Şimdi Ara

Kadın erkek eşitliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
3.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

4/32

Allah’ın, kiminizi kiminize üstün kılmaya vesile yaptığı şeyleri (haset ederek) arzu edip durmayın. Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır. Kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allah’tan, onun lütfunu isteyin. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Yeterince açık sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

quote:

4/32

Allah’ın, kiminizi kiminize üstün kılmaya vesile yaptığı şeyleri (haset ederek) arzu edip durmayın. Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır. Kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allah’tan, onun lütfunu isteyin. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Yeterince açık sanırım.

evet yeterince açık.

faşizmi 1400 sene öncesinde lanetlemiş kuran.faşizmin gerçek anlamını bilmeden araştırmadan lütfen bana cevap yazmayın.

@casilo

o zaman eşitlik nedir onu tartışalım ve bu tartışma mantık dahilinde olsun.temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirilen din din din muhabbeti gerçekten çok komik olmaya başladı.ne demişler "dinime küfreden müslüman olsa..".bilmeden yapılan yorumları dinlemek bile istemiyorum artık...

eşitlik nedir sizce.somutlaştırmak gerekirse kadınlarında askeri jet pilotluğu yapması veya erkeklerden" ev erkekliği" gibi bir mesleğin türemesimi?

lütfen eşitlikten kastımız şöyle davranılması falan demeyin.bence bu açık bir "pozitif ayrımcılık".

• quote:

quote:

4/32

Yeterince açık sanırım.

Solundan mı kalktın?Sen şimdi bu ayete katıldığını mı söylüyosun?Sen NovariX'sin di mi?Şu bildiğimiz NovariX?
  • quote:

Orjinalden alıntı: casilo

işte ben sizin "eşitlik" kavramınızı anlayamıyorum. bu farklılıklar eşitsizlik için gerçek nedenler mi? "her alanda" mı var bu eşitsizlikler? yoksa sadece "başka" alanlarda mı?

birinin çocuk bakımında yetenekli olup diğerinin olmaması ile birinin araba bakımında yetenekli olup diğerinin olmaması eşitleyici bir unsur değil midir?

çocuk bakımında erkeklerin "yeteneksiz" olması mı söz konusudur, yoksa erkeğin "yetiştiriliş" tarzı mı?
    araba bakımında kadınlar "yeteneksiz" midir, yoksa yetenekleri olup olmadığı hiç denenmemiş midir?

bazı konular biyolojik farklılıklardan çok kültürden kaynaklı değil midir?

bizim toplumumuzda "iş başa düştü mü" diye bi laf vardır. iş başa düştü mü her şey yapılabiliyorsa, neden iş başa düşmeden öğretilmez?

Olaya çok güzel bi açıdan bakılmış, yetiştirilme önemlidir, yemek işi kadın işidir erkekler yapamaz denir ama öğrenciyken veya işin gereği olduğu zaman tıpıştıpış yaparsın, Hatta bağzı yerlerde eşe yardım etme eziklik gibi görülüyor şunu untmayınki Hz Muhammed(SAV) hem peygamber hem baş komutan hem devlet başkanı olmasına rağmen bir aile babasıydı ve yeri geldiğinde çocuğunun altını değiştirir, ev işindede yardım ederdiki bunu kadının insandan sayılmadığı bir dönemde yapardı.

Şimdi ise kadın okadar ön plana çıkarılmasına rağmen hala bu konular tartışılıyor demekki bağzı şeyleri görmeyenler var

• quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

quote:

quote:

4/32

Yeterince açık sanırım.

Solundan mı kalktın?Sen şimdi bu ayete katıldığını mı söylüyosun?Sen NovariX'sin di mi?Şu bildiğimiz NovariX?

sanırım novarix bunu savunduğundan değil aksine savunmadığından söylemiş. yani dinin etken olduğunu söylüyor. sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

quote:

4/32

Yeterince açık sanırım.

evet yeterince açık.

faşizmi 1400 sene öncesinde lanetlemiş kuran.faşizmin gerçek anlamını bilmeden araştırmadan lütfen bana cevap yazmayın.

@casilo

o zaman eşitlik nedir onu tartışalım ve bu tartışma mantık dahilinde olsun.temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp getirilen din din din muhabbeti gerçekten çok komik olmaya başladı.ne demişler "dinime küfreden müslüman olsa..".bilmeden yapılan yorumları dinlemek bile istemiyorum artık...

eşitlik nedir sizce.somutlaştırmak gerekirse kadınlarında askeri jet pilotluğu yapması veya erkeklerden" ev erkekliği" gibi bir mesleğin türemesimi?

lütfen eşitlikten kastımız şöyle davranılması falan demeyin.bence bu açık bir "pozitif ayrımcılık".

ben "din din din" diye bir giriş yapmadım. bana eşitlik tanımı yapılsın demeniz anlamsız. eğer bir eşitlik kavramını sorgulayacaksanız (ki ben de sorgulanması gerektiğini düşünüyorum) önce siz kendi tanımınızı yapınız.

sizin eşitlik tanımınız nedir sayın berat23?

• quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Erkek erkeğe, yada kadın kadına eşit midir ki kadınla erkeğin eşitliğini soruyorsunuz? Erkek yada kadın , hiç bir insan diğerine eşit değildir.

sayın sestavina
    ben de "tanrı'nın veremediği eşitlik" derken biraz da bunu kastediyordum. ama tahmin edersiniz ki bir kadının elde ettiklerini diğer bir kadının elde etmesi, yani aradaka eşitsizliğin kapatılması erkek ile aradakinin kapatılmasından daha kolaydır.
  • benim eşitlik tanımım salt eşitliktir.ben ne yapıyorsa onun aynısını başkasıda yapmaldır ki eşit olalım.benim bakış açıma görede bırakın cinsiyet farkını hemcinslerimle bile eşit değilim.ben 181cm uzunluktayken adam 190cm.şimdi bırakın kadın erkek ayrıını ben 190cmlik adamın yaptığı işi fiziken yapamam.

o arkadaşınız doğru söylemiş.tanrı bize salt eşitlik vermiyor biz neden arıyoruz.
  • quote:

benim eşitlik tanımım salt eşitliktir.ben ne yapıyorsa onun aynısını başkasıda yapmaldır ki eşit olalım.benim bakış açıma görede bırakın cinsiyet farkını hemcinslerimle bile eşit değilim.ben 181cm uzunluktayken adam 190cm.şimdi bırakın kadın erkek ayrıını ben 190cmlik adamın yaptığı işi fiziken yapamam.

o arkadaşınız doğru söylemiş.tanrı bize salt eşitlik vermiyor biz neden arıyoruz.

peki eşit olmasak bile denk olmamız gerekmez mi?
    acaba kadınların istediği veya söylediği eşitlik adı altında denklik olmasın?

boyumuzun öneminin olmadığı konularda ne olacak?

eşitliği aramamızın nedeni ise hepimizin kadın-erkekten önce "insan" olmamız. öyle ya da böyle denge bir yerlerde gerçekten, bir yerlerde ise kasten bozuluyorsa, yeniden dengeye geleilmek için bir şeyler yapmak gerekir.

evet tanrının veremediği bir eşitlik var o doğru. biri sakat doğarken diğeri iki ayağının üzerinde yürüyebiliyor. ama bizler onun bu eksikliğini daha az hissetmesi için kanunlar koyuyoruz/veya koymalıyız. metrolara asansörler, yürüyen merdivenler, kaldırımlara rampalar vs. demek ki her eşitsizlik tamamen olmasa da bir nebze gideriliyor ve de giderilmeli. "tanrı böyle yaratmış işte. bi bildiği vardır. işine karışılmaz ne kurcalıyoruz?" demek ne doğru ne de etiktir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casilo -- 17 Kasım 2008; 21:18:50 >

• doğru kelime oldu.eşit değiliz ama denkiz zaten.

default biçimde kadın ve erkeği ele alırsak zaten denkler.farklı disiplinlerde farklılıklar elbette var.sonradan gelen farklılıklarda kişilerin kendi sorunu.kırsal kesimde kadın ezilirken metropolde erkek eziliyor(evet,hemde ne biçim).bunuda cinsiyete yükleyerek genelleme yapamayız.

ben sosyal manada eşitliği aramanın kolaycılık olduğunu düşünüyorum.nerde başarı varsa orda zorluk vardır.bakı tüm başarılı insanlar zor ortamlardan çıkmıştır.bu durumda varsa bir eşitsizlik(ki bence kesinlikle yok,en azından eşitsizlikten bahsedenler için yok) bunu çözecekler yine mağdurlardır.sonuçtada yine eşitliği sağlayamayız ama denk oluruz.

ayağı olmayan insanın hayatı bu konuyu biraz aşar.ucu tevekkül ve ilahi adalete dayanıyor ,onuda bu forumdaki "üstün bilgli din bilimciler" varken tartışmaya açıp vatandaşa malzeme yapmayı doğru bulmuyorum.

• iyi de denklik ile eşitlik aynı kapıya çıkıoyr zaten "eşitlik" kelimesi "eş"ten türeyen bir kelime. eş olma durumunu sağlıyor yani. ve kadın ile erkek zaten birbirinin eşidir.

bunun dışında en çok takıldığım yer erkeklerin ezildiğini düşünmeniz. ne konularda "hem de ne biçim" eziliyorlar?
  • rahatlıkla söyleyebilrimki kadınlar erkekleri birçok konda hizmetçileri olarak görüyor.mesleklerimizden bazıları özel şöför,banka,tamirci,psikiyatrist,öğretmen ve aynı anda öğrenci...eksik varsa buyru ilave edin.bunlara karşılık er kişi tek bir şeye tav oluyor.bu eşitsizlikmidir? evet.mutlumuyum? evet:)
  • peki sizi özel şöforü, özel bankacısı, özel tamircisi, özel psikiyatristi, özel öğretmeni ve öğrencisi gören kadın bu hakkı nereden alıyor? mutlu olan sizden olmasın?
    üstelik mutlu olan siz bunları neden yapıyorsunuz? kadın yapamayacağı için mi?
  • hayır.doğanın dengesini bildiğim için(yaratan kelimesini kullanmıyorum zira inanmayabilirsiniz).evrende görevim bu ve itiraz etmiyorum.biliyorum görevim değişmeyecek ve bu yüzden sizin hezeyanınızı anlayamıyorum(bkz:meslekler,pskiyatr)
  • quote:

hayır.doğanın dengesini bildiğim için(yaratan kelimesini kullanmıyorum zira inanmayabilirsiniz).evrende görevim bu ve itiraz etmiyorum.biliyorum görevim değişmeyecek ve bu yüzden sizin hezeyanınızı anlayamıyorum(bkz:meslekler,pskiyatr)

ne dediğinizi anlayamadım. açıklar mısınız?
  • iyi bir oyuncu rolü ne olursa olsun oynar.eşcinselde olsa delide olsa.bende dünya sahnesinde oyunumu en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum.rolüm iyi kötü demiyor hakkını vermeye çalışıyorum.bu sayede erkek olmanın dezavantajları/eşitsizlkleri ner neyse gözüme batmıyor.
  • quote:

iyi bir oyuncu rolü ne olursa olsun oynar.eşcinselde olsa delide olsa.bende dünya sahnesinde oyunumu en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum.rolüm iyi kötü demiyor hakkını vermeye çalışıyorum.bu sayede erkek olmanın dezavantajları/eşitsizlkleri ner neyse gözüme batmıyor.

kısacası bunu kabullenen sizsiniz. bunun olmasına fırsat veren de sizsiniz. eğer siz eşitsizlik durumunda eşit olmayan hakkınızı talep etmiyorsanız da bu sizin sorununuz.

ama bir kadın çıkıp da"eşit değiliz ama olmak istiyoruz" deyince, "ben erkeğim de gıkımı çıkarmıyorum sna noluyo?" deme hakkınız yoktur.

sizin söylediğiniz yukarıda arkadaşın söylediğine dayanır. "vardır bir bildiği" demek ve susmak.
  • Kadın ve erkek eşit olmalıdır.
    ...ama önce annelerimiz kendi kız ve erkek çocuklarını eşit yetiştirecekler, onlara eşit gözle bakacak ve dolayısıyla topluma yayılması gereken bu muamele, toplumun genel görüşü halini alacaktır. Belki de tam alamayacaktır ancak yine de toplumun çekirdeğinde meydana gelecek bu değişiklik, giderek genele yayılabilecek ve gelecek jenerasyonlarda radikal bir değişim gözlenebilecektir diye düşünüyorum. En azından "pozitif ayrımcılık" gibi "ucube" bir düşünceden daha verimli olacağı kanısındayım.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstorm -- 18 Kasım 2008; 2:16:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: casilo

evet tanrının veremediği bir eşitlik var o doğru. biri sakat doğarken diğeri iki ayağının üzerinde yürüyebiliyor. ama bizler onun bu eksikliğini daha az hissetmesi için kanunlar koyuyoruz/veya koymalıyız. metrolara asansörler, yürüyen merdivenler, kaldırımlara rampalar vs. demek ki her eşitsizlik tamamen olmasa da bir nebze gideriliyor ve de giderilmeli. "tanrı böyle yaratmış işte. bi bildiği vardır. işine karışılmaz ne kurcalıyoruz?" demek ne doğru ne de etiktir bence.

Yaratıcı yoktan bir kainat aratsın, 15 milyar yıl ayakta tutsun, devasa yıldızları sevk ve idare etsin, atomaltı aleme söz geçirsin, gelin görün ki insanları eşit yaratamasın ...

haşa, ne kadar da garip bir düşünce tarzı. Yaratıcı dilese idi bütün insanları bir tornadan çıkmış gibi yaratırdı.

bu arada;

kadına eşit muamele derken hangi alandaki eşitsizliklerden şikayetçisiniz ? bir kaç başlık halinde sunabilir misiniz ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Nihonjin

quote:

quote:

4/32

Allah�ın, kiminizi kiminize üstün kılmaya vesile yaptığı şeyleri (haset ederek) arzu edip durmayın. Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır. Kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allah�tan, onun lütfunu isteyin. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Yeterince açık sanırım.

genelde SOL'umdan kalkarım zaten.

Bildiğiniz Nova'mıyım peki..? Ne kadar bilebilirsinizki bu önyargılarla..?

Bu ayete katıldığımı söylüyorum evet, çünkü bende inançlı bir insanım. Birşeyleri sorgulamam, yada özgürlükler ve çağdaşlık için çabalamam beni ateist kılmaz! Bu forumda onlarca kez "Allahsızsın" (haşa), "evrimcisin" vb ithamlara maruz kalsamda sandığınızdan çok daha inançlıyım Allah(c.c)'a şükür!

Sıkıldım artık bu klişelikten..

Kadın ve erkek yaradılış olarak eşit değildir, olamayacaktırda.

Kadına verilmiş belirli üstünlükler varken, erkeğede aynı şekilde belirli avantajlar bahşedilmiştir.

Erkek güçlüdür, daha iyi reflekslere ve daha ileri düzeyde düşünebilme yetisine sahiptir. Çünkü duygularından önce mantığıyla hareket edebilir! (pek kalmasada MANTIK kavramını kullanan)

Kadın ise fizyolojik olarak daha dayanıklı yaratılmıştır! Vucutları kendini temizler her ay mesela.. Soğuk ve sıcağa duyarlılıkları erkeklere göre düşüktür vs.
    Ayrıca kadının erkeğin gücüne karşılık çok etkili bir üstünlüğü vardır! Sexapalitesi!! Evet, kadının cinsel çekiciliği ve güzelliği erkekler üzerinde tüm savaşlardanda güçlü bir etki yaratmış ve yaratacaktır ne yazıkki..

Aciziz bu konuda, kabul edin!

Dolayısıyla doğa ve daha mikro bakış açısıyla insanlar cinsiyet açısından harika bir dengede yaratılmışlardır!

@berat23

senin derdin nedir hoca yaa?..
    neyi amaçlıyorsun..?

faşistlikmiş kılmış yünmüş?.. Ne alakası var konuyla!..

Milletin satırla doğranmasını, kırbaçlanmasını, kadının - kızın zorla eve kapatılıp köle muamelesi görmesini, insanların inançlarına dolaylı yada direk müdahaleyi gayet yerinde gören adam çıkmış bana Kur'an-ı Kerim üzerinden demagoji yapıyor..

Sorununuz bu sizin işte! Insanlara saldırırken kutsalın arkasına sığınıyorsunuz ve sonrada dindarız biz diye dolaşıyorsunuz ortalıkta...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.