Şimdi Ara

KAÇ TANE SSD VE HDD TAKABİLİRİM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDD ve SSD kaç tane takabiliyorum diye anakarta mı bakmak lazım yoksa kasaya mı ?

Kasam bu
    www.vatanbilgisayar.com
    FRISBY 4x120mm DUAL RING FANLI 600W 80 PLUS BRONZE MidT ATX GAMING KASA - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-9280g-4x120mm-dual-ring-fan-600w-80-plus-bronze-midt-atx-gaming-kasa.html

Anakart bu
    www.vatanbilgisayar.com
    Asus prime b450m-k anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri. Asus prime b450m-k anakart kampanyalar ve uygun fiyat seçenekleri ile sadece Vatan Bilgisayar'da. Satın Al.
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-b450m-k-amd-b450-soket-am4-ddr4-4400-dvi-vga-m2-usb3-1-matx.html

Kasada

Sürücü Yerleri
    2 x 2.5” HDD/SSD Sürücü Yeri (Dahili)
    3 x 3.5” HDD Sürücü Yeri (Dahili)

5 tane mi takabiliyorum . yoksa Anakart mı önemli ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayara Kaç Tane SSD ve HDD Takabilirsin?

Bilgisayara kaç tane SSD veya HDD takabileceğin, anakartının desteklediği yuva sayısına bağlıdır.

Bir anakart tipik olarak birden fazla depolama sürücüsü için yuva sunar, böylece hem SSD'ler hem de HDD'ler takabilirsin. Anakartının kaç adet SATA yuvası ve M.2 yuvası olduğuna bakarak desteklediği sürücü sayısını öğrenebilirsin.

Anakart Kaç Tane SSD Takılır?

SATA yuvaları, 2,5 inçlik ve 3,5 inçlik SSD'leri ve HDD'leri destekler. Çoğu anakart, 4 ila 6 SATA yuvasına sahiptir.

M.2 yuvaları ise daha küçük, NVMe SSD'leri destekler. Bazı anakartlar, birden fazla M.2 yuvasına sahip olabilir.

Bilgisayara Kaç Tane HDD Takılır?

SATA yuvası sayısı, takabileceğin HDD sayısını belirler. Çoğu anakart, 4 ila 6 SATA yuvası ile birlikte gelir.

Laptopa Kaç Tane SSD Takılır?

Dizüstü bilgisayarlar, sınırlı depolama seçeneklerine sahip olma eğilimindedir. Çoğu dizüstü bilgisayar, bir SATA yuvası ve bir M.2 yuvası sunar. Bu da genellikle bir SSD ve bir HDD veya iki SSD takabileceğin anlamına gelir. Ancak bazı dizüstü bilgisayarlar, ikinci bir M.2 yuvasına sahip olabilir.

Anakartının desteklediği depolama sürücülerinin tam sayısını öğrenmek için anakartının kılavuzuna veya üreticinin web sitesine başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anakart önemli.

Toplamda 4 tane HDD/SSD, anakartın üzerindeki yuvaya da 1 tane de M.2 NVMe/SATA SSD takabilirsiniz.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    2 tane veya 4 tane taksam anakartın performansını iyi veya kötü etkileme durumu oluyor mu ? bide boyutları kaç olmalı , 2.5 mu 3.5 mu takılıyor? . Hali hazırda 500Gb ssd var , 3.5 1TB hdd disk alacamda . sonradan 1 tane daha ssd eklemek istersem performans düşer mi ?
  • HDD alacaksanız 3.5" 7200 RPM'de çalışanlardan alın. 2.5" boyutundaki HDD'ler daha yavaştır.

Anakartta toplamda 4 SATA yuvası var. Performansa etki etmez.
    Teşekkür ederim hocam.

bu ürünü rahatlıkla alabilirim o zaman.
  • Alabilirsiniz.
    Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Ssd'yi nereye takacağım ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Genelde anakartlardaki tüm SATA portlarının hepsi aynı anda kullanılamaz, NVMe kullanılırsa 1-2 port iptal olabilir, tüm portlara SATA diskler bağlanırsa ve bu diskler aynı anda kullanılırsa disk performansları düşebilir. WD Blue düşük performanslı bir HDD'dir tavsiye etmem.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    satın aldım bile hocam. Wd blue ye kaliteli diyolar baya. WD bu işin öncülerinden diye biliyorum. HDD de en iyisi , ssd dede samsung'dan sonra en iyisi diye biliyorum. yani benim 500gb ssd vardı. 1TB HDD daha taktım. geriye kaç tane ne takabilirim ?
  • Drsteteskop kullanıcısına yanıt
    WD Blue modeli WD'nin performans açısından en zayıf modellerinden biridir. WD eski bir markadır fakat ürettiği diskler performans açısından zayıftır ve desktop tipi disklerdeki bozulma oranlarında da Seagate'den sonra ikinci sıradadır. SSD'de ise Samsung ile mukayese bile edilemez bunu geçelim çok sayıda SSD'den daha yavaştır. Anakart'ın kitapçığında kaç disk takabileceğiniz ve SATA portlarını hangi kombinasyonlarda kullanabileceğiniz belirtilmiştir.
  • selamın aleyküm hortlatma gibi olmasında 2 m2 taktım 2 ssd taktım ssdleri görmüyor neden ?

• B::F B kullanıcısına yanıt

Anakart nedir ve hangi m2 disklerden taktınız? 1 tane m2 çıkararak deneyin görecek mi bakalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.