Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

sedan kadınlara yakışmıyor benim gözümde

yeni mazda 2'yi bekleyin derim

kadınlar sedan araba kullanabilir mi?

.)
    bir kadın dediğin hb kullanacak arkadaş daha :))

şaka bir yana doğrudur, ama inanın hiç mazdaya falan bulaşmayı düşünmedim.

sağolun cevap için

mazda alıpta pişman olan yoktur

bunu yazın bir köşeye ve değerlendirmeye alın bence

bakalım artık,

önce bir kasaya ve segmente karar verebilirsem dediğinize de bir bakayım en azından şuan ki mazdalara .)

teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Kendinize güveniniz varsa çok rahar kullanırsınız.Benim kız arkadaşım 3 Sene önce alıp 1 Yıl kullandığım Ford Ranger'ı bile çok rahat kullanıyordu.Bir diğer örnek bayan bir öğretmen arkadaşım B6 Passat kulanıyor hemde SiyahKaymakam gibi geziyorKısacası kullanmakta sıkıntı çekmessiniz ancak yinede hangi araç hoşunuza gidiyorsa ve ihtiyacınızı karşılıyorsa o aracı tercih edin gerisi teferruat.

çook teşekkür ederim,
    aynen bahsettiğiniz gibi kendine güven bütün olayın özü galiba .)

tekrar teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

kalabalık bir ailoe değilseniz sedana grek yok. bence hb arabaya bakmalısınız. park olayınız nasıl bilemem ama bayanlar geneşlde park yaparken zorlanır o yüzden ş.içi kullanacaksanız sedana gerek yok.

evet şehir içi fakat tamamen güvenlik ve biraz da sedan aracın seyahatlerimde sağlayacağı rahatlığı için istiyorum.

park sorunu yaşar mıyım sorunu zaten beni bitiren diğer nokta :)

teşekkürler

sedan yerine ben olsam sw bakarım hem bagaj geniş hemde sedana göre daha raqhat park ediliyor. böylelikle hem uzun yolda hem ş.içinde rahat edersiniz.

sw bana nedense tipsiz geliyor yahu :)
    tabii tamamen kendi bakış açım bu, ama bir de honda city görüp aa ne güzelmiş diyen bir insanım :)))
    böyle de tuhafımdır .)

teşekkür ederim

• Tabikide kullanırsın ama bi hb kadar rahat olmaz. Park ederken baya zorlanırsın. Hb başlaman daha iyi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Acemiliğinizi attıktan sonra kendiniz diyeceksiniz zaten "daha büyük araç kullanabilirim" diye.

Önemli olan acemilik döneminin kazasız ve travmasız olarak atlatılması.

Bir uyarım daha olacak,alıştıktan sonra boşvermeyin dikkatli olmayı. Yani illaki görürsünüz farklı tarzda araç kullananları. Kötü olanları kendinize örnek almayın. 360 derecedir trafik,bir saniyelik dikkatsizlik bile kaza yaptırır.
    Bazı kadınlar ezik fıtratları gereği sağda solda espiremez, kahkaha atamaz, bar pavyon zinhar gezemez, bedeni ile ilgili önemli kararları veremez, çalışamaz ve tabii ki de sedan araba kullanamaz.

Ancak iffetine, meşrebine terbiyesizce, utanmazca ve hadsizce laf edilmesinden çekinmeyen, "elalem ne der?" dangalaklığı ile hayatına sınır koymamış, kendine güvenen ve kendine atılan çamurlara "benim neyimi kıskandı gene bu it" edasıyla bakabilen, otoriteyi her fırsatta sallamayı kendine görev edinmiş, tuttuğunu koparan, hakkını arayan ve savunan, benim saygı duyduğum ve Allahtan bir tırnakçık kadar bile olsa korkuyorsam, korkma sebebim olan tip hatunlar (Karıdan - eş manasında- korkmayan Allahtan korkmazmış) sedanı geçtim, Tır kafası da kullanır. İsterse otobanda boeing ile makas atar ne bileyim?

Neticede bilimsel olarak hatun kişi ile er kişi arasında doğuştan gelen bir yatkınlık farkı yoktur. Sadece yetiştiriliş tarzı itibari ile ilginin gelişip gelişmemesi ile alakalı bir "zor yetenek gelişmesi" durumu söz konusu. Ancak ilginiz varsa sorun olmayacaktır. İsterseniz araba kullanmaya Lincoln Navigator ile başlayabilirsiniz. Şu anda halen 40 yıllık vosvosunu kullanan 85'lik teyzeler tanıyorum. Lincoln Navigator kullanmaktan kat be kat zordur şimdi.

