ARKADAŞLAR YA NEDENSE BİR TÜRLÜ SICAKLIKLARI NORMAL DEĞERLERİNE GETİREMİYORUM.İLK BAŞLARDA STOK FAN VARDI VE GAYET SORUNSUZ GİDİYORDU. NE ZAMANKİ BİOS U UPTADE ETTİM O ZMANDAN SONRA SICAKLIKTA PROBLEM OLMAYA BAŞLADI.KAFAM ATTI GİTTİM ZALMAN FAN ALDIM BELKİ SORUN FANDADIR DİYE.FAKAT ŞU AN HERŞEY NORMAL DEĞERDE YANİ OVERCLOCKSUZ VE SICAKLIK 45 DERECENİN ÜSTÜNDE.CPU CORE1 57 CORE0 56 DERECE. ÜSTELİK BU FANI SON HIZDA ÇALIŞTIRDĞIM HALDE BÖYLE.BUNA SEBEP OLAN NEDİR ALLAH AŞKINA BİRİ YARDIM ETSİN KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM DENEMEDİĞİM ŞEY KALMADI. ANAKART MSI P-35 NEO 2 FIR İŞLEMCİ Q6600 ACABA BUNA SEBEP OLAN ŞEY BİOS OLABİLİRMİ???
sorun biosta yeni bios guncellemesi var mi bak.bir de yazini kucuk halfle yaz yoksa uyari alirsin.
eğerki biostan güncellemesinden sonra yaptıysa muhtemelen biostandır tekrar güncelleyin belki yüklerken hatalı yüklemişsinizdir başka sürüm bios yüklemeyi deneyin
kesin biostandır arkadaşım, aynı sorunu ben de yaşamıştım. Bios update yaptıktan sonra bianda 10-20derece arası arttı işlemci sıcaklığı, yeni versiyona güncelleyince tekrar eski haline döndü..
cpu ısınmıyodur,ama anakart değerlerde sapıtıyodur eski neo 2 fr anakartım geldi aklıma :)
arkadaşlar çok sağolun çok teşekkür ederim.şu an en son bios sürümü var ancak oda çare olmadı.yanlız indirdiğim bios sürümü msı platiniumdu.acaba ondan kaynaklanıyor olabilirmi?birde ilk biosumu tekrar nasıl bulabilirim
quote:
Orjinalden alıntı: erdemkaraca
arkadaşlar çok sağolun çok teşekkür ederim.şu an en son bios sürümü var ancak oda çare olmadı.yanlız indirdiğim bios sürümü msı platiniumdu.acaba ondan kaynaklanıyor olabilirmi?birde ilk biosumu tekrar nasıl bulabilirim
Eski Biosu bulana kadar bari kasanın tüm kapaklarını aç.Belki biraz aşağı iner ısı.Havalar ısınmadan bence bi çözüm bulmalısın.
kasa kapakları açmak çare değilki. kullandığım fan zalman 9700 led.yani overclocklarda yüksek voltajalrda bile sıkıntı yaşatmayan bir fan. yani kasa kapakları açmaktan daha büyük bi problem var. bazen tak kitlio kendini makine acilen bios ilk sürümü bulmam lazım.anakart cd sinde de yok.nerden bulcak bilmiyorum
makine kendini kitliyorsa gerçekten bir sıcaklık sorunu olmalı
Biosta default mu ayarlar onlara bi baksaydın
evet bios default ta da denedim ama sonuç aynı. walla çok canımı sıkmaya başladı bu makina 2000 ytl e verip topladım. bu olay yüzünden bilgisayar tutkumdan vazgeçecem
Dostum Kendi anakartina baska bir anakartin biosunu yuklemen sorun yaratir zaten mantikli degil :)
MSI Sitesinden Kendi Model Anakartini bul tam kesin modeli bul orada Biosu bulursun kesin.. Kolay gelsin.
Sorun Düzelmediyse Bursa'da isen sana yardım edebiliriz.
arkadaşım macun konusunda bi problem olmasın daha önce bende de olmuştu bi macun yenileyp dene ayrıca artık msi sitesinden manual bios vermiyo live update3 die bi programla alabiliyosun
işlemcine orthos yap 10dk kadar işlemcinin sogutucusuna elinle arada bir temas et.. öyle elin yanacak kadar bi durum yoksa sorun anakartın sıcaklıgı yanlış ölçmesidir.. benim abit ix38 127-249 derece gösteriyor tabi işlemcinin bu sıcaklıklarda çalışması mümkün değil sogutucu bile ısınmıyor gerçekte..
bende biosu 1 öncek anakartımla yenilemiştim sonra 15 derece harbi harbi arttı biosu egeri aldım sonra
Bende de aynısı olduydu bios update ettikten sonra sıcaklık arttı benim anakart gigabytedı F7 sürümünde sıcaklık çok arttı eğer yüklediğin biosun bir alt versiyonu varsa onu yükle ben öyle yapmıştım F6 sürümünü yükledim düzeldi
arkadaş hiç biosla uğraşma aynı sorun bende vardı amd 4200 x2 biosta 75 dereceyi gördü . bilgisayarcı arkadaşım güç kaynağını gerçek 500 watlıyla değiştirdi şimdi delicesine yükleniyorum 1 haftadır 60 dereceyi görmedi bios falan hikaye sen dediğimi yap ben 1 ay gezmediğim yer kalmadı nerdeyse baştan sistem kuracaktım
arkadaşlar tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.açıkçası ben bu kadar ilgi beklemiyordum:) yazan olmaz die düşünmüştüm. en son arkaşımdan kullandığım güç kaynağı epsilon 600watt kuvvetli bir güç kaynagı. ben bu sorunun tamamen bios tan kaynaklandığını düşünüyorum.macundan geçtim işlemciyi yarım saat buzlukta tuttuktan sonra zalman fanın altına koyuyorum sıcaklık başlıo 34 ten çıkıo 56 ya biosumu zaten live uptade ten ve kendi modeline göre indirmiştim.yani 3 model ismi vardı aralarında benimkide vardı. en sonunda msı yetkilillerine kadar mail attım :) dedimki ben bi eşeklik ettim bios uptade ettim oysaki benim eski biosum ne kadar güzelmiş ben ettim siz etmeyin :) bana eski biosumu nasıl geri getirceğimi anlatın. bi kaç uğraştan sonra cevap geldi. adam bana yollamış nasıl geri getireceğimi ama malesef boot disketten boot ederek başlamam gerekiyor ama bende şimdilik disket sürücüsü yok allah aşkına disket mi kaldı ya ama en yakın zmanda bi çaresini bulup eski biosuma geri döneceğim ve sizleri sonuçtan haberdar edeceğim. herkese ilgisinden dolayı gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.