|
Kadıköy-Tuzla bisiklet yolu
-
-
(: Bende tuzla yayla mahallesinde oturuyorum. İETT ile gidip gelirken camdan dışarı çok bakıyorum. En az 50 tane ölümden dönebileceğin nokta var (: Bence başka bir seçenek ara. Bu arada Anadolu yakasında araba yarışları ya pendik-bostancı sahili yada tuzladan kadıköye devam eden yol üzerinde döner :D hiç bulaşma derim. -
Yol olarak bisiklet kullanila bilcek bir yer degil bencene cunku bizim insanlarimiz motosikletlere bile saygi gostermiyorken bisikletle biraz zor keske daha anlayisli bir toplum olsaydik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında bisikletle gidilmeyecek bir yol değil. Kadıköy-Pendik arasında zaten sahilde araç trafiğinden bağımsız 2 tane bisiklet yolu var. Pnedik'ten sonra Tuzla'ya kadar bisiklet yolu gidiyor mu bilmiyorum. Gitse bile bir de Tuzla'nın içine girmek lazım.
Her gün gidebilir misin bilmem ama çünkü aradaki mesafe baya fazla. Kadıköy-Pendik arası nerden baksan 40-45 km vardır. Pendik'ten Tuzla'ya da bi 10-15 km ekle. Toplamda baya bir mesafe ediyor. -
Toplamda neredeyse 60 km yapıyor.Ki o da çok fazla.Ben googlemaps'ten bakmıştım tuzla-kadıköy arası yol tarifi yaklaşık 40 km idi.Yaklaşık 90-100 dk'da varırım ben diyordum ama görünüşe göre öyle olmayacak. -
d-100 - sahil-turgut özal-metin emeç boyunca rota çizince yaklaşık 38 km.yapıyor aslında.O yolda sürülebilir mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: steamboat
d-100 - sahil-turgut özal-metin emeç boyunca rota çizince yaklaşık 38 km.yapıyor aslında.O yolda sürülebilir mi?
D100 dediğin yol e5 olur ki o yolda bisiklet kullanamazsın. -
quote:
Orijinalden alıntı: zdbrg
quote:
d-100 - sahil-turgut özal-metin emeç boyunca rota çizince yaklaşık 38 km.yapıyor aslında.O yolda sürülebilir mi?
D100 dediğin yol e5 olur ki o yolda bisiklet kullanamazsın.
valla ülkemizde bırakın e5 i ara sokaklarda bile bisiklet kullanmak cesaret işi, bu kadar b.ktan araba kullanılan başka memleket varmı merak ediyorum -
quote:
Orijinalden alıntı: Winter Snake
quote:
quote:
D100 dediğin yol e5 olur ki o yolda bisiklet kullanamazsın.
valla ülkemizde bırakın e5 i ara sokaklarda bile bisiklet kullanmak cesaret işi, bu kadar b.ktan araba kullanılan başka memleket varmı merak ediyorum
Aslında orda mesele araba kullanmayı bilmemek değil, ülkemizde bisiklet kültürü diye birşey olmaması maalesef. Yoksa mesela İtalyanlar da araba kullanmayı pek bilmezler, trafikleri bizden beterdir ama ülkede bisiklet kültürü olduğundan bisikletletler oldukça rahat ediyor. Yolun ortasından bisikletle gitseniz ve arkanızda 4-5 araçlık trafik oluşsa dahi kimse size korna basmaz, her halükarda yol verir. Bu cidden müthiş bir olay :-)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Aslında orda mesele araba kullanmayı bilmemek değil, ülkemizde bisiklet kültürü diye birşey olmaması maalesef. Yoksa mesela İtalyanlar da araba kullanmayı pek bilmezler, trafikleri bizden beterdir ama ülkede bisiklet kültürü olduğundan bisikletletler oldukça rahat ediyor. Yolun ortasından bisikletle gitseniz ve arkanızda 4-5 araçlık trafik oluşsa dahi kimse size korna basmaz, her halükarda yol verir. Bu cidden müthiş bir olay :-)
Bisiklet kültürünü geçelim, insanların birbirine saygısı yok. Yolda bisikletli görünce arkadan üstüne zevk olsun diye sürüyor çoğu araba... Sanki "Bakalım üstüne sürünce ne yapacak?" diye merak ediyorlar.
E5 gibi bir çevreyolunda bisiklet sürülmez.
-
İstanbulda bisiklet yanlızca sahilde bisiklet yolunda sürülür.. gerisi tehlikeli.. bisiklet yolunun açılması aslında çok iyi oldu, insanlar o yolda rahat kullanabiliyorlar.. ama bisiklet kullanmayanlarda, haklı olarak, bisiklet yolundan farklı bir yerde bisikletli gördüğünde "sana yol açmışlar yolundan gitsene" diyor..
trafik içinde ise, zaten istanbul trafiği malum, birde bisikletle gitmek tehlikeli, zaten trafikte bisiklet yolu diye birşey yok, yani bir şeridi sen kullanacaksın.. düşünmek bile istemiyorum -
cumartesi günü erenköy - tuzla sahil arası bisikletle gidip geldim toplamda 72 km civarı kadıköyden tuzla 80 km oluyor. her gün gitmek için ciddi bir mesafe kondisyonunuzun çok iyi olması gerekli kadıköy - pendik arası bisiklet yolunda sorun olmuyor. pendik marinetürk de sahil yolu bitiyor yayla mahallesinden tersaneye ordanda tuzla sahile bağlanıyorsunuz o yolda fazla bir tehlike mevcut değil dikkatli sürdüğünüz sürece sorun yaşamazsınız...ayrıca mutlaka kask ve dizlik tavsiye ederim...sürücülerin bisiklet sürücülerine davranışı maalesef malum özellikle taksicilere ve minibüsçülere dikkat edin derim... -
kadıköy pendik tam 20km. tuzla da 30 olması lazım.
kalamış marina'dan pendik marina'ya kadar sahilden rahatlıkla gidersin. ancak pendikten tuzlaya geçiş ciddi sıkıntı bence.
ben gezi amaçlı caddebostan pendik gidip geliyorum sık sık. -
Tuzla'nın neresinden onu söylemedin.
içmeler'den çevre yoluna inersen oradan direk pendik sahiline iner ve bisiklet veya sahil yolundan rahatlıkla kadiköye ulaşırsın.
Ancak Siz tuzladan kadiköy'e hemde hergün gitmek kolay düşünüyorsanız yanılırsınız. aradaki mesafe hiçte azımsanmayacak kadar fazla... -
Konudan baya zaman geçse bile bilgi için yazma gereği duydum. Kadikoyden, Pendik marinaya kadar bisiklet yolu mevcut. Ondan sonra bisiklet yolu bulunmuyor. Tuzla'ya sahil bulvarı denilen cadde üzerinden giriyorsunuz ki bu da tam neomerinden sonra. Bu yolda sadece kenarda kaldırım var, ışıklar mevcut fakat arabalar hızlı gidiyor ve sağda çok park oluyor. Birden yolun ortasina çıkmanız gerekebilir. Biraz kötü bir yoldur ve oldukca fazla sağda solda sapak var birden araba çıkabilir. Bu yol bittikten sonra gisbir hastanesinin ordan Rauf Orbay caddesine girerek istediğiniz yere gidebilirsiniz. Bu yol hem sahile hem mercana hem de yaylaya gitme imkanı olan bir yoldur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevap verip katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.7 yıl sonra konuyu tekrar hortlatmış olacağım ama,ben o Tuzla-Kadıköy arası yol sorduktan sonra Eylül 2013-Haziran 2014 arası haftada 6 gün bisikletle Tuzla İstasyondan Kadıköy Rıhtım’a bisikletle gittim ve geldim.Her gün ortalama 78-82 km arası yol yaptım.Gidişim iş çıkışı 1 saat 20 dk sürüyordu.3 saat sonra da aynı rotayı dönmek 1 saat 50 dk.Ama bunu denemenizi tavsiye etmiyorum.Rotayı merak eden varsa .gpx uzantısını atabilirim -
usta geç olacak ama rica etsem rotayı atar mısın, Bende aynı rota üzerinden kadıköye gideceğim. Bisikletle giderken umarım otomobiller sorun çıkartmaz. Bisikletim 13 senelik ve 13 senedir hala aynı lastikleri ile kullanıyorum tekerleri yolu tutmuyor aksine yolda kayarak ilerliyor. Fakat denemeye değer.
-
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=18BZJ4XpYatPNPs0FyTRo7TJiMfc&usp=sharing
Rota burada.Yalnız tarif ettiğin bisiklette bu rotayı çıkarman çok zor.Sen çıkartsan bisiklet çıkartmayabilir.Bisikleti bakımdan geçirmeni tavsiye ederim.
-
Usta bu rotayı giderken bize engel olacak bir otomobil yolu vs çıkıyor mu ? Bisikleti bakıma sokacak param yok açıkcası. Hatta koltuğu çıktı ve vidaları sıkacak ekipmanım dahi yok onu sıktırıcak param olmadığı için koltuksuz sürüyorum ayakta paso
-
selam,
ben de aynı rota üzerinde kullanmaya başlıycam.
fenerbahçeden başladığımızı düşünürsek tuzlaya kadar kesintisiz bi bisiklet yolu var mı?
veya denizin dibindeki yaya yolu gidiyor mu tuzlaya kadar?
Benzer içerikler
- bisiklet önerisi
- trekking bisiklet nedir
- katlanır bisiklet tavsiye
- 3 haneli asma kilit şifresini unuttum
- bisiklet lastik basıncı
- elektrikli bisiklet
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X