Şimdi Ara

Kafa vuran harddisk'den veri kurtarma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
25.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Harddisk'imden sürekli kafa vurma sesi geliyor ve BIOS'da görünmüyor. İçindeki 200 MB civarı çok önemli verilerimi kurtarmam lazım. Sormak istediğim;

- Bu durumdaki bir harddiskten veri kurtarmak için bildiğiniz bir yazılım veya yöntem var mı?
    - HDD'nin garantisi hala devam ediyor. Garantiye vermem durumunda veri kurtarma gibi bir işlem yaparlar mı?
    - Bunlar olmazsa son çara diski veri kurtarma işi yapan firmalara vermeyi düşünüyorum. Bir kaç firmayla görüştüm ancak bi fiyat alamadım. Firkir vermesi açısından, veri kurtarma işleminin ne kadar bi maliyeti olabilir?

Yardımlarınız için teşekkürler.

• 200mb mı 200gb mı yanlış yazmışın galiba...
  • 2. HDD olaraktamı görünmüyor??? Başka bir PCye 2. HDD olarak bağlamayı bir dene, eğer HDD ölmemişse görmesi lazım.
  • aynı marka modelde bi hdd daha bulacaksın hdd nin altındaki kartları yer değiştireceksin sakın hdd nin içini açma sadece alttaki kart yapabilirssen tabiki garanti kesinlikle kurtarma işlemi yapmaz kurtarma firmalarıda hdd nin fiyatı kadar para ister
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufkes

aynı marka modelde bi hdd daha bulacaksın hdd nin altındaki kartları yer değiştireceksin sakın hdd nin içini açma sadece alttaki kart yapabilirssen tabiki garanti kesinlikle kurtarma işlemi yapmaz kurtarma firmalarıda hdd nin fiyatı kadar para ister

Adam kafa vuruyor diyor siz plaket değiştirin diyor yapmayın Allah aşkına...

Kafa vuruyorsa o harddiskte %99 bad sector vardır.
    Garanti veri kurtarma yapmaz,ama ücreti karşılığı teknik servisi ilgilenebilir belki.
    Araştırmak lazım

• Benimde samsung marka hard diskimde (2.disktir) aynı problem var,

power takar takmaz çıt çıt çıt diye sürekli ses geliyor

bios ve pc görüyor

ancak içine giremiyorum ve pc ye bağlıysa çok yavaşlatıyor.

veri kurtarmam lazım

çözüm bilen varmı??
  • benim adım hıdır elimden gelen budur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KAFA VURAN DİSKİ 3.5 '' İNCLİK SATA YADA PATA KUTU YARDIMI ILE VERİLERİNİZİ KURTARMA ŞANSINIZ AzDA OLSA BULUNUYOR 45 YTL KARŞILIĞI SATA PATA KUTU ALIN MİKROBOX UN KUTUSU VAR O MESELA Bİ DENEYIN EN KÖTÜ İHTİMAL 45 YT NİZ GİDER YADA BİR BOŞ KUTUNUZ OLURarkadaşın dediği arkadaki pic devrelerin bulunduğu kartı değiştirme işi sıkıntı yaratabilir.aynı hdd den 1 adet satınalıcaksın e tabı nerden baksan 100 ytl olmadığını farz et büyük zarar geri takınca diğer hdd çalışmassa çok büyük zarar yada çoook önemliyse son çare veri kurtarma firmaları var benım bıldıgım ıstanbulda 2 büyük firma olması lazım eskiden odeon yapıyodu ama bi sor genede.onlarda hdd parsı kadar para ısteselerde sonucta verini kurtaracakalr disk plakalarını söküp özel aletlerle okutup verini kurtarırlar ya düşününce bir çok yöntem akla gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petsiyehable -- 14 Ağustos 2008; 11:19:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HATUKAY

KAFA VURAN DİSKİ 3.5 '' İNCLİK SATA YADA PATA KUTU YARDIMI ILE VERİLERİNİZİ KURTARMA ŞANSINIZ AzDA OLSA BULUNUYOR 45 YTL KARŞILIĞI SATA PATA KUTU ALIN MİKROBOX UN KUTUSU VAR O MESELA Bİ DENEYIN EN KÖTÜ İHTİMAL 45 YT NİZ GİDER YADA BİR BOŞ KUTUNUZ OLURarkadaşın dediği arkadaki pic devrelerin bulunduğu kartı değiştirme işi sıkıntı yaratabilir.aynı hdd den 1 adet satınalıcaksın e tabı nerden baksan 100 ytl olmadığını farz et büyük zarar geri takınca diğer hdd çalışmassa çok büyük zarar yada çoook önemliyse son çare veri kurtarma firmaları var benım bıldıgım ıstanbulda 2 büyük firma olması lazım eskiden odeon yapıyodu ama bi sor genede.onlarda hdd parsı kadar para ısteselerde sonucta verini kurtaracakalr disk plakalarını söküp özel aletlerle okutup verini kurtarırlar ya düşününce bir çok yöntem akla gelebilir.

Bu konuyu bir araştırayım? teşekkürler.

• harici kutu bende var ama bu da fayda etmedi, başka önerisi olan veya harici kutunun veri kurtarma konusunda farklı bir kullanımını bilen var mı?
  • memet kullanıcısına yanıt
    harici disk kutusu diski USB portundan bağlamak için kullanılan bir araçtır sadece. Veri kurtarma için bir esprisi yoktur. Aslında USB bağlantısı problemli disklerle çalışmakta iyi değildir o nedenle bir diskten veri almak isteniyorsa anakarta doğrudan bağlamak daha doğru bir seçim olur.
    Yanlışlıkla silinen formatlanan disklerde harici kutu kullanılabilir. Yani verinin silindiği diske bir program kurmak yerine diski başka bir sisteme kutu aracılığı ile bağlayıp taratmak gerekir. o zaman lazım olabilir.

konu başlığı olan kafa vurma meselesine gelince, kafa vuran disklerde %80 kafa arızası, %10 bad sektörler, %10 firmware veya kart arızası olabilir. bu nedenle kart değişimi ile problemi çözme şansı %10 dan azdır. İnternetten elde edebileceğiniz yazılımlarla bir sonuç almanız da mümkün değildir. Dolayısıyla çok önemli verileriniz varsa ve maliyetine değecekse profesyonel yardım aramanız uygun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd_doctor

harici disk kutusu diski USB portundan bağlamak için kullanılan bir araçtır sadece. Veri kurtarma için bir esprisi yoktur. Aslında USB bağlantısı problemli disklerle çalışmakta iyi değildir o nedenle bir diskten veri almak isteniyorsa anakarta doğrudan bağlamak daha doğru bir seçim olur.
    Yanlışlıkla silinen formatlanan disklerde harici kutu kullanılabilir. Yani verinin silindiği diske bir program kurmak yerine diski başka bir sisteme kutu aracılığı ile bağlayıp taratmak gerekir. o zaman lazım olabilir.

konu başlığı olan kafa vurma meselesine gelince, kafa vuran disklerde %80 kafa arızası, %10 bad sektörler, %10 firmware veya kart arızası olabilir. bu nedenle kart değişimi ile problemi çözme şansı %10 dan azdır. İnternetten elde edebileceğiniz yazılımlarla bir sonuç almanız da mümkün değildir. Dolayısıyla çok önemli verileriniz varsa ve maliyetine değecekse profesyonel yardım aramanız uygun olur.

Merhaba aynı seri numaralı bir hdd daha buldum, bu sefer kod tamamen aynı. yanlız o hdd hi çalışmamakta. Hdd ler arasında okuyucu kafa transferi yapacağım, bakalım sorun düzelecek mi? bu arada dediğiniz gibi eğer sorunların büyük çoğunluğu okuyucu kafa ise problemi çözmeye biraz daha yaklaştım sanırım...

• memet kullanıcısına yanıt
    Başarılı bir kafa değişimi yapmak için tecrübe ve el yatkınlığı gerekir. Ayrıca kafa değişimi yapsanız bile diski oda ortamında açtığınız için içerisine giren tozdan dolayı siz veriyi kopyalayamadan disk yeniden bozulacaktır.
    O nedenle çok tavsiye etmem ama yine de siz bilirsiniz.
  • hd_doctor kullanıcısına yanıt
    Pm kontrol ederseniz sevinirim.
  • aynı sorun bir dönem benim harici hdd ilede olmuştu Allah kimseye vermesin internette hdd nin devre kartının değiştirilerek çözümlerini görmüştüm fakat ben denemedim garantiye verdim baya problemlide olsa yenisini almayı başardım..
  • ceforse C kullanıcısına yanıt
    bir çok yorumda kartla alakası yok denmiş ama sizlere şunu söyleyeyim ki, kafa vuran hdd disk motorunun düzensiz yada istenilen devirde dönmemesidir kart üzerinde ki motor sürücü entegresni değiştirin ya da çinden satılan rpm to disk modüller var onlardan alın. disk motoru baglantısını karttan ayrın bu modulü takın. biraz zahmetli iş ama verinizin kıymetine göre ucuz bir iş. ben bir çok diski bu şekilde kurtardım. ve bir çok veri kurtarma firması da bu şekilde kurtarıyor. ha şunu da unutmamak var tabi diskin kapağı açılmışsa o diski unutun. %100 steril alanda sökülmesi gerekmektedir.
  • Cevap için geç oldu ancak tıklama sesi geliyorsa harddisk darbe almış veya okuyucu uç plak yüzeyine yapışmış olabilir. Okuyucu kafa değiştirilerek verilerin kurtarılması gerekiyor.Tavsiye veri kurtarma firmasına danışabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikhan -- 25 Mayıs 2018; 13:17:44 >
  • arkadaslar 1 hafta vıdeo ızleyın haredısk kafası nasıl degıstırılır dıye halledebılırsınız ben oyle kurtardım verılerımı
  • QuaKeR1903 Q kullanıcısına yanıt
    Biosda göremiyorsan o plaket değişecek.

Kafa vurma demek her zaman okuyucu kafalarda birinin sıyırması demek olmuyor. Senin o plaket dediğin devre kartının güç kontrolcüsünden kaynaklanıyor. Sadece devre kartı değişimi bile kurtarabilir bilemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, WD 2.5 4tb harddiskimi yere düsürdüm sonra calismadi,icinde önemli bilgilerim sifrelerim oldugundan tamirciye götüremiyorum,aynisindan alip kafalari degistirmeye kalktim yapamadim calismadi,diskteki bilgilerimi nasil kurtarabilirim yardimci olursaniz cok sevinirim. Tesekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.