Şimdi Ara

Kadınlardaki Aşırı Atatürk Sevgisinin Nedeni (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forum hayatım boyunca kimseyi bloklamadım huyum değil mlsf : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Forum hayatım boyunca kimseyi bloklamadım huyum değil mlsf : )
    asdjasjdkasjkdjka :D ama okurken yorum yaparken boşuna enerji sarfediyorsun. mesela ben A+ sınıfı enerji tasarruflu biriyken sen B, C sınıfına düşüyorsun. böyle düşün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Analizcizeuss

Bu mesaj silindi.
    twitter, instagram, facebook.. aklına gelirse.
  • Atatürk olmasaydı Pakistan, İran, Afganistan'dan farkımız kalmayacaktı ama Atatürk ahım şahım bir lider değil, ne yapmış ki :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Analizcizeuss

Bu mesaj silindi.
    Ben anıyorum :/
  • Kazım Karabekir Paşa büyük bir komutandı ama hiç ismi anılmaz, hatta birçok resimlerden bilerek silinmiştir ve tarihten tasfiye edilmeye çalışılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 5 Haziran 2020; 14:52:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Kazım Karabekir Paşa büyük bir komutandı ama hiç ismi anılmaz, hatta birçok resimlerden bilerek silinmiştir ve tarihten tasfiye edilmeye çalışılmıştır.
    Nereye anılmıyor? Sürekli olarak geçiyor adı.
  • kardeş sen bilgili birine benziyon.
  • Hocam sen tarih bilgini nereden alıyorsun. Atatürk İngiliz kuşatması altında istanbulda iken, nasıl Anadolu'ya çaktırmadan gidebilirimin hesaplarını yapıyordu. Isyanları bastırmak için bir müfettiş gorevlendirileceğini öğrenince adam hazine bulmuş gibi seviniyor. Ve niyetini gizlemek için elinden gelen herşeyi yapıyor. Hükümet kendisini seçsin diye çok uysal davranıyor. Zaten hukumetin seçebilecegi iki üç tane paşa var. Atatürk içlerinde en tanınan paşa üstelik padişahın yaveri.
    Lütfen kaynaksız, desteksiz konuşmayın. Atatürk öyle sıradan bir kahraman değil. Vatanı ve özellikle milleti için her türlü fedakarlığı yapacak, üstün bir zekaya sahip bir kahraman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 6 Haziran 2020; 18:1:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRTFR

Nereye anılmıyor? Sürekli olarak geçiyor adı.

Alıntıları Göster
    Senede bir defa ölüm yıldönümüde geçerse geçiyor bir de Kurtuluş Savaşı konusu açılıp denk gelirse konuşuluyor. Oysa kendisi milli mücadeleyi ilk başlatanlardandır ve ismi daha çok anılması gereken bir çok önemli bir komutandır bana göre.
    Böyle bir adamın daha sonra istiklal mahkemesinde yargılanması da ayrıca öğrenilmesi gereken mayınlı arazili bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 6 Haziran 2020; 17:28:58 >
  • quote:

Mustafa Kemal‘in siyasi ideolojisinin vasat olduğu, siyasi faaliyetlerinde ahlâken büyük kabâhatlar işlediği de ayrı gerçeklerdir.

buna acımadan vurun arkadaşlar :D
  • Siyasi ideolojisi vasat mı.
    Kardeş vasat olan sensin bence.
    Neymiş vasat olan siyaseti. Söyle de biz de öğrenelim.
    Adamın yaptığı her işin arkasında derin bir akıl ve strateji var.

Ahmet Haşimin mektuplarını oku da Anadolu 1919 yılında ne haldeymis öğren. Millet mağaralarda yaşayıp, bok yakmaktan ileri gidememiş. Anadolu resmen üvey evlat gibi. Hiç yatırım görmemiş. Atatürk'ün Anadoluda 15 yılda yaptıklarını araştır bakalım.
    Atatürk'ü şimdide silah arkadaşları ile vurmak moda oldu galiba.
    Hepsi bizim için kahramandır eyvallah. Yalnız Atatürk'ü silah arkadaşlarından ayıran tarafı savaş zekasınin yaninda yaptığı reformlardır. Arkadaşlarının bile anlamadığı, bazilarinin sebepsiz yere karşı çıktığı devrimlerdir. Bugün Suudi Arabistan değilsek bunu bu reformlara borçluyuz.
    Gerçi suudi Arabistan dan beter bile olurduk. Sonuçta adamların petrolü var.
    Sizin derdinizi biliyorum ben aslında. Gerçeği öğrenmek değil. Siyahı beyaz, beyazı siyah yapmak niyetindesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakiki Osmanlı Torunu -- 6 Haziran 2020; 20:51:30 >

• İran Suriye demedim. Daha kötü olur dedim. Azıcık düşünürsen aslında gayet doğru olduğunu anlarsın.

Türklükle kafayı bozan aptal, Etrak-ı bi idrak diyenler süper zeka.
    İkiyüzlülükte sınır tanımıyorsunuz.
    Atatürk'ün Türklüğü bu kadar ön plana çıkarmasının sebebi işte bu anlayış. Etrak-ı bi idrak.
    Türkler aşağılanmış, aptal muamelesi görmüş, benliklerini tamamen kaybetmiş, kültürleri dilleri tecavüze uğramış.
    Atatürk'ün yapmaya çalıştığı şey bunu tersine çevirip kimlik kazandırmak, özgüven aşılamak.
    Türk milleti çalışkandır, türk milleti zekidir.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    Ne mutlu Türküm diyene.
    Bu sözler boşuna söylenmedi.
    Çok şey var daha öğreneceğiniz çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Mustafa Kemal 31 Ekim - 7 Kasım 1918 yılları arasında Yıldırım Orduları komutanlığı yaparken Adana'ya gittiğinde milli mücadele için insanları örgütleyip, ordunun silahlarını halka dağıttırdı ve kalan silahların büyük merkezlerde depolattırmak için (Mondros gereği) emir verdi. Daha sonra 10 Kasım 1918'de Yıldırım orduları lağvedildiğinde tekrar bu bölgeye gidip depoları denetledi ve halkı Kuvayı Milli'ye için teşkilatlandırdı. Padişah'a Harbiye Nazırlığı için başvurduktan günler sonra Adana'ya gidip halkı örgütlüyor "Geldikleri gibi giderler" cümlesini sarf ediyor. Daha ilk kurşunun atılmasına var 6 ay.

Kazım Karabekir Paşa ve Ali Fuat Paşa, Mustafa Kemal daha Güney'de İngilizler ile savaşırken Anadolu'da belli başlı örgütlemeler ve silah stoğu yapıyordu. Milli Mücadele'nin ilk yıllarında Ali Fuat Paşa'nın Batı'daki köylere sakladığı silahların payı büyük oldu. Atatürk Milli Mücadele'ye başladığında Kazım Karabekir paşa da Ali Fuat Paşa da Mustafa Kemal'e bağlılıklarını bildirdiler, bundan sonraki sürecin bundan sonraki kısmına da Atatürk'ün direktifleriyle devam ettiler.

Siyasi ideolojisini de daha onu üzerinden eleştirdiği İsmet İnönü ve Rauf Orbay hatıralarını okumamış kimseler bir zahmet eleştirmesin. Amacı belli haber sitelerindeki metinleri az biraz düzenleyip, gene o metinlerde yazanların verdiklerini kaynak olarak buraya atıp metinlerden de bahsetmeyen tipler lütfen önce iddialarını dayandırdıkları şeyleri bir okusunlar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.