Şimdi Ara

Kafayı yedim Mercedes 300 SEL Alıyorum yardım bütçe 11.000 TL :) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
22.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kurt_35

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

Orijinalden alıntı: sermerhat

3 seneye yakındır 1990 model w126 kasa 300 SEL sahibiyim (kendisi imza resmimde görünüyor). Kardeşimiz burda bir soru sormuş, açık söyleyecem ağzı olan konuşmuş (birkaç arkadaşımı tenzih ederim benimle aynı fikirdeler). Şimdi ben soruyorum ; w126 kasa neye göre riskli ? ne için alınmaz ? neden macera ? Bakın arkadaşlar kimseyi kırmak istemiyorum ancak insanları yanlış yönlendirmeyin. Kaç kere w126 ya bindiniz, kaç tane w126 sahibi oldunuz veya değiştirdiniz, w126 konusundaki tecrübeniz neyki bu tip kanılara varıyorsunuz. Fikir beyanında bulunmak ayrı şeydir, yanlış yönlendirme ayrı şeydir. genel ön yargılara 3 seneye yakındır w126 300 SEL sahibi bir kişi olarak kestirme cevap verecem ;
    1- w126 300 SEL araçlarda parça sıkıntısı yok
    2- usta sıkıntısı yok
    3- parçalar pahalı değil
    4- aracınız bakımlıysa satarken müşterisi kendi gelir
    5- yakıtı" kartal" kadardır.
    6- yola çıktığında yeni yetmelerin birçoğuna nal toplatır.
    7- yaptığınız bir masrafı veya değiştirdiğiniz bir parçayı unutursunuz yani aynı yerden kolay kolay arıza vermez.
    8- donanım açısından şuan yeni dediğiniz birçok araç ile dahi kıyas edilemez (örneğin şuan kaç araçta arka koltuk elektrikli hareketli)
    9- sadece hafta sonu binilecek kadar pasif bir araç asla değildir, günlük kullanıyorum.
    10- w126 keyif aracıdır, sahip olmanın yaşla başla alakası yoktur.

liste uzarda uzar. w126 300 SEL konusunda ne merak ediyorsanız seve seve cevaplamaya hazırım, herkese iyi geceler...

aracınızda esp varmı ?

ne esp si kardeşim arabanın kendi esp 2 tonluk araba
    esp li araba virajda savrulur bu araba yine savrulmaz,
    ağırlığından ve arka çekişli olmasından dolayı ne kar dinler, ne yağmur nede çamur dinler
    bu araba için esp gereksiz

umarım dalga mahıyetınde yazmışsınızdır bu yazınızı..

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt_35

quote:

Orijinalden alıntı: nanoona

quote:

3 seneye yakındır 1990 model w126 kasa 300 SEL sahibiyim (kendisi imza resmimde görünüyor). Kardeşimiz burda bir soru sormuş, açık söyleyecem ağzı olan konuşmuş (birkaç arkadaşımı tenzih ederim benimle aynı fikirdeler). Şimdi ben soruyorum ; w126 kasa neye göre riskli ? ne için alınmaz ? neden macera ? Bakın arkadaşlar kimseyi kırmak istemiyorum ancak insanları yanlış yönlendirmeyin. Kaç kere w126 ya bindiniz, kaç tane w126 sahibi oldunuz veya değiştirdiniz, w126 konusundaki tecrübeniz neyki bu tip kanılara varıyorsunuz. Fikir beyanında bulunmak ayrı şeydir, yanlış yönlendirme ayrı şeydir. genel ön yargılara 3 seneye yakındır w126 300 SEL sahibi bir kişi olarak kestirme cevap verecem ;
    1- w126 300 SEL araçlarda parça sıkıntısı yok
    2- usta sıkıntısı yok
    3- parçalar pahalı değil
    4- aracınız bakımlıysa satarken müşterisi kendi gelir
    5- yakıtı" kartal" kadardır.
    6- yola çıktığında yeni yetmelerin birçoğuna nal toplatır.
    7- yaptığınız bir masrafı veya değiştirdiğiniz bir parçayı unutursunuz yani aynı yerden kolay kolay arıza vermez.
    8- donanım açısından şuan yeni dediğiniz birçok araç ile dahi kıyas edilemez (örneğin şuan kaç araçta arka koltuk elektrikli hareketli)
    9- sadece hafta sonu binilecek kadar pasif bir araç asla değildir, günlük kullanıyorum.
    10- w126 keyif aracıdır, sahip olmanın yaşla başla alakası yoktur.

liste uzarda uzar. w126 300 SEL konusunda ne merak ediyorsanız seve seve cevaplamaya hazırım, herkese iyi geceler...

aracınızda esp varmı ?

ne esp si kardeşim arabanın kendi esp 2 tonluk araba
    esp li araba virajda savrulur bu araba yine savrulmaz,
    ağırlığından ve arka çekişli olmasından dolayı ne kar dinler, ne yağmur nede çamur dinler
    bu araba için esp gereksiz

İstemsizce güldüm ama gerek yok demek olmaz belki ama bi anlamda yok frenleri çok kuvvetli bu balinaların

• Merak ettiğim bir nokta var yani benim anlamadığım her bu tarz eski araç almayı düşünen için bi o kadar parayı da yürütmeye kullanırsın diyorsunuz bir lada samara yürüyorsa bu araç ona göre mutlaka kat kat dayanıklı bir motora ve kusursuz bir işçiliğe sahiptir. Ve de piyasada tempra lar 500 bine gelebiliyorsa tahminimce bir mercedes çok daha fazlasını görebilir gibi geliyor. Yakıt ve vergi de sorun değilse alınır binilir gibi geliyor. Bu konuda bilgili olan biri bizi aydınlatabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üzerse yakiti üzer ögrenci adamsin sonucta tabi lpg sart motorundan korkma zaten dünyaya nam salmis ödül üstüne ödül almis bir model bence yüreginin sesini dinle

• quote:

Orijinalden alıntı: tarik156

Merak ettiğim bir nokta var yani benim anlamadığım her bu tarz eski araç almayı düşünen için bi o kadar parayı da yürütmeye kullanırsın diyorsunuz bir lada samara yürüyorsa bu araç ona göre mutlaka kat kat dayanıklı bir motora ve kusursuz bir işçiliğe sahiptir. Ve de piyasada tempra lar 500 bine gelebiliyorsa tahminimce bir mercedes çok daha fazlasını görebilir gibi geliyor. Yakıt ve vergi de sorun değilse alınır binilir gibi geliyor. Bu konuda bilgili olan biri bizi aydınlatabilir mi

imza kısmımdaki aracımı alalı 3 sene olacak, aracım maşallah 550 bin km de, rutin bakımları dışında da hiç bir masraf etmiyorum. Yeni yetmelerinde alayına nal toplatıyor. Bu tip araçlara niyetlenildiği zaman mahalle baskısı çok hissedilir, alma vs. diyen çoook olur. Bana da oldu. Pek oralı olmadım ben ne yaptığımı biliyordum. Hiç bir gün beni yoldada koymadı, rezilde etmedi. tek marşla yüzlerce km gittik geldik, zaten yolda gitmiyorsunuz resmen yüzüyorsunuz. Bu araçları yürütmek için bir o kadarda masraf etmen gerekir diyenlerin bir çoğu w126 nın koltuğuna bir kez dahi oturmamışlardır. her aracın bakımsızı insanı çileden çıkartır, bu nedenle her araçta olduğu gibi bu araçlarda da bakımlısını bulmak şarttır. Ben herkese saygı duyarım, yeni araç alanlarada saygı duyarım, çünkü her insanın bir otomobilden beklentisi farklıdır. kişi ekonomik olsun derse küçük motorlu bir araca biner, bunada saygı duyarım. Ancaaak bilmeden etmeden sağdan soldan duyduğu laflarla insanların kafasını karıştıranlara saygı felan duymam, bu nedenle diyorum ki bu tür araçlara niyetlenen arkadaşlar bizzat kullanıcılarına sorsunlar. ne merak ediyorlarsa seve seve yanıtlarız.
    3000 cc lik aracım ş.dışı km de şuan lpg de 32 kuruş yakıyor (litresi 2,87).

• Yalnız ş olabilir gibi geliyor ki bu araçlar 2. Eli hızlı araçlar değil çok değer kaybettikleri de açık. Parası olan bunun 0 ını alıp kullanan da bir daha 0 aracını alıp yoluna bakar araç düşer piyasaya. Bizim dar gelirli veya orta kesim de bu araçlara hayranlık duyuyor çoğunlukla ve bu araç bir 10-15 sene içinde piyasa araçlarından bile ucuz olabiliyor. Ele düşüyor ve bi daha mı gelecem dünyaya mantığıyla bakım yapılmadan belki en dandik lpg kitiyle kullanılabiliyor. Bu araç 8-10 değil 5 senelik bile olsa sorun çıkarır diye düşünüyorum ki yılların bu araca pek bir şey katmadığı da açık isterse mercedes olsun. Bunu da genele yaydığımız zaman o bakımlı diri araçların oranı da pek tabi ki düşük kalabilir normaldir. Benim mantığım bu yönde yanlışım varsa düzeltin. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarik156 -- 25 Aralık 2012; 0:42:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarik156

Yalnız ş olabilir gibi geliyor ki bu araçlar 2. Eli hızlı araçlar değil çok değer kaybettikleri de açık. Parası olan bunun 0 ını alıp kullanan da bir daha 0 aracını alıp yoluna bakar araç düşer piyasaya. Bizim dar gelirli veya orta kesim de bu araçlara hayranlık duyuyor çoğunlukla ve bu araç bir 10-15 sene içinde piyasa araçlarından bile ucuz olabiliyor. Ele düşüyor ve bi daha mı gelecem dünyaya mantığıyla bakım yapılmadan belki en dandik lpg kitiyle kullanılabiliyor. Bu araç 8-10 değil 5 senelik bile olsa sorun çıkarır diye düşünüyorum ki yılların bu araca pek bir şey katmadığı da açık isterse mercedes olsun. Bunu da genele yaydığımız zaman o bakımlı diri araçların oranı da pek tabi ki düşük kalabilir normaldir. Benim mantığım bu yönde yanlışım varsa düzeltin. Saygılar

söylediklerinize katılıyorum, ancak esasen w126 ların ve bu yaş/tarz mercedeslerin belirli bir piyasası yok, piyasayı tamamen bakımlı olmaları, donanımlı olmaları vs. gibi etkenler belirliyor.Böylede olması gerekir. Bu araçlar gerçekten kıymet bilenlerin elinde olurlarsa daha çoook yıl hizmet ederler. Örnek verecek olursak, ben şuanda aracımın üretim yılındaki orjinal teybini fellik fellik arıyordum ve en sonunda buldum, kısmet olursa 10-15 güne kadar orjinal teybini (kasetçalar) takmış olacağım. şuan üzerinde jvc nin dvd playeri olmasına rağmen gözüm görmüyor.
    Hangi araç olursa olsun sahibinin baktığı oranda arabalık yaparlar.

• Mercedesin altın çagından kalma bir arabadır w126. Bir ara sonra mercedes kalitesi ciddi şekilde düsüs yasadı ama en yeni modelleri eski günlere dönüyor gibi. Sana garanti veriyorum bu araç 1999-2005 arası uretilen w220den çok daha az sorun yasatır. Ama temiz bir örnek için bütceni zorlamayı göze almalısın ve saglam bir usta şart bence.'' Best or Nothing'' sloganı gercekten bu kasa icin gecerli.
  • Arkadaşlar herkesten özür dilerim başka güncel konu bulamadığım için buraya yazayım dedim bende son zamanlarda ciddi bir şekilde s serisi araştırıyorum ve hayranıyım. İlk kez araç sahibi olacağım ve Buda Mercedes ama 95 96 s serisi olsun istiyorum kullanan arkadaslarımızdan yorum ve fikir bekliyorum açıkcası...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

quote:

Orijinalden alıntı: manalaus

başka bir forumda bi arkadaşa 300 sel önermiştim ve kıyamet kopmuştu kıyametin kopma sebebi ise kimsenin sele binmeden özelliklerini bilmeden parça fiyatlarını bilmeden lpg de yakıt durumunu bilmeden bilmeden bilmeden bilmeden..... atıp tutması oldu.
    ben 300 sele çok bindim kullandım. amcamda 90model sel var 460 binde araba.
    gelelim anlatacaklarıma
    1) 300 sel yani balina kasa mercedesin üretimd en çok kalan modelidir 12 yıl. bu 12 yılda 6 kere avrupanın en iyi arabası seçilmiştir ve bu bir rekordur.
    2) 300 seldeki konforuhiç bir b ve c sınıfı arabada bulamazsın bende sıfır yeni i20 var ondan inip arada mercedesi kullanınca abartmıyorum eşekten inip ata binmiş gibi oluyorum.
    3) parçası ise şahinde kadar ucuz değildir wolsvagen bmw kadar pahalı değildir. yani ucuz üstüdür. istanbulda aksarayda istediğin mercedes parçası satan dükkana gir her parçası vardır ve günümüz araçlarınınkinden ucuzdur.
    4) motoruna kimse laf söyleyemez. 460 binde kullandığım mercedesin motoru ve motor ömrü yüzde 70.
    5) bu arabaların üretim amacı en az 40 yıl sorunsuz binilecek otomobil yapmak ve şimdikiler 23 24 lü yaşlarda yani nerden baksan seni 20 sene daha rahat rahat götürecek bi otomobil. ve motoru kolay kolay arıza vermez başka araçların motoruyla karıştırma bu mercedes motorudur.
    6) araç biraz büyük ve ağır ama kesinlikle hantal değildir
    7) vergiisi ise yaşı itibariyle azdır
    8) yakıtı= işte en büyük sorun budur kimine göre. bi kere lpg şart. ama lpg takılmamış bir merco bulursan ve lpg yi sen taktırırsan tadından yenmez. amcamın 300 seline 200 binde lpg takıldı 260 bindir lpg ile giidyor ve kilometrede ortalama 350 bin yakıyor. not = amcam gayet hızlı kullanana birisidir otobanda 170 den 180 den aşa kullanmaz. sen yavaş kullanırsan devirli kullanırsan bu 300e inebilir ama gene tekrar ediyim lpg siz bir 300 sel al kesinlikle lpg ile boğulmamış olsun motor sen kendin taktır lpg yi.
    9) güvenlik ise şimdiki araçlardan daha sağlam olduğu kesin. abs hava yastığı var(daha yeni yeni araçlar bunu baz versiyonunda sunmaya başladı.) ama en önemli güvenlik tedbiri ise sağlam kasası. kocaelinde bi pejo j9 300 sele arkadan çarptı şöför amcamdı. biz sadece bi sarsıntı hissettik ve 5-10 cm ileri gitti araba.indik baktık pejonun önü dağılmış ama öyle böyle dağılma değil :) kastamonu yolunda 4 yada 5 takla attı amcam 300 sel ile yoldan aşa doğru. sadece arka cam kırılmış ve o halde kastamonudan istanbula kadar geldi de tık dememiş araba.

yani dostum alman için sana baya sebeb saydım ben. almaman için gereken sebebleri ise en yukarda söylediğim arabayı bilmeden arabaya binmeden yorum yapanlar der

Sizin yazdıklarınızı okuyunca bu film geldi aklıma :) Bu filmde de araba takla attıktan sonra tekrar yola devam edebiliyor :) Gerçekte de olabiliyormuş demek..

Kardes her yere forwardliyorum bu mesajı bi cvp alamadım bende son zamanlarda ciddi bir şekilde s serisi araştırıyorum ve hayranıyım. İlk kez araç sahibi olacağım ve Buda Mercedes ama 95 96 s serisi olsun istiyorum kullanan arkadaslarımızdan yorum ve fikir bekliyorum açıkcası...

• quote:

Orijinalden alıntı: kucuker34

Arkadaşlar herkesten özür dilerim başka güncel konu bulamadığım için buraya yazayım dedim bende son zamanlarda ciddi bir şekilde s serisi araştırıyorum ve hayranıyım. İlk kez araç sahibi olacağım ve Buda Mercedes ama 95 96 s serisi olsun istiyorum kullanan arkadaslarımızdan yorum ve fikir bekliyorum açıkcası...

95-96 model S-class bakıyorsanız w140 kasa bakıyorsunuz demektir, çok keyifli araçlardır. Long olanını tavsiye ederim. örneğin S 320 L . hayırlısı olsun.
  • 106.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Konya'da mı km yapmayacaksın
    Çarşı git gel 50 km
    Meram'a hatunla git çay iç gel 70 km

Hep Bosna'da takılırım Mercedes'ten iner çarşıya tramvayla giderim dersen al

Konya'da Zafer ile Kampüs arası 30 km civarı. Bayğıda km yapılır yani bence en iyisi küçük bir araba al çok elzem durumlarda bin Tranway candır.

• quote:

quote:

Arkadaşlar herkesten özür dilerim başka güncel konu bulamadığım için buraya yazayım dedim bende son zamanlarda ciddi bir şekilde s serisi araştırıyorum ve hayranıyım. İlk kez araç sahibi olacağım ve Buda Mercedes ama 95 96 s serisi olsun istiyorum kullanan arkadaslarımızdan yorum ve fikir bekliyorum açıkcası...

95-96 model S-class bakıyorsanız w140 kasa bakıyorsunuz demektir, çok keyifli araçlardır. Long olanını tavsiye ederim. örneğin S 320 L . hayırlısı olsun.

Hocam neden long olanı acaba. Daha uzun ve geniş olmasımı yoksa bilmediğim artı özellikleri demi var acaba. Çelişki yaşadım bir an şimdi :)

• quote:

quote:

quote:

Hocam neden long olanı acaba. Daha uzun ve geniş olmasımı yoksa bilmediğim artı özellikleri demi var acaba. Çelişki yaşadım bir an şimdi :)

normalde w126 kasa içinde w140 kasa içinde kısa şase ile uzun şase yanyana görülmediği sürece pek farkedilmez aradaki fark. Ancak ikisi yanyana gelince uzun şase sülün gibi uzanır. ayrıca arka diz mesafesi şahanedir., arka kapısı han kapısı gibidir, ve long araçlar daha alımlı durur (şahsi fikrim). ancak park ederken Long olanı biraz sıkıntı yaşatabilir,vapurun kıyıya yanaşması misali zamanla onada alışılıyor. şahsi tercihim long tan yana olurdu. şuanda zaten 300 SEL kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermerhat -- 3 Ocak 2013; 17:11:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

normalde w126 kasa içinde w140 kasa içinde kısa şase ile uzun şase yanyana görülmediği sürece pek farkedilmez aradaki fark. Ancak ikisi yanyana gelince uzun şase sülün gibi uzanır. ayrıca arka diz mesafesi şahanedir., arka kapısı han kapısı gibidir, ve long araçlar daha alımlı durur (şahsi fikrim). ancak park ederken Long olanı biraz sıkıntı yaşatabilir,vapurun kıyıya yanaşması misali zamanla onada alışılıyor. şahsi tercihim long tan yana olurdu. şuanda zaten 300 SEL kullanıyorum.

Anladım üstad meslek olarak makam şoförüyüm. Nasipse ilk arabam olacak :) Buda Mercedes olsun diyorum.... Long farkı sadece genişlik anlamında üstün oluyor sanırım bende severim büyük kasa olmasını. 300 sel kullanıyorsunuz Allah kaza bela vermesin hocam bu model 90 serisimi. W kaç oluyor daha yeni araştırma içerisindeyim beni mutlu edermi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım üstad meslek olarak makam şoförüyüm. Nasipse ilk arabam olacak :) Buda Mercedes olsun diyorum.... Long farkı sadece genişlik anlamında üstün oluyor sanırım bende severim büyük kasa olmasını. 300 sel kullanıyorsunuz Allah kaza bela vermesin hocam bu model 90 serisimi. W kaç oluyor daha yeni araştırma içerisindeyim beni mutlu edermi :)

benim aracım w126 kasa, yani w116 dan sonra ve w140 dan önceki seri. w126 kasanında -tüm s-class serisi gibi- bakımlı olanı tadından yenmez. w126 kasa daha doğrusu tüm s-class serisi mercedesin en üst segmenti olduğu için zamanının çok ilerisinde teknoloji ve donanıma sahiptir. alınacağı zaman iyi araştırılıp acele etmemek gerekir.
    ekleme : w126 kasa 79 sonundan 91 yılına kadar üretildi. benim aracım 90 model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sermerhat -- 3 Ocak 2013; 20:40:05 >

• Eski mercedesler konusunda ağzı olanın konuşması normaldir. Sahip olmamışlar, binmemişler, sürmemişler varsayımlarıyla kendilerini tatmin ederler bol bol. O kadar yeni araç sürdüm bir dönem kullandığım 86 300e' nin konforu, sürüş keyfi hiç bir arabada yok. Ne vectrada, ne c5te, ne jettada, ne civicte, ne golfte, ne astrada, ne lagunada, ne a4te. 50bin km altında golf sahibiyim, benzin 2-2,5 lira olacak olsa w124,126, sec dışında başka arabalara hayatta bakmazdım. Hatta bugün bile ikinci araba olarak sırf keyfine haftasonları sürmelik bir 300ce mi alsam diye hayaller kurmuyor değilim.

Bunlardaki süspansiyon, lokum gibi direksiyon, man otobüs gibi kükreyen motor sesi(bilen bilir sıralı 6 mercedes motor sesi, 4:14ten itibaren.) kudretli duruş hiçbir şeyde yok.

Evet yeni M6 bombastik bir araba, fenomen resmen. Ama bir 560sec değil, olamazda.

• Dostum aldın mı mercoyu

• Merhaba dostum şans eseri gördüm bu konuyu, babamın kullandığı 1990 model 300 sel i bu gün satışa çıkarttık aranızda ilgilenen olabilir diye buraya yazıyorum. Çok temiz bir araç eğer detay isteyen olursa bana ulaşabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.