Şimdi Ara

Kafama takıldı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birine korkutma amacıyla bıçak çekmek suç mu?Cezası nedir?

• Suç tabi cezasını tam olarak bilmiyorum ama silah bıçak gibi şeylerle bir eylemde bulunmak en azından tehdite girer.
  • hmm..Cezasını ve bu durumda karakola mı yoksa başka bi yere mi müracaat etmek gerektiğini de öğrenebilir miyim?
  • Görgü tanıgın varsa karakola git. Öbür türlü belki ilgilenmezler malum polislerin çağırıldığı yere 30 dak. gibi bi zamanda gittigini varsayarsak.
  • Tabiki suçtur, bıçak çekerek korkutmak tehdite girer.
    Olay bitmiş geçmiş o halde savcılığa başvurun. Bıçakla işlenen tehdit suçlarında öngörülen ceza 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır. Silah kullanılmadan yapılan tehditlerde cezası 6 aya kadar hapis ya da adli para cezasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selenvirus -- 17 Haziran 2007; 15:23:09 >
  • Tehdit suçunun oluşması için mağdurun korkmasına da gerek yoktur. Fiilin objektif olarak korkutucu nitelikte olması suçun oluşması için yeterlidir.
  • Hapis cezası uygulanması gerekir gerci ama ben tehditten dolayı hapis yatan görmedim. Hepsi paraya cevriliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma çok takılan bir soru?
    7 yıl önce açıldı
    Kafamı vurdum acil sorum var
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca bıçak söz konusu olduğundan dolayı 6136 sayılı yasaya muhalefetten de hüküm yersiniz. İki yıldan dört yıla kadar hapis ve onbin liradan yirmibeşbin liraya kadar para cezası ile de cezalandırılırsınız. Tabi bütün bunların olayın adliyeye intikal etmesi halinde olacak şeylerdir.
  • Hakimin takdirine bağlı olan bu husus, kişinin sabıkalı duruma düşeceği gerçeğini değiştirmez. Kamuda çalışılamaz, özel sektörde de iş imkanları kısıtlanır.

quote:

Orjinalden alıntı: DARK TOWER

Hapis cezası uygulanması gerekir gerci ama ben tehditten dolayı hapis yatan görmedim. Hepsi paraya cevriliyor.
  • Bana bugun sinav cikisi bicak cekildi de telefonumu almak icin.Vermedim tabii ki...Ama yapanı daha önce de görmüştüm ve şikayet etmeyi düşünüyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mayklhac

Bana bugun sinav cikisi bicak cekildi de telefonumu almak icin.Vermedim tabii ki...Ama yapanı daha önce de görmüştüm ve şikayet etmeyi düşünüyorum...

Vermeyince ne oldu peki? Saldırdı mı? Olayı anlatır mısın?
  • geçmiş olsun. vermemen şans doğrusu adam öldürüyolar s. boktan bi cep telefonu için hepsinin köküne kibrit suyu
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeNeRaL..

quote:

Bana bugun sinav cikisi bicak cekildi de telefonumu almak icin.Vermedim tabii ki...Ama yapanı daha önce de görmüştüm ve şikayet etmeyi düşünüyorum...

Kampüsteydik.Ben ağaçlık bi yer var arkadaşın çıkmasını bekliyodum.O sırada yanıma yanaştı.Ateşin var mı dedi ben de gayri ihtiyarı yok abi ya dedim.5 dk sonra yine geldi elinde kelebek tarzı bi bıçak vardı telefonunu ver canın yanmasın dedi.Hiç Trabzonluya benzemiyodu.Daha çok Doğulu tipi vardı.Konuşması da andırıyodu ztn.Ben telefon yok üstümde dedim.Bıçağı dayadı biraz.Ben de ikimizin de canı yanacak telefon yanımda yok dedim.O sırada kampüste dolaşan jandarmalardan biri sigara içmeye geldi benim olduğum tarafa bu da tabanları yağladı.O sırada sınav stresi fln da vardı şikayet etmek gelmedi aklıma...

• hemen yarın savcılığa git KAFAN ÇALIŞIYORSA, buradaki suç gasba teşebbüs, çok ağır cezası var, o çocuk aynısını sana yine yapar

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: GeNeRaL..

quote:

Kampüsteydik.Ben ağaçlık bi yer var arkadaşın çıkmasını bekliyodum.O sırada yanıma yanaştı.Ateşin var mı dedi ben de gayri ihtiyarı yok abi ya dedim.5 dk sonra yine geldi elinde kelebek tarzı bi bıçak vardı telefonunu ver canın yanmasın dedi.Hiç Trabzonluya benzemiyodu.Daha çok Doğulu tipi vardı.Konuşması da andırıyodu ztn.Ben telefon yok üstümde dedim.Bıçağı dayadı biraz.Ben de ikimizin de canı yanacak telefon yanımda yok dedim.O sırada kampüste dolaşan jandarmalardan biri sigara içmeye geldi benim olduğum tarafa bu da tabanları yağladı.O sırada sınav stresi fln da vardı şikayet etmek gelmedi aklıma...

• itoğlu it gasp için oralarda dolaşıyor demek ki,gasbın cezasından da haberi yok,en az 20 yıl.tekrar görürsen jandarmalara söyle bence,başka birine bulaşmasın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.