Şimdi Ara

kafamı duvara çarptım ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar geri doğru yaslanırken kafamın arka kısmını birazcık şiddetli bir biçimde duvara çarptım. çarptığım anda çok tuhaf bi his oluştu sanki 2 saniye beynim karıncalandı gibi oldu. sizce birşey olmuş mudur? şuan şişme veya ağrı yok gibi gözüküyor, çok panikledim doktora gitmeli miyim? eskiden çarptığımda şişerdi buz falan koyardık ama bu çarpma tüm kafamı etkilemiş gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kafamı Duvara Vurdum: Ne Yapmalıyım?

Kafanı duvara vurmak, ani ve şiddetli bir darbeye maruz kalmak anlamına gelir. Bu durum, baş ağrısına, çürüklere ve hatta daha ciddi yaralanmalara yol açabilir. Kafanı duvara vurduysan yapman gerekenler şunlardır:

• Darbenin Yerini Kontrol Et: Kafanın hangi bölgesine vurduğunu kontrol et. Başının arkası veya şakakların gibi hassas bölgelere isabet ettiyse, hemen tıbbi yardım almalısın.
    • Buz Uygula: Darbe bölgesine bir buz torbası veya soğuk kompres uygulamak şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Dinlen: Kafanı vurduktan sonra dinlenmek önemlidir. Şiddetli baş ağrısı veya baş dönmesi yaşıyorsan, uyumaya çalışma.
    • Bol Sıvı Tüket: Dehidrasyon, baş ağrısını şiddetlendirebilir. Bol miktarda su veya elektrolit içeren içecekler tüket.
    • Baş Ağrısı İlaçları Al: Reçetesiz satılan asetaminofen veya ibuprofen gibi baş ağrısı ilaçları ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
    • Tıbbi Yardım Al: Aşağıdaki durumlarda hemen tıbbi yardım almalısın:
      • Şiddetli veya geçmeyen baş ağrısı
      • Baş dönmesi, mide bulantısı veya kusma
      • Bulanık görme veya çift görme
      • Konuşma veya denge sorunları
      • Bilinç kaybı

Kafanı vurduktan sonra belirtilerini dikkatlice izlemen önemlidir. Herhangi bir endişe verici semptom ortaya çıkarsa, zaman kaybetmeden tıbbi yardım almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kes kurtul

• şinciki gençlik çok pipirikli
  • Duvarda sana çarpsın ödeşirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgili doktora yonlendiriyorum bi dk

• Beyin kanaması kardeş koş doktora git

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurokochin

şinciki gençlik çok pipirikli

şimdiki amcalarda çok şakacı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beyin sarsıntısı geçirmiş olabilirsin. Sert şekilde düşüldüğünde de dış dünya ile bağlantı kesilir, göz görmez, kulak işitmez. Kafanın neresini çarptığına göre ciddiyeti değişir. Beyinciği vurduysan doktora görünmekte fayda var. Ansızın felç olmak istemez kimse.
  • doktora sor fıstıklı seviyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Beyin sarsıntısı geçirmiş olabilirsin. Sert şekilde düşüldüğünde de dış dünya ile bağlantı kesilir, göz görmez, kulak işitmez. Kafanın neresini çarptığına göre ciddiyeti değişir. Beyinciği vurduysan doktora görünmekte fayda var. Ansızın felç olmak istemez kimse.

hocam arkada bi çıkıntı var ya, tam onun üstüne oturdu duvar neye uğradığımı şaşırdım çok şükür gözüm görüyo kulağım duyuyo ama hayırlısı. vurduğum an burnum a kadar sinir sisteminde taeif edemediğim bi his yaşadığım, elemtriklenme gibi

• çarptığım yüzey alanı genişti böyle tam kafanın arkasını çarptım hani saçını çekersin ya öyle bir his oldu çok tırsıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: uçansony

çarptığım yüzey alanı genişti böyle tam kafanın arkasını çarptım hani saçını çekersin ya öyle bir his oldu çok tırsıyorum

Carptigin yuzey alaninin metrekare cinsinden degerini bul. Kafanin bicimi onemli yamugun alanininasil hesaplayacagini bliyor musun?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.