Bir hatun kişi olarak açtığınız konu başlığınızın seksist çağrışımlar yaptığını söylemem gerekir. Birçeşit içselleştirilmiş ayrımcılık bu. Siyahi çocuğun kendisinin siyah olduğunu bilerek, hangi bebek daha güzel diye sorulduğunda beyaz olanı göstermesi gibi...
    http://www.youtube.com/watch?v=s9uVp1My1A0

Kadınlar tabii ki sedan araba kullanabilir. Bunun cinsiyetle alakası nedir? Acemiler sedan araba kullanabilir mi diye soracak olursanız, kullanır. Neye alışırsa onu kullanır. Ben Opel Frontera ile acemiliğimi attım. Şu anda traktör, kamyon falan da kullanabiliyorum. Ben Fronterayı çarpmadan park edebiliyorduysam, siz de bir sedanı çarpmazsınız. Kullanması kolaydan ziyade, sağlam, çizseniz vursanız üzülmeyeceğiniz ve mümkün olduğunca düz adam sami olan bir araba almaktır. Acemilikte otomatik araba kullanmamak lazım. İyi araba kullanmanın temeli aynı anda çok iş yapmaktır. Manuel araba buna faydalı. debriyaj, geri kaçırmama falan gelecekte acemiliği attığınızda sizi çok daha iyi şoför yapacaktır. Hill Holderdan uzak durun mesela. Tüm bunları kendiniz yapabilmelisiniz. Allahın belası bir araba opel Frontera; ama bana çok şey kattı. bu kadar da aşağılık bir araba almayın tabi de, asıl bütçenizin altında, vurup kırabileceğiniz, sonra da çöt diye satabileceğiniz arabalar bakın derim. Görsel olarak ne seviyorsanız onu tercih edin. Hepsini kullanırsınız. Sedancı iseniz sedan almaktan çekinmeyin. Ben Liftbackçiyim. Liftback HB modern bir spor araba için elimdeki Station ve Cabrio'dan vazgeçebilirim. Zevk meselesi bu işler.

Acemilikte ufak tefek kaza her zaman olur. Bit kadar araba alsanız da hasar vereceksiniz, montofon ineği gibi bir araba alsanız da hasar vereceksiniz. Burada şans faktörü önemli. Şanslı iseniz ufak tefek hasarlar vereceksiniz, değilseniz orta çaplı hasarlar oluşacak.

• Ben acemi bir surucunun hb kullanmasi taraftariyim cunku arac buyudukce acemi suruculerin aracin kontrolunu saglamakta zorlandiklarini gozlemledim. Ama acemilik gecince hangi arabayi kullandiginizin bir onemi yok 19 yasinda aldim ehliyetimi 5 senedir araba kullaniyorum kendi arabalarim hep kendi istegim dogrultusunda hb oldu ama yeri geldi sedan kullandim. Hb arabada pistim simdi kullanamayacagim araba gidemeyecegim yol yok :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Daha önce hb araba kullanan bir bayan iş arkadaşım var, sonradan insignia aldi, şimdide captiva kullaniyor. Sormuştum 'zor olmuyor mu neden hb kullanmiyorsun' diye. 'Aksine daha kolay oluyor, küçük arabaları trafikte çok sıkıştırıyorlar' demişti. Malesef bayanlar için trafikte böyle bir zorlukta var. O yüzden hiç korkmaniza gerek yok. Alışınca sedan araç çok daha keyiflidir. Kendim avensis kullaniyorum. Hiç zorluk çekmiyorum. Bir önceki aracim Hyundai Getz'di.

evet :/
    aynı endişeden muzdaribim bende, bir diğer taraftan da güvenlik açısından biraz takıntılıyım heralde.
    bilmiyorum anlış mı düşünüyorum fakat nedense sedan araçlar bana daha güvenli geliyor, tabii belirli modeller için söylüyorum

çok teşekkür ederim nazik cevabınıza, umarım en mantıklı çözüme ulaşırım .)

sevgiler

Alıntıları Göster
    Her şeyden önce o korkuyu atacaksınız. Sakin olacaksınız. Etrafınızdakilere aldırış etmeyin. Eğer trafikte korkarsanız ve de bunu anlarlar ise sıkıntı verebilirler. Çünkü biz trafikte tahammülsüz bir ırk olduğumuz için.
    Ve de benim tavsiyem geniş bir araç ile başlayın ki sonrası sizin için daha iyi olsun. Bir süre park probleminiz olur, bir park sensörü takarak onu da çözebilirsiniz.

