Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında az çok düşündüğünüz şeyleri tahmin etmek isterim,hep akıllarda kadınlar küçük araç kullanır genellemesi oluşmuştu bir dönem (Golf,polo,focus,A3) gibi lakin artık durum değişti jipler,sedanlar rahatlık kullanıyorlar siz surusunuze güveniyorsanız asla bu konuları dert etmemelisiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba seçimini foruma sorma ama.

- Herkes Mazda 3 tavsiye eder ama kimse almaz.
    - Çok pis VW fanboyu var, her an Golf 1.2 TSI Comfortline + Sürüş Konfor Paketi tavsiye edebilirler.
    - "O da araba mı" yapıştırmasına hazır olun
    - "O parayı bu alınır mı" ya da.

Buraya sormayın, beğendiğinizi alın.
  • En azindan alisana kadar hb araba kulllanin acemiligi atinca sedan alirsiniz. Direk sedan arabayla kullanmak kadinlar icin daha zor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirTemel

Aslında az çok düşündüğünüz şeyleri tahmin etmek isterim,hep akıllarda kadınlar küçük araç kullanır genellemesi oluşmuştu bir dönem (Golf,polo,focus,A3) gibi lakin artık durum değişti jipler,sedanlar rahatlık kullanıyorlar siz surusunuze güveniyorsanız asla bu konuları dert etmemelisiniz..

evet ve ilginçtir ben hiç polo, golf, mini diye tutturmadım nedense :)
    yani benim de arkadaşlarımın çoğunda miniler, a3ler, golfler var ve hemen hepsi yahu ne yapıcaksın büyük arabayı diye başımdalar :)

sanırım en güzeli mantıklı ve dengeli bir şekilde kararlıca trafiğe çıkıp edep-adabla kullanmak .)

dediğiniz gibi kendine güven kısmı en önemlisi sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Araba seçimini foruma sorma ama.

- Herkes Mazda 3 tavsiye eder ama kimse almaz.
    - Çok pis VW fanboyu var, her an Golf 1.2 TSI Comfortline + Sürüş Konfor Paketi tavsiye edebilirler.
    - "O da araba mı" yapıştırmasına hazır olun
    - "O parayı bu alınır mı" ya da.

Buraya sormayın, beğendiğinizi alın.

aahahahahha yok sinsi sinsi dolanıyorum burlarda uzun saatler boyunca :)
    bazı formatları görüyorum, mesela dün baktım anti- x' ciler ve x tarafları diye :)

temeem mesaj alınmıştır hahhaah :))

teşekkür ederim içten cevabınıza .)
  • Fransa'da hemen hemen tüm uzun yol otobüslerini ve şehir içi otobüsleri kadınlar kullanıyor. Hatta Paris metrosunun ve trenlerin makinistleri (otomatik hatlar dışındaki hatlarda) dahi çoğunlukla kadın. Türkiye'de kadınlar uzun araç kullanamaz diye bir algı var nedense. Halbuki kadınlar bu işi aslında gayet güzel yapıyorlar.

Yani burada asıl soru "kadınlar sedan araç kullanabilir mi?" değil, siz kendinizde o cesareti bulabiliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

En azindan alisana kadar hb araba kulllanin acemiligi atinca sedan alirsiniz. Direk sedan arabayla kullanmak kadinlar icin daha zor olabilir.

onu da düşündük açıkçası fakat biraz bineyim seneye değiştiririm lüksüm olmayacak :/

arabayı aldıktan sonra bütçem oldukça kısıtlanıcak, o nedenle binebileceğim kolay sıkıntı çıkarmayacak birşey düşünüyorum
    bakalım kısmet

çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Fransa'da hemen hemen tüm uzun yol otobüslerini ve şehir içi otobüsleri kadınlar kullanıyor. Hatta Paris metrosunun ve trenlerin makinistleri (otomatik hatlar dışındaki hatlarda) dahi çoğunlukla kadın. Türkiye'de kadınlar uzun araç kullanamaz diye bir algı var nedense. Halbuki kadınlar bu işi aslında gayet güzel yapıyorlar.

Yani burada asıl soru "kadınlar sedan araç kullanabilir mi?" değil, siz kendinizde o cesareti bulabiliyor musunuz?

yeppp bütün mesele burdan çıktı işte :)

onu anlamaya çalışırken kendimi tartma aşamasında foruma bir danışayım demiştim .)

kadın - hatchback ; erkek - sedan algısını değiştireceğim azizim :)

çok teşekkür ederim ilginize
  • Acemiliğinizi attıktan sonra kendiniz diyeceksiniz zaten "daha büyük araç kullanabilirim" diye.

Önemli olan acemilik döneminin kazasız ve travmasız olarak atlatılması.

Bir uyarım daha olacak,alıştıktan sonra boşvermeyin dikkatli olmayı. Yani illaki görürsünüz farklı tarzda araç kullananları. Kötü olanları kendinize örnek almayın. 360 derecedir trafik,bir saniyelik dikkatsizlik bile kaza yaptırır.

• caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    Arabayi degistirmek o kadarda masrafli bisey degil ama yinede siz bilirsiniz.

• Kullanırlar ama bir süre sonra vura vura hb olur

• quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Acemiliğinizi attıktan sonra kendiniz diyeceksiniz zaten "daha büyük araç kullanabilirim" diye.

Önemli olan acemilik döneminin kazasız ve travmasız olarak atlatılması.

Bir uyarım daha olacak,alıştıktan sonra boşvermeyin dikkatli olmayı. Yani illaki görürsünüz farklı tarzda araç kullananları. Kötü olanları kendinize örnek almayın. 360 derecedir trafik,bir saniyelik dikkatsizlik bile kaza yaptırır.

kesinlikle doğru,

babamın çok yakın bir arkadaşının kızı arkadaşlarıyla kaza geçirmişti,
    babamla arkadaşı, haberi iş yerinde almışlar, hastaneye gidip de gördüklerinde dünya durmuş gibiydi korkudan üzüntüden kocaman adam hüngür hüngür ağladı zor tuttuk diye anlatır hep küçüklüğümüzden beri de hep bizi uyarırlar zaten dediğiniz gibi.

trafiğe dalgın, uykusuz, yorgun ve öfkeliyken çıkmayacaksın, hele alkollüyken bahsi mevzu bile değil cümleleriyle büyüdüm.

dediğiniz gibi bir saniye ile canlar gidiyor allah esirgesin :(

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Kullanırlar ama bir süre sonra vura vura hb olur

aahhhahahahah görücez hep beraber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caracaszibidih -- 12 Ağustos 2014; 10:21:33 >
  • otomatik olduktan sonra pekte fark etmez, benim doktor passat kullanıyordu
  • Daha önce hb araba kullanan bir bayan iş arkadaşım var, sonradan insignia aldi, şimdide captiva kullaniyor. Sormuştum 'zor olmuyor mu neden hb kullanmiyorsun' diye. 'Aksine daha kolay oluyor, küçük arabaları trafikte çok sıkıştırıyorlar' demişti. Malesef bayanlar için trafikte böyle bir zorlukta var. O yüzden hiç korkmaniza gerek yok. Alışınca sedan araç çok daha keyiflidir. Kendim avensis kullaniyorum. Hiç zorluk çekmiyorum. Bir önceki aracim Hyundai Getz'di.

• quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

kalabalık bir ailoe değilseniz sedana grek yok. bence hb arabaya bakmalısınız. park olayınız nasıl bilemem ama bayanlar geneşlde park yaparken zorlanır o yüzden ş.içi kullanacaksanız sedana gerek yok.

evet şehir içi fakat tamamen güvenlik ve biraz da sedan aracın seyahatlerimde sağlayacağı rahatlığı için istiyorum.

park sorunu yaşar mıyım sorunu zaten beni bitiren diğer nokta :)

teşekkürler

sedan yerine ben olsam sw bakarım hem bagaj geniş hemde sedana göre daha raqhat park ediliyor. böylelikle hem uzun yolda hem ş.içinde rahat edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

otomatik olduktan sonra pekte fark etmez, benim doktor passat kullanıyordu

manuel düşünüyorum dersem forumdan gönderirler mi beni sizce? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

sedan kadınlara yakışmıyor benim gözümde

yeni mazda 2'yi bekleyin derim

kadınlar sedan araba kullanabilir mi?

.)
    bir kadın dediğin hb kullanacak arkadaş daha :))

şaka bir yana doğrudur, ama inanın hiç mazdaya falan bulaşmayı düşünmedim.

sağolun cevap için

mazda alıpta pişman olan yoktur

bunu yazın bir köşeye ve değerlendirmeye alın bence

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Daha önce hb araba kullanan bir bayan iş arkadaşım var, sonradan insignia aldi, şimdide captiva kullaniyor. Sormuştum 'zor olmuyor mu neden hb kullanmiyorsun' diye. 'Aksine daha kolay oluyor, küçük arabaları trafikte çok sıkıştırıyorlar' demişti. Malesef bayanlar için trafikte böyle bir zorlukta var. O yüzden hiç korkmaniza gerek yok. Alışınca sedan araç çok daha keyiflidir. Kendim avensis kullaniyorum. Hiç zorluk çekmiyorum. Bir önceki aracim Hyundai Getz'di.

evet :/
    aynı endişeden muzdaribim bende, bir diğer taraftan da güvenlik açısından biraz takıntılıyım heralde.
    bilmiyorum anlış mı düşünüyorum fakat nedense sedan araçlar bana daha güvenli geliyor, tabii belirli modeller için söylüyorum

çok teşekkür ederim nazik cevabınıza, umarım en mantıklı çözüme ulaşırım .)

sevgiler

• Kendinize güveniniz varsa çok rahat kullanırsınız.Benim kız arkadaşım 3 Sene önce alıp 1 Yıl kullandığım Ford Ranger'ı bile çok rahat kullanıyordu.Bir diğer örnek bayan bir öğretmen arkadaşım B6 Passat kulanıyor hemde SiyahKaymakam gibi geziyorKısacası kullanmakta sıkıntı çekmessiniz ancak yinede hangi araç hoşunuza gidiyorsa ve ihtiyacınızı karşılıyorsa o aracı tercih edin gerisi teferruat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan555 -- 12 Ağustos 2014; 10:11:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.