısı oldu ve 150-200 kadarını satmak zorunda kaldım.Ancak gün geçtikçe alıyorum. :)
  • 153
  • 200 civarında belki geçmiştir...
  • 300'den biraz fazla.
    Bi o kadar da çocukların kitapları var. Çoğu set.
  • nasıl sayıyorsunuz okadar kitabı:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlknsn

nasıl sayıyorsunuz okadar kitabı:)

Cok basit :) Ben bir kitap listesi tutuyorum
  • 7 tane başlayalı çok olmadı
  • Bir sürü kitabım var hiç saymadım :)
  • Bende mi öyle yapsam acaba , eski nişanlıma kitap vermiştim :(( ayrıldıktan sonra geri göndermedi :(( kaldı kitaplarım onda :(( ben de mi kitap listesi tutsam ama asla kimseye ödünç kitap vermeyi düşünmüyorum .
    quote:

Orijinalden alıntı: edgar allan poe

quote:

Orijinalden alıntı: vlknsn

nasıl sayıyorsunuz okadar kitabı:)

Cok basit :) Ben bir kitap listesi tutuyorum

• 150 tanesi 1888 - 1980 yılları arası basımlı
    700 - 800 kadarda 1980 - günümüz arası basımlı
  • Süpermiş :))
    quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

150 tanesi 1888 - 1980 yılları arası basımlı
    700 - 800 kadarda 1980 - günümüz arası basımlı

• quote:

Orijinalden alıntı: dabbemre

quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet Çelik

Kaç tane olması önemli değil, kaç tanesini okuduğunuzdur. En önemlisi o kitapları kütüphanenizde tutunca ne oluyor. Okullara bağış yapsanız daha iyi değil mi?

Okul kütüphanesine gidip kitap alan kaç kişi tanıyorsun? Yada onu geçtim gittiğin okulda düzenli kitap okuyan kaç kişi var/vardı?bu gün herhangi bir liseye git ordaki her 100 öğrenciden ancak 3 tanesi düzenli olarak kitap okuyordur. ben Anadolu lisesi öğrencisiydim kendi dönemimde 200 tane öğrenci vardı ve hepsini tanıyorum bunlardan 10 tanesi düzgün kitap okurdu (zaten bunların hepside eşit ağırlıkçıydı) diğerleride ancak ödev felan olduğunda zorunluktan kitap okurdu. Edebiyat öğretmenimiz lise 1-2 deyken kütüphane dolsun diye kitap bağışlatırdı ama sonra baktı ki alıp okuyan yok o da vazgeçti. Bu yüzden ben okul kütüphanesine kitap bağışlamayı saçma buluyorum. Ordaki kitaplar hiç okunmadan çürüyor en sonunda da hepsi çöpe atılıyor. Okumak isteyen öğrenci zaten kitap bulur. Benim annem tarih öğretmeni hergün öğrencilerine kitap götürüyor onlarda okuyup geri veriyor hatta bazıları kitap almak için bizim evimize geliyor. Yeni nesilin okuması için alacakaranlık gibi moda kitaplar çıkması lazım onuda zaten gidip alıyorlar ve birbirlerine göstere göstere okuyorlar

Özellikle lise 2.sınıfta 1 senede rahat kutuphaneden 15 katıp aldığımı hatırlarım. Sonraları sınav stresinden pek okumaz oldum.Ama Kütüphane hiç boş olmazdı hatta sınıfa kutuphane gorevlilerleri gelirdi kitapın süresi doldu verin artık derlerdi. Rahat 10 kişinin ismi okunurdu. Olaya böyle bakmamak gerek.
    Evdeki kitaplara gelince büyükbi kitaplığım var. Ansiklopedileri babamlardan kalma eski kitapları kardeşlerimin annemin babamın okudugu kitapkarı sayarsak bir kütüphaneden farksız

Şimdi kitap kiralıyorum daha mantıklı oluyo . Ne yer kaplıyo ne el yakıyo.

• 30-40 civarı. evdeki değil kendi kitaplarım. umarım 100e ulaşmış olurum gelecek senenin aynı gününde.Miras kalmadı bana kitap :(
  • KENDİ ADIMA ÜNİVERSİTEDE OKURKEN ALDIĞIM KİTAPLAR VE BANA GEREKN DERS KİTAPLARIMLA BERABER 600 VEYA ÜZERİNDE KİTABIM OLDUĞUNU ZANNEDİYORUM.....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.