• quote:

quote:

Daha önce hb araba kullanan bir bayan iş arkadaşım var, sonradan insignia aldi, şimdide captiva kullaniyor. Sormuştum 'zor olmuyor mu neden hb kullanmiyorsun' diye. 'Aksine daha kolay oluyor, küçük arabaları trafikte çok sıkıştırıyorlar' demişti. Malesef bayanlar için trafikte böyle bir zorlukta var. O yüzden hiç korkmaniza gerek yok. Alışınca sedan araç çok daha keyiflidir. Kendim avensis kullaniyorum. Hiç zorluk çekmiyorum. Bir önceki aracim Hyundai Getz'di.

aynı endişeden muzdaribim bende, bir diğer taraftan da güvenlik açısından biraz takıntılıyım heralde.
    bilmiyorum anlış mı düşünüyorum fakat nedense sedan araçlar bana daha güvenli geliyor, tabii belirli modeller için söylüyorum

sevgiler

Alıntıları Göster
    Şahsen bayanlara yakıştıramıyorum ben sedanı

Hatchback ve sportif crossoverler yada SUV lar yakışıyor bayanlara.Özellikle juke yi yakıştırıyorum.Yada mini cooper tarzı arabaları.Zaten minide bayan arabası etiketi var.Büyük isterseniz sportif crossover yani juke.Daha büyük isterseniz SUV tabi o fiyatlara zor.Daha küçük isterseniz hatchback alın derim ama sedan cidden gitmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 12 Ağustos 2014; 10:35:03 >

• Park sorunu olabilir iyi park edemiyorsaniz çok kulağınızı cinlatirlar
  • caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    korkmayın ve yeteneklerinizi küçümsemeyin, tabii ki siz ve diğer bayanlar sedan aracı rahatlıkla kullanabilirsiniz. şu videoyu izleyin ve istediğiniz sedan aracı alıp iyi günlerde kullanın

• quote:

quote:

sevgiler

Alıntıları Göster
    Manuel vites kullanabiliyorsanız Sedan araç da kullanırsınız, bir iki sensör ve geri görüş kamerası ile de park sorunu çözülür. onun haricinde ne gibi bir sorun yaratıyor sedan ben onu bile anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bazı kadınlar ezik fıtratları gereği sağda solda espiremez, kahkaha atamaz, bar pavyon zinhar gezemez, bedeni ile ilgili önemli kararları veremez, çalışamaz ve tabii ki de sedan araba kullanamaz.

Ancak iffetine, meşrebine terbiyesizce, utanmazca ve hadsizce laf edilmesinden çekinmeyen, "elalem ne der?" dangalaklığı ile hayatına sınır koymamış, kendine güvenen ve kendine atılan çamurlara "benim neyimi kıskandı gene bu it" edasıyla bakabilen, otoriteyi her fırsatta sallamayı kendine görev edinmiş, tuttuğunu koparan, hakkını arayan ve savunan, benim saygı duyduğum ve Allahtan bir tırnakçık kadar bile olsa korkuyorsam, korkma sebebim olan tip hatunlar (Karıdan - eş manasında- korkmayan Allahtan korkmazmış) sedanı geçtim, Tır kafası da kullanır. İsterse otobanda boeing ile makas atar ne bileyim?

Neticede bilimsel olarak hatun kişi ile er kişi arasında doğuştan gelen bir yatkınlık farkı yoktur. Sadece yetiştiriliş tarzı itibari ile ilginin gelişip gelişmemesi ile alakalı bir "zor yetenek gelişmesi" durumu söz konusu. Ancak ilginiz varsa sorun olmayacaktır. İsterseniz araba kullanmaya Lincoln Navigator ile başlayabilirsiniz. Şu anda halen 40 yıllık vosvosunu kullanan 85'lik teyzeler tanıyorum. Lincoln Navigator kullanmaktan kat be kat zordur şimdi.

Bir hatun kişi olarak açtığınız konu başlığınızın seksist çağrışımlar yaptığını söylemem gerekir. Birçeşit içselleştirilmiş ayrımcılık bu. Siyahi çocuğun kendisinin siyah olduğunu bilerek, hangi bebek daha güzel diye sorulduğunda beyaz olanı göstermesi gibi...
    http://www.youtube.com/watch?v=s9uVp1My1A0

Kadınlar tabii ki sedan araba kullanabilir. Bunun cinsiyetle alakası nedir? Acemiler sedan araba kullanabilir mi diye soracak olursanız, kullanır. Neye alışırsa onu kullanır. Ben Opel Frontera ile acemiliğimi attım. Şu anda traktör, kamyon falan da kullanabiliyorum. Ben Fronterayı çarpmadan park edebiliyorduysam, siz de bir sedanı çarpmazsınız. Kullanması kolaydan ziyade, sağlam, çizseniz vursanız üzülmeyeceğiniz ve mümkün olduğunca düz adam sami olan bir araba almaktır. Acemilikte otomatik araba kullanmamak lazım. İyi araba kullanmanın temeli aynı anda çok iş yapmaktır. Manuel araba buna faydalı. debriyaj, geri kaçırmama falan gelecekte acemiliği attığınızda sizi çok daha iyi şoför yapacaktır. Hill Holderdan uzak durun mesela. Tüm bunları kendiniz yapabilmelisiniz. Allahın belası bir araba opel Frontera; ama bana çok şey kattı. bu kadar da aşağılık bir araba almayın tabi de, asıl bütçenizin altında, vurup kırabileceğiniz, sonra da çöt diye satabileceğiniz arabalar bakın derim. Görsel olarak ne seviyorsanız onu tercih edin. Hepsini kullanırsınız. Sedancı iseniz sedan almaktan çekinmeyin. Ben Liftbackçiyim. Liftback HB modern bir spor araba için elimdeki Station ve Cabrio'dan vazgeçebilirim. Zevk meselesi bu işler.

Acemilikte ufak tefek kaza her zaman olur. Bit kadar araba alsanız da hasar vereceksiniz, montofon ineği gibi bir araba alsanız da hasar vereceksiniz. Burada şans faktörü önemli. Şanslı iseniz ufak tefek hasarlar vereceksiniz, değilseniz orta çaplı hasarlar oluşacak.

aahh işte bütün meseleyi özetleyen bir mesaj daha .)

hem katılıyorum hem katılmıyorum ibaresini bulamadım, affola ;)

katılmadığım kısıma bir ek yapmak isterim izninizle, kesinlikle bilinçli açılmış seksist bir başlıktır çünkü araba kullanmaya karar vermiş bir hatun kişi olarak Türkiye' de yaşıyorum.
    Zaten bu sebeple bünyede genetik bir kendine güvensizlik serpiştirilmişken; trafikte bu gözler neler görüyor'dan tutun da, allahın hırbosu gelmiş altında heyelua bir arabayla hemen yandaki Micra kullanan sarışın kızcağızı nasıl sıkıştırıyor görüyor musun' a kadar uzanıyor bu başlığın sebebi.

Yoksa bu hatun kişi aslanlar gibi araba kullanır kullanmasına da, can benim canım; araba benim araba, e karşımdaki insan evladının da canı,
    sonuç nereye varır ustam?

'sen kadınsan, bindiğin arabaya göre trafikte rahat olacaksın yahut olmayacaksın' in çözümlerini arıyorum nacizane .)

"Acemilikte otomatik araba kullanmamak lazım. İyi araba kullanmanın temeli aynı anda çok iş yapmaktır. Manuel araba buna faydalı. debriyaj, geri kaçırmama falan gelecekte acemiliği attığınızda sizi çok daha iyi şoför yapacaktır." ve bir de şu cümleler doğru yolda olduğumu farkettirdi yine .)

üşenmeden yazmışsınız, çok teşekkür ederim eşsiz nezaketinize.

sevgiler

• Kadınlar sedan araba kullanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: incioz

Ben acemi bir surucunun hb kullanmasi taraftariyim cunku arac buyudukce acemi suruculerin aracin kontrolunu saglamakta zorlandiklarini gozlemledim. Ama acemilik gecince hangi arabayi kullandiginizin bir onemi yok 19 yasinda aldim ehliyetimi 5 senedir araba kullaniyorum kendi arabalarim hep kendi istegim dogrultusunda hb oldu ama yeri geldi sedan kullandim. Hb arabada pistim simdi kullanamayacagim araba gidemeyecegim yol yok :)

aslında ben de tam tersi düşünüyorum, ufak tefek endişelerimi şaşkınlığımı saymazsak.
    Çünkü nasıl ve ne şekilde alışılırsa o şekilde gittiğini gözlemliyorum ben de.

Tabii ki "aman canım alışamazsam nolucak" serbestliğinden bahsetmiyorum.

kazasız, keyifli sürüşler dilerim .)
  • kullanamazsin diyenlere inat,kesinlikle sedan hatta manuel bir sedan alip kullanmalisin.honda accord,mazda 6,mondeo gibi oturakli,yolu tutan bir sedan aracin keyfini aldiktan sonra zaten istesende hb araca yonelmezsin.
    Hyundai sonata,bmw 3, hatta lincoln navigator kullanan bayanlar taniyorum.hepside gayet memmunlar buyuk araclarindan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^Evo^^

Her şeyden önce o korkuyu atacaksınız. Sakin olacaksınız. Etrafınızdakilere aldırış etmeyin. Eğer trafikte korkarsanız ve de bunu anlarlar ise sıkıntı verebilirler. Çünkü biz trafikte tahammülsüz bir ırk olduğumuz için.
    Ve de benim tavsiyem geniş bir araç ile başlayın ki sonrası sizin için daha iyi olsun. Bir süre park probleminiz olur, bir park sensörü takarak onu da çözebilirsiniz.

ve yine bir "yapabilirim ben bu işi" gülümsemesi geldi yerleşti suratıma .)

çok teşekkür ederim, evet geniş araç sanırım en mantıklısı olacak benim için.
    Trafikte tahammülsüzlükten ziyade saygı eksikliği yaşamasak aslında şahane olucak, hiç bir sorun pürüz kalmayacak da :/

tekrar teşekkür ederim .)

• Arabalara iyice asina olun anlayacaksiniz ki kaputu uzun araba bagaji uzundan daha zor kullaniliyor
  • quote:

quote:

sevgiler

Alıntıları Göster
    isterseniz otobüs bile kullanabilirsiniz bu tamamen size bağlı liseyi bitirmek üzere olan kız kardeşime biraz özgüven ile 70 model traktör dahi kullandırdım. Torosla öğrettim araba kullanmayı ki yukarıda yazdığım vasıtalarının direksiyonu dönmez vitesi geçmez kullanacağınız arabanın tipinin nasıl olduğu önemli değil mesele sizin özgüveniniz büyük araba her zaman avantajlıdır buda ayrı bir mevzu

• quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

Şahsen bayanlara yakıştıramıyorum ben sedanı

Hatchback ve sportif crossoverler yada SUV lar yakışıyor bayanlara.Özellikle juke yi yakıştırıyorum.Yada mini cooper tarzı arabaları.Zaten minide bayan arabası etiketi var.Büyük isterseniz sportif crossover yani juke.Daha büyük isterseniz SUV tabi o fiyatlara zor.Daha küçük isterseniz hatchback alın derim ama sedan cidden gitmiyor

.)

SUV'ler şahane gerçekten de ama fiyatları çok yakıyor benim bütçenin yapraklarını .)
    bayan arabasından ziyade, arabaya hakimiyet konusunda endişelerim vardı açıkçası. Ama en başından konuştuğumuz gibi sanırım biraz kendine güven, fazlasıyla dikkat ve trafiğin mantığını kavramayla çözücem gibi görünüyor bu sorunu :)

çok teşekkür ederim cevap için

• quote:

Orijinalden alıntı: zorradam

Park sorunu olabilir iyi park edemiyorsaniz çok kulağınızı cinlatirlar

aahahah işte kulağım çınlamasın diye deli danalar gibi her fırsatta "noluuur biraz daha çalışalım tamam kaç ay oldu ama biraz daha" koşturup duruyorum :)

park sensörü belki başlarda işime yarayabilir extradan :/

ps: evet biraz fazla garanticiyim park edemezsem bin kere dönmekten üşenmem :)

teşekkür ederim cevap için .)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.