Şimdi Ara

Kahrolası Flash Belleği Biçimlendirirken Dahili Harddisklerim Gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , 8 gb kingston belleğin aktarım hızı 20 mblardan 800 kblara düşünce , biçimlendireyim dedim... Bilgisayar hem biçimlendiremedi hem de kendi kendine reset attı. Windows gezgini çalışmayı durdurdu dedi ve resetledi... Bilgisayar tekrar açıldığında ise bir de ne göreyim... Sabir disklerimden sadece C2ye ulaşabiliyorum... Diğerleri görünmüyor maalesef. "YÖNETİM KONSOLUndan da denedim ama sonuç şu maalesef:

Biostan baktım , harddisklerin ikisi de görünüyor... Yönetim Konsolunda da görünüyor ama Bilgisayarıma çift tıklayınca sadece C var... D içerisinde birsürü veri vardı arkadaşlar... Ne önerirsiniz...

• Selam
    Eklediğiniz resme göre sürücü harflerinin atanmadığı gözüküyor.
    Bu HDD bölümlerinin üzerine SAĞ tıklayarak Sürücü harfi oluşturursanız, bölümleri yeniden görme şansına kavuşursunuz.
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 4 Ekim 2011; 15:38:56 >
  • partition kurtarma yazılımları ile kurtarmayı deneyin bir hata yapmazsanız çok büyük ihtimalle datalarınıza geri kavuşursunuz..

örnek program :http://findandmount.com/download/
  • Harf değiştirmek ya da başka işlem yapmak istediğmde şu hatayı veriyor:

Diğer programı da şimdi indirip kullanmya çalışayım ama bilgisayara harddiskleri nasıl gösterebiliriz acaba?
  • Selam
    Kayıt Defteri Düzenleyicisi(Regedit) dosyasını açın ve aşağıdaki resimde olduğu gibi yapın kardeş.
    Kolay gelsin..

• Önce programı denedim ama yemedi... En kapsamlı taramada 3-4 saat tarattım ama sadece C yi buluyor... Diğer kısımları bulamadı maalesef...

Sonra da regeditteki anahtarları sildim ama silmez olaydım... Şimdi de bilgisayar açılmıyor... NTDRL dosyası mı ne işte o eksik diyor... DVDyi takıp tekrardan format atmayı düşünüyorum 2 TBlık kısıma... Belki bu şekilde de diğer harddiskin D kısmına ulaşabilirim bakalım... D deki veriler önemli olmasa çoktan 10 kere formatlamıştım ama gel gör ki önemli...

Arkadaşlar teşekkür ederim yine de...

Başka önerisi-bilgisi olan arkadaşlar var mı?
  • EasyRecovery programı ile tam tarama yaptığınızda bütün bilgileriniz eksiksiz gelicektir. Askerde başıma gelmişti yakın bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu öyle birşey değil dostum...

Ben şu anda bilgisayara format atmaya çalışıyorum arkadaşlar ama maalesef format atarken bile 2 terabytlık harddiski ve diğer harddisk üzerindeki D partını görmüyor... Öylece kalakaldım... Bootrec.exe falan hepsini denedim ama olmuyor... Bu harddiski söküp başka bilgisayara takıp veriyi kurtardım diyelim... Önünde sonunda bu bilgisayara bu harddiskleri tanıtmam lazım... Şaştım kaldım bu işe... Kaldı ki daha hala D diskine girip de veriyi kurtarabilmiş değilim.
  • Arkadaşlar , şu anda harddiski söktüm ve başka bilgisayara taktım ama maalesef yine görünmüyor... Yani 500 lük harddiskin kapasitesi 200 olarak görünüyor... D kısmına ayırdığım ve göremediğim kısım , başka bilgisayarda da görünmüyor... ne yapmam lazım acaba?
  • Selam
    Keşke Regeditten bahsettiğim yeri silmeden önce 2TB'lik HDD'yi söküp öyle bilgisayarı açsaydınız. Bu durumda NTLDR hatası alacak mıydınız? Böyle bir hata verseydi, demek ki, HDD 2TB'lik HDD üzerinden çalışıyor anlamına gelir.

Bu durumda sizin yapacağınız Hiren's Boot CD 14.1 sürümünü indirerek bir CD'ye yazdırdıktan sonra bununla boot edin ve açılan menüden fix NTLDR kısmına girerek boot dosyasını tamir edin.

Not: Bunu 2TB'lik HDD olmadan yapın! Ayrıca; HDD'lerin takılma durumu yanlış!
    Bu iş tam benlik bir olay ama ne yazık ki bilgisayar elimde değil. İzmir'de oturuyorsanız, size yardımcı olabilirim..
  • Keşke 2 TB lik harddiski sökmem gerektiğini söyleseydiniz de bunlarla uğraşmasaydım... :)

Şimdi şu şekilde yaptım... Harddiskleri tek tek söküp diğer bilgisayara aldım... D kısmını formatladım ve böylece içindeki herşeyim gitti... Easy recover kullanabilmek için de 40 GB lık bir harddiske XP kurup , verilerimden kurtarabildiğim kadarını kurtarmaya çalışacağım ama hiç sanmıyorum... Filmlere falan üzülmüyorum da corel çizimlerim ve altyazı çalışmalarım vardı... :(

2 TB harddiski ise her iki bilgisayarıma gösteremedim ve hiçbir şekilde formatlayamadım... WİN 7 yi yeniden kurdum... Bu esnada nasıl olsa formatı basarım dedim ama kurulumda bile formatı kabul etmedi... İşletim sistemini onun üzerine kurayım dedim ve öyle denedim... Nasıl olduysa kurdu... İşetim sistemim , şu anda 2 TB üzerinde... Sorunun hala çözülüp çözülmediğinden de emin değilim. Belki başka bir harddisk üzerine kurarsam sistemi , tekradan görmeme ihtimali var yani...

• Selam
    2TB'lik HDD'ye Sistemi kurmuşsanız tamamdır. Bunu diğer HDD üzerindeki çalışan sistemle yeniden formatlayabilirsiniz.

Her an her şey birden insanın aklına gelmiyor işte. Birde bilgisayar başında olmadın mı, fikir yürütmek çok daha zor oluyor. Biraz mantık yürütseydini bunu kendiniz yapabilirdiniz.
    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.