Şimdi Ara

Kafam karıştık yardım edin router switch ip sharer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evimde iki bilgisayar var
    modemim(kabllonet netmastercx150) tek portlu
    bunları birinin sürekli açık olmayacağı gibi nsıl internete bağlayabilirim
    LÜTFEN ŞU KONU BU KONU DİYE SÖYLEMEYİN DÜN AKŞAMADAN BERİ KAFAM KARIŞTI BİRİ İP SHARE AL DİYOR BİRİ SWİTCH BİRİ ROUTER .... KAFAYI YEDİM

• anladığım kadari ile switch ile sadece 2 pc takılabiliryor nedeni en fazla 2 ip no veiyor kablo net fakat router alırsam bunlar kendiliğinden ip ürettiği için elimde bulunan port sayısı kadar internete bağlayabiliryorum peki router konusunda yardımcı olabilirmizinz yani marka fiyat
    40 tl geçmese ii olur
  • bende kablonet kullanıcısıyım ve evimde 5 tane bilgisayar var ben hepsini hub uzerinden baglıyorum vede bir anamakina seçmelesin anamakinenin görevi 2 ethernet kartı ile biriyle inte girmek digeriyle inti dagıtmaktır git bir tane hub al ve inte girdigin ethernet kartını paylastır paylastır derken 2 parçata ayırıp birini bi pcye otekinide oburune takma çünkü bunu deneyen var :D kırmış ikiye ethernet kartını xD
  • öncelikler ii akşamlar ilgilendiğin için teşekkürler ben hub nedir bilmiyorum tabi internette araştıracağım ama kesin bir bilgi verirmisin acaba yani açıklayıcı detaylı olarak çünkü biran önce halletmeliyim 2 gündür baya bir kafam karıştı şimdide hub olayı çıktı harbi hubı yuttum yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKALAC
    Benim internetim kablonet
    evimde iki bilgisayar var
    modemim(kabllonet netmastercx150) tek portlu
    bunları birinin sürekli açık olmayacağı gibi nsıl internete bağlayabilirim

Merhaba,
    Yapmak isdedikleriniz şunlar: Kablonet yani yeni adı ile uydunet kullanıyorsunuz. Birden fazla bilgisayar bağlamak istiyorsunuz. Bilgisayarlar birbirinden bağımsız olarak internete çıksın.

Olayın özü şudur: Mevcutta kullanılan kablomodemlerin hemen tama yakınında router vs DHCP sunucu özelliği vs. yoktur. Yani basit bir modem yapısındadır. Dolayısı ile modem üzerinden internete çıkmak isteyen bilgisayarlar (tabi MAC adresini İSS'ye kaydetmek şartı ile) doğrudan İnternet Servis Sağlayıcıdan IP almaktadır ki bu IP public bir IP'dir. İSS genelde 2'den fazla IP vermemektedir. Bazen tek IP bile verebiliyor. Bu nedenle mevcut kablomodem ile en çok 2 bilgisayarı bağımsız olarak internete çıkartabilirsiniz.
    Daha çok bilgisayarı internete çıkarmak, LAN ağı kurmak ve bu LAN ağını dış ortamdan yalıtmak için kullanmanız gereken cihaz bir routerdır. Kablolu veya kablosuz modelleri mevcuttur. Routerda gerekli ayarları yaptıktan sonra kablomodemden gelen ethernet kablosunu routerın WAN portuna takarsınız. Sonra routerın ister LAN portlarından istersen Wireless olarak istediğin kadar bilgisayara birbirinden bağımsız olarak interneti paylaştırırsın.

• arkadaşınkine benzer bir sorun da benim başımda var.baglantı sorunumu hallettim ama şimdi bir de evdeki laptopa baglansın istiyorum.elimde airties 6271 adsl modem var (biri adsl kampanyasından kalma) kablonet baglanınca airtiesı kaldırmıştım.kablonet modemi airtiesın wan'ına takıyorum iyi güzel ama wirelessı etkinleştiremiyorum çünkü airties hizmet programını yeniden kurmak istediğimde Biri adsl aboneligim olmadıgı için çalışmıyor.,haliyle wirelessı etkinleştiremiyorum.kablonetin kablolu modemiyle airtiesı etkinleştirip wirelessını kullanabilirmiyim?evetse nasıl?(sorum saçma gelebilir ama engin bilgilerinize ihtiyacım var)
  • AirTies 6271 iyi bir modemdir. Ekstra bir sürü özellikleri var.
    ADSL mdemlerin web arayüzleri var. Modeme adres satırına IP numarasını yazarak doğrudan ulaşabilir ve ayarlarını yapabilirsiniz. Yani kurulum CD'si ve abonelik vs. ihtiyacınız yok.
    Modemin varsayılan IP'si 192.168.2.1 ve şifresi yok. Adres satırına bu IP'yi yazıp modemin ayarlarını değiştirebilirsin.
    Modem arayüzünde DHCP'yi iptal ettiğinde artık modemi bir AP gibi kullanabilirsin.
    Ayrıca, eğer elinizdeki modem daha önceki firma için ayarlanmış ise AirTies firmasından bu konuda destek isteyebilirsiniz. Firma elemanları yeni yazılım yükleyebiliyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim :)
  • Rica ederim, kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.