Şimdi Ara

Kadınlardaki Aşırı Atatürk Sevgisinin Nedeni (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal değil mi? Atatürk olmasa hâla şeriatla yönetilen Osmanlı tebaasında bir adamın bilmem kaçınca eşi olacaklardı. Atatürk Türkiye'nin yüzü olarak merdivenden çıkan bir kadın figürü kullandı, ilk kadın pilot, kadınlara haklar... Bir kadın Atatürk'ü sevmesin kimi sevsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Normal değil mi? Atatürk olmasa hâla şeriatla yönetilen Osmanlı tebaasında bir adamın bilmem kaçınca eşi olacaklardı. Atatürk Türkiye'nin yüzü olarak merdivenden çıkan bir kadın figürü kullandı, ilk kadın pilot, kadınlara haklar... Bir kadın Atatürk'ü sevmesin kimi sevsin.
    Kadınlardaki Aşırı Atatürk Sevgisinin Nedeni

Belki fotoşopp diyenler olabilir bu da açıkaması;

Cumhuriyeti tutturmak için Osmanlı'yı kötüledik
    0
    "Osmanlıyı biz de kötüledik. Çünkü Osmanlıyı methetsek, cumhuriyeti tutturmakta zorluğumuz olurdu. Yalnız, şimdi dönüp geriye baktığımız zaman şöyle kötüledik, biz, kahramanlıklarla övündük. Yani Kanuni Sultan Süleyman'ı kötülemedik hiçbir zaman, yahut Fatih Sultan Mehmed'i kötülemedik. Ama padişahlar dendiği zaman topyekün kötüledik. Böyle bir dönemi geçirmek mecburiyetindeydik."

(SÜLEYMAN DEMİREL Türkiye Gazetesi, 09.10.1999)

• quote:

Orijinalden alıntı: Novagate

Belki fotoşopp diyenler olabilir bu da açıkaması;

Cumhuriyeti tutturmak için Osmanlı'yı kötüledik
    0
    "Osmanlıyı biz de kötüledik. Çünkü Osmanlıyı methetsek, cumhuriyeti tutturmakta zorluğumuz olurdu. Yalnız, şimdi dönüp geriye baktığımız zaman şöyle kötüledik, biz, kahramanlıklarla övündük. Yani Kanuni Sultan Süleyman'ı kötülemedik hiçbir zaman, yahut Fatih Sultan Mehmed'i kötülemedik. Ama padişahlar dendiği zaman topyekün kötüledik. Böyle bir dönemi geçirmek mecburiyetindeydik."

(SÜLEYMAN DEMİREL Türkiye Gazetesi, 09.10.1999)

Alıntıları Göster
    Dostum bunun benim yazdığımla alakası nedir?

• atiuser A kullanıcısına yanıt
    "Osmanlı tebaasında.." diyerek Osmanlıyı kötülemişsin ona cevap verdim,
    ayrıca kadınların rızası olmadan hiçbir erkek hiçbir kadınla zorla evlenemez, bu Osmanlıda da böyle, islamda da böyle şimdi de böyle.
  • quote:

"Osmanlı tebaasında.." diyerek Osmanlıyı kötülemişsin ona cevap verdim,
    ayrıca kadınların rızası olmadan hiçbir erkek hiçbir kadınla zorla evlenemez, bu Osmanlıda da böyle, islamda da böyle şimdi de böyle.
    Rıza'dan ne anladığınıza bağlı.

Bir insanı köle olarak büyütürseniz rızası en fazla azad edilmek olur, işkence görmemek olur.

Osmanlı tebası diyerek aşağıladığım doğru. Şu an bile kapalı kadınlar kendilerini aşağılayan bir dine saygı duyuyor, bunun ötesinde tapıyorlar. Bu bile rızanın ne kadar göreli olduğunu gösteriyor. Geniş düşünme alanı bırakılmayan insan siz ne verirseniz ona inanır, ve bu yaptığını "rızayla" yaptığını düşünür. Ancak bu pencereden sıyrılan kadınlar, kendilerini o dar pencereye hapseden öğreti ve erkek egemenlikten kurtuldukları için tabii ki Atatürk'ü sever.

• quote:

Rıza'dan ne anladığınıza bağlı.

Bir insanı köle olarak büyütürseniz rızası en fazla azad edilmek olur, işkence görmemek olur.

Osmanlı tebası diyerek aşağıladığım doğru. Şu an bile kapalı kadınlar kendilerini aşağılayan bir dine saygı duyuyor, bunun ötesinde tapıyorlar. Bu bile rızanın ne kadar göreli olduğunu gösteriyor. Geniş düşünme alanı bırakılmayan insan siz ne verirseniz ona inanır, ve bu yaptığını "rızayla" yaptığını düşünür. Ancak bu pencereden sıyrılan kadınlar, kendilerini o dar pencereye hapseden öğreti ve erkek egemenlikten kurtuldukları için tabii ki Atatürk'ü sever.

Alıntıları Göster
    Rıza demek istek arzu demektir bu kadar basit. Tarihin hiçbir döneminde ne islamda ne Osmanlıda kadınlar zorla evlendirilmedi, bugün Osmanlı olsaydı yine zorla evlendirilmeyecekti dostum burada slogancılık yapmana gerek yok bırakın artık bu ucuz slogancılığı sene 2020

Osmanlı tebaası diyerek Osmanlıyı aşağıladın, bak doğruymuş, işte bunun sebebi de bizlere yılardır aşılanan Osmanlı düşmanlığı ve nefreti bunu Demirel bile söylemiş.
    Yani sana olan cevabımda sorun yokmuş

• quote:

Rıza demek istek arzu demektir bu kadar basit. Tarihin hiçbir döneminde ne islamda ne Osmanlıda kadınlar zorla evlendirilmedi, bugün Osmanlı olsaydı yine zorla evlendirilmeyecekti dostum burada slogancılık yapmana gerek yok bırakın artık bu ucuz slogancılığı sene 2020

Osmanlı tebaası diyerek Osmanlıyı aşağıladın, bak doğruymuş, işte bunun sebebi de bizlere yılardır aşılanan Osmanlı düşmanlığı ve nefreti bunu Demirel bile söylemiş.
    Yani sana olan cevabımda sorun yokmuş

Alıntıları Göster
    Osmanlıdaki tebaa aşağılanmalı zaten. Kültürel olarak kendini kafese koyanları seven bir milleti aşağılamayıp ne yapalım? Tabii ki bu kültüre düşman olmalıyız. Modern dünyada, insan hakları, edebiyat, bilim gibi değerlere karşı çıkan her öğretiye düşman olmalıyız. Osmanlıyı cımbızlamadan genel olarak bakarsanız bunların hiçbirine değer vermediğini görebilirsiniz.(Anayasacılıktan sonraki dönemi ayrı tutuyorum)

"Tarihin hiçbir döneminde ne islamda ne Osmanlıda kadınlar zorla evlendirilmedi"

Oldu o zaman, biz kalkalım.

• quote:

Osmanlıdaki tebaa aşağılanmalı zaten. Kültürel olarak kendini kafese koyanları seven bir milleti aşağılamayıp ne yapalım? Tabii ki bu kültüre düşman olmalıyız. Modern dünyada, insan hakları, edebiyat, bilim gibi değerlere karşı çıkan her öğretiye düşman olmalıyız. Osmanlıyı cımbızlamadan genel olarak bakarsanız bunların hiçbirine değer vermediğini görebilirsiniz.(Anayasacılıktan sonraki dönemi ayrı tutuyorum)

"Tarihin hiçbir döneminde ne islamda ne Osmanlıda kadınlar zorla evlendirilmedi"

Oldu o zaman, biz kalkalım.

