Şimdi Ara

Kafayı yedirten ücretsiz uygulamalar paradoksu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir iki yerde aradın ya hiç cevap bulamadım yada bulduğum cevaplar bana tam anlamlı gelmedi. Şimdi bir bilen arkadaş varsa bana şu olayı güzelce anlatabilir mi rica etsem?
    Android apple store bir çok ücretsiz uygulama ile dolu.
    Bunlardan çoğu uygulama içi reklamlar veya satın almalarla para kazanıyor buna tamamız.
    Ama olay şurada beni zorluyor....
    En bariz örneği olan whatsapp gibi popüler bazı uygulamalar inanılmaz miktarda sunucu belleği ve trafiği kullanırken (ki bunlar uygulama sahibi için büyük masraflar) aynı zamanda milyar dolar değeri varken (marka değeri olarak ki geçmişte satıldı biliyorsunuz) nasıl ücretsiz oluyor? Ve bu parayı nerden kazanıyor? Uygulamada reklam yok aylık ücret yok komisyon yok ve milyarlarca kullanıcı milyarlarca veri..
    Bir yazılımcı, bu işten anlayan bir arkadaş bana durumu açıklar veya dogru bir kaynak gönderirse çok sevinirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Verilerini satıyorlar whatsappa bilgisayar yaz hemen bilgisayar reklamları çıkar en basit örneğinden. Hatta whatsappın yıllık kazancı THY’nin yıllık kazancının 2-3 katıydı yanlış hatırlamıyorsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.