Şimdi Ara

kafayı yiyecem 7-8 saattir uğraşıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    intel 915 pgn
    arkadaşlar bu gün gittim silver grease termal macun aldım.
    eski macunu temizledim ( intelin kendi verdiği)
    cpu 55 derecede çalışıyordu. heatsinki söktüm, termal macunu sürdüm (bayağı bir sürdüm hatta yanlara taşma yaptı orası ayrı bir muamma) pc yi açtım. ses katı hatası verdi.
    sonra açtım ses kartını çıkardım taktım. ardından monitöre görüntü gelmedi.
    sonra tüm sistemi söktüm taktım.
    heatsinki çıkardım macunu ince çizgi haline getirdim ( ne eksik ne fazla).
    şimdi pc iyi çalışıyor ama cpu eskisine nazaran 2-3 derece daha sıcak.
    heatsink tam oturmadı desem, nerdeyse anakartı delecek kadar bastırdım hepsi oturdu.
    macunla birlikte kasanın arkasına artic cooling pro tc aldım oda 900rpm de falan çalışıyor sinir etti (çalışmasa daha iyi)
    geçen gün aldığım 5 milyonluk samuray marka fan daha iyi hava üflüyor ( bunuda ön panele taktım).
    kasa yan kapağı açık. ayıca adanada yaşıyorum evin içi zaten 35 derece. 56-57 derece boşta cpu sıcaklığı fazlamı.
    çok bitap düştüm yoruldum, pc yi kıracak kadar deli etti beni.
    NE TAVSİYE EDERSİNİZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEO MD -- 18 Ağustos 2006; 21:52:50 >

• Arkadaşım benim de çok detaylı bir bilgim yok ama sana belki yardımcı olur söliyceklerim. Yanlış hatırlamıyosam termal macun cpu üzerine sadece bir mercimek byüklüğünde sürülmesi gerekiyor gibi biliyorum.fazla olursa ters etki yaptığını duymuştum. Birde işlemci fanını yeniden bir daha kontrol et istersen belki o kısımda ters olan bişiler var. Cpu üzeerindeki fan stok fan mı? Eğer ki stok fansa normale biraz yüksek ısı değerin varmış gibi geliyor bana..
  • stok fan varsa pek bişey bekleme macundan yanı normal + artıc ın fanı yanliş hatırlamıyorsam ısıya duyarlı ama 900 gercekten az bendede vardı en az 1900 devır falan çalışıyor ayrıca onun en düşük devrı bıldıgım kadarıyla 1000
  • Arkadasın dediği gibi macunun çoğu yarardan çok zararlı oluyor!Macunu sürdükten sonra bende ilk açışımda 1-2 derece bir artış olmuştu bir iki gün geçtikten sonra macun oturdukca derceler düşmeye başladı.Eğer düşmezse tekrar macunu temizle işlemci üstüne bir mercimek tanesi kadar sürüp dağıt sağa sola taşırmadan..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuji -- 18 Ağustos 2006; 23:37:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

stok fan varsa pek bişey bekleme macundan yanı normal + artıc ın fanı yanliş hatırlamıyorsam ısıya duyarlı ama 900 gercekten az bendede vardı en az 1900 devır falan çalışıyor ayrıca onun en düşük devrı bıldıgım kadarıyla 1000

artic fanı ısıya duyarlı diye aldım şimdi 800 rpm de dönüyor.
    anlamadım gitti..
    bide cpu fanı stok fan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.