genetik saç dökülmesi için DHT (dihidrotestosteron) önleyen hapları kullanan kişiler var ne kadar işe yaradığını bilmiyorum ama bu hapların bir çokta yan etkisi var tabii cinsel istelsizlik, sperm sayısında azalma gibi... benim sorum ise kafeinin erkek tipi saçdökülmesi üzerine etkisi bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı? http://www.milliyet.com.tr/2007/01/24/yasam/yas08.html
8 gün boyunca kafeinli solüsyonda bekletilen numunelerdeki saçların yüzde 33-40 oranında uzadığı görüldü.
Araştırmanın sonuçlarından yola çıkan Alman kozmetik firması Alpecin, kafein bazlı bir saç solüsyonu geliştirdi.
Araştırmacılar, kafeinin, saç keseciklerine zarar veren "dihidrotestosteron-DHT" maddesinin etkilerini azalttığını söyledi.
Erkeklik hormonu testosteron tarafından üretilen bir kimyasal olan DHT seviyesinin kanda yüksek oranda bulunması, saçın incelmesine ve yavaş uzamasına yol açıyor.
böyle bi yazı buldum,acaba sadece kahveylemi alakalı yoksa koladaki kafinde aynı işi görürmü merak ettim
Kahveyi bulamaç haline getirip kafaya sürmek te çözüm olabilir mi acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: Karos N.
Kahveyi bulamaç haline getirip kafaya sürmek te çözüm olabilir mi acaba?
sanmıyorum DHT hormonu vücutta salgılanıyor sonuçta ama DHT önleyen losyonlar var onlar nasıl oluyor bilmiyorum ama
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme