Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

forumda oldukça yeni olan bir bayan üyeyim, fakat hemen her konuda akıl danıştığım bir forum burası.
    Açıkçası cesaret edememiştim sormaya şimdiye kadar fakat tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Ehliyeti yeni aldım, araba kullanmaya da yeni başladım. Yani henüz acemiyim.

Araba almayı düşünüyoruz fakat kafalar çok karıştı bu aşamada,
    Babam ve ben bütçemiz dahilinde (35.000 - 40.000tl) sedanve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağım bir araç alma taraftarıyız, güvenli ve sağlam bir araç olsun diyerek, fakat annem "sen kadınsın napıcaksın erkek arabalarını hatchback en iyisi kadınlar için diye cesaretimi kırıyor :(

sizce sedan arabalara bakmamalı mıyım gerçekten? daha doğrusu alışabilir miyim büyük arabaya?
    korkarak da trafiğe çıkmak istemiyorum ama bu aşamada seçim cidden cesaret istiyor :(

yaşım 26 ve öyle nazlı nuzlu bir tip de değilim :)

bunu burda sizlere abilerime sormamdaki amaç tarafsız ve güvenilir fikirler alabilmek.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

sonradanGelenEdit:

olumlu ve yapıcı cevaplar veren, eleştiri yapan her bir arkadaşa içtenlikle teşekkür ederim.

Konunun özeti şu idi:
    55 kg ve zayıf sayılabilecek bir yapıya sahip olmamdan dolayı sedan diye tabir ettiğimiz geniş ve büyük araçları kullanabilir miyim sizce? idi.
    Tamamen kişisel endişelerle ilgiliydi.
    Ve istediğim, ihtiyacım olan cevapları aldım.

Olumlu yorum ve eleştiri yapan, yanlışımı düzeltmek isteyip bilmediğimi aktarmak isteyen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Herkese sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caracaszibidih -- 12 Ağustos 2014; 21:39:20 >

• Bu tamamen size bağlı. Kullanabilir tabi ki neden kullanmasın? Bizim apartman da PASSAT kullanan bayan vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Bu tamamen size bağlı. Kullanabilir tabi ki neden kullanmasın? Bizim apartman da PASSAT kullanan bayan vardı.

aslında evet yani esas sorun bir türlü karar veremiyor oluşum.
    Bir gün tamam gidip jettalara bakalım diyorum, başka bir gün e astra mi baksak acaba diye kukumav kuşu gibi düşünüyorum :/

çıkamadım bir türlü işin içinden :)

cevabınız için teşekkür ederim
  • kalabalık bir ailoe değilseniz sedana grek yok. bence hb arabaya bakmalısınız. park olayınız nasıl bilemem ama bayanlar geneşlde park yaparken zorlanır o yüzden ş.içi kullanacaksanız sedana gerek yok.
  • Kullanılabilir tabii ki. Fakat park ederken HB'nin arka kısmı daha tahmin edilebilir oluyor. Ayrıca hb aracın bagajı bence daha kullanışlı. Park ve kullanım sorunum olmamasına rağmen, tüm araçlarım hb oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minibüs kullanan bayanlar görüyorum. Siz kendinize güvenebiliyorsanız alışınca rahatça sürersiniz bence. Ama sedanı park etmekte falan zorlanılıyor genelde.
  • Çok sayıda doblo ve son olarak Caravelle kullanan bi bayan gördükten sonra,neden kullanamasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • trafikte sedan kullanan binlerce bayan görüyorum, tek farkları biraz yavaş kullanmaları.
  • caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    Kullanır neden kullanmasın biraz yetenek işi ama denemeden bilemezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre A.

Çok sayıda doblo ve son olarak Caravelle kullanan bi bayan gördükten sonra,neden kullanamasın

aahhahah evet Caravelle' e simdi baktim :)) çok iyiymiş cidden, sanırım bende kendine güven problemi var ben farkında değilim henüz :)

bana söylenilen şeylerin başında 'kadınlar park sorunu yaşıyor apla', 'ablam sen onu nabıııcan gel biz sana ufak tefek bişey alalım', 'ohoo sen onu kullanaman bacım',
    'ya kadınlar araba kullanırken rezalet beceremezsiniz büyük arabayla başetmek zor olur' .. gibi cümleler duydum taksici arkadaşlara sorduğumda :)

max. 4 taksici abi çıktı aslanlar gibi kullanırsın diyen :/

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

trafikte sedan kullanan binlerce bayan görüyorum, tek farkları biraz yavaş kullanmaları.

evet ben kendilerine ağzım açık hayran hayran bakarken buluyorum kendimi :)
    peki birşey daha sorsam, hatchback araba ile sedan araba arasında ciddi bir fark var mıdır?
    yani kullanırken arabaya hakimiyet konusunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

o yeteneğin olup olmadığını anlamak için araba kiralasam diyorum aslında, arabayı almadan önce,
    mantıklı olur mu sizce?

çünkü arabayı görmeye gittiğim zaman bunu anlamam imkansız olur sanırım yanlış mı düşünüyorum ki?
  • trafikte nasıl pratik ve hızlı olabilecekseniz, o aracı tercih edin lütfen. siz alışıncaya kadar bile, insanlar sizin acemliğinizi, yahut yavaşlığınızı çekmek zorunda değil.

ayrıca, geniş bagaja hangi durumlarda ihtiyaç duyuyorsunuz ve bir yılda bu, kaç kez başınıza geliyor gibi hesaplar yapabilirsiniz.

yılda 3 4 defa lazım olduğu için 360 gün boş bagajı arkanızda taşımak
  • Bana sorarsanız küçük araba almayın. Malesef bizim trafikte küçük arabayı sallayan yok. Genelede sıkıştırıyor insanlar.
    Düz yolda giderken araba SW olmuş sedan olmuş farketmezsiniz bile. Sadece geri geri parkederken fark ortaya çıkar.
    Gerçi günümüzde park sensörleri, arka görüş kameraları da o farkı sıfırladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

o yeteneğin olup olmadığını anlamak için araba kiralasam diyorum aslında, arabayı almadan önce,
    mantıklı olur mu sizce?

çünkü arabayı görmeye gittiğim zaman bunu anlamam imkansız olur sanırım yanlış mı düşünüyorum ki?

Ne kadar süre kiralayacağınıza bağlı 1 gün kiralayarak kullanıp kullanamayacağınızı anlayamayabilirsiniz.
  • Sene olmus 2014, artik araclarda arka park sensoru ön park sensoru vs zibille sensor var. Yoksa da 100 tl se satiliyor. Birsuru kadin var 6 metrelik jipleri canavar gibi kullaniyor.

• caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    Eşim de kullanamayacağını düşünüyordu ancak kullanıyor, geri geri park bile edebiliyor :) sedan ihtiyacınız varsa kullanabilir miyim sorusu / endişesi gereksiz bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonofisiris

trafikte nasıl pratik ve hızlı olabilecekseniz, o aracı tercih edin lütfen. siz alışıncaya kadar bile, insanlar sizin acemliğinizi, yahut yavaşlığınızı çekmek zorunda değil.

ayrıca, geniş bagaja hangi durumlarda ihtiyaç duyuyorsunuz ve bir yılda bu, kaç kez başınıza geliyor gibi hesaplar yapabilirsiniz.

yılda 3 4 defa lazım olduğu için 360 gün boş bagajı arkanızda taşımak

elbette değil.
    bu yüzden ehliyetimi alıdığımdan beri (3aydır) özel ehliyet hocasıyla haftada 4 gün 3'er saat çalışıyorum ve burda bu yüzden sizin başınızı ağrıtıyorum en mantıklı seçim için .)

evet bagaj konusunu bende düşündüm, genellikle bagaja ihtiyaç duyuyorum sık seyahat ettiğim için fakat burda önemli olan sanırım doğru araba seçimi.

teşekkür ederim tekrar

• Bulunduğum şehirde(Adana) belediye otobüslerini kadınlar kullaniyor. Çokta iyi benim gördüklerim. Sizde sedan arabayı çok rahat kullanırsiniz. Ön-arka park sensörleri ve birde geri görüş kamerasi taktirin tamamdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Bana sorarsanız küçük araba almayın. Malesef bizim trafikte küçük arabayı sallayan yok. Genelede sıkıştırıyor insanlar.
    Düz yolda giderken araba SW olmuş sedan olmuş farketmezsiniz bile. Sadece geri geri parkederken fark ortaya çıkar.
    Gerçi günümüzde park sensörleri, arka görüş kameraları da o farkı sıfırladı.

ahh evet en büyük problemlerden biri değil mi?
    babamın endişesi de bu birazcık, alışana kadar kçın kçın gitmeye bile şansın olmayacak sıkıştırırlarsa ve büyük bir kazaya karışırsan allah esirgesin canını kurtaramayız içerden diyor :/

teşekkür ederim bu arada vaktinizi aldım hepinizin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.