Alıntıları Göster
    Milleti aşağılamayayıp da ne mi yapalım?
    Senin o millet dediğin Osmanlı milleti senin ninelerin dedelerin oluyor, senin soyun sopun oluyor. Deden ninen senin bu yazdıklarını görse torum dediği adamın suratına tükürürdü eminim.

İşte sana öyle bir Osmanlı milleti nefreti aşıladılar ki geçmişini dedene ninene küfür ediyorsun şu an, kendi soyuna sopuna düşman oluyorsun ama farkında bile değilsin çünkü senin kafana böyle çivilediler, senin kafanı Osmanlı nefreti verdiler 20-30 sene artık kaç yaşındaysan bunu Demirel de ifade etmiş zaten sen ende celallendin ki ne alakası var diye? Bak çok alaksı varmış gördün mü.

• quote:

Milleti aşağılamayayıp da ne mi yapalım?
    Senin o millet dediğin Osmanlı milleti senin ninelerin dedelerin oluyor, senin soyun sopun oluyor. Deden ninen senin bu yazdıklarını görse torum dediği adamın suratına tükürürdü eminim.

İşte sana öyle bir Osmanlı milleti nefreti aşıladılar ki geçmişini dedene ninene küfür ediyorsun şu an, kendi soyuna sopuna düşman oluyorsun ama farkında bile değilsin çünkü senin kafana böyle çivilediler, senin kafanı Osmanlı nefreti verdiler 20-30 sene artık kaç yaşındaysan bunu Demirel de ifade etmiş zaten sen ende celallendin ki ne alakası var diye? Bak çok alaksı varmış gördün mü.

Alıntıları Göster
    Popülist söylemlerle üste çıkma çaban anlamsız. Tartışma namına bir mantıkla cümle yok şu yazdıklarında.

Birisinin benim soyum olması onları saygı duyulur yapmıyor. Benim ülkem dünya, milletim dünya vatandaşları. Ayırt etmiyorum yok onlar Türkmüş, şunlar Kürtmüş. Ben bildiğimi konuşuyorum. Osmanlı medeniyet olarak çok geriydi, Osmanlı ahlakı da aşağılanmalı. Hatta sadece Osmanlı değil, bütün insan hakları karşıtı, sanat, edebiyat, bilim karşıtı ahlak ve kültür yapıları aşağılanmalı ve silinmeli. Bunların modern dünyada yeri yok.

• quote:

Popülist söylemlerle üste çıkma çaban anlamsız. Tartışma namına bir mantıkla cümle yok şu yazdıklarında.

Birisinin benim soyum olması onları saygı duyulur yapmıyor. Benim ülkem dünya, milletim dünya vatandaşları. Ayırt etmiyorum yok onlar Türkmüş, şunlar Kürtmüş. Ben bildiğimi konuşuyorum. Osmanlı medeniyet olarak çok geriydi, Osmanlı ahlakı da aşağılanmalı. Hatta sadece Osmanlı değil, bütün insan hakları karşıtı, sanat, edebiyat, bilim karşıtı ahlak ve kültür yapıları aşağılanmalı ve silinmeli. Bunların modern dünyada yeri yok.

Alıntıları Göster
    Hala ne yazdığının farkında değilsin, çünkü ne kadar Osmanlı düşmanı olarak yetiştirilmişsin bak ne yazdığına bak;

"Osmanlıdaki tebaa aşağılanmalı zaten. Kültürel olarak kendini kafese koyanları seven bir milleti aşağılamayıp ne yapalım?

O millet dediğin senin deden ninen, dedem ninem diye belki resimlerine baktığın insanlara resmen küfür ediyorsun, aşağılıyorsun.
    Çünkü kemalist olarak bir Osmanlı düşmanı olarak yetiştirildin yıllarca kafana çakıldı bunlar, elbette geçmişine soyuna sopuna dedene ninene küfür edeceksin ne bekliyorsun ki başka çünk üseniböyle yetiştirdiler, senin gibilerin ağzından başka ne çıkabilir ki.

• quote:

Hala ne yazdığının farkında değilsin, çünkü ne kadar Osmanlı düşmanı olarak yetiştirilmişsin bak ne yazdığına bak;

"Osmanlıdaki tebaa aşağılanmalı zaten. Kültürel olarak kendini kafese koyanları seven bir milleti aşağılamayıp ne yapalım?

O millet dediğin senin deden ninen, dedem ninem diye belki resimlerine baktığın insanlara resmen küfür ediyorsun, aşağılıyorsun.
    Çünkü kemalist olarak bir Osmanlı düşmanı olarak yetiştirildin yıllarca kafana çakıldı bunlar, elbette geçmişine soyuna sopuna dedene ninene küfür edeceksin ne bekliyorsun ki başka çünk üseniböyle yetiştirdiler, senin gibilerin ağzından başka ne çıkabilir ki.

Alıntıları Göster
    Dostum sana Osmanlıyı çok güzel anlatarak büyütmüşler, kafana çakmışlar belli ki bazı şeyleri. Bana da yaptılar, yobaz bir aile ve muhafazakar çevrede büyüdüm ama araştırdım ve kalıplardan sıyrıldım. Sen belli ki çıkamamışsın. Ama modern bilgiler ışığında bir Osmanlıyı eleştir, bu kadar korkma. Kadın hakları desen yok, bilim edebiyat desen aman günah, insan hakları desen o da nedir? Bunu savunan adam gericidir, saygı dahi duymam sana, kusura bakma. Hadi iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 7 Haziran 2020; 15:17:58 >

• quote:

Dostum sana Osmanlıyı çok güzel anlatarak büyütmüşler, kafana çakmışlar belli ki bazı şeyleri. Bana da yaptılar, yobaz bir aile ve muhafazakar çevrede büyüdüm ama araştırdım ve kalıplardan sıyrıldım. Sen belli ki çıkamamışsın. Ama modern bilgiler ışığında bir Osmanlıyı eleştir, bu kadar korkma. Kadın hakları desen yok, bilim edebiyat desen aman günah, insan hakları desen o da nedir? Bunu savunan adam gericidir, saygı dahi duymam sana, kusura bakma. Hadi iyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Osmanlıda olsaydın bir adamın bilmem kaçıncı karısı olacaktın diye uyduran sensin, böyle bir durum yok, bugün Osmanlı olsaydı kadınlar yine istedikleri erkekle evleneceklerdi.

Sen bizzat senin soyun sopun olan, kütüğünde adı yazılı dedene ninene küfür ededur, kemalistsin çünkü seni bu sistemle eğittiler yapacağın birşey yok, sen akılla mantıkla iletişimini koparmışsın ne güzel demiş rahmetli çok doğru laf.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İran'ı bilmiyorum ama Irak, Suriye, Mısır benzeri bir ülke olmamız hayli muhtemel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Evet ben de tam alakasını göremedim daha doğrusu söyledikleri çok havada duruyor. Monogamik haneler poligamik hukuk kabul eden bir ülkede de var olabilir mesela ya da monogamik hukukun geçerli olduğu bir ortamda haneler çok dengesiz ve poligamik tarzda gayriresmi ilişkiler o ortamı sarıp sarmalamış olabilir. Yorumlaması çok sonuç odaklı ve temelsiz. Yeterli veriye ve araştırmaya dayanmıyor. Yalnızca evrimsel yani adaptasyon ve soyun devamlılığı bazında sürüye bir avantaj sağladığı varsayıldığı için Homo Sapiens Sapiens dişisine bahşedilen monogami eğilimi fikriyle Atatürk'ün medeni hukuk inkılabı arasında bir paralellik kurmuş. Bu arada Mustafa Kemal'in Dünya'da underrated (az bilinir) olduğunu düşünüyorum ve seküler dünya görüşünü paylaşıyorum. Bence Atatürk birinci sınıf bir devlet adamı, inkılapçı ve asker. Türkiye'de düzgünce eleştirilemiyor, kendi sağlığını artık sorumsuzluk seviyesinde hiçe saymasına takılan pek yok mesela onun yerine Atatürk hakkında çok saçmasapan tek boyutlu tepkiler veriliyor. Bir de Atatürk'ün Dünya'da değil, Dünya'da dediğim gibi underrated ama Türkiye'de askerlik meziyeti gereğinden fazla abartılıyor. Kısmen farklı zamanlara ait olsalarda Sübedey, Napolyon, Timurlenk, Cengiz Han, Rommel, Belisarius, Caesar gibi askeri önderler var. Cengiz ve sadık generali Sübedey yeryüzünde vücut bulmuş Ares gibi bir şey mesela. Timur da öyle. Savaş tanrıları bu adamlar. Atatürk ise kaliteli, doktrinlerin dışına çıkabilen ve bunu tatbik edebilen ileri görüşlü bir asker ama bu tarz askerlerden Alman, Amerikan, Japon ve Sovyet Orduları'nda da yani dönemin eli yüzü birazcık bile olsa düzgün her ordusunda bulabiliyorsunuz. Askeri olarak Atatürk çok özel değil ama devlet adamı olarak vizyonuna ve dehasına kolay kolay toz kondurmam. İki partili liberal demokrat devlet modelini (ABD ve İngiltere'deki düzenin bir benzerini) Türkiye'ye yerleştirmeye çalışmış, seküler kimlikli devletçi / halkçı ve liberal kanatlar arasında bir denge yaratmaya uğraşmıştır. Bknz genç cumhuriyette iki kere maalesef ikisinde de hayal kırıklığı hatta isyan (Şeyh Said İsyanı) yaratan bir başarısızlıkla sonuçlanan ikinci bir parti denemesi. İlaveten Atatürk yeni rejimi sivilleştirmek ve modern Baas rejimleri gibi bir askeri diktatörlüğe dönüşmekten kaçırmak için askerin siyasete atılmasını açıkça yasaklamıştır. Yeni cumhuriyette ya milletvekili ya da asker olabilirdiniz. İkisi birden olamazdınız. Hala da bu böyledir. Fakat hayal ettiği sistem Türkiye'de seküler toplum yeterince oturmadığı, irtica ve vizyon kıtlığı aşırı ağır bastığı için tam ideal ettiği şekilde yürümemiştir. Bknz, Demokrat Parti'nin basiretsizliği ve teknik nitelikli devrimlere ihanetleri. Kapanan uçak fabrikası, önce köküne kibrit suyu ekilip kapatılan köy enstitüleri. Askerin Atatürkçü inkılabın kaderine dair korkuları ve bir yandan sivil iktidarda bulunanlar gibi iktidara olan maymun iştahı üstüne de tuz biber olmuştur. Bknz, askeri darbeler. Siyasete sivil olarak geçip sivil siyasi kariyer yapan askerler. Gençliğe hitabeyi yazmış, çocuklara bir bayram hediye etmiş olan Atatürk zaten kafasındaki idealin mükemmelen gerçekleşmeyeceğini de biliyordu ama ülkesi için en iyisini düşünüp her zaman Türkiye için en iyisi en sağlıklısı olacağını düşündüklerini oturtmaya çalıştı. Kutuplaştırmacılar ve eleştiriden anlamayanlar Atatürk'ün derdini anlayamaz. Atatürk'ün tüm derdi tekniktir. Vasıtadır. Medeniyet savaşıdır. En hakiki mürşit ilim ve fendir. Benim bilimsever ve sosyal liberal damarım sırf bunları düşünmüş ve yapmış bir insana ahım şahım değildi o diyemiyor. Ayrıca pek çok uygar yerden önce kadınlara erkeklerle eşit haklar vererek onları insan yapmış, kadınlardan Marie Curie gibi kişiler çıkabileceğine her daim inanmış bir insandır. Yani bırak bir zahmet sevilsin.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Son cümlene katılamayacağım ve kaynak talep edeceğim. Bence tam aksi bir durum var; arkadaşın da dediği gibi tam aksine Atatürk bir an önce Anadolu'ya nasıl gidebileceğinin hesabını yapıyordu. Başından beri Anadolu'da işgale karşı bir kurtuluş mücadelesi organize etmeye niyetliydi. Trablusgarp'a Enver Paşa'yla gidip direniş organize etmiş, İttihat ve Terakki'ye üye olmuş, öncesinde Şam'da Vatan ve Hürriyet adında bir örgüt kurmuş ateşli bir milliyetçi subaydan söz ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 9 Haziran 2020; 6:34:20 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Üstelik ben Atatürk hiçbir başarılı faaliyette bulunmamıştır da demedim. Ne milli mücadele fikri Mustafa Kemal’den çıktı, ne de milli mücadele öncülüğünde başladı. Milli mücadele Ali Fuat Cebesoy ve Kazım Karabekir’in öncülüğünde başladı. Mustafa Kemal başlangıçta milli mücadele fikrine sıcak bakmıyordu zaten.

quote:

Anlaşılan benim yazdıklarım pek anlaşılmıyor. Ben Mustafa Kemal işgalleri umursamıyordu demiyorum. Mustafa Kemal Paşa’nın ilk stratejisi harbiye nazırı olarak bu işleri savaşsız çözmekti. Fakat bu stratejisi işe yaramayınca savaşın gerekli olduğuna kanaat getirmişti. Bir diğeri, Mustafa Kemal milli mücadalenin tek faili değildir. Kazım Karabekir, Mustafa Kemal’den daha önce belli faaliyetlerde bulumuştur. Bugün Ali Fuat Cebesoy, Rauf Orbay, Refet Bele, Sakallı Nurettin Paşa ve diğerlerini unutmak büyük ayıptır. Dahası her yere Mustafa Kemal’in heykellerini dikip, onun görüşlerinin doğru olduğunu dayatmak da büyük kusursur. Mustafa Kemal‘in siyasi ideolojisinin vasat olduğu, siyasi faaliyetlerinde ahlâken büyük kabâhatlar işlediği de ayrı gerçeklerdir.

Sorun, yazdıklarınızın anlaşılmaması değil, anlatamamanız(anlamamanız?).
    Milli cedelleşmeyi kafaya geç koymak yahut barış yanlısı olmak büyük adamlığa engel değil, direnişi kafaya erkenden koymak ya da savaşa meyletmek de büyük adamlığa delalet değildir. Halide Edip başta Amerikan muhibbiydi, sonraları yaptıklarıyla bu hatasını sildi. Şimdi onu Kurtuluş halaskarımız olarak anıyoruz.
    Attığın mektubun tarihine bak. Daha Mondros'a 2-3 hafta var. Elimizdeki Türk yoğunluklu topraklara bak: Anadolu, Batı ve D. Trakya, Halep, Antakya, Musul bizdeydi. Mondros'tan sonra da normalde bizde olması lazımdı fakat daha ateşkesin üstünden bir hafta bile geçmeden eften püften sebeplerle Türk topraklarını işgallere başladılar. Buraya kadar barış yanlısı olmak gayet normal. Atatürk'ün barış yanlısı olduğunu hiç kimse bilmiyormuş gibi konuşman tuhaf. Tekerleği yeniden icada gerek yok, zira hepimiz biliyoruz. En fazla diyebiliriz ki barışı istedikten sonra işlerin düzelmeyeceği fakat ne kadar erken barış yapılsa o kadar iyi olurdu.
    Türk topraklarının işgalleri kritik bir noktaydı, sonrasında paşalar elbirliğiyle hürriyete baş koydular, liderleri de hiç şüphe yok ki Mustafa Kemal Paşa idi. Niye? Çünkü kongrelere, genelgelere liderlik etti. Teşkilatlanmayı güçlendirdi. Halka nasıl bir direniş göstermeleri konusunda bilinçlendirdi.
    Bak bu önemli: İletişim(gazete, radyo vs). Günümüze bakalım, pkk/ypg dünyaya kendini nasıl da özgürlük savaşçısı diye sattı geçen kış. Bizim 40 asırlık devlet aklımızın, önceki yaptıkları yüzünden Suriye'deki teröre karşı haklı mücadelemiz bile meşru görülmedi. Sağ olsunlar bir Türk memleketleri, Macaristan, İspanya ses etmedi. Bu süre zarfında pkk yurtdışında resmen bizden daha itibarlıydı. Bu büyük bir utanç.
    Neyse işte Mustafa Kemal Paşa, milli cedelleşme uğrunda komutanlıktan istifa etti ama buna rağmen Karabekir Paşa'nın onun emrine amade olması Mustafa Kemal Paşa'nın büyüklüğünü gösteriyor. Elbette Karabekir Paşa'yı yedirmeyiz, büyük bir komutan ve bunun ötesinde büyük bir insandı. Fakat kendisi hilafetin kaldırılmasında bir düşünmüştür.
    Milli cedelleşme zamanında bile yapılanlar herkesin onaylayacağı şeyler değildi. Karabekir Paşa daha hilafetin kaldırılmasında tereddüt etmiş adam.
    Klasiktir kadınlara seçim hakkında bahsedilmesi ama ciddidir. 30'lu yıllarda kadınlar seçme-seçilme hakkı kazandı ki aslında engeller çıkarılmasa birkaç sene evvel de yapılabilirdi. Kanada'da daha kadınların seçme ve seçilme hakkı yokken bir broşürde bizden bahsediyorlar Türkiye'de BİLE kadının hakları var diye. "Bile" yazmıyor ama bizi küçümsedikleri belli. Hele Sabiha Gökçen'in ilk sava
    Bu çizim Türkiye'nin şeref ve utanç madalyası. Atatürk utancımızın değil, gururumuzun müsebbibi.

Atatürk döneminde de elbet bazısı hoşuma gitmeyen bazısı tartışmalı şeyler de var: Karabekir Paşa'nın tevkifi(basbayağı gözdağı, yine de fazlası olmadığından bir şey demem), Tunceli(genel olarak harekatına taraftarım), idam sehpaları(hiç onaylamıyorum).
    Atatürk dönemine bakınca Türk Genel Devrimi'ni ancak Gazi önderliğinde yapılabilirdi ve dönemin devletinin ideolojisi olan Kemalizm ve partisi olan CHP yapabilirdi.
    Atatürk'ün askeri dehası bile büyüklüğünü gösterir. Onun tartışılması gereksiz, teklif dahi edilemez.
    Kimileri var objektif olacağım diye Atatürk'ün abartıldığını düşünür. Sizi tanımıyorum. Ya yaşadığınız coğrafyayı ve kültürü bilmiyorsunuz ya da yalan konuşuyorsunuz.

Üniversitelerde Felsefe bölümüne bakıyorum hep dişiler var. Ha ben demiyorum ki dişilerin çokluğu onların bizden(erkeklerden) zeki olduğunu gösterir. Fakat siz DH'ye [(ve araştırmalara)DH'yi demeseydiniz bir şey demezdim] bakarak bunu çıkardınız. Görüyoruz ve biliyoruz ki siyahiler, beyazlardan daha düşük zekalı ama bunların sebebi genetik mi? Elbette hayır.
    Ortalama kadın ve erkek fizik bakımından eşit değil fakat böyle de sav olmaz. Pozitif ayrımcılık olmadığı sürece hiç kimsenin girişimine, çabasına ekstra zorluk/kolaylık yapılmamalı. Benim lisedeki beden hocam babamdan daha erkekti :D. Kadın sınıfa gelirken arkadaşlar, atıyorum, Zeynep bey geliyor diye espri yaparlardı. Türkiye'de doktorların yarısı kadın, bir Baltık ülkesinde kadın doktor sayısı %80'ine yakını kadındı. Peki bu, doktorluğu kadın mesleği mi yapar? Hayır, çünkü eskiden daha çok erkekler doktordu ve halen erkek doktor var. Hatta bazı memleketlerde de erkek/kadın doktor oranı erkeğin büyük üstünlüğü var Baltık memleketinin aksine.
    Felsefe erkek işi mi? Ben felsefeden anlamam. Peki ben kadın mıyım? Daha mı az erkeğim? Hayır ve hayır. Dediklerinizle hiçbir yere varılmaz ve dedikleriniz beyhude.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 9 Haziran 2020; 16:5:33 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hayır hayır. Size "aslında şunu dediniz, lafı şuraya getirmeye çalıştınız" diye iftira atmaya girişmedim veyahut zerre suçlamada bulunmadım. Belaltı vurmadım. Bir "ya kötü niyetlisiniz ya yalancısınız" dedim. O da büyük itham değil.
    Milletimiz genel olarak cahil. Ben de demiyorum ki Milli Mücadele'yi Atatürk tek başına yaptı. Fakat aslan payı onundur. Milli Mücadele'deki katkısını zaten yazdım. İletişimin önemi bugün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Rusya, Çin'in bize karşı
    bizim ülkemizde yaptıkları propaganda çok fena. Ermeniler, pkk/ygp son 30-40 senedir bunu yapıyorlar ve bizden bayağı başarılılar.
    Zannedersem Atatürk devriydi, Fransa'yla ilişkimiz o kadar iyiydi ki Fransızlar ülkesinde Ermeni propagandalarını yasaklamıştı. Papağan olmak istemiyorum fakat dediklerinize karşılık Milli Mücadele'deki katkılarına dair yazdıklarım hâlen geçerli. Atatürk'ün başarı terazisini tartsak başarısı başarısızlığından fersah fersah üstündür.
    Atatürk'ten daha iyilerinin olması Atatürk'ün büyüklüğünü etkilemez. O zaman kimi övelim? Sadece en iyisini mi öveceğiz? Fatih'i övmeyelim. Niye? Çünkü Orta Avrupa'ya girmekte zorlandı. İskender Bey'i onun ölümüne kadar yenemedi, Arnavutluk'a giremedi [düşünüyorum, Arnavut olsam sabah akşam öveceğim bir isim olurdu. Sonra Arnavutluk'un DH'sinde Ahomas Tquinas diyecek ki ondan iyileri vardı :)]. Makedon İskender daha büyük bir fatihti, çok büyük bir fütuhatı var. Onu da övmeyelim. Niye? Çünkü daha iyisi Cengiz Han var ama o ortalığa dehşet saçtı. Napolyon büyük bir dehaydı. Adamın bir pozu var elini gömleğinin içine koyduğu. Yıllardır komutanlar hep bunu yapıyordu, Atatürk de. Napolyon'u da övmeyelim çünkü cumhuriyeti yıktı. Hiç bitmeyecek beyhude bir tartışma. Evet, hiç kimse tanrı değildir. Bunun ardından "herkesin bir hatası vardır" şeklinde gizli bir cümle var. E kimi övelim? Tanrıyı mi övelim?
    Atatürk'ü niye övüyoruz? Çünkü bu adam bizdendi. Atatürk'ün bizden olması yetmez elbet. Çok var bizden olanlar ama bunun üstüne Atatürk benim hakkımı savunmaya öncülük etmiş ve bu uğurda hem askeriyede hem siyasette cesurca yeniliklere girişti. Az zamanda çok ve büyük adımlar attı.

Türkçülüğü neden kötüymüş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 9 Haziran 2020; 16:38:51 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.