< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kafamı Duvara Vurdum: Ne Yapmalıyım?
Kafanı duvara vurmak, ani ve şiddetli bir darbeye maruz kalmak anlamına gelir. Bu durum, baş ağrısına, çürüklere ve hatta daha ciddi yaralanmalara yol açabilir. Kafanı duvara vurduysan yapman gerekenler şunlardır:
- Darbenin Yerini Kontrol Et: Kafanın hangi bölgesine vurduğunu kontrol et. Başının arkası veya şakakların gibi hassas bölgelere isabet ettiyse, hemen tıbbi yardım almalısın.
- Buz Uygula: Darbe bölgesine bir buz torbası veya soğuk kompres uygulamak şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
- Dinlen: Kafanı vurduktan sonra dinlenmek önemlidir. Şiddetli baş ağrısı veya baş dönmesi yaşıyorsan, uyumaya çalışma.
- Bol Sıvı Tüket: Dehidrasyon, baş ağrısını şiddetlendirebilir. Bol miktarda su veya elektrolit içeren içecekler tüket.
- Baş Ağrısı İlaçları Al: Reçetesiz satılan asetaminofen veya ibuprofen gibi baş ağrısı ilaçları ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
- Tıbbi Yardım Al: Aşağıdaki durumlarda hemen tıbbi yardım almalısın:
- Şiddetli veya geçmeyen baş ağrısı
- Baş dönmesi, mide bulantısı veya kusma
- Bulanık görme veya çift görme
- Konuşma veya denge sorunları
- Bilinç kaybı
Kafanı vurduktan sonra belirtilerini dikkatlice izlemen önemlidir. Herhangi bir endişe verici semptom ortaya çıkarsa, zaman kaybetmeden tıbbi yardım almalısın.