Şimdi Ara

KAFAYI YEMEDEN ŞU SİSTEMİ TOPLAYALIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Günlerdir forumun yüzlerce sayfasını okudum. Bazen keşke teknoloji cahili herifin biri olsaydım da gidip hazır sistem alıp kazıklansaydım diyorum! Kafayı yemeden şu sistemi bi toplayalım

Öncelikle beklemeye zamanım ve tahammülüm yok. Sadece KASA toplayacam. Önümde 2 tane yol haritası var konfigirasyonları veriyorum ve değerli yorumlarınızı bekliyorum (üst sınır 1200$)

Konfigisaryon 1:

CORE 2 DUO INTEL-E6300 CONROE.....................209 USD + KDV
    CORE 2 DUO ASUS-P5B DELUXE WIFI AP..............229 USD + KDV
    DDR2 SDRAM KINGSTON-512 MB 667 DDR2 X 2....14 USD + KDV
    PCIE LEADTEK-PX7600 GT EXTREME TDH...............209 USD + KDV
    SATA2 SEAGATE-300 GB SATA2 16 MB NCQ ...........112 USD + KDV
    MITSUMI-FDDB Floppy...........................................8 USD + KDV
    LG-DVD-RW..........................................................42 USD + KDV
    AOPEN-H600B28 KASA...........................................95 USD + KDV
    TOPLAM :.................................................1018 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM :............................... 1201,24 USD

Konfigirasyon 2:
    SOKET AM2 AMD-ATHLON 64 X2 4200+ AM2..............219 USD + KDV
    SOKET AM2 MSI-K9N NEO-F......................................89 USD + KDV
    DDR2 SDRAM KINGSTON-2*512 MB DUAL 533 DDR2...92 USD + KDV
    PCIE LEADTEK-PX7600 GT EXTREME TDH....................209 USD + KDV
    SATA2 SEAGATE-300 GB SATA2 16 MB NCQ................112 USD + KDV
    MITSUMI-FDDB...........................................................8 USD + KDV
    LG-DVD-RW..............................................................42 USD + KDV
    AOPEN-H600B28 KASA...............................................95 USD + KDV
    TOPLAM :........................................866 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM :......................1021,88 USD

Fiyatlar gigatek fiyatları. AM2 3000 64 bit tek çekirdekli bir işlemci alıp fiyatlar iyice düşünce x2 5000 falan alırım diye de düşündüm ama hazırlamışken temiz bi sistem yapmak istiyorum. Concore seçeneği de beni cezbediyor ama testler ne kadar isabetli. Bakıyorum eski yazılımlarda intel önde oyun 3d ve güncel yazılımlarda sanki x2 kıl payı önde gibi. Lütfen akıl verin. Ekran kartının daha düşüğüne tahammülüm yok. Lütfen ekran kartı üzerine fazla oynama yapmayın. Değerli yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Bir de anlamadığım bir konu var. Benim arkadaşım Türkiye'de bir distribitörün bayisi bilgisayar satıyor. COncore 6300 ün ona gelişi 211+KDV ki %10 iskonto koyup bana satsa 230+KDV dolara gelecekken bu inventus vs. nasıl oluyor da 199,99+KDV ye bu işlemciyi satabiliyor. Bu sistemi güvenle toplayabileceğim bir yer de önerirseniz memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Öncelikle inan bana inventus bu forumda cok fazla ragbet gören firmaların basında geliyor ve güven konusundada süphen olmasın

Ayrıca verdigin sistemlere göre 1.sistem hernekadar 512mb ram olsada kesinlikle 2.sisteme oranla tercih edilmesi gereken bir sistem..

Kafan x2 5000 konusundada takılmasın derim cünkü 6300 stock halde 4600 ile 5000 arasında bir performans weriyor ki OC ile bu performans fx62 ye yetisiyor, x2 5000 e toz yutturuyor.Bunu ben diil benchmark lar gösteriyor

2. sisteminde kötü bir sistem degil en buyuk avantajı da ucuza board bulabilmen am2 icin ama almışken ve bukadar kafa patlatmışken kesinlikle conroe derim

• İlk sistemi al...Ekran kartını X1800 Gto, ramide en aşşağı 1 gb dual-kit yap olsun bitsin...Bide adam gibi Fsp 400W psu al...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cr@cknow!

İlk sistemi al...Ekran kartını X1800 Gto, ramide en aşşağı 1 gb dual-kit yap olsun bitsin...Bide adam gibi Fsp 400W psu al...

Bu dediklerini uygularsa fiyat 1300doları gecer,üst sınır olarak 1200 dolar belirtmis
  • quote:

Orjinalden alıntı: Helldancer

quote:

Orjinalden alıntı: Cr@cknow!

İlk sistemi al...Ekran kartını X1800 Gto, ramide en aşşağı 1 gb dual-kit yap olsun bitsin...Bide adam gibi Fsp 400W psu al...

Bu dediklerini uygularsa fiyat 1300doları gecer,üst sınır olarak 1200 dolar belirtmis

Bu dediklerimi yapmazsa o sistemin hiç bir manası yok.

7600 gt ile x1800 gto arasında fiyat farkı 10-20$..., Fsp 400W almak zorunda, hatta 500W, yoksa o SİSTEM ÇALIŞAMAZ.

512 Mb ram ilede, hangi oyun oynanır? Oda mantıksız...Hiçbir işe yaramaz.

76000 Gt kalsın( fiyatta pek oynama yapmaz hatta hiç yapmaz desek ), o 2 parçayı almak zorunda, hatta 1 gb da yetersiz 2 gb şart

• Ozaman anakarttan kısıp 1gb ram we 400w psu secebilir(bu sisteme gercek 350w da yeter gibime geliyor 500w da abartı olur)
  • Arkadaşlar benmi yanlış görüyorum yoksa sizin gözden kaçırdığınız birşey mi var...

DDR2 SDRAM KINGSTON-512 MB 667 DDR2 X 2....14 USD + KDV

Tabiiki 1. sistem

Ayrıca o sistem o haliyle (psu dan kaynaklı) çalışmassa gel at kafama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f@Zus -- 4 Ağustos 2006; 3:39:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şu zor günde lütfen dua edin
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim arkadaşlar. bana kaliteli bi de UPS önerin. Bu arada ilk sistemin Ramlari 512*2=1gb
    114$ yüzler ahnesi çıkmamış. İleride ram ilavesi yaparım

uygun bi fiyata x1800 gto satan bir yer önerebilir misiniz?

olmadı anakrttan kısıp UPS ve ekran kartı alırım. Bu sisteme 400W güç kaynağı KESİN yeter değil mi

http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp sitesinden baktım 7600 GT ile 311W x800GTO ile 323W çekiyor sistem ... ekstradan dvd rom koydum fanları 92mm çift fan yaptım.

Tecrübeli biri de hesaplarsa sevinirim. Taklaya gelmeyelim sonra

aynı sistem inventus da 1170 dolar (sadece harddisk 250gb dvd wr da asus)

Haftasonu veya pazartesi sistemi alacam inşallah! kesintisiz güç kaynağı önerilerinizi bekliyorum

• Arkadaşlar kasa 400W ATX 12V YÜKSEK VERİMLİ GÜÇ KAYNAĞI ile çalışıyor. 2 ADET EXTRA 8MM FANI var.

Ayrıca önemli bir soru daha: Anakarttan kıssam ve ASUS P5LD2 Deluxe (163$ + KDV) ki özellikleri şöyle INTEL; LGA775; 2xPCI-E16X; INTEL 945P; DDR2-667Mhz; 8xSes; GLan; SATA RAID; USB; Firewire; ATX; Kutulu.

Ya da ASUS - P5B mı alsam?
  • her 2 sistemde son cıkan fps oyunlarını, hatta fear gibi görece daha eski oyunları yüksek ayarlarda oynatmaz..
    oyun diyosan değişecek o ekran kartı, conroe yla monroeyla yürümez bu işler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

her 2 sistemde son cıkan fps oyunlarını, hatta fear gibi görece daha eski oyunları yüksek ayarlarda oynatmaz..
    oyun diyosan değişecek o ekran kartı, conroe yla monroeyla yürümez bu işler..

KArdeş ozaman sen bi ekran kartı önerde hepimiz faydalanalım.
  • 1. sistemi tercih et ama anakartı o kadar pahalıya gerek yok gigabyte ds3 al artan paraya da rami 2*1gb yap bunun oyunlarda daha çok faydası olur.
  • Anakartın düz versiyonunu al derim 169$ ve invetusa süpesiz güvenebilirsin forumda cogun arkadaslarımız buradan alıs veriş yapıyo bir sorun duymadım ram1 gb yeterli bence 400 w psu yeterli ekran kartınıda 7600gt etrm den vazgecme o sınıfta bukadar hızlı kart yok biliyorum
    anakart p5b modeli
    kasa aynı (psu yeterli)
    ekran kartı 7600 GT EXRM
    bunlar benim tercihim olurdu...
  • Konfigisaryon 1:

CORE 2 DUO INTEL-E6300 CONROE.....................209 USD + KDV
    CORE 2 DUO ASUS-P5B ..................................... 169 USD + KDV
    DDR2 SDRAM KINGSTON-1 GB 667 DDR2 X 2........192 USD + KDV
    PCIE LEADTEK-PX7600 GT EXTREME TDH...............209 USD + KDV
    SATA2 SEAGATE-300 GB SATA2 16 MB NCQ ...........112 USD + KDV
    MITSUMI-FDDB Floppy...........................................8 USD + KDV
    LG-DVD-RW..........................................................42 USD + KDV
    AOPEN-H600B28 KASA...........................................95 USD + KDV
    TOPLAM :.................................................1036 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM :............................... 1227 USD

1836 YTL ye kız gibi sistem oldu kanaatindeyim. Son kakarım bu sadece anakartı değiştirdim ve ramlari 2 gb yaptım. Yarın (yetişemezsem) pazartesi alacam inşallah dua edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pildadal -- 4 Ağustos 2006; 17:59:24 >
  • Hocam AOPEN kasa 400Watt'sa başka PSU'ya ihtiyacın hiç yok demektir çünkü adamlar gerçek PSU satıyorlar,ekran kartını X1800GTO yapıp yapmamak sana kalmış çünkü aralarında çok az bir fiyat farkı var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.