|
Kademeli Adaptör ve Voltajı
-
-
-
Ölçümleri yükte mi yaptınız yoksa boşta mı? Boştayken bu tip regülasyon özelliği olmayan adaptörlerin yüksek gerilim vermesi normal, mümkünse bir de yük altında ölçüm yapabilirsiniz. Besleyeceğiniz sistemin duyarlılığına göre daha kaliteli bir adaptör almanız gerekebilir. -
bu adabtörle az pıc yakmadım -
Bu adaptöreden bende de var. Yüksüz çıkış voltajları yüksek görünüyor. Ancak yük bağlandığında (motor, led vb.) gereken voltaja düşer. Hassas devrelerde kullanmanızı önermem. İçinde sadece diyot oluyor. Yani tamamen regüleli çıkış vermiyor... -
s.a. kademeli adaptörünüzden satın aldım.
bu adaptörde bir switch var...kademe voltajlarının
yanında...ayrı...artı dan eksiye ve eksiden artıya seçimine yarıyor.
bu ne işe yarıyor. yani hangi konumdayken, cihaza takmalıyız. yakmamak
için souryorum.
bi de anlamadım ne olduğunu. adaptörle ilgili bir sorum olacak: s.a. kademeli
-
Jakların dış kısmının eksi iç kısmının artı olarak ifade edildiği şekle çekin anahtarı. Standart bu şekilde. Çok nadir de olsa bazı cihazlar tam tersi polaritede çalışıyor. Genelde besleyeceğiniz cihazın ya etiketinde ya da adaptör portunun bulunduğu yerde iç ve dış polariteyi gösteren bir çizim olur onu bulun ve öyle takın adaptörü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mustyyyyyJakların dış kısmının eksi iç kısmının artı olarak ifade edildiği şekle çekin anahtarı. Standart bu şekilde. Çok nadir de olsa bazı cihazlar tam tersi polaritede çalışıyor. Genelde besleyeceğiniz cihazın ya etiketinde ya da adaptör portunun bulunduğu yerde iç ve dış polariteyi gösteren bir çizim olur onu bulun ve öyle takın adaptörü.
teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: cyborg1981
Sizinki yine iyiymiş, bende bir tane var, 1,5V çıkış 3V, 12V çıkış 18V veriyor, değerlere bak çay demle. : ) Hatta bu çıkışlar çok düzensiz, süekli geziniyor. Ben de yazıcıdan ince şerit bir etiket çıkardım, eski etiketin üzerine tutkal ile yapıştırdım, öyle kullanıyordum. 13-15 yıllık bir adaptör. Artık pek fazla kullanmıyorum zaten.
Bunu benzeri yani aynısısı sayılır.
-Örnek foto-
-Örnek foto-
Onun içindeki trafo çok iyi bir trafo değildir, çıkış voltajları iyi ayarlanmamıştır, en önemlisi regüle eden bir devre yoktur, sadece doğrultmaçtan ibarettir. O yüzden normal böyle olması. Yüksek ve düşük voltaj uzun sürede zararlı olabilir ama bazı cihazlarda voltajı sabitleyen bir koruma devresi olur ya da tolerans verilir, +-%5-10 gibi.
İyi akşamlar...anahtar iç eksi, dış artı konumunda bu örnek adaptörde.
diyorsunuz ki bizim ülkemizde, genelde cihazlarda, iç artı, dış eksi pozisyonda olacak.
doğru mudur.
sözgelimi bu adaptör elimizde olsa. switchi aşağıya çekecektik , kullanmadan önce. çünkü hatalı konumda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X