Şimdi Ara

Kafayı Yemek Üzereyim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hayatımın son üç senesi her anlamda rezalet. Bu 3. girişim sınava. Bundan önceki iki sene çalışmam "sıfır". Ve ben hala uslanmadım, yine çalışmadım! Elime kitap dahi almadım. Kasım gibi alayım dedim, aldıkça sıkılıyor, "Amaan daha çok var" diye bir kenara fırlatıyordum. Öğrencilik hayatım boyunca test çözmekten nefret etmişimdir zaten, kolay sıkılıyorum. 20 dakika çalışsam hemen kulaklığı takıp müzik dinliyorum, telefondan Facebook, Twitter falan kontrol ediyorum her an.

"Sınava doğru geçer, hem kendimi şimdiden sıkmayayım rahat bırakayım" dedim ve bu durumu umursamadım. Sonra da çalışmayı bıraktım zaten.
    İkinci pişmanlığım, arkadaşlarıma çok bağımlıyım. Kıramıyorum, vazgeçemiyorum. "Bu kez çağırsalar gitmeyeceğim" dediğim her seferinde de gittim. Her an mesajlaştım. Her mesajlaşmada/gezmede pişmanlık yaşadım. Sonra o günüm kendi kendimi pişmanlıkla yemekle geçerdi, yine ders çalışamazdım. Aşırı iradesizim.

Şubat'a kadar her gün gezdim.
    Ne zaman şubatı yarıladık, sınava çok az kaldığını anımsadım. 1 ay çalıştım. Tabii Facebook, Twitter gibi bağımlılıklarımdan vazgeçemedim yine.

Sınavda 40 bin oldum. Lakin lys'ye dair hiç matematik, fizik, kimya, geometri bakmadım bugüne dek. Temelim var tabii aslında. Biyolojide eksiğim yok sayılır ama tabii ondan da pratik yapmam (soru çözmem) gerek.

Hedefim 20 bin (veya en azından 30). Okul puanım yüksek. Ama bırakın bunu yapmayı, daha da düşürmekten korkuyorum. Konular yetişmeyecek korkusu ve 3. senem olmasına rağmen yine çalışmamış, boş beleş insanlara aylarca vakit ayırmış olmanın inanılmaz pişmanlığını yaşıyorum.
    Son bir ay da bu ağır pişmanlıktan ve "Bu sene de olmayacak" korkusuyla çalışamıyorum.
    Antidepresan kullanmayı bile düşünüyorum.
    Kendimi çok kötü hissediyorum...

İki ayda hallolur mu ki... Tüm arkadaşlıklardan vazgeçtim, geç de olsa. Ama şu önümdeki iki aya odaklanamıyorum pişmanlık duygumdan!!! Tam depresyon belirtileri yaşıyorum.
    Son çare buraya yazmak oldu, çünkü kimsem yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: DrugsOrNot

Şu sıralar ağır bir bunalımdayım.

Hayatımın son üç senesi her anlamda rezalet. Bu 3. girişim sınava. Bundan önceki iki sene çalışmam "sıfır". Ve ben hala uslanmadım, yine çalışmadım! Elime kitap dahi almadım. Kasım gibi alayım dedim, aldıkça sıkılıyor, "Amaan daha çok var" diye bir kenara fırlatıyordum. Öğrencilik hayatım boyunca test çözmekten nefret etmişimdir zaten, kolay sıkılıyorum. 20 dakika çalışsam hemen kulaklığı takıp müzik dinliyorum, telefondan Facebook, Twitter falan kontrol ediyorum her an.

"Sınava doğru geçer, hem kendimi şimdiden sıkmayayım rahat bırakayım" dedim ve bu durumu umursamadım. Sonra da çalışmayı bıraktım zaten.
    İkinci pişmanlığım, arkadaşlarıma çok bağımlıyım. Kıramıyorum, vazgeçemiyorum. "Bu kez çağırsalar gitmeyeceğim" dediğim her seferinde de gittim. Her an mesajlaştım. Her mesajlaşmada/gezmede pişmanlık yaşadım. Sonra o günüm kendi kendimi pişmanlıkla yemekle geçerdi, yine ders çalışamazdım. Aşırı iradesizim.

Şubat'a kadar her gün gezdim.
    Ne zaman şubatı yarıladık, sınava çok az kaldığını anımsadım. 1 ay çalıştım. Tabii Facebook, Twitter gibi bağımlılıklarımdan vazgeçemedim yine.

Sınavda 40 bin oldum. Lakin lys'ye dair hiç matematik, fizik, kimya, geometri bakmadım bugüne dek. Temelim var tabii aslında. Biyolojide eksiğim yok sayılır ama tabii ondan da pratik yapmam (soru çözmem) gerek.

Hedefim 20 bin (veya en azından 30). Okul puanım yüksek. Ama bırakın bunu yapmayı, daha da düşürmekten korkuyorum. Konular yetişmeyecek korkusu ve 3. senem olmasına rağmen yine çalışmamış, boş beleş insanlara aylarca vakit ayırmış olmanın inanılmaz pişmanlığını yaşıyorum.
    Son bir ay da bu ağır pişmanlıktan ve "Bu sene de olmayacak" korkusuyla çalışamıyorum.
    Antidepresan kullanmayı bile düşünüyorum.
    Kendimi çok kötü hissediyorum...

İki ayda hallolur mu ki... Tüm arkadaşlıklardan vazgeçtim, geç de olsa. Ama şu önümdeki iki aya odaklanamıyorum pişmanlık duygumdan!!! Tam depresyon belirtileri yaşıyorum.
    Son çare buraya yazmak oldu, çünkü kimsem yok...

hocam aynı senin durumlardayım arkadaşlarından vazgeçmene gerek yok 1.5 ay sonra görüşürüz de hepsine git.
    Bu arada ben de test çözmekten asırı nefret ediyorum ve çözmüyorum da ama internetten genelde zamanım ya burda ya da internetteki ders videolarında oluyor. Madem çok çalışmaktan bıkıyosun benim yaptığım taktiği yap. Hiç sıkılmazsın. Bu arada ygs m 27k hedef 10k ya indirmek

• yazdıklarında kendimi gördüm aynı durumdayız 3. kez giricek olmamız bile aynı bende 1 ay once basladım çalışmaya olmaz diye birşey yok veya şöyle düşün 3.sene olduğu için keşke deme çalış zararın neresinde dönsen bir yerlerden kar yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perq1 -- 28 Nisan 2013; 18:39:48 >
  • Mesajım onaylanmadı sandım o yüzden konuma bakmadım. Ama kaç gündür sabah akşam forumdayım, takıntı oldu.
    Aynı durumu paylaştığım insanların olması avuntu kaynağı oldu bir yerde.
    Fakat ben hala çalışamıyorum!!!! Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum, yapamayacakmışım gibi...

Durumum şöyle ki şu an girsem,
    Matematik 30 net
    Geo 20
    Kimya 20 - 25
    Bio 25 ve üstü

yapacak kapasitedeyim. Fizik ise çok eksiğim var. YGS öncesi o çalıştığım 1 ayda mekanik iş enerji vb. kasmışken bugün elime o zamanki çözdüğüm soruları aldım yapamadım. Körelmiş miyim neyim. Belki de stresten, sakin olsam yapacağım.

Sonuçta fizikten de en az 15 net yaparım. Lise 4 fiziğim sıfır. Çalışmaya da korkuyorum. Panik yapıyorum
    Acaba 1 ay hedefime ulaştırır mı yoksa boşa mı çabalıyorum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav birader kusura bakma ama, haketmişsin yani.. daha da bir şey demem. ya 4. sene için hazırlanacaksın ki bence ağır psikolog desteği alman lazım
  • Biraz acımasız bir yorum değil mi bu? Son mesajımı okudunuz mu bilmiyorum. Onu okursanız çok da umutsuz bir vaka olmadığımı göreceksiniz.

Üç kere psikiyatriste gittim. İlaç vermedi. "Önce bakış açını değiştir, bunu yapacak olan sensin" dedi, geri yolladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrugsOrNot -- 16 Mayıs 2013; 23:17:13 >
  • Son mesajımı okuyarak da yorum belirtirseniz sevinirim. Hiç bir şekilde ders çalışamıyorum, beynimde tam bir gerilim havası var. Okuduğumu da anlayamıyorum. 1 ay önceki yaptıklarımı bile yapamaz haldeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vince Gilligan

yav birader kusura bakma ama, haketmişsin yani.. daha da bir şey demem. ya 4. sene için hazırlanacaksın ki bence ağır psikolog desteği alman lazım

Biraz acımasız bir yorum değil mi bu? Son mesajımı okudunuz mu bilmiyorum. Onu okursanız çok da umutsuz bir vaka olmadığımı göreceksiniz.

Üç kere psikiyatriste gittim. İlaç vermedi. "Önce bakış açını değiştir, bunu yapacak olan sensin" dedi, geri yolladı.
  • Bir yoruma / görüşe dahi öyle ihtiyacım var ki şu an...
  • quote:

Mesajım onaylanmadı sandım o yüzden konuma bakmadım. Ama kaç gündür sabah akşam forumdayım, takıntı oldu.
    Aynı durumu paylaştığım insanların olması avuntu kaynağı oldu bir yerde.
    Fakat ben hala çalışamıyorum!!!! Kendimi inanılmaz kötü hissediyorum, yapamayacakmışım gibi...

Durumum şöyle ki şu an girsem,
    Matematik 30 net
    Geo 20
    Kimya 20 - 25
    Bio 25 ve üstü

yapacak kapasitedeyim. Fizik ise çok eksiğim var. YGS öncesi o çalıştığım 1 ayda mekanik iş enerji vb. kasmışken bugün elime o zamanki çözdüğüm soruları aldım yapamadım. Körelmiş miyim neyim. Belki de stresten, sakin olsam yapacağım.

Sonuçta fizikten de en az 15 net yaparım. Lise 4 fiziğim sıfır. Çalışmaya da korkuyorum. Panik yapıyorum
    Acaba 1 ay hedefime ulaştırır mı yoksa boşa mı çabalıyorum?

niye durumun vahim olsun 1 ayda çok çalışma zaten tekrar yap 12.snf fiziği çalış 5-6 net gelir denemelerle de fenleri 25+ yaparsın fiziğin yanında matematğe çalışcn işte artık olursa olur ama çalışrsan 35+ kesin olur üstüne çıkarmı ya da ne kadar çıkar sana bağlı 4.seneye kalmazsın olcaksa da iyi bişy olsn bu 1 ay az çalış öz çalış

• Hedefin nedir? Hangi bölüm istiyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @tryunar

Gerçekten çok teşekkür ederim. Aslında lise son fiziği sırf bilgi soruları geliyor. Yorum gücü gerektiren (mekanik gibi) sorular pek yok. Bu açıdan avantaj olabilir.
    Çevremdeki insanlar taa Eylül, Ekim'de çalışmaya başladılar, bense Şubat'ta... O kadar çalışan insan varken yapamayacakmışım gibi geliyor. Bir de çok soru çözmem. Günde en fazla 30 soru. Nasıl olsa doğru çıkıyor diye bırakırım çözmeyi. Eh tabii bu yüzden de bildiklerimi kolay unutuyorum çalıştıklarımla ilgili devamlı soru çözmediğimden.

1 ayı Biyoloji hariç tekrarla geçirmem lazım bir yerde.
    O kadar aylardır harıl harıl çalışanlar varken ben, umutsuzum.
    Ama o aylardır çalışanlar da bir süre sonra bazı şeyleri illa unutmuyorlar mı? Şubat'ta baktığım su dalgaları (ne olur ne olmaz diye bakmıştım) şu an 0 mesela.
  • Başta da belirttim. Ygs 40 bin, okul puanı yüksek. İlk 20 bin - 30 bin arasında olmak niyetim. Aslına bakarsan fazlasıyla Tıp istiyorum (Biyolojim de gayet iyi belirttim zaten). Özel olur ancak bu saatten sonra, o yüzden aralığı öyle tutuyorum.

Alternatif olarak bir şey düşün diyorlar, işte o zaman dünyam kararıyor. Evet, takıntı olmuş biraz. Zaten olmasa bu kadar karamsar olmazdım.
  • Bak kardeşim yada sevgili ağabeyim mi demeliyim

3. Yılınmış..Yazık değilmi sana gençliğine ailene... 1 ay Kalmış.. canını dişine takıp çalış şu 1 ayda. belli bir temelin var netlerin gayet iyi. al boş bi kağıt. kendini eksik hissetiğin konuları hiç bilmediğin konuları tek tek yaz. Konu anlatım kitabı al ve enine boyuna öğren (misal 12. sınıf fiziği)

geç değil. o şubatta başlayanlarla aranızda ciddi bi fark yok bence.

Elinden geleni yap son 1 ayda. Allah kolaylık versin
  • hocam durumuna üzüldüm ama gercekten bunlar kurtulabilecegin seyler.benım daha ilk senem inan bana son iki aydır dershane dısında arkadaslarla görüsmüyorum tabletim vardı kaldırdım max düzeyde ders calısıyorum ha olursa olur olmazsa olmaz ama ısın sonunda ben herkese lys ıcın elimden geleni yaptım diyebılecegim ve seneye kalmak istemiyorum.(ygs ye calışmadığım icin lys dedim)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok sağol kardeşim bunlar gerçekten moral oluyor.

Bugün bir danışmana gittim. Efendim o kadar Fen Lisesi'nde okuyan adam varken sen mi yapacaksın diyerek aşağıladı, inancımı yitirdim. Ama sonuçta bu iş fene anadoluya değil çalışmaya bakmaz mı? Ne yani fende diye o bilgiler gökten zembille inmiyor ya. İlla ki öğrenecek. (İyi bir anadolu lisesini dereceyle bitirdiğimi de belirteyim)

Bu arada şubatta başlayan benim ama şu an tüm bildiklerimi (bir hafta önce çalıştığım şeyleri dahi) unutmuşum gibi hissediyorum, öyle çok tuhaf bir ruh hali var üstümde.
    YGS'den önce 1 ay eve kapandım. Sonrasında da çalışamadım zaten pek. Şimdi kapanamıyorum, gezip moral bulmak istiyorum öylesine moralsizim.
  • Çok doğru söylüyorsun, çok mantıklı. Ama gerek foruma gerek çevreme bakınca herkes dönem başından beri (ağustos) çok çalışıyor, bir ben böyle geç kaldım gibi hissediyorum ve kendimi yetersiz buluyorum, üzülüyorum.
  • quote:

Çok doğru söylüyorsun, çok mantıklı. Ama gerek foruma gerek çevreme bakınca herkes dönem başından beri (ağustos) çok çalışıyor, bir ben böyle geç kaldım gibi hissediyorum ve kendimi yetersiz buluyorum, üzülüyorum.

hocam sen sıfırdan başlamcksın bu 1. and lisesini dereceyle bitiren adam boş değildir. öğrenme de sıkıntın yok ki zaten bir çok konuyu biliyorsundur senin ihtiyacın olan sağlam bir tekrar.3sene öyle ya da böyle ortaya konmuş bir çalışma da var muhakkak ki sen kendini ağustosta çalışanla kıyaslıyorsun OLMAZZZ yeterli zaman da var eksiklerinden başlayarak bildiklerine doğru konuları gözden geçir

• Haklısın aslında ama işte hedefime yine aptallıklarım yüzünden ulaşamayacak olma korkusu üzerimde tam anlamıyla bir bunalım ve rehavet yarattı. Okuduğumu dahi anlamaz oldum. Soru gördüm mü donup kalıyorum. Üç gecedir uyuyamıyorum. Belki bu ruh hali geçer birkaç güne. Antidepresan da vermiyorlar. Bilemiyorum